Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Amortizace z PR - vymahani rozdilu ceny
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Frik je teď offline  Frik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:14  Naposledy upravil Frik dne 29.12.2008 , 15:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kdyz sem po dopravni nehode poskozeny a vinik mel 100% zavineni nehody. Na voze vznikla skoda kterou servis ohodnotil na 35000Kc (nove dily nutne a vybirany z druhovyroby), ale pojistovna vzhledem ke stari vozu rv 97 snizil kvuli amortizaci uhradu jen na 24000Kc, slo o povinne ruceni, havarijni jako poskozeny nemam.
Je nejaka sance abych rozdil penez nejak vysoudil nebo se mam s tim proset smirit, ze vinik zaplati 5000Kc pojistovne jako spoluucast a ja budu mesic bez auta a jeste ze sveho zaplatim 11000Kc?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:18   Citovat  

Jako poškozený máš nárok na plnou náhradu škody,která Ti vznikla. Ale soudit se možná budeš muset...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:26   Citovat  

A soudit se budu muset s pojistovnou nebo primo s vinikem, ktery rozdil nechce dobrovolne doplatit?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:34   Citovat  

Frik napsal:
A soudit se budu muset s pojistovnou nebo primo s vinikem, ktery rozdil nechce dobrovolne doplatit?

S tím, kdo Ti škodu způsobil...
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:38   Citovat  

Mel jsem za to, ze kdyz to das do autorizovaneho servisu, tak ti pojistovna vinika proplati celou castku (resp. ji zaplati primo servisu)... Ale pokud jim reknes, ze si to opravis u "karla na zahrade" tak ti daji treba jen pulku z te castky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 15:44   Citovat  

bordel napsal:
Mel jsem za to, ze kdyz to das do autorizovaneho servisu, tak ti pojistovna vinika proplati celou castku (resp. ji zaplati primo servisu)... Ale pokud jim reknes, ze si to opravis u "karla na zahrade" tak ti daji treba jen pulku z te castky.

No prave naopak, kdybych si to dal opravit do Hondy tak tam by ten rozdil byl mnohem vyssi. Pojistovna tomu rika navyseni hodnoty vozu, kterou musim doplatit ja i kdyz me uplne staci aby to slo do puvodniho stavu pred nehodou. Proto sem to nechal odhadnout servisem ktery skutecne opravi co muze a nove nahradni dily jen kdyz to je nutne a vybirany z Autokelly od nejlevnejsiho vyrobce. Dily jeste koupeny nebyly takze muzu zkusit sehnat z vrakace nebo od nekoho z klubu, jde o Civica 97 anglana 5D a pak by se to mozna vlezlo do toho co mi nabizi pojistovna vinika...
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 16:38   Citovat  

Achjo, tak to tu napíšu asi po milionté první. Jsi-li poškozen a hradí se z povinného ručení viníka, tak první krok je oslovení právníka, který se zabývá vyřízením plnění. Jako poškozený máš na něj vždy nárok a vždy je hrazen z PR viníka. Krom jiného máš vždy nárok na náhradní auto. Takže ještě týž den, nebo nejpozději druhý přebíráš náhradní vůz, který užíváš do doby než bude opraven tvůj. Po opravě náhradní vracíš, přebíráš svůj opravený a nic nedoplácíš. Právník vše zařídil. Amortizace je pokryta např. z navýšeného půjčovného náhradního auto. Snadné a účinné.
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 16:57   Citovat  

Ondras napsal:
Achjo, tak to tu napíšu asi po milionté první. Jsi-li poškozen a hradí se z povinného ručení viníka, tak první krok je oslovení právníka, který se zabývá vyřízením plnění. Jako poškozený máš na něj vždy nárok a vždy je hrazen z PR viníka. Krom jiného máš vždy nárok na náhradní auto. Takže ještě týž den, nebo nejpozději druhý přebíráš náhradní vůz, který užíváš do doby než bude opraven tvůj. Po opravě náhradní vracíš, přebíráš svůj opravený a nic nedoplácíš. Právník vše zařídil. Amortizace je pokryta např. z navýšeného půjčovného náhradního auto. Snadné a účinné.

čte se to hezky, ale opravdu je realita taková ? ozkošeno a prověřeno ?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 16:59   Citovat  

665+1 napsal:
čte se to hezky, ale opravdu je realita taková ? ozkošeno a prověřeno ?

Dvakrát. Osobně.
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 17:04   Citovat  

nezáleží náhodou natom u koho máš auto pojištěný ? to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 17:07   Citovat  

coudu napsal:
nezáleží náhodou natom u koho máš auto pojištěný ? to mi hlava nebere

OMG! bavíme se o PR viníka, tedy je jedno kde jsi pojištěn ty. Nárok na právního zástupce a náhradní auto pro poškozeného je u PR vždy. Dokonce i když viník není pojištěn, pak to jde na triko ČKP, která si to pak už vymůže.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 17:33   Citovat  

ten narok na pravnika slysim prvne, zni to hezky.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 18:24   Citovat  

Ondras napsal:

Pravnika si vyberu jakeho chci? nebo mi nejakeho prideli?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 18:35   Citovat  

kandik napsal:
Pravnika si vyberu jakeho chci? nebo mi nejakeho prideli?

Já si vybral sám.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 19:12   Citovat  

a to jako ten pravnik pak posle fakturu ty pojistovne nebo si ho musis zaplatit a pak ti daj penize dodatecne?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 19:19   Citovat  

Bitkar napsal:
a to jako ten pravnik pak posle fakturu ty pojistovne nebo si ho musis zaplatit a pak ti daj penize dodatecne?

Já právníkovi podepsal plnou moc, vzal náhradní auto a za měsíc jsem jej vyměnil za své opravené. Nic jiného jsem neřešil. Všecko si sám řešil právník. Je to jeho práce.
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 20:31   Citovat  

prohledával jsem autoweb.cz, kde jsou právní dotazy a u stejnýho dotazu jestli viník může požadovat "doplacení" opravy tak je tam odpovězeno takto:
"Nemá. Co zaplatila Vaše pojišťovna, je výše škody, na víc nemá nárok ani od Vás"
Takto mi to bylo i kdysi odpovězeno když jsem se ptal já (to už nemůžu dohledat), ale co si pamatuju, tak tam bylo že pov.ručení není platba jako spoluúčast a zbytek viník.

O náhr. vozidle psali že je to pouze tomu kdo poškozané vozidlo používá ke svému povolání (zozvoz zboží a pod.).
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 20:41   Citovat  

Ajsik napsal:
O náhr. vozidle psali že je to pouze tomu kdo poškozané vozidlo používá ke svému povolání (zozvoz zboží a pod.).

No vidíš, a přitom to není pravda. Pojišťovny se rády cukají, a kdo nelpí pevně na svých požadavcích, je odmítnut. Proto opět radím najmout si někoho, kdo za mě lpět bude a umí to velmi dobře.

Detaily o náhr. autě zde: tudy odkaz

Nákaldy na vypůjčení auta jsou jednoznačně škodou utrpěnou v sovislosti s nehodou a odstraňováním jejich následků.
   Návrat  
Mejla je teď offline  Mejla
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 20:54   Citovat  

Jo tohle znam...jako kdyz nasim nekdo ve Svitavech zrusil celej predek Oplaaaa,,,,,,pojistovna se pak taky cukala ze da jen sotva 50tius,,,ale po par celkem zajimavych rozhovorech s pojistovakem z toho bylo razem 65....takze PRUDIT,PRUDIT A PRUDIT A NENECHAT SE VOJEeeeeeBAT...... je to dobrý
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:03   Citovat  

Já teda nevím jak je to s tím právníkem, ale kdo teda doplatí ten rozdíl? Pojištovna? Protože přece viník splnil svojí povinnost a platil povinné ručení tudíž z něj se nic vysoudit nedá.Navíc ta amortizace..to by znamenalo že ti pojišťovna zhodnotí auto...což se mi jeví jako nesmysl.Já měl škodu asi za 40tis + lak a práce.(můj odhad podle EPC) Chtěl jsem po pojištovně tedy peníze na opravu svépomocí, protože s amortizací bych v servisu byl v tom za ranec(dělají jenom z nových dílů) Pojištovna to odhadla na 27tis a ty mi vyplatila...s těma jsem si mohl naložit jak jsem chtěl.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:22   Citovat  

Mourl napsal:
Já teda nevím jak je to s tím právníkem, ale kdo teda doplatí ten rozdíl? Pojištovna?

Jaký rozdíl? Pojišťovna veškerou uhradí škodu. Zjednodušeně opravu auta (mínus zhodnocení) + půjčovné náhradního auta + náklady na právníka. Ovšem né každý si právníka a náhradní auto bere, takže o to méně z pojišťovny dostane = dobrovolně ji šetří peníze.

Mourl napsal:
Navíc ta amortizace..to by znamenalo že ti pojišťovna zhodnotí auto...což se mi jeví jako nesmysl.

Jaký nesmysl? Měl jsi staré auto ze starých dílů. Auto opravíš - staré díly nahradíš novými. Jednoznačně jsi jej zhodnotil. Je lepší / novější než před opravou. Pojišťovna, ale není charita a nebude ti jen pro nic za nic hradit zhodnocení tvého majetku. Takže o to zhodnocení se snižuje plnění. Snížení je menší při užití použitých dílů apod. To vše je na řešení s likvidátorem. S tím opět pomůže právník. Ví a vyzná se.

Mourl napsal:
Já měl škodu asi za 40tis + lak a práce.(můj odhad podle EPC) Chtěl jsem po pojištovně tedy peníze na opravu svépomocí, protože s amortizací bych v servisu byl v tom za ranec(dělají jenom z nových dílů) Pojištovna to odhadla na 27tis a ty mi vyplatila...s těma jsem si mohl naložit jak jsem chtěl.

Kdyby jsi si najal právníka a půjčil auto. Dostaneš třeba 50. Nebudu už rozepisovat jak s těmi penězi ve skutečnosti naložit. Stačí se zamyslet.
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:31   Citovat  

Domáhal sem se pučení dočasně náhradního auta a prý to nemam připojištěno ve smlouvě-není problém,ale cena pojistky by se musela navýšit asi o 1000,- ročně.
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:32   Citovat  

No vždyť jo..ale sám píšeš že se na ty díly počítá amortizace.....čily u auta r.v např. 97 je to 50% víc myslím že snad nedávají. Takže když jsi dáš do servisu auto a oprava bude stát 50tis pojištovna ti dá na "krycí dopis" tak nějak tomu říkají 25tis. na fakturu. Ale servisu musíš zaplatit 25tis TY, jinak ti auto nevydají. Takže kdo doplatí těch 25tis? o to mi jde...
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 21:58   Citovat  

Cody napsal:
Domáhal sem se pučení dočasně náhradního auta a prý to nemam připojištěno ve smlouvě-není problém,ale cena pojistky by se musela navýšit asi o 1000,- ročně.

mno nevim nevim teda, co ma spolecnyho tvoje pojistka... s pojistkou vinika ktera plati vypujcene auto ale iluze ti brat nebudu Úsměv to co Ti pojistovna rekla byl blaf.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 22:06   Citovat  

Mourl napsal:
No vždyť jo..ale sám píšeš že se na ty díly počítá amortizace.....čily u auta r.v např. 97 je to 50% víc myslím že snad nedávají. Takže když jsi dáš do servisu auto a oprava bude stát 50tis pojištovna ti dá na "krycí dopis" tak nějak tomu říkají 25tis. na fakturu. Ale servisu musíš zaplatit 25tis TY, jinak ti auto nevydají. Takže kdo doplatí těch 25tis? o to mi jde...

Doplatí to pojišťovna. Byť ta částka nebude přímo určená na hrazení opravy. Detaily si domysli.

Cody napsal:

A nepíšeš o havarijku? Z PR, pokud jsi poškozen, máš nárok na auto vždy. Na tvojí pojistce absoltuně nesejde.
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2008 , 22:13   Citovat  

Byla to srážka se zvěří-tu sem mel připojistěnou...takže vlastně bonus pojistka.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Amortizace z PR - vymahani rozdilu ceny
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina