Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
centrál C5G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
voreza je teď offline  voreza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 20:57   Citovat  

zdravim všechny...mam takovej dotaz..chci se zeptat zda jde do C5G hatchback dát jakýkoliv centrál třeba koupený z aukra?nebo jestli máte někdo centrál tak nabídněte. chci si do auta pořídit centrál na dálku a nevím zda tam pude připevnit a ještě lepší by bylo kdyby někdo poradil jak instalovat do dveří.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Quiksilver je teď offline  Quiksilver
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 21:02   Citovat  

Nějaký univerzální by mel jit pripevnit.Kupoval jsem z aukra central na DO taky z aukra, instaloval jsem si ho sám.Ty moturky mi vysly zrovna do mist kde byl tapec rozsireny, takze ok.Ale ty tycky se daji nastavit do jakekoli delky,takze snad misto najdes urcite.Kdyztak napis SZ s nakym problemem.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 21:10   Citovat  

Quiksilver napsal:
Nějaký univerzální by mel jit pripevnit.Kupoval jsem z aukra central na DO taky z aukra, instaloval jsem si ho sám.Ty moturky mi vysly zrovna do mist kde byl tapec rozsireny, takze ok.Ale ty tycky se daji nastavit do jakekoli delky,takze snad misto najdes urcite.Kdyztak napis SZ s nakym problemem.

tak je to dobrý když se tam dá dát jinej než ty co tam byli z výroby u některých...tak to já si ho koupim a zkusim to tam dát...a to jsi koupil jenom na dvoje dveře nebo jinej?já bych chtěl dát taky dozadu na dveře že bych zavařil zámek a když na dálkovým ovládání by bylo otevření kufru tak kdybych to zmáčknul tak by se mi otevřelo zadní okno jinak ne..mám strach z toho že kdybych to dal na vše a nebyl tam zvlášt otevírání kufru tak by to bylo asi hodně blbý..bych zmáčknul otevření dveří a vylítlo by mi i okno?neví šjeslti se dá takovej centrál někde sehnat a zda se dá vůbec sehnat?mě se vzadu nelíbí ten zámek kterej mi tam trčí jelikož mám zavařený víko na značku tak bych tam chtěl aby i zmizelo otevírání okna..ze vnitř to jde otevřít takže bych o nis v podstatě nepřišel kdyby to nešlo nainstalovat ten centrál. a je to náročný na zapojení?připojuje se to někam do pojistkový skříně bo ne?to má svůj vlastní okruh?díky za odpověd napsal jsem toho docela dost ale je to vše asi na co bych chtěl získat odpověd..díky

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2008 , 21:30   Citovat  

Ja mam presne ten na 3 dvere,tzn. dvere moje+spolujezdce a i kufr tam je.Ale kufr zapojeny nemam,ptze to by bylo asi na dyl to udelat,ja jsem do toho proste nesel,ty predni dvere nejsou tezky,je to zdlouhavy,ale jde to.Ma to svuj okruh,vsechny dratky vedou do takovy vlastni skrinky,tu si das nekam do prostoru u pedalu treba.Jako central ktery chces ty presne mam,takze ho sezenes,ale s tim kufrem ti neporadim bohuzel.To bys musel dat nekam ,kde to delaj.Abys to nemel tak drahy tak si predek udelej sam a kufr si nech zvlast od profika.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 0:00   Citovat  

a jak si to tam uchytil?musel jsi něco vrtat bo ne?já jen jestli když už mam dveře venku a kituju je tak kdyby byla potřeba nějaká díra tak že bych jí pak přivařil a zadělal kitem. přinejhorším to tam přiboduju c-očkem abych to tam nemusel dělat...bude dobrej tenhle centrál: tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 12:41   Citovat  

Je to zvlastni, ale ja mam ten samej:-) Mas tam k tomu plisky, ty privrtas ke dverim a k tomu pak ty tycky a ty moturky.Musis si to ale zmerit presne.Odkud jsi?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 15:10   Citovat  

Quiksilver napsal:
Je to zvlastni, ale ja mam ten samej:-) Mas tam k tomu plisky, ty privrtas ke dverim a k tomu pak ty tycky a ty moturky.Musis si to ale zmerit presne.Odkud jsi?

já jsem kousek od plzně...já tam nic vrtat nebudu já tedka předělávam dveře tak že bych to koupil a přivařil to tam bez vrtání...jde potom k tomu udělat třeba ty dojezdy oken když zavřeš dveře a tady je jenom centrální zamikání na dálku a nebo na klíček a já bych k tomu pak chtěl ještě alarm, ten už mam taky vybranej, tak jestli tam pak pude zapojit aniž bych musel měnit tu krabici...tady na aukru je toho víc je tam to na ten dojezd oken při zamikání a když alarm tak je bez těch motorků tak ty se musí taky koupit zvlášt doufam že to pude dohromady zkombinovat...

ty s tim nějaký zkušenosti máš s tim centrálem?myslim tim jestli tě poslouchá ten ovladač a na jakou bzdálenost atd...je lepší se optat než abyc skočil z bláta do louže...jde připojit i to že když zavřeš dveře na dálku že ti bliknout blinkry?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.12.2008 , 15:52   Citovat  

Pridelej jak chces, s dojezdy oken zkusenosti nemam.Central mam cca 5 mesicu a zadny problem nebyl.Vzdalenost myslim je velka, nemeril jsem kolik presne metru.Na to aby ti blikaly blinkry pri zamykani a odemykani tam jsou zlute kabilky dva.Ty ja mam zapojene k tlacitku vystrazny trojuhelnik,ale pry je to svinarna,me to takhle funguje,spravne zapojeni tech blinkru se tu resilo.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 0:50   Citovat  

jj díky moc za informace překecal jsem se k tomu že to koupim a instaluju ho do civi...doufam že budu spokojenej jako ty..a jak je to s tima výstražnýma?ty to tam máš napojený a když zavíráš a otevířáš tak tě to blíkne jo?

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 20:56   Citovat  

V Plzni bych ti kdyztak mohl pomoct ja,aspon bych se zbavil modulu pro dojezd oken (mam dva,dojezd pro 4 okna),kdyztak bych nabidnul i releovy modul centralu s ovladanim prepinacem v zamku (pak bys to mohl ovladat alarmem,tedy jeho ovladacem).Na zadni vrata bys mel dat elektromagneticky odskok,ten bych taky mel mit,jelikoz jsem chtel predelavat na 5G Civicovi bocni dvere - nakonec jsem ale pouzil jen jeden odskok,do kufrovych dveri u sedana.Vystup na blinkry jsem mel jen jeden,napojil jsem ho na kazdou stranu pres 6A diodu.
A kdybys chtel dal tunit,mam jeste porad k mani zavareny 3. dvere na 5G - zavareny zamek,dira na SPZ i vnitrni svetla v cerne barve,po laku jsem je uz nemontoval...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 21:05   Citovat  

Wayne napsal:
V Plzni bych ti kdyztak mohl pomoct ja,aspon bych se zbavil modulu pro dojezd oken (mam dva,dojezd pro 4 okna),kdyztak bych nabidnul i releovy modul centralu s ovladanim prepinacem v zamku (pak bys to mohl ovladat alarmem,tedy jeho ovladacem).Na zadni vrata bys mel dat elektromagneticky odskok,ten bych taky mel mit,jelikoz jsem chtel predelavat na 5G Civicovi bocni dvere - nakonec jsem ale pouzil jen jeden odskok,do kufrovych dveri u sedana.Vystup na blinkry jsem mel jen jeden,napojil jsem ho na kazdou stranu pres 6A diodu.
A kdybys chtel dal tunit,mam jeste porad k mani zavareny 3. dvere na 5G - zavareny zamek,dira na SPZ i vnitrni svetla v cerne barve,po laku jsem je uz nemontoval...

já si myslim že na zadní dveře od kufru by stačil ten jeden servomotorek..to je to samý když otevřeš kufr bud zevnitř nebo klíčem zezadu, tak taky to okno vyskočí a už se nezavře takže by tam nějakej odskok byl asi zbytečnej ale to je můj názor poslechnu si i ty ostatní a pak uvidim...jak si to myslel s tim relovým modulem na centrál? mohl by jsi poslat foto toho zadního víka?Máě ještě nějaké díly doma?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2008 , 22:16   Citovat  

Jde o to,ze klicem otocis a zamek se pak vrati do puvodni polohy,mohl bys sice asi pouzit servomotorek a vracet ho pruzinou,ale na to neni staveny,odskok ma mnohem vetsi silu a zivotnost (ovsem zacina nekde na 500Kc,to zas ne ze ne)...
Vrata ti vyfotim zitra,mival jsem tady kdysi inzerat,ale uz je asi po nem,budu ho muset vytvorit znova a aktualizovat.Na 5G HB mam uz navic jen zadni lamino tuningovy naraznik,predni svetlo,mozna blinkr a mirne jety kotouce na 1,5ku.
Releovy modul na central je vec,ktera napajeni prepina na servomotorky,obycejny "silovy prepinac" za nejakych prehnanych 220Kc.Serva obcas berou dost proudu,pokud je hodne zatizis a ne kazdy alarm/central to ma rad,pripadne to potrebujes,pokud pouzivas nejaky,ktery ma jen nesilovy vystup (ja treba mam namontovanou dalku,ktera dava jen signal do stavajiciho centralu a neda se zatizit snad ani 100mA).

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 11:51   Citovat  

voreza napsal:
jj díky moc za informace překecal jsem se k tomu že to koupim a instaluju ho do civi...doufam že budu spokojenej jako ty..a jak je to s tima výstražnýma?ty to tam máš napojený a když zavíráš a otevířáš tak tě to blíkne jo?

Nemáš za co, jo blikne mi to kdyz zamknu i odemknu...

DrTc je teď offline  DrTc
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 12:47   Citovat  

Quiksilver napsal:
....Ty ja mam zapojene k tlacitku vystrazny trojuhelnik,ale pry je to svinarna,me to takhle funguje,spravne zapojeni tech blinkru se tu resilo....

Myslím, že u tohoto modelu není problém zapojit blinkry i u spínače výstražných světel, protože je to paralelně spojeno s páčkou blinkrů u volantu (barva drátů zelenomodrý a zelenožlutý). Já jsem však blinkry u výstažáku nikdy nezapojoval. Je to práce navíc s protahováním kabeláže. Spousta věcí se dá napojit na svazku u volantové tyče. Jelikož přívod do spínačky (bíločerný) je dodtatečně proudově dimenzován (50A), lze centrál i alarm napájet z tohoto kabelu, hned vedle je i zapalování (pravděpodobně žlutý) a blinkry, takže to je vše v jednom místě

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2008 , 13:29   Citovat  

no kluci je to koukam čim dál tim víc složitější...nejspíš až ho koupim tak to tam nainstaluju a pak se necham poradit na zapojení. při nejhorším se mi nabíd Wayne že by mi pomohl, tak uvidim...jinak díky kluci a pište co by ste tam dali...uděláme to takhle...tam je odkaz kterej centrál bych chtěl tak na něj jukněte a popřípadě mi sem přidejte stránky co by ste k tomu doporučovali, jako je ten odskok dozadu na víko atd....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 15:39   Citovat  

nikdo nic neví?

Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 16:43   Citovat  

Tenhle central tam chci davat taky Úsměv Ja to vidim tak, ze prvne si asi udelam jen ten central a po case az bude tady odsad vedet 100% jak to udelat aby zablikali svetla tak napisu Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 17:03   Citovat  

já chci taky tenhle centrál, ale nevim jak a kam ho umístit...je tam docela dost místa ale nevim kam ho šupnout...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 17:04   Citovat  

kdyby měl někdo nějaký foto a nebo byl by ochcoten ho pořídit jak to vypadá ve dveřích s centrálem u C5G tak bych byl velmi rád...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 21:53   Citovat  

Kdybys prijel do Plzne,muzu ti zhruba ukazat,jak se to tam da umistit,pripadne si kup motorky a ja ti je tam rovnou dam,vetsinou vystacis s montaznim prislusenstvim v pytliku.A za chvilku ti poslu fotky toho cela pres SZ...Kdyztak muzes dat vedet po ajsku.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 0:11   Citovat  

voreza napsal:
já chci taky tenhle centrál, ale nevim jak a kam ho umístit...je tam docela dost místa ale nevim kam ho šupnout...

Jak nevis kam to soupnout??

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 10:28   Citovat  

tak logika je u mě ještě k mání, takže vim kam ho šoupnout, samozřejmě do dveří ale do jakého místa?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 12:19   Citovat  

voreza napsal:
tak logika je u mě ještě k mání, takže vim kam ho šoupnout, samozřejmě do dveří ale do jakého místa?

Kdyz sundas tapec,tak tam mas takovy tahla.Tak tema tyckama co budes mit v centralu ty tahla na dverich prodlouzis a pridelas na to moturek..Mam tu mozna fotku, poslu.Snad to z toho poberes nejak.Kdyztak se ptej.

Foto080.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Foto080.jpg, 35.51 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 0:30   Citovat  

díky po neděli ho objednávam a budu ho tam instalovat doufam že to nějak vyvoslim...jinak díky..každý foto je k něčemu dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 4:36   Citovat  

Nemas za co, urcite si s tim poradis.Pokud budu vedet, tak rad poradim.

mirrecek je teď offline  mirrecek
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 11:37   Citovat  

Ak môžem poradiť, ako som pozeral na obrazok, ten istý central som mal aj na starej dobrej Škodovici. Všetko fungovalo ako dobre namazany stroj take 2 roky, časom sa však začalo spravať divne. Občas neodomklo, občas nezamklo... nasledne som serva vymontoval, pozrel dnu a motorčeky boli značne skorodovane. Po očisteni a premazaní behalo opäť všetko ako nove, ALE ! Uvedené serva je vhodne namontovať opačne ako je na obrazku, tj motorčekmi hore, aby sa skondenzovana vlhkosť neukladala v časti kde je spomínaný motor.

Veľa zdaru.

Austin je teď offline  Austin
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:05   Citovat  

mirrecek napsal:
Ak môžem poradiť, ako som pozeral na obrazok, ten istý central som mal aj na starej dobrej Škodovici. Všetko fungovalo ako dobre namazany stroj take 2 roky, časom sa však začalo spravať divne. Občas neodomklo, občas nezamklo... nasledne som serva vymontoval, pozrel dnu a motorčeky boli značne skorodovane. Po očisteni a premazaní behalo opäť všetko ako nove, ALE ! Uvedené serva je vhodne namontovať opačne ako je na obrazku, tj motorčekmi hore, aby sa skondenzovana vlhkosť neukladala v časti kde je spomínaný motor.

Veľa zdaru.
výborná připomínka, také mi ted jeden začal zlobit, kvuli korozi.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 10:59   Citovat  

zdary..ještě jeden dotaz...přívod 12V do toho centrálu..Kam ho napojit aby stále fungoval a byl pod proudem nebo jak se to zapojuje..napadlo mě napojit to napájení k rádiu, ale to se zapne když pootočim klíčkem jinak ne..tak nevim..nebo to tam půjde?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 11:02   Citovat  

voreza napsal:
zdary..ještě jeden dotaz...přívod 12V do toho centrálu..Kam ho napojit aby stále fungoval a byl pod proudem nebo jak se to zapojuje..napadlo mě napojit to napájení k rádiu, ale to se zapne když pootočim klíčkem jinak ne..tak nevim..nebo to tam půjde?
solo vedení od baterky OK u toho rádia je i drát kde je napájení stále ale lepší je to napojit rovnou z baterky

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 11:42   Citovat  

monty napsal:
solo vedení od baterky OK u toho rádia je i drát kde je napájení stále ale lepší je to napojit rovnou z baterky

nějaká specialní cesta kudy by to šlo bez větší námahy?v autě opravdu nic neni kde by se to dalo píchnout rovnou jo?a jak je to když mam dva řídící servomotorky?musim mít jenom jeden když je to na DO a nebo můžou bejt ve dveřích oba?

Obsah fóra Honda-club.cz   
centrál C5G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina