Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
rada- právní pozadí servisování auta
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.12.2008 , 9:00   Citovat  

Dal jsem jedno svy auto jednomu autorizovanymu servisu s pomerne zasadni zavadou. Do telefonu mi byla sdelena odhadovana cena" 24000,- plus prace pane". Na papire jsem podepsal pouze pri prvni navsteve predbeznou cenu 2000,- ( prohlidka vozu). Po provedeni opravy mi byla sdelena cena 41000,- s tim ze mi technik da osobni slevu na 39000,-. Začul jsem něco nekalého a zavolal jsem nezavisle dvema technikum z jinych dealerstvi kteri mi moji obavu potvrdili - ukazal jsem jim navrh faktury ktery mi v servisu predlozili ( jiz na 38000,- to mi hlava nebere ) a bylo mi potvrzeno ze me natahuji - v rozpisu je spousta veci, ktere byt meneny museli jen s velkym otaznikem, a u prace nejsou rozepsany hodiny ale jen jednotlive castky. Zavolal jsem jeste pro jistotu do HČR a potvrdili mi totez. Vzhledem k tomu, ze to nasledne HČR se servisem resila, da se predpokladat znacna prednakakanost mechaniku, az budeme uctovat.

Predpokladam ze dojde na situaci " ja vam ale tohle nezaplatim"" my vam ale nedame auto" - udajne existuje snad v zakone limitni procento cena opravy / cena automobilu ktere kdyz je dostatecne nizke nemaji pravo mi auto zadrzovat. Vite to nekdo?

A dale, na fakture je napsana predbezna cena opravy 32000,- a servis smi bez odsouhlaseni tuto cenu prepalit o 10 procent - mam minimalne pravo zaplatit pouze 35200,-? ( 110% ceny)
Tuto predbeznou cenu s nima nikdo nepodepsal, jednali jsme jen telefonicky viz vyse

diky za poradu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.12.2008 , 10:49   Citovat  

prosim o radu jeste dnes, specha to
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2008 , 11:54   Citovat  

na papíre más 2000 tudis 2000 plus 10% jestlize jsi se dohodl telefonicky na casce 24000 na opravy ,tudis 2000prohlídka plus nasledne 24000 oprava plus 10% z castky 26000. dalsí navísení s tebou meli konzultovat...kor kdyz pises ze se ti nekíbí co uctovali a nezavislí mají k tomu podobné vyhrady...jinak ze zákona mají smulu...nemohou zadrzovat tvoji vec pokud me pamet neklame a nedoslo ke zmene,neco jiného kdyby to bylo na papíre jako ze zástava,coz tvuj príklad urco neni...nebudou li se chtit dohodnout na casce co sjednali plus deset procent a nebudou li chtit vydat vuz a ty mas v ruce fakturu ktera rika ze práce na voze byla ukoncena...zavolat pčr s tím ze ti zadrzuji tvuj majetek,po predlozeni dokladu policii ti ho ta firma musí dle mne vydat.A k jakémukoli jednání si ber sebou svedka
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
rada- právní pozadí servisování auta
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina