Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
instalace meridla pro tlak a teplotu oleje
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 11:04   Citovat  

Cusky. Koukam tak po ruznych shopech a rikam si co dopreju hondici na vanoce Úsměv Do nejakyho tuneni motoru me presla chut bo to stejnak na f20a4 nema moc smysl. Tak jsem si rikal, ze kdyz uz, tak by bylo dobry koupit nejakou vec kterou bych mohl potom predelat na nove auto. No a kapl jsem na budiky mereni teploty a tlaku oleje. Treba tady Kdo s tim ma skusenosti prosim at k tomu rekne svuj nazor. Pisou ze kit obsahuje vse co je potreba. Zvladnu to udelat sam doma nebo musim jit nekam na instalaci? Musim to jeste poradne nastudovat ted nejak nemam cas. Ani nevim jestli ma p4g bb3 cidlo tlaku a teploty oleje. Urcite to tady uz nekdo montoval tak ho prosim jestli by se nemohl podelit se skusenostmi Mrk
Kdyby mela bb3 cidlo slo by to nejak vyuzit no ne? Ty cidla jsou elektricka, kam je tedy namontovat?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
TommyVTEC je teď offline  TommyVTEC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 11:19   Citovat  

Ano, všechna čidla k tomu dostaneš, ale jde o to, zda budou do Tvého motoru někam pasovat. Prodává se na to ještě takový adaptér (viz odkaz ) a mám vyzkoušený, že to funguje. Problém je ale v tom, tento adaptér Ti měří tlak oleje u filtru a to pro Tebe asi nebude ten správný údaj, protože u filtru je tlak pořád stejný. Pro kontrolu je potřeba měřit tlak oleje někde "nahoře" ; třeba u víka ventilů, kde je tlak oleje kolísavý a pokud se něco stane, pokles tlaku oleje poznáš nejlépe tam...
Takže je na Tobě, jak se k tomu postavíš, adaptérem si to jsi schopný namontovat sám, ale jestli chceš měřit tlak oleje "navrchu motoru", asi bys to měl přenechat firmě.
Hodně štěstí!!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 16:17   Citovat  

co presne znamena: oil pressure switch. je to vylozene cidlo, na ktere by tedy mel jit napojit budik, nebo to je jen nejaky spinac (maze - nemaze). nachazi se to ovsem primo nad filtrem, tudis je to napojeno primo na ten filtr. tam tedy jak rikas je jen staly tlak (moc nerozumim tomu proc). ja bych spis poreboval aby rucicka reagovala na to, co se s motorem zrovna deje. tudis nejaky poklesy a vzestupy.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 18:54   Citovat  

Oil pressure switch - to je cidlo (membranovy tlakovy spinac) pro kontrolku mazani motoru,kterou mas na pristrojovce.Hlida jenom minimalni tlak oleje,ktery musi v motoru byt,aby to mazalo.Kdyz misto oleje nekdo jezdi na mazut Mr. Green ,tak se to cidlo ucpe a uz nic nehlasi,to jsem taky kdysi resil na Š120 po koupi...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 19:09   Citovat  

jasny takze tak jak sem si myslel. proste maze - nemaze. uz proto bych chtel neco, co me bude informovat o mazani trosku presneji a abych poznal driv jestli se neco deje nebo ne. a teplotu bych chtel proto abych vedel kdy na to muzu zacit dupat. pak mozna uvazuju o podtlaku v sani. to by nemel byt ale problem snad.

libi se mi to reseni s tim mezikusem. je to elegantni bez zasahu do motoru. proc je ten tlak u toho filtru porad stejny?

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 5:38   Citovat  

ja tyhle budiky mam ...viz moje galerie ... a jak tlak tak teplota oleje je celkem vyuzitelna informace .... ja mam hydraulickou hadicku napojenou na otvor pro normalni cidlo oleje (palubovka) a a danou rozdvojku takze mi nic nesviti a budik ukazuje ... teplota oleje se mi jevila jako nejlepsi umisteni vana ...

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 5:49   Citovat  

tlak u filtru není pořád stejnej , to je blbost

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 6:43   Citovat  

Mohl bys to prosim nejak oduvodnit. Ja si taky nemyslim ze by byl tlak u filtru stale stejnej. Kdyz nad tim premyslim nedokazu za boha zjistit proc by to jako melo tak byt. Cim vice otacek, tim vetsi tlak oleje, ktery nutne musi prochazet tim filtrem. Jinak jak sem se docetl, umisteni cidla teploty ve vane neni moc vhodne, protoze vana samotna uz olej docela ochlazuje. Kdyz uz teda do vany, melo by se to cidlo dat na misto kam do vany olej priteka. Idealni je pry misto nejake zatky v bloku, nebo do toho mezikusu pod filtr. Musim se juknout ale chladic oleje myslim ze bb3 nema, tak by nemel byt sebemensi problem. Jinak ty mezikusy jdou na sebe klidne dva, coz neni potreba protoze se do nej vejdou dve cidla a to bohate staci.

Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 7:42   Citovat  

logicky stejnej být nemůže. Dám příklad -dvě identický čerpadla "cpou" olej proti dvěma tryskám jedna má dírku 0,5mm,druhá 2mm,před kterou bude větší tlak ? stejný je to v motoru , místo trysek mám kanály a šály atd pokud mám všude vůle jaký mají být tak mám tlak určité výše , pokud se vůle zvětší (poškození pánve ) klade to menší odpor průtoku a klesá mi tlak v systemu.Souhlasím, že nahoře je to citlivější , ale z důvodů pracný instalace bych se přiklonil k tomu že místo klasickýho snímače tlaku nad filtrem to bude dostatečný.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 8:12   Citovat  

Není na tu teplotu oleje nejlepší měřit jí právě tam, kde je nejstudenější? Podle teploty oleje poznám, jestli je už motor dostatečně ohřátý,ne? Proto bych to měřil právě tam,kde je nejvíc ochlazován,abych měl jistotu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 8:16   Citovat  

Jasne to mas pravdu. Ale ja spis tommyho pochopil tak, ze tlak je u filtru stale stejny ve smyslu nemenny. Proto by rafika ukazovala stale stejny udaj, ze ktereho bych nevycetl (nebo vycetl ale pozde) nejaky zadrhej v mazani. To se mi prave nezda. Myslim ze tlak by se mel menit i u filtru, tak jako jinde ale dejme tomu v jinych hodnotach. Co si o tom myslis. No a kdyz pises ze bys cidlo umistil nad filtr. Myslis do toho mezikusu (je to vyhodnejsi z duvodu toho ze tam dam i teplotni cidlo), nebo vylozene nad filtr, kde je umisteno cidlo originalni (maze/nemaze). dekuju Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 8:17   Citovat  

Hellborn napsal:
Není na tu teplotu oleje nejlepší měřit jí právě tam, kde je nejstudenější? Podle teploty oleje poznám, jestli je už motor dostatečně ohřátý,ne? Proto bych to měřil právě tam,kde je nejvíc ochlazován,abych měl jistotu.

no to zni rozumne to mi hlava nebere

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 8:20   Citovat  

krtekm napsal:
Jasne to mas pravdu. Ale ja spis tommyho pochopil tak, ze tlak je u filtru stale stejny ve smyslu nemenny. Proto by rafika ukazovala stale stejny udaj, ze ktereho bych nevycetl (nebo vycetl ale pozde) nejaky zadrhej v mazani. To se mi prave nezda. Myslim ze tlak by se mel menit i u filtru, tak jako jinde ale dejme tomu v jinych hodnotach. Co si o tom myslis. No a kdyz pises ze bys cidlo umistil nad filtr. Myslis do toho mezikusu (je to vyhodnejsi z duvodu toho ze tam dam i teplotni cidlo), nebo vylozene nad filtr, kde je umisteno cidlo originalni (maze/nemaze). dekuju Mrk
jj,já bych ho dal místo čidla (tlak spínače)originálního,jestliže nemáš extrémě sníženo,nebál bych se teplotní čidlo dát místo výpust šroubu do vany...ani při extrémních mrazech ti tam olej nechladne rapidně rychle....

TommyVTEC je teď offline  TommyVTEC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 8:39   Citovat  

To, že je tlak u filtru "stejný" jsem myslel obrazně... je jasné, že pokud to přestane mazat, čidlo to pozná i u filtru, ale pro mě jako uživatele, který chce z každé investice do auta mít maximum, by bylo nejlepší vědět, co se děje s olejem nahoře u víka ventilů...

Schválně si zkuste to čidlo nainstalovat u filtru (nebo ať se ozve ten, kdo ho tam má, protože já už to všechno zase sundal, když mi to nevyhovovalo) a uvidíte, že při otáčkách vyšších jak volnoběh budík bude ukazovat úplně maximum, dokonce víc než je zdrávo (rafička byla až za stupnicí) a to je podle mě nic neříkající údaj. To tam ani tak dlouhá stupnice být nemusí....

určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 8:48  Naposledy upravil určin dne 16.10.2007 , 8:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ja ho mam u filtru nebo presneji receno pod filtrem a pri zvysenych otackach mam tlak tusim 75PSI za studeneho oleje

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 8:52   Citovat  

no to teda nevím cos to měl,ale já budík mám napojenej místo tohohle čidla ,podloženej přepoušťák , studený olej vylítne tlak nad 7bar , při jízdě pak po ohřátí oleje ukazuje na volnoběh cca 2,5bar ,při asi 2t ot/min 5 bar , a nad 3t 7bar (podle teploty kolísá od 6-7 bar).přes 7bar jde pouze pri studeným oleji.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 8:54   Citovat  

"uvidíte, že při otáčkách vyšších jak volnoběh budík bude ukazovat úplně maximum, dokonce víc než je zdrávo" jestli ti to fungovalo takhle tak ,to bys musel mít seklej nebo podloženej přepoušťák , pokud vím tak v serii je nastavejnej na 5bar. Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 11:28   Citovat  

o podlozeni nejakyho prepoustaku slysim prvne. monty myslis ze je vhodne abych to dal do toho mezikusu. je to elegantni reseni. cpat to na hadicku misto cidla by taky slo ale bylo by to pracnejsi a je to takovy, eh nevim no, preskoleno jako by. poradis?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 11:41  Naposledy upravil monty dne 17.10.2007 , 5:07, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

pracnější,to ne ? stejně mi nebylo doporučeno šroubovat čidlo tlaku přímo do mezikusu , je těžký a při otřesech motoru trpí. popíšu jak jsem to dělal u mě.
Vytočil jsem z bloku čidlo tlaku ,do díry jsem pomocí průchozího šroubu ze zadních brzd (prelude-zkrácený , nebo více podložek)šroub přitáh hadici ze zadních brzd(š 120)hadice ,do ní jsem napojil trubku ze třmenu (š 120)trubka tu natvaroval a zašrouboval do rozvodky brzd (š 120) rozvodka tu jsem přichytil ke kastli a zašrouboval do ní obě čidla , jak spínač kontrolky tak velký čidlo pro tlakoměr. Všechny závity jsou pro jistotu lepený loctitem. No a zbytek spočívá v zapojení elektriky.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 12:18   Citovat  

aha diky. musim se juknout jak ty cidla vubec vypadaji a jaky to ma zavity. pak by to nemel byt problem. cidlo tlaku a cidlo teploty ma stejny zavit?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 12:26   Citovat  

jo má , pokud chceš i teplotu , máš možnost si sehnat ten průchozí šroub s hlavou ve které je ještě závit , do něj bys natočil čidlo teploty.Je to šroub který býval na š100 na brzdovým válci ,v něm byl natočen spínač na brzdový světla. jinak bys musel použít ten mezikus pod filtr a nebo nechat udělat závit např do zátky v olejový vaně. do tý kostky k čidlům tlaku ho dát nemůžeš tam olej necirkuluje.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 12:28   Citovat  

cidlo (origonalni) ma 10x1 a je kuzelovyty .. pokud budes davat zatku potrebujes redukci na M16x1,5 doufam ze se nepletu

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 12:30   Citovat  

závit je 1/8 NPT 27 jestli se nepletu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 17:57   Citovat  

diky chlapy. vidm ze by v tom nemel byt nejaky extra problem. ted jeste posledni otazka. jak budiky pouzivate. mam jit do nejakych drazsich nebo staci treba raidhp DIKY VSEM

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 20:01   Citovat  

krtekm napsal:
diky chlapy. vidm ze by v tom nemel byt nejaky extra problem. ted jeste posledni otazka. jak budiky pouzivate. mam jit do nejakych drazsich nebo staci treba raidhp DIKY VSEM
jeste ti poradim vsechny zavity si preventivne mazni nejakym loctitem ... lepidlo na zatesneni zavitu ... me to pri nasazeni trochu teklo na rozvodne kostce ... tak jsem to znova natrel a jeste vic dotahl a ok

určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 21:31   Citovat  

ja teda nenatiral nic. Menil jsem hadice k olej. chladici pze byly spuchrele, tak jsem to rozebiral. Jsou tam zavity do konusu, ty tesni jak blazen Úsměv

drone je teď offline  drone
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 22:18   Citovat  

Wayne napsal:
Oil pressure switch - to je cidlo (membranovy tlakovy spinac) pro kontrolku mazani motoru,kterou mas na pristrojovce.Hlida jenom minimalni tlak oleje,ktery musi v motoru byt,aby to mazalo.Kdyz misto oleje nekdo jezdi na mazut Mr. Green ,tak se to cidlo ucpe a uz nic nehlasi,to jsem taky kdysi resil na Š120 po koupi...

hahahaha mazut Úsměv pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2007 , 6:55   Citovat  

tak koukam ze u nas nic kloudnyho krom VDO asi nesezenu. myslel jsem ze alespon ty raidy budou good ale 665+1 me od toho odradil. navic u vdo sem nevidel podtlak v sani. musim se nejspis poptat lidi co vozej veci ze zahranici, protoze tady to stoji za prd. za 3 budiky s cidlama vyplaznu pres 5 tisic Tak to koukám! musim to poradne promyslet, jestli se vyplati cpat 5k za budiky v bb3 Chápeš!

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2007 , 13:10   Citovat  

drone napsal:
hahahaha mazut Úsměv pořádnej výtlem

Se nesmej,ja vymenoval vypustny ventil z nadrze u Simsona (co dostal starsi jakozesyn),ten ma na zacatku sitko.Bylo zaneseny od vazeliny,asi nekdo nepochopil,ze se do 2taktu leje olej Mrk .Stejne jsem ztroskotal na elektrice,je zprehazena a ani nemam baterku.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2007 , 15:42   Citovat  

aha tak jsem objevil dalsi znacku. ta by mohl byt uz snad trosku lespi. znate ji nekdo? EQUUS

Obsah fóra Honda-club.cz   
instalace meridla pro tlak a teplotu oleje
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina