Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic V.gen. 1,3 16V r.v. 1993
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
antonin-s je teď offline  antonin-s
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2008 , 22:46   Citovat  

Ahoj,
před pár týdny jsem si koupil tenhle automobilový skvost elitních řidičů ale bohužel nejsem zrovna elitní co se týče správy auta. Potřeboval bych vyměnit určitě po původním majiteli olej a ještě plánuju rozvody. Auto má na tachometru 130 000 km a tak nevím, jestli to má cenu. Rozvody jsou poměrně drahá záležitost, tedy alespoň posle toho, co jsem doposud slyšel. Motor by to měl být D13B2

Ještě mám pár otázek, ohledně divných věcí. S autem už sice nejezdím, ale aby se zbytečně nehnilo, tak ho občas jdu nastartovat. Baterku odpojuju když odcházím, aby se mi nevybila. Většinou, když ho nastartuju, tak tam hned skočí vysoký otáčky kvůli sytiči, to chápu, ale posledně jsem naopak auto nakopnul a potřeboval jsem ho trošku plynem přiškrcovat, aby mi nechcípnul motor. Poslední dobou má divný, hodně hlasitý zvuk, je možný, že to bude tím, že je tam moc málo oleje ?

2) po jakých kolometrech by se měli měnit rozvody, kde v Praze případně nelépe a případně kolik si mám zhruba připravit peněz a co mám nechat vyměnit.

3) kolik stojí spínačka?

4) je tu někdo kdo by měl na Bobíčka (to je označení pro mojeho Civica) kterého jsem popsal ty znaky Honda dopředu a dozadu? Nějakej mentál mi je strhnul a ještě k tomu nožem, takže nechal stopy na laku.

Fotky do profilu přidám hned jakmile mi dá Všemohoucí čas.

Za případné odpovědi děkuju. Jinak doufam, že mě berete do Civic party Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2008 , 22:50   Citovat  

jeslti mas malo oleje tak to poznas kdys se podivas na merku, to si mel skontrolovat jako prvni Úsměv))

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2008 , 22:52   Citovat  

Rozvody by se měly měnit při 100.000km... U ojetiny bych je udělal preventivně, protože nevíš,jestli byly měněný... V Praze PK Motorsport (článek o něm + kontakt na hlavních stránách honda-club.cz - vlevo v menu partneři.

S Háčkama je problém... Smutný Někde se daly koupit samolepky--

Urso je teď offline  Urso
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2008 , 22:54   Citovat  

a hlavně to s tim olejem je i jedna z otázek v autoškole Hihi na to jsi se mohl kouknout nezabere ti to víc,
než minutu.. možná dvě Hihi a civic parta je jasná kor když máš stejnej rok a gen Úsměv
btw Há znaky .. koukal jsem na jednu stránku kde měli tyhle znaky na všechny auta a
Hčka tam měli dokonce asi v 6ti možnejch velikostech, ale hrozně drahý a hlavně si ani nevzpomenu na link Hihi
PS:Jupíí první Honda Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2008 , 23:48   Citovat  

Ok, no jakmile nastřádám nějaký finanční kapitál, tak se do PKMotorsportu podívám zkusim se domluvit. Jinak ještě máte nějakou představu o tom, kolik můžou stát ty rozvody?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2008 , 23:55   Citovat  

antonin-s napsal:
Ok, no jakmile nastřádám nějaký finanční kapitál, tak se do PKMotorsportu podívám zkusim se domluvit. Jinak ještě máte nějakou představu o tom, kolik můžou stát ty rozvody?

me na 1,6 staly rozvody 1000 kč

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 1:00   Citovat  

BrnďaCivic napsal:
me na 1,6 staly rozvody 1000 kč

Uff, no to jsem celkem rád, protože zatím všichni, se kterými jsem se bavil mi říkali, že bych měl vyměnit nějakou kladku. Případně ještě vodní pumpu, no a všichni řekli, že to vyjde od 4000-5000 Kč, což je pro mě bohužel docela dost peněz.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 1:03   Citovat  

antonin-s napsal:
Uff, no to jsem celkem rád, protože zatím všichni, se kterými jsem se bavil mi říkali, že bych měl vyměnit nějakou kladku. Případně ještě vodní pumpu, no a všichni řekli, že to vyjde od 4000-5000 Kč, což je pro mě bohužel docela dost peněz.

no me v honde tuto praci popsali na takovou castku, ale ja mam dva rozvodaky a tak tak si myslim ze by to nemuselo byt, me na civovi menili kladku a remen za litr Úsměv

soporifis je teď offline  soporifis
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 1:10   Citovat  

mě stály rovody na hondu jinak teda C6G B16A2 včetně kladky a vodní pumpy 4500,- taky jsem to koupil a nechal pro sichr udělat...je lepší to zaplatit než pak shánět novej motor

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 6:26   Citovat  

antonin-s napsal:
mno v prvé rade muzes rozvody nechat zkontrolovat...az poté menit...vetsinou se mení i napínací kladka a to zduvodu opotrebeni a prevence...preci jen má kladka minimálne najeto co remen.a tim ze jsou lide co premýsli jako ty a chteji setrit tak pred tebou nemuseli pri vymene rozvodu kladku menit,tudís bude mít tech 130najeto...ale podle stavu najetych km by jsi mel mít rozvody delány jiz jednou,mas li servisni knizku tak se do ni jukni.
Jinak k tvému setreni baterie...odpojis ji tim padem resetujes ECU /pocítac v aute/ zapnes ji a neudelás správné kroky na obnovu systému tak se nemuzes divit ze ti motor delá zmatené veci...je to jak se stolním PC ,zapnes ho a cekás az nabehne...zacnes li mlátit do klávesnice drív vyhlásí to chybu...doporucuji ti si tady vyhledat restart ECU Udelat vse jak más a priste baterii neodpojovat.
Jinak doporucuji udelat kompletní prohlídku auta po koupi....zaprvé zjistit historii oilu jak v motoru tak v prevodovce/na tu se hodne zapomíná/dále provozní kapaliny...chladic,brzdoví system,spojkoví hydraulický systém.Dále vysledovat zda ti funguje rádne termostat...vím náplne rozvody dohromady to je moc penez,ale kdyz to srovnás z dusledky co se muze stát tak je to základ pro to aby jsi usetril. A protoze evidentne jeste nevís ,tak písi do prevodovky nepatrí klasický prevodoví oil ale od hondy prevodoví MTF nebo v tvém rocníku výroby jeste lze pouzít 10W40 motoroví.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 12:55   Citovat  

PAKO napsal:
mno v prvé rade muzes rozvody nechat zkontrolovat...az poté menit...vetsinou se mení i napínací kladka a to zduvodu opotrebeni a prevence...preci jen má kladka minimálne najeto co remen.a tim ze jsou lide co premýsli jako ty a chteji setrit tak pred tebou nemuseli pri vymene rozvodu kladku menit,tudís bude mít tech 130najeto...ale podle stavu najetych km by jsi mel mít rozvody delány jiz jednou,mas li servisni knizku tak se do ni jukni.
Jinak k tvému setreni baterie...odpojis ji tim padem resetujes ECU /pocítac v aute/ zapnes ji a neudelás správné kroky na obnovu systému tak se nemuzes divit ze ti motor delá zmatené veci...je to jak se stolním PC ,zapnes ho a cekás az nabehne...zacnes li mlátit do klávesnice drív vyhlásí to chybu...doporucuji ti si tady vyhledat restart ECU Udelat vse jak más a priste baterii neodpojovat.
Jinak doporucuji udelat kompletní prohlídku auta po koupi....zaprvé zjistit historii oilu jak v motoru tak v prevodovce/na tu se hodne zapomíná/dále provozní kapaliny...chladic,brzdoví system,spojkoví hydraulický systém.Dále vysledovat zda ti funguje rádne termostat...vím náplne rozvody dohromady to je moc penez,ale kdyz to srovnás z dusledky co se muze stát tak je to základ pro to aby jsi usetril. A protoze evidentne jeste nevís ,tak písi do prevodovky nepatrí klasický prevodoví oil ale od hondy prevodoví MTF nebo v tvém rocníku výroby jeste lze pouzít 10W40 motoroví.

No ok,
hned jak dám po vánocích nějaké peníze dohromady, tak se dám do kontaktu s tím servisem. Olej je teď na potředu dne, protože bude potřeba celkem intenzivně vyměnit...je ho tam hodně málo. Na olej jsem domluvený s kamarádem, to snad zvládnu, ale potřeboval bych (podle rady), aby ty rozvody dělal někdo, kdo tomu rozumí, a podle ohlasů, jsem slyšel, že právě PKMotosport je dobrý na tyhle auta.

Jinak díky za tu radu ohledně té ECU, s tim odpojením baterie mě to vůbec nenapadlo, mě nějak nedošlo, že by to mohlo poškodit elektroniku.

Jinak co se týče toho rozvodového řemene, tak pochybuju, ač byl původní majitel důchodce, že něco takového provedl.

No, už se mi to pěkně hromadí

převodový olej
    motorvý olej + filtr
    rozvody
    kapaliny

Bohužel, jak jste asi pochopili, tak nemám moc peněz, a snažím se šetřit kde to jen jde, ale zase bych měl rád auto v takovém stavu, abych se na nej mohl spolehnout, v průběhu těch pár týdnů jsem si ho celkem oblíbil. Už jsem na něm provedl první opravu - odpadl u koncovky výfuku kus toho potrubí, tak jsem to nechal svařit.

Co jsem koukal teď před mrazy na to, jestli je v autě nemrznoucí směs - je tam a myslím, že je jí tam požehnaně.

kalich je teď offline  kalich
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 20:44   Citovat  

no a jeste se podivej na zadni silentbloky ty jsou u c5g taky chronicky +zadni lemy zima vse ukaze. Honda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 20:48   Citovat  

kalich napsal:
no a jeste se podivej na zadni silentbloky ty jsou u c5g taky chronicky +zadni lemy zima vse ukaze. Honda

Pokud jsou lemy to co je nad kolem (myslel jsem že je to podběh), tak už taky započal hnít. To je ale až na dalším místě, teď jsem si dal jako prioritu dát do pucu motor.

Možná budu znít jako naprostý amatér, ale pojem silentbloky znám, ale bohužel nějak nevím co to je a kde to je...kdyby jste třeba někdo mohl poradit ...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic V.gen. 1,3 16V r.v. 1993
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina