Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 4G D14 Dual Carb - nechce se mu do otáček :-(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2008 , 11:49   Citovat  

Ahoj lidičky,

mam na Vás takovou prosbičku,protože mam 2 teorie a chci se zeptat na Váš názor,protože jste děsný blázni do Hond a do autík.
Takže k věci : Sehnal sem si civica 4G D14 Dual carb s novou techcnickou a lepší kastlí než sem měl u D13B2,ale bohužel když jedu tak to nemůžu vytočit na víc než 4500 a nebo někdy 5500ot/min . Jde o auto s manuálním sytičem tak nevim jestli to na to má roli. Každopádně to auto má přebastlenej výfuk - jak by snad každej řekl - jde spíš o tuzing Velmi šťastný ,protože přímo od svodů už je svařená trubka až do zadu a prej z toho sem tam šlehne plamen Velmi šťastný Velmi šťastný ...A taky sem zjistil,že tam nemam vzduchovej filtr,takže mi to taky po ránech za studena kucká.

Je možný že tohle má na to všechno vliv a nebo to nemam brát,protože může bejt v háji motor?

Děkuju za všechny odpovědi a názory!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
shaman23 je teď offline  shaman23
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2008 , 12:43   Citovat  

to budeš mít něco ucpaný když nemáš filtr..nebo zas*anej ten supersprint vejfuk... Velmi šťastný a ještě buď rád že ten před tebou nedělal vlastní svody Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2008 , 14:25   Citovat  

stačí mi,že ten blbec předemnou to auto tak tuzingoval,že je na něm tejden práce Velmi šťastný sem z předních dveří vyndal 9 repráků protože mi nešly stáhnout ani okýnka Velmi šťastný ... nehledě na tu kabeláž a super klakson made in taiwan s milionem kabelů připojených na spínačku a podobný origo kabely způsem - naříznout,namotat drát a přes to izolačku Velmi šťastný pak mam supr kabel,milionkrát spojenej a slepenej přes celej čumák pod kapotou a to je aby mi origo klakson zvonil na obě strany,protože sou tam přibastlený 2 Velmi šťastný a přitom kabel od volantu neni a je přimotanej gumičkou u světel Velmi šťastný Velmi šťastný no děsný... na to vyčištění - myslíte, že by zabralo tam lejt 100oktan ?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2008 , 14:43   Citovat  

jazzik napsal:
stačí mi,že ten blbec předemnou to auto tak tuzingoval,že je na něm tejden práce Velmi šťastný sem z předních dveří vyndal 9 repráků protože mi nešly stáhnout ani okýnka Velmi šťastný ... nehledě na tu kabeláž a super klakson made in taiwan s milionem kabelů připojených na spínačku a podobný origo kabely způsem - naříznout,namotat drát a přes to izolačku Velmi šťastný pak mam supr kabel,milionkrát spojenej a slepenej přes celej čumák pod kapotou a to je aby mi origo klakson zvonil na obě strany,protože sou tam přibastlený 2 Velmi šťastný a přitom kabel od volantu neni a je přimotanej gumičkou u světel Velmi šťastný Velmi šťastný no děsný... na to vyčištění - myslíte, že by zabralo tam lejt 100oktan ?

Pěkný puzzle...

100oct benzín nemá na výplach žadný vliv - v autě bez čidla klepání ani nepoznáš,žes ho dal... Čistí V-power 95,ale musíš na něj vyjet pár nádrží...

Quiksilver je teď offline  Quiksilver
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2008 , 14:49   Citovat  

sem z předních dveří vyndal 9 repráků protože mi nešly stáhnout ani okýnka Velmi šťastný
pořádnej výtlem pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2008 , 17:00   Citovat  

Ok,tak natankuju v shellce Úsměv v tom problem nemam ...

Quicksilver : njn tak co naděláš Velmi šťastný správnej tuzing je správnej tuzing Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2008 , 17:11   Citovat  

jazzik napsal:
Ok,tak natankuju v shellce Úsměv v tom problem nemam ...

Quicksilver : njn tak co naděláš Velmi šťastný správnej tuzing je správnej tuzing Velmi šťastný

Kup si před tím palivový filtr - Foxovi se v nádrži rozpustilo trochu bordelu a filtr se mu ucpal... Tak ať nezůstaneš někde viset... Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2008 , 17:19   Citovat  

jéé vy dokážete potěšit Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2008 , 18:02   Citovat  

jazzik napsal:
jéé vy dokážete potěšit Velmi šťastný

A skoro vždy s radostí... HaHaaa No ale lepší mít fitr sebou a na místě ho vyměnit a jet dál než to tahat na laně,ne?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2008 , 18:29   Citovat  

jj pokud to jde vyměnit a nebudu muset lézt pod auto Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 15:48   Citovat  

tak sem zjistil,že vytočit to jde když už mam úpe vypnutej sytič (zataženej) takže to mi netrápí,nebudu ho točit za studena do 7 tisíc,ale když je zahřátek tak ho vytočim naplno jen na 1,ale díky tomu supr vejfuku nepoznam ani ten muj oblíbenej moment kdy to začne táhnout Smutný ...mam v plánu zkontrolovat dostatek paliva jestli jde,ale uvidíme co z toho vznikne

caras je teď offline  caras
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 15:59   Citovat  

Ahoj kolega měl, vlastně ještě má dvoukabec preludu 1,8 12v takovej ten hroznej hadicospletenec motor, když ji tenkrát přivez nešla taky moc do otáček, a problém byl v rozdělovači,
1. špatně seřízenej předstih
2. děravá hadice pro podtlakovou regulaci

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 16:04   Citovat  

caras napsal:
Ahoj kolega měl, vlastně ještě má dvoukabec preludu 1,8 12v takovej ten hroznej hadicospletenec motor, když ji tenkrát přivez nešla taky moc do otáček, a problém byl v rozdělovači,
1. špatně seřízenej předstih
2. děravá hadice pro podtlakovou regulaci

jdu mrknout,děkuju za radu co zkusit Úsměv

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 16:07   Citovat  

Hellborn napsal:
...

100oct benzín nemá na výplach žadný vliv - v autě bez čidla klepání ani nepoznáš,žes ho dal......

promiň, ale to je zažitej nesmysl přátele

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 16:11   Citovat  

Rom. napsal:
promiň, ale to je zažitej nesmysl přátele

Teď to myslíš jak? co je nesmysl?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 16:19   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
Teď to myslíš jak? co je nesmysl?

že 100 okt. benzin funguje jen s čidlem klepání
to čidlo je tam naopak proto, aby když do motoru naleješ nižší okt. číslo než které je doporučené, tak zmenšuje předtih, tudíš chrání motor před detonačním spalováním
používají ho hlavně v USA (poňač tam jsou větší v.li)
mě třeba u Jazzu 1986 to jede na 100 okt. benz o 20 víc (140 a 160 km/h) a žere o cca 0.5 litru míň
a zlepšení cítím u každého auta co mám doma, jen u CR-V jsem to radši nezkoušel ... je to nafťák Velmi šťastný

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 16:21   Citovat  

Rom. napsal:
to čidlo je tam naopak proto, aby když do motoru naleješ nižší okt. číslo než které je doporučené, tak zmenšuje předtih, tudíš chrání motor před detonačním spalováním
mě třeba u Jazzu 1986 to jede na 100 okt. benz o 20 víc (140 a 160 km/h) a žere o cca 0.5 litru míň
a zlepšení cítím u každého auta co mám doma, jen u CR-V jsem to radši nezkoušel ... je to nafťák Velmi šťastný

já to taky hodně poznám na mím autě

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 16:35   Citovat  

No 100 okt na výplach vliv opravdu nemá, pokud teda nevezmem v potaz to že je motor uvnitř jak jetel a ten 100okt benzín ho svými čistícími přisadami, kapku "nevyleští" , na druhou stranu ani čidlo klepání v rozumných mezích nemá vliv na výplach motoru. To je u spalovacích motorů dané celkovou geometrií sání včetně proporcí kanálů a ventilů, geometriií spalovacího objemu včetně válce a dále zdvihovými křivkami ventilů vztaženými k celkové dynamice plnění.
Právě některé motory vtec s proměnnou geometrií sání, proměnnými zdvihovými křivkami ventilů a jejich časováním daly těmto fyz. jevům rezonančního plnění opravdu viniknout OK

Zlepšení chodu motoru při použití 100 okt je dané spíš celkově lepším spalováním kvalitnějšího benzínu

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 19:09   Citovat  

Rom. napsal:

nerad se hádám ale je to trošku jinak , pokud mám čidlo klepání můžu mít (a mám )nastavenej vyšší předstih a pokud začne motor klepat, ecu přepne na nižší aby klepat přestal.přestane a ecu přepne zpět na vyšší předstih a tak pořád dokola. pokud ho ale nemám vůbec , mám nastavenou hodnotu předstihu tak aby ke klepání nedocházelo takže spíš na nižší hodnotu.Pokud máš mechanickej system řízení předstihu(nic jinýho v rv 86 nebude) může ten rozdíl být způsobenej právě nedokonalostí toho systemu , odstředivá regulace není nic přesnýho a může v otáčkách docházet k přílišnýmu zvýšení předstihu-pak by ten více oktanovej benzín byl využitej a s normálním by to jelo hůř.
neříkám, že určitý zlepšení nemusí být znát i jinak , ale nemá to podle mě přímou souvislost s oktanovým číslem , ale spíš s kvalitou benzínu. kdysi jsem v preludě zkoušel Omw 98 , V pover a benzinu 95 -rozdíly v max rychlosti, zrychlení nepodstatný -neměřitelný ale pocitově V pover OK placebo je .......

shaman23 je teď offline  shaman23
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 19:29   Citovat  

už máš ty filtry?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 21:34   Citovat  

já bych hlavně dal vzduchovej filtr, bál bych se jezdit bez filtru, nikdy nevis co ti tam vlitne a jeste ten prach a vše okolo. Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 22:27   Citovat  

monty - v podstatě asi říkáme to samé, ale nikdo mi nevymluví, že čidlo klepání je jen pojistka (proti blbosti)
např. B16A2 ho jeden motor má (USA) a druhý ne (EU), ale nastavení obou je shodné pouze motor bez čidla s 89 okt. benz. (špatně natankovaným) a plným plynem v 1500 ot. (zvyk z 5.7 VCool začne "klepat" a ten s čidlem ne

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 23:20   Citovat  

U komerčních motorů se čidlo klepání používá pro udržení motoru na hranici detonací, což vede k lepšímu využití paliva ať už po stránce výkonu, spotřeby nebo emisí (kvalita bezínu a jejich antidetonační schopnosti se bohužel liší i když je na nich napsáno 95), to cos napsal s tím nízkooktanem je extrémní případ a pokud by to byl motor z US a neměl by čidlo klepání pak by měl předstih nastavenej pravděpodobně na palivo lehce pod 89okt tak jak napsal monty přičemž by pak s benzínem s vyšším číslem nevyužil palivo naplno.
A právě tohle nevyužití paliva je častej případ evropských řidičů kteří bezhlavě lejí vysokooktan i do aut která jedou i na 91 a zbytečně si tak zvedají provozní náklady. A jestli to na daný benzín jede víc či ne je pak opravdu otázka kvality benzínu (nezávisle na OČ), nebo toho jak přesně má motor nastaven předstih a jak dobře pracuje jeho regulace podle otáček a zatížení motoru (viz monty).
Lze samozřejmě najít i další extrémní připady se kterými to pojede na vysokooktan líp např. motor který má špatně udělaná sedla u výfukových ventilů, která jsou pak zdrojem samozápalů, nebo špatné (teplé) svíčky, příliš zakarbonovaný spalovací prostor,příliš snížená hlava.....................................Ale vzhledem k dostupnosti benzínu 89 u našich čerpaček to asi nebude tak žhavý Úsměv
Podle mě ten tvůj mrňous bude žrát o půl míň a pojede o 20 víc i s Vpowrem 95 (a nebo je to jeden z těch případů Úsměv )

U závodních motorů je čidlo klepání životně nezbytný pro ladění motorů s vysokým litrovým výkonem (hlavně turbomotory), zejména pokud ladič není vybaven brzdou která umožňuje najet danou trať i s převodovkou. Pak je čidlo klepání taky nesmírně důležitý a v podstatě zachraňuje situace, které se na klasické brzdě nedají odsimulovat.
Heh sme se dostali kapku mimo téma vlákna.......... možná dvě kapky

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 11:11   Citovat  

Rom. napsal:
monty - v podstatě asi říkáme to samé, ale nikdo mi nevymluví, že čidlo klepání je jen pojistka (proti blbosti)
např. B16A2 ho jeden motor má (USA) a druhý ne (EU), ale nastavení obou je shodné pouze motor bez čidla s 89 okt. benz. (špatně natankovaným) a plným plynem v 1500 ot. (zvyk z 5.7 VCool začne "klepat" a ten s čidlem ne
no jak víš, že je shodné ?Jsou mapy usdm ,jdm,edm pro stejnou ecu - musel bys vlízt do ecu do mapy ,tam bys to zjistil jinak pokud by měli tu mapu opravdu shodnou, tak jasně bez knocku bude klepat .

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 2:31   Citovat  

hmm tak sem dneska jel z rokycan a asi záleží jak se civic vyspí Velmi šťastný dneska v klidu 7500 a držel za jízdy jako nic ... tak už nevim Smutný

jinak filtry ještě nemam,nějak nevim jestli nekoupit za ty samý peníze nějakej sportovní filtr ...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 12:30   Citovat  

jazzik napsal:
hmm tak sem dneska jel z rokycan a asi záleží jak se civic vyspí Velmi šťastný dneska v klidu 7500 a držel za jízdy jako nic ... tak už nevim Smutný

jinak filtry ještě nemam,nějak nevim jestli nekoupit za ty samý peníze nějakej sportovní filtr ...

jazzík - koukni na ten rozdělovač a zkontroluj přívod paliva ( co průhledný filtřík ) abys věděl, že se ti třeba neucpává přívod z nádrže

jinak pro carase a montyho, Jazz jede líp jen na 100 oktanové benziny od jakékoliv firmy (98 jsem nezkoušel) na 95ku jede zase stejně na cokoliv

S čidlem klepání nemám osobní zkušenost, ale zprostředkovanou od lidí z Německa. Jejich názor je jasný ... odpojit. Senzor je úplně hloupý mikrofon, který reaguje často i na jiné zvuky a pak prý omezuje výkon motoru aniž by musel. Údajně 2 stejná auta, jedno s čidlem a druhé bez, jedou naprosto stejně, pokud čidlo nezasahuje.
Jasně, bavíme se o standartních modelech a nastaveních (max. "normální" tuning) ne o závodních speciálech ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 13:11   Citovat  

Rom. - určitě dneska juknu,doufam,že se mi to auto nerozjede když nejde ručka Velmi šťastný Velmi šťastný ... ten rozdělovač by nebyl problém,jen furt přemejšlim,jestli tam pujde - na tý D13 sou nějaký 2 hadičky a tady je jen jedna do mebrány čico to je ... Bueee
ještě sem se chtěl na něco zeptat,ale pro změnu sem to zapomněl hned jak sem dal tlačítko "odpověď" : Se stydím Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 13:13   Citovat  

joo už vim,sem pako ... chtěl sem se zeptat jestli se dá něco dělat s tim,že když jedu na benzínu a otevřu víčko od nádrže tak to zasyčí... dělal to i ten červenen a vencovi to dělá taky ..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 21:18   Citovat  

hmm tak sem s trochou štěstí sehnal palivovej i vzduchovej filtr před novym rokem a ještě snad za lepší cenu než v kelly Velmi šťastný vzduchovej vyměněn a s tou kombinací toho supr sprint vejfuku to zní jak cedník Velmi šťastný a co se týče paliváku,nějak sem neměl tu čest ho najít Smutný nějaký instukšns kde má bejt ?jinak vytočit to furt nějak nejde,zapomněl sem vzít ten rozdělovač

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 21:24   Citovat  

jazzik napsal:
joo už vim,sem pako ... chtěl sem se zeptat jestli se dá něco dělat s tim,že když jedu na benzínu a otevřu víčko od nádrže tak to zasyčí... dělal to i ten červenen a vencovi to dělá taky ..

To je v pořádku a normální jev u všech Hond.
V palivovém systému je totiž přetlak, který otevřením víčka nádrže upustíš.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 4G D14 Dual Carb - nechce se mu do otáček :-(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina