Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Malá GO motoru D16Z6 při 240t km
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 19:35  Naposledy upravil Streetkid dne 27.12.2008 , 1:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Vysoká spotřeba oleje a nedostatek peněz me donutil k tomuto blbému řešení-můžu udělat výměnu kroužků (mám tlaky už jen 10,0, tj. dle manuálu pomalu limit) a přitom nechat na klice původní šálky? Klepání z kliky se žádné neozývá, ale často tu čtu, že chalani do motoru hrábnou, udělají vršek a následně rychle klekne spodek... Spodek míním dělat důkladně cca za půl roku, vyměnit šály i axiály včetně nových pístů i s kvalitními kroužky, vodítka na hlavě, sedla a podle revize i výbrusy...uvidí se až se do toho doktor koukne, jestli s tím motorem má smysl čarovat Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 19:47   Citovat  

a není lepší sehnat funkční jiný motor s mín km? Co to je za motor?

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 20:15   Citovat  

to se chce na ty saly aspon podivat jak jsou osoupany .. takhle nikdy nic nezjistis, nevim jestli mas panve zvlast a nebo jeden velkej odlitek tak pripadne sdelat vanu,a rohodit krajni ojnice(je v nich nemensi tlak protoze olej se do panvi tlaci od stredu ke kraji) pak se podivat na hlavni ulozeni stejne budes delat hlavu tak muzes vyhazet pisty s ojnicema a vsechno vycistit pokud chces aspon zakladli dily vymenit, jak krouzky a gufera pod ventilama to jsou 2 nejcastejsi priciny spotreby oleje ... samzrejme hlavu celou vycisit a tak i pisty,a drazky v nich a kanalky ....
krouzky stoji asi 2000 gufera 500-1000 tesneni pod hlavou 1000 .. pak srovnani hlavy to je par stovek dejme tomu kdyz hodne 500 potom prebrouseni ventilu nevim .... 1000 ... + nejaky dalsi prace a material ... myslim ze do 10 000 se vejdes .. samozrejme novej olej, filtr ... to je taky dalsi 1000

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 21:24   Citovat  

Doomm napsal:
to se chce na ty saly aspon podivat jak jsou osoupany .. takhle nikdy nic nezjistis, nevim jestli mas panve zvlast a nebo jeden velkej odlitek tak pripadne sdelat vanu,a rohodit krajni ojnice(je v nich nemensi tlak protoze olej se do panvi tlaci od stredu ke kraji) pak se podivat na hlavni ulozeni stejne budes delat hlavu tak muzes vyhazet pisty s ojnicema a vsechno vycistit pokud chces aspon zakladli dily vymenit, jak krouzky a gufera pod ventilama to jsou 2 nejcastejsi priciny spotreby oleje ... samozrejme hlavu celou vycisit a tak i pisty,a drazky v nich a kanalky ....
krouzky stoji asi 2000 gufera 500-1000 tesneni pod hlavou 1000 .. pak srovnani hlavy to je par stovek dejme tomu kdyz hodne 500 potom prebrouseni ventilu nevim .... 1000 ... + nejaky dalsi prace a material ... myslim ze do 10 000 se vejdes .. samozrejme novej olej, filtr ... to je taky dalsi 1000

Motor je Vtec jednovačka D16Z6, ten můj mohl sloužit jako demonstrace toho, co u této enginy po tolika km čekat, tj. vysoká spotřeba oleje, sedřená vačka s vahadly (podle zhovadilosti majitelů a sklonu jezdit jak prase za studena), nižší tlaky atd. Zatím jsem do kliky nelezl, takže co dál zjistím až pak. S těma cenama jak píšeš počítám, něco z toho už mám koupeno, něco plánuju, ale nový motor by vyšel cca na stejné prachy a to nevím, jestli nekoupím podobnou vraždu. Být to D16Z5, D16A8 tak vezmu druhý, ale tady je výběr menší a můžu to taky rozebrat a stejně hlavu nebo spodek dělat tak či tak, jsem na toto masochista perfekcionista. Co si neudělám, tomu nevěřím kouř
Rozebere se to a uvidí se, ale měl jsem původně na tom motoru plán zvyšit kompresi a bojím se, že vemu do pracek mikrometr, začnu měřit a zjistím, že nakonec z toho díly poskytnu tady klukům na swap a budu shánět schopného tagra-dárce Ble

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 22:48   Citovat  

mno ja mam doma 2 hlavy d16z6 jedna jak si psal vydrena vacka a vahadla a co sem sehnal druhou tak tak taky nejaky schodky jsou a ryhy ale oproti te prvni je to pohadka ... v dnesni dobe hlavu (aspon d16z6) bez nejake ujmy na zdravi sezenes jen tezko) a co sem studoval vahdla a vacky co kdo rozhazoval motor tak snad na kazde byl nekde nejaky ten vryp a nebo vysoupanej schodecek .... kdyby jsi chtel mam doma hlavu kterou budu jeste dodelavat ale bude vycistena,srovnana ale ma vymlety vahadla a vacku ... takze tak na prehozeni prave vacky a vahadel ... + prehodit ventily a zabrousit + novy gufirka a muzes jet .... tu druhou co mam man v priprave na swap na ktere budu nechavat zvetsovat kanaly a vyfrezovavat sedla takze kdyby ty ventily byly do toho maly a musel koupit etsi tak bych k tomu mel vsechny ventily a mohl i osadit gufirkama ale to by byla cena jina, sice uz se na ni nekdo ptal ale nevypadal ze by mel extra zajem tady mas info tohle sou fotky tak z 50% vsech praci

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 1:31   Citovat  

Jojo, na ten inzerátek jsem koukal hned jak byl aktuální, doufám že prodáš, když není komplet.
Sehnal jsem nějaký pátek zpátky tu na fóru slušnou hlavu s pěknou vačkou i vahadly (pěkná=šouplé plošky na náběhu ostré VTEC vačky, zbytek paráda) a byl spokojený, že jen přehodím a jedu, no ale nakonec výfukáče podpálené, tak jsem to rozdělal a hle, sedla potřebují zafrézovat a to nejdražší-boční vůle jako bejk a dříky nad miskou pěkně podřené, takže ventil se tam evidentně příčí. Fotky jsou na tématu o úpravách D15ek.
Takže mám dvě hlavy a taky žádné terno Velmi šťastný . Jinak úpravy co jsi dělal plánuju i já, decentně rozšířit, hlavně zahladit hrany, slícovat sání atd.
Nemáš ponětí, co by stály nové výfukové ventily s vodítkama? Časem to bude potřeba asi udělat...

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 3:30   Citovat  

nechceš raději koupit celou targu??? HaHaaa

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 12:35   Citovat  

SpaceMan napsal:
nechceš raději koupit celou targu??? HaHaaa

když mi vzadu vytesáš ještě dvě tři místa tak beru Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 15:49   Citovat  

tak si pujc hodinky a v manualu si najdi bocni vule ve voditkach a zmer to .... ventil asi 200 jeden zalezi na znacce a voditka koupistaky asi tak ale nevim to presne voditka sem nikdy nekupoval

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 15:56   Citovat  

Doomm napsal:
tak si pujc hodinky a v manualu si najdi bocni vule ve voditkach a zmer to .... ventil asi 200 jeden zalezi na znacce a voditka koupistaky asi tak ale nevim to presne voditka sem nikdy nekupoval

Nevím jak na tenhle motor,ale ventily jsem kupoval sací za 165 a výfukový za 230 a vodítko 90 Byl to teda motor B20A9

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 16:35   Citovat  

Podle manuálu je na limit boční vůle na sacím 0,16 a na výfuku 0,22. Sací vypadají slušně, ale ty výfukové v tom čvachtají 3x více, je to od oka víc jak 0,5 mm, takže žádná hitparáda. Budík nemám, ale odhad v oku za ty roky je, navíc když ventil je vyšoupaný a vydřený ve dvou místech, to bych se už bál točit 7500 Úsměv ! Oki, cca 300,- za vodítko+ventil by šlo. Má je i Idaho?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 17:16   Citovat  

Streetkid napsal:
Podle manuálu je na limit boční vůle na sacím 0,16 a na výfuku 0,22. Sací vypadají slušně, ale ty výfukové v tom čvachtají 3x více, je to od oka víc jak 0,5 mm, takže žádná hitparáda. Budík nemám, ale odhad v oku za ty roky je, navíc když ventil je vyšoupaný a vydřený ve dvou místech, to bych se už bál točit 7500 Úsměv ! Oki, cca 300,- za vodítko+ventil by šlo. Má je i Idaho?
nekoukl ses blbě nejsou to ventilový vůle ? na boční vůli se mi zdaj dvě desetiny hodně..

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 18:57   Citovat  

Monty: je to tak, metoda 1cm vysunuto ze strany na stranu...ale taky mě napadla ta podobnost s ventilvůlema

scan_cr.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
scan_cr.jpg, 383.73 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 20:35   Citovat  

jo v poho jen se ptám ,zdálo se mi to hodně , holt myslet ....

Pauli je teď offline  Pauli
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 22:40   Citovat  

Já to dělal teď v oddychu při dělání H22A7, spodek nový,kruhy nové,hlava komplet po G.O.,rozvody,spojka + druhá převodovka-pro tu jedu zítra

DSC06177.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC06177.JPG, 139.61 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 0:08   Citovat  

Vešel ses Pauli do 20ky (cenovka)? Ono s tou převodovkou si taky nejsem jistý, podřazovat musím s meziplynem, ale dávám to za vrub spojce před smrtí, kterou už mám nachystanou na výměnu. Nevím no, jestli ty převodovky S20 by měly v klidu vydržet přes 200tkm, nebo se holt musí počítat s nějakým špatným synchronem...

Pauli je teď offline  Pauli
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 1:03   Citovat  

Jo do dvacky jsem se vešel bez převodovky..ale ta převodovka ta byla na hraně! Dvojka k.o. a stejně tak si tam nedal trojku aniž by spadly otáčky skoro na tři tisíce,a ty synchrony jsem zamítl bo po rozdělání to byl děs,radší druhou dobrou než oživovat tuhle !

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 13:29   Citovat  

ja som v sobotu doskladal a nastartoval D15B7 po malej GO (hlava - nove gufera, zafrezovane sedla, zabrusene ventili, nove kruzky, nove ojnicne loziska, druhe olejove cerpadlo) a cele ma to vyslo do 10.000...

streetkide, keby si nahodou potreboval prevodovku, nejake by sa nasli Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 2:20   Citovat  

Pajo, ty budeš můj výhradní dodavatel Velmi šťastný to se někdy potkáme a sebereš mi auto, že je z poloviny tvoje pořádnej výtlem
Nerad bych kupoval, ale pokud na tom nepujde po výměně spojky přeřadit z vytočené dvojky na trojku a podřadit z 3500 na trojce na dvojku jak teď, tak se není o čem bavit, nemám to auto na ježdění k babce a s kocůrem k veterinářovi. Zatím to vidím na špatnou spojku, chystám se na to až teď a ty kvalty tam prostě někdy napoprvé nejdou, škrtání synchronu se při řazení neozývá.
To čepadlo u tvojí generálky bylo nové nebo zachovalé z druhého motoru? Zajímala by mě cena nového, to se asi jako druhovýroba jako vodní pumpa nedělá, co? HaHaaa

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 11:24   Citovat  

Streetkid napsal:
Pajo, ty budeš můj výhradní dodavatel Velmi šťastný to se někdy potkáme a sebereš mi auto, že je z poloviny tvoje pořádnej výtlem
Nerad bych kupoval, ale pokud na tom nepujde po výměně spojky přeřadit z vytočené dvojky na trojku a podřadit z 3500 na trojce na dvojku jak teď, tak se není o čem bavit, nemám to auto na ježdění k babce a s kocůrem k veterinářovi. Zatím to vidím na špatnou spojku, chystám se na to až teď a ty kvalty tam prostě někdy napoprvé nejdou, škrtání synchronu se při řazení neozývá.
To čepadlo u tvojí generálky bylo nové nebo zachovalé z druhého motoru? Zajímala by mě cena nového, to se asi jako druhovýroba jako vodní pumpa nedělá, co? HaHaaa
dělá

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 12:39   Citovat  

Streetkid napsal:

jo to moze byt spojkou, a mne kedysi davno dost pomohla aj vymena oleja v prevodovke.

Streetkid napsal:

dela sa aj cerpadlo, ale podla mna ho menit je zbytocnost. mal som rozobrate a meral som 2 kusy, jedno z auta s 370tkm na tacho, druhe z buhvikolko a obidve boli ako nove Úsměv tam ani nema moc co odejit, jedine ze by sa dostali do oleja nejake kovove piliny alebo gulicky a poskodili povrch ozubenia.
inak ja som GO urobil za necele 2 dni, totiz vsetko som tam daval z ineho motora Úsměv hlavu som mal uz nachystanu kompletnu, aj so sanim a vstrekmi, to sa menilo kus za kus, druhe piesty s novymi kruzkami, druhe cerpadlo... v piatok poobede som to rozobral, v sobotu doobeda zlozil a uz to pomaly budem mat aj zabehnute Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 17:07   Citovat  

Pajo: co cca stojí ta nová oilpumpa, pokud možno ne origo honda? Kupovat ji nemíním, chci jen mít přehled.
Jo, to de rychle, když je z čeho brát Úsměv U předchozího auta, renaultu 5, jsem měl rozebrané tři motory a nejlepší orgány se daly dohromady a stvořila se z toho taková 1100ka, že sem honil favority. Pravda, jen když sem jel v tom sám..
Co válce u tvojí generálky, měřils nějak ovalitu? a když sme u toho, šálky na kliku se prodávají nějak barevně značené podle vůlí (či označené čísly a písmeny soustava klika+ložisko jak z výroby) nebo prostě koupíš šálky origo nebo výbrusové a hodíš to tam?
Furt se ještě učím no, co se týká Honda -motorů Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 20:04   Citovat  

Streetkid napsal:
Pajo: co cca stojí ta nová oilpumpa, pokud možno ne origo honda? Kupovat ji nemíním, chci jen mít přehled.
Jo, to de rychle, když je z čeho brát Úsměv U předchozího auta, renaultu 5, jsem měl rozebrané tři motory a nejlepší orgány se daly dohromady a stvořila se z toho taková 1100ka, že sem honil favority. Pravda, jen když sem jel v tom sám..
Co válce u tvojí generálky, měřils nějak ovalitu? a když sme u toho, šálky na kliku se prodávají nějak barevně značené podle vůlí (či označené čísly a písmeny soustava klika+ložisko jak z výroby) nebo prostě koupíš šálky origo nebo výbrusové a hodíš to tam?
Furt se ještě učím no, co se týká Honda -motorů Se stydím

neviem co stoji pumpa u nas, ale cez ebay sa da kupit v ramci sady tesneni za par $...
ovalitu som "meral" (aj ked to asi neni nic moc) len sublerou, ale kedze na 100% plochy valcov bolo vidiet honovanie a nikde nebola ziadna vylestena ploska tak som to neriesil. ten motor sice mal 380tkm, ale je to automat, tzn. ako som predpokladal, tym ze nebol nikdy podtoceny ani pretoceny tak bol perfektne zabehnuty a nijak nezniceny. hlavne loziska na kluke boli ako nove, tak som ich nechal, ojnicne boli mierne vylestene, tak som kupil original velkost (bola uz len moznost vybrusove) a normalne som to zlozil. uz som na tom nabehal skoro 1000, zajtra dam dalsich 300km a zatim slape jak hodinky...oleja nezmizlo este ani mililiter, motor neklepe ani po noci na mraze, tak snad to bude ok. jedine co ma trosku prekvapilo, ze tlaky po zlozeni a prvej jazde asi 50km boli dost slabe a nerovnomerne (cca 12/11/11/13) ale predpokladam - dufam ze si musia sadnut kruzky a zlepsi sa to

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 21:11   Citovat  

pajo napsal:
jedine co ma trosku prekvapilo, ze tlaky po zlozeni a prvej jazde asi 50km boli dost slabe a nerovnomerne (cca 12/11/11/13) ale predpokladam - dufam ze si musia sadnut kruzky a zlepsi sa to

ani ja som nemal po zlozeni rovnake tlaky...tusim 17,5-17-16,5-16??pista si to snad pamata

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2008 , 21:23   Citovat  

2Bera napsal:
ani ja som nemal po zlozeni rovnake tlaky...tusim 17,5-17-16,5-16??pista si to snad pamata

tomu říkám poctivé tlaky, lehce zvýšená komprese Úsměv já mám teď před opravou 10,0-10,0-9,8-5,0..alias skoro 3válec Se stydím

Pajo: co říkali kluci, tak někomu se to srovnalo až po pár tisících. Stejně tak olej to přestává úplně žrat až za nějakou dobu, takže v poho

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 17:25   Citovat  

Chlapi, kolik se pohybují ceny za výbroušení válců, čístě jen vyvrtání a vyhonování? Monty to tu na fóru kdysi psal, nemůžu to najít Se stydím
Stejně tak přebroušení kliky, jen samotný úkon..
Díkes

Obsah fóra Honda-club.cz   
Malá GO motoru D16Z6 při 240t km
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina