Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Lakování plastových dílu podomácku
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 1:02   Citovat  

Zdravím, chtěj jsem se zeptat, jestli někdo má zkušenost s lakováním plastových dílů tak říkajíc podomácku?

Věc se má tak. Koupil jsem z jedné bouračky zadní křídlo na englána, ale bude muset jít ze zelené metly do modré metly. Když už budu u toho, uvažoval jsem vzít k tomu ještě OEM prahové lišty. Chtěl jsem vědět, jestli někdo podobou akci dělal a jestli je vhodné plastový díl nějak specielně upravit kromě základové barvy. A pak taky jak povrchové upravit zelený díl, asi nemá cenu ho nějak brousit z původního laku nebo ano?

Jinak uvažuju nad mořnostmi
koupit barvy ve spreji v Hallfords (základovku, modrou z Honda vzorníku co mají, povrchový lak)
nechat si namíchat v prodejně na kterou jsem dostal tip do spreje
nechat si namíchat a pujšit si stříkací pistoli

A poslední věc, kolik by taková věc stála v rozumné lakovně, jestli nebudu akorát zklamanej výsledkem a zjistim, že sem neušetřil nic.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 1:04   Citovat  

já si jednou koupil spreje a nastříkal plastíky na nissanu a jaksi jsem nevěděl, že plast se musí zdrsnit a vzit základem HaHaaa

takže hlavně příprava je důležitá.......řádně obrousit a odmastit, pak základ a zbytek bych už nechal na lakýrovi ať to k něčemu vypadá......

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 3:49   Citovat  

ja mel sedy misto cerny listy na aute, vzal jsem to nejakym sprajem special na plasty a funguje to... jestli to bylo od motipu... uz nevim co sem to koupil. Jen jsem to odmastil a nastrikal a drzi to do dnes.

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 9:35   Citovat  

Neco rozdelanyho lakyrove nemaj moc v lasce.to si radsi udelaji samy od zakladu.A bacha na metlu musis ji jeste vzit bezbarvym lakem aby to melo lesk jinak to bude matny...ja strikal sprejema od Glasuritu a ta tryska se metlou rada zanasela tak ze se musel udelat tah a hned ji utrit jinak to prskalo vysledek zde blatnik u ridice + haubna...Proste nic moc vysledek ale na tomhle to zase tak strasny nebylo k celkovymu stavu laku..Lakýra je lakýra...

Obraz013.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Obraz013.jpg, 355.67 kB

diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 10:17   Citovat  

DrSlimm napsal:
Zdravím, chtěj jsem se zeptat, jestli někdo má zkušenost s lakováním plastových dílů tak říkajíc podomácku?

Věc se má tak. Koupil jsem z jedné bouračky zadní křídlo na englána, ale bude muset jít ze zelené metly do modré metly. Když už budu u toho, uvažoval jsem vzít k tomu ještě OEM prahové lišty. Chtěl jsem vědět, jestli někdo podobou akci dělal a jestli je vhodné plastový díl nějak specielně upravit kromě základové barvy. A pak taky jak povrchové upravit zelený díl, asi nemá cenu ho nějak brousit z původního laku nebo ano?

Jinak uvažuju nad mořnostmi
koupit barvy ve spreji v Hallfords (základovku, modrou z Honda vzorníku co mají, povrchový lak)
nechat si namíchat v prodejně na kterou jsem dostal tip do spreje
nechat si namíchat a pujšit si stříkací pistoli

A poslední věc, kolik by taková věc stála v rozumné lakovně, jestli nebudu akorát zklamanej výsledkem a zjistim, že sem neušetřil nic.
1

1.plasty by se meli upravit urcite
2.zakladova barva neni vubec potreba,spis bych premyslel o plnici nebo strikacim tmelu zalezi jestli treba prah nejsou hrbaty ci s nejakou mapou na plastu a chces je do hladka
3.kdyz uz ji budes davat zelena metla se musi obrousit ,zdrsnit ..spojujes preci 2 plochy a kdyz je na sebe jen striknes tak se to zacne loupat
4.pokud uz jsi to nekdy delal tak to zvladnes nalakovat aj ve spreji zas tak velka plocha to neni.
5.pokud uz jsi nekde delal s pistoli tim lip a vysledek muze byt lepsi nez z pistoli ptze kdyz mas kvalitni pistoli tak si s tim lakem a povrchem dokazes vyhrat . nesmi se to prehnat protoze jinak udelas stikanec Úsměv
6.posledni vece tedy v rozumne lakovne pocitej 1800-2500 za lakovany dil s tim ze to tam doneses a vyzvednes si to.
7.dle me je to jen kridlo zkusil bych to na tvem miste reknu ti jak fakt na tom nic neni kdyz nebudes spechat a budes trpelivy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 10:39   Citovat  

Diky za rekace. Podle vseho muzu zacit brousit to kridlo a pri tom jeste premejslet jak to udelam.

diacoon napsal:

2.zakladova barva neni vubec potreba,spis bych premyslel o plnici nebo strikacim tmelu zalezi jestli treba prah nejsou hrbaty ci s nejakou mapou na plastu a chces je do hladka

Ty listy maji takovy ten porezni povrch, vylozene hrbate nikde nejsou. Strikaci tmel je to same jako normalni tmel na karoserii, jen ve spreji a po ztuhnuti ho muzu brousit do hladkeho povrchu?

Václav je teď offline  Václav
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 11:18   Citovat  

já sem si lakoval zrcátka:

1.naleptat a odmastit speciální vodičkou na plasty
2.základ na plasty
3.plnič po zaschnití přebrousit do hladka
4.vínová metla
5.bezbarvý lak

děláno dle doporučení lakýra a výsledek ok. jinak pokud už plasty sou v laku. zdrsnil bych povrch jemným smirkem a začal až bodem 3

diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 11:37   Citovat  

DrSlimm napsal:
Diky za rekace. Podle vseho muzu zacit brousit to kridlo a pri tom jeste premejslet jak to udelam.

Ty listy maji takovy ten porezni povrch, vylozene hrbate nikde nejsou. Strikaci tmel je to same jako normalni tmel na karoserii, jen ve spreji a po ztuhnuti ho muzu brousit do hladkeho povrchu?
¨¨

Chtelo by to vyzkouset kvalitu mozna to bude chtit namazat tou chem. srajdou aby na tom lip drzel plnic atd ..nektery plasty to proste nezkousnou.
Na tvym miste bych to pokud to neni moc znicene jen vybrousil pod vodou jemnym smirglem aby se ten zeleny aspon zdrsnil..pokud tam neni neco omlaceny odstiply to tmeleni se nepoustej....strikaci finis je akrylatovy tekuty pripravek 2slozkovy je lip brusitelny nez rucne aplikovane tmely spis na doladeni atd mensi opravy vetsich ploch..zaliti poru apod...
ty listy jsou na tobe bud je tmelem zalijes do hladka ...a nebo na ne hodis tu srajdu a striknes ale plnic bych urcite dal aspon poprasit...

slovnicek
chem srajda = pripravek ktery se nanese hadrikem (ktery nepousti chlupy) na plasty a po chvilce se vytvori prilnava vrstva na plnic ci lak...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 13:28   Citovat  

Saakra, tady se to jenom hemzi pojmy. Asi takhle. To kridlo neni nijak omlaceny, takze to zdrsnim a nanesu plnic (to neznam? ale asi budou mit v barvahc lakach jako normalni artikl) barvu (ne jednou) a nakonec lak.

Co se tyce prahovejch list, nevim jestli je nutno je naleptavat, kdyz nejsou hladke ale porezni z vyroby, nestacilo by je jen odmastit?

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 14:11   Citovat  

asi tak na již nastříkaný plast stačí plnič vybrousit co hladdka a fouknout vrchní barvou + třeba lak Mrk
Na čistý plast doporučuju!!! naleptávač plastů,pak plnič, přebrousit a pak teprve vrchní barvu jinak se ji ta barva časem oloupe kort na prahovejch lištách

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 14:15   Citovat  

Aááá Václav mě předběhl s postupem a já si toho nevšiml HaHaaa takže asi tak je to dobrý bez naleptání (čistého plastu) se do toho nepouštěj Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 23:31   Citovat  

Ok, bez naleptani plastu to riskovat nebudu. Kdyz to vidim, tak to nebude uplne sranda jeste, jaky sou normalni ceny tech pripravku jako plnic a ta chemikalie na pripravu plastu za rekneme 500ml spreje? Aby to nekoupil nekde super "vyhodne".

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 19:15   Citovat  

Tak plnic mam, chemickej sajrajt (jak rika Diacoon) na naleptani plastu taky. Kridlo sem dneska na mokro objel 600kou papirem co mi vrazil v barvach lakach k ucelu pripravy uz jednou lakovanyho dilu. Par sramu sem uspesne zahladil az na jeden, ten je az do matrose, ale neni na exponovanym miste, cim to muzu za maznout (je to puchejrek o prumeru 5mm hloubka ne vic nez 0,7mm)?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Lakování plastových dílu podomácku
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina