Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
už po xxáté.....brzdy EE8 prosím poraďte....
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 0:33  Naposledy upravil cocks dne 31.12.2008 , 0:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Já vím, že už se to tu řešilo xx krát..ale nikdy jsem se nedobral zdárného konce...

včera jsem potřeboval "trošku víc" přibrzdit asi ze 150ti km/h a zase - značné vibrace do volantu, "gumovej" pedál a hluk..... Smutný prostě opět hotovo Bueee jen ty kotouče stály 4 000.....

kotouče Zimmerman jeté cca 1000 km (poctivě zajeté) , desky nevím, je na nich nápis Nissn takže předpokládám, že série (nové, dostal jsem je k autu)
Už předtím jsem měl dvoje drážkované bremba . oboje se zkroutily, v jednom případě kotouč dokonce minimálně naprasknul.... Smutný /desky ATE/
Já vím, že brzdy u céra nejsou nic moc, ale přijde mi, že si tady na ně stěžuju jen já.....??? Smutný Vždyť spousta z vás má dokonce sériový kotouče i desky.... navíc brzdím přerušovaně a podřazuju.....

Spaste mě někdo prosím a řekněte, ať dotáhnu tohle a povolím támhleto a že to bude dobrý.......to přece není možný aby to takhle "brzdilo" Bueee rád bych se občas projel s tím bezpečným pocitem, že až budu potřebovat zastavit, tak opravdu zastvím bez toho, že mi volant utrhne ruce.... prosím prosím...

Nebo od toho auta chci moc a dělám z něj supersport a přitom je tohle chování normální???

PS.: Dělá to vždy jen z vyšších rychlostí od cca 130ti kmh..ale to je asi logický že.... pže jinak to můžu třebas ve 100 kmh zadupnout a kola jdou do floku, resp, to brzdí dobře, pedál je tvrdej a prostě tak nějak si představuju, že by to mělo fungovat u 20 let starýho auta...ale jakmile jedi nad cca 120 - 130 kmh tak je to prostě vražda a ne brzda.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 0:38   Citovat  

kup normalni brembo kotouce bez drazek bez der.nebo ebc ja je ted mam sice ne na ceru ale brzdi dobre a nejsou zkroucene.po 1000km a kotouce zkroucene no jej.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 0:43   Citovat  

kamol napsal:
kup normalni brembo kotouce bez drazek bez der.nebo ebc ja je ted mam sice ne na ceru ale brzdi dobre a nejsou zkroucene.po 1000km a kotouce zkroucene no jej.

no ale neměly by bejt drážkované bo vrtané teoreticky lepší než masívní ?? - resp. by měly vydržet větší zátěž ne....? Vždyť ty drážky nebo díry tam jsou pro lepší chlazení a odvod spalin vzniklých třením - tudíž lepší brzdný účinek při zachování životnosti...?

Díky moc za radu, ale potřebuju spíš někoho s CRX, myslím si, že bude problém jinde než v kotoučích a deskách..podle mě prostě brzdič malinkatej a kotouč to samý vzhledem k tý zatéži......nebo ne...?

nebo je problém mezi sedačkou a pedálem? Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 0:49   Citovat  

cocks napsal:
no ale neměly by bejt drážkované bo vrtané teoreticky lepší než masívní ?? - resp. by měly vydržet větší zátěž ne....? Vždyť ty drážky nebo díry tam jsou pro lepší chlazení a odvod spalin vzniklých třením - tudíž lepší brzdný účinek při zachování životnosti...?

Díky moc za radu, ale potřebuju spíš někoho s CRX, myslím si, že bude problém jinde než v kotoučích a deskách..podle mě prostě brzdič malinkatej a kotouč to samý vzhledem k tý zatéži......nebo ne...?

nekde se to uz resilo.derove nebo drazkovane kotouce pry zerou vice desky.a jako nevidim v tom duvod ze to lepe brzdi kdyz vlastne brzdna plocha desky je stejna jak na masivnim tak i na drazkovanem kotouci(teoreticky na masivnim kotouci je vetsi).ja sem zvolil proste ciste kotouce a lepsi desky.dulezitejsi jsou desky nez kotouce a myslim si ze brembo kotouce budou urcite dobre.

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 0:49   Citovat  

cocks napsal:

nic neni lepší než kvalitní plnej kotouč, tedy při zachování seriových brzd

kotouč je akumulátor tepla. když ho odvrtáš, nebo uděláš drážky, tak logicky dokáže pohltit tepla méňe. nemluvě o menší styčné ploše

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 0:52   Citovat  

kamol napsal:
nekde se to uz resilo.derove nebo drazkovane kotouce pry zerou vice desky.a jako nevidim v tom duvod ze to lepe brzdi kdyz vlastne brzdna plocha desky je stejna jak na masivnim tak i na drazkovanem kotouci(teoreticky na masivnim kotouci je vetsi).ja sem zvolil proste ciste kotouce a lepsi desky.dulezitejsi jsou desky nez kotouce a myslim si ze brembo kotouce budou urcite dobre.

píšu si za uši..říkáte to všichni podobně...........na tom něco musí bejt to mi hlava nebere

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 0:54   Citovat  

cocks napsal:
píšu si za uši..říkáte to všichni podobně...........na tom něco musí bejt to mi hlava nebere

nehledej v tom vedu kup kotouce plne brembo a uvidis ze budes spokojeny.jenom k tomu dej kvalitni desky.zalezi jak s autem jezdis.predpokladam denni jezdeni sviznejsi.ja sem sice zvolil desky EBC red stuff keramicke ktere jsou lepsi az se zahrejou.je fakt ze brzdi lepe az se prohrejou a taky nevadnou.ale jako v pohode i od studena se dobre s nimi brzdi.nemam s tim problem.spokojenost

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 0:55   Citovat  

Dejf napsal:
nic neni lepší než kvalitní plnej kotouč, tedy při zachování seriových brzd

kotouč je akumulátor tepla. když ho odvrtáš, nebo uděláš drážky, tak logicky dokáže pohltit tepla méňe. nemluvě o menší styčné ploše

tak proč se teda dělají drážkované, děrované,,,, to je teda jen chyták na takový jako jsem já že si myslej že jim to bude líp brzdit nebo že maj prostě Performance díl za hafo peněz?

Já měl za to, že masívní je dobrej co se týče plynulosti nástupu brzdný síly a životnosti a tak.....ale jinak že je k ničemu...spíš u masivu bych čekal, že se zkroutí jen co na to víc šlápnu.... to mi hlava nebere achjo.

PS: Nechcete někdo koupit skoro nový kotouče Zimmermann i s deskama na EE8 ? Brzdí to fakt super HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 0:59   Citovat  

kamol napsal:
nehledej v tom vedu kup kotouce plne brembo a uvidis ze budes spokojeny.jenom k tomu dej kvalitni desky.zalezi jak s autem jezdis.predpokladam denni jezdeni sviznejsi.ja sem sice zvolil desky EBC red stuff keramicke ktere jsou lepsi az se zahrejou.je fakt ze brzdi lepe az se prohrejou a taky nevadnou.ale jako v pohode i od studena se dobre s nimi brzdi.nemam s tim problem.spokojenost

už to mám na papíře, až tyhle totálně voddělám tak to koupim a jestli to vyjde a KONEČNĚ TO BUDE NORMÁLNĚ BRZDIT tak ti nechám pozlatit ruce nebo pomazat hlavu to už je jedno hlavně když už to bude konečně fungovat...nerad bych ji a sebe rozsekal jen kvůli tomu, že jsem to prostě NEMOH dobrzdit Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:01   Citovat  

cocks napsal:
tak proč se teda dělají drážkované, děrované,,,, to je teda jen chyták na takový jako jsem já že si myslej že jim to bude líp brzdit nebo že maj prostě Performance díl za hafo peněz?

Já měl za to, že masívní je dobrej co se týče plynulosti nástupu brzdný síly a životnosti a tak.....ale jinak že je k ničemu...spíš u masivu bych čekal, že se zkroutí jen co na to víc šlápnu.... to mi hlava nebere achjo.

PS: Nechcete někdo koupit skoro nový kotouče Zimmermann i s deskama na EE8 ? Brzdí to fakt super HaHaaa

v podstatě jo

když dáš obrovský brzdy jako třeba LK7R tak si můžeš dovolit díry a drážky, protože styčná plocha je dostatečná a nateriálu je tam taky dost.

a Zimmermann neni žádnej mega hafo performance. rádi praskaj ( holt díry skrz )

a další věc je třeba brembo. Ono neni Brembo jako Brembo

Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:05   Citovat  

cocks napsal:

Dělají to, protože to lidé chtějí. Bez ohledu na horší vlastnosti. Poptávka vytvořila nabídku. Riceři viděli dírky na závodních vozech a musí je mít taky. Moudrý výrobce jim je dá. K jejich smůle.

cocks napsal:
spíš u masivu bych čekal, že se zkroutí jen co na to víc šlápnu.... to mi hlava nebere achjo.

Jasně, protože je tam více materiálu, tak to bude choulostivější. To je zajímavá logika.

Vzhledem k tomu, že na EE8 máš stejné přední kotouče jako já na EP2, tak si myslím, že vzhledem k váze malé nejsou. S kombinací EBC kotoučů (plných pochopitelně) a RedStuff desek nemám problém ani po 50 minutách na okruhu. Tak si to přeber. Navíc EBC jsou zde k mání za ceny, že to, co jsi zaplatil za nesmyslné Zimmermany, by jsi měl skoro komplet kotouče + desky na všechny 4 rohy Cool.

Pokud se ti kotouče zkroutí po 1000km, tak kromě bídné značky komponent na to můžou mít vliv i okolní faktory např. stav brzdičů, veškerých čepů ramen, tlumičů atd.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:09   Citovat  

Ondras napsal:
Pokud se ti kotouče zkroutí po 1000km, tak kromě bídné značky komponent na to můžou mít vliv i okolní faktory např. stav brzdičů, veškerých čepů ramen, tlumičů atd.

vedení kapaliny a i samotná brzdovka může být zralá na výměnu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:10   Citovat  

Dejf napsal:
v podstatě jo

když dáš obrovský brzdy jako třeba LK7R tak si můžeš dovolit díry a drážky, protože styčná plocha je dostatečná a nateriálu je tam taky dost.

a Zimmermann neni žádnej mega hafo performance. rádi praskaj ( holt díry skrz )

a další věc je třeba brembo. Ono neni Brembo jako Brembo

Co je LK7R ?
Aha..já právě myslel, že je to prostě lepší než plný......sakra naštvanej
To asi nee, já o nich hlavně neslyšel do tý doby, než mi praskly ty Bremba - šel jsem do několika prodejen ND že mi Bremba praskly a že chci něco lepšího a ne Brembácký kaše který voddělám na první křižovatce....a všude všichni že Zimmermann že to je prostě echt klasse.....achjo.

No to máš aso pravdu pže když vidím nějaký upravený /myslím hodně a dobře upravený / auto tak prostě brzdy brembo..už od nějakejch 13 ti mám zafixovaný, že brzdy Porsche, a pak Brembo..no ale už ode mě dostaly hodně slov po tom, co jsem dva páry zničil.....já vím, že to je možná jeden z nejnižších produktů výroby ale i tak - takhle renomovaná značka si přece nemůže dovolit šetřit ani na takovejch "okrajovejch" produktech ne....????

Květoslávek je teď offline  Květoslávek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:11   Citovat  

kamol napsal:
brembo obyč.. goood OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:13   Citovat  

cocks napsal:
Co je LK7R ?

Velmi šťastný Dobrý vtip. Musím říci, že tvůj nick docela pásne. Hotový nomen omen.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:15   Citovat  

Ondras napsal:
Velmi šťastný Dobrý vtip. Musím říci, že tvůj nick docela pásne. Hotový nomen omen.

pořádnej výtlem pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:15   Citovat  

cocks napsal:
Co je LK7R ?
Aha..já právě myslel, že je to prostě lepší než plný......sakra naštvanej
To asi nee, já o nich hlavně neslyšel do tý doby, než mi praskly ty Bremba - šel jsem do několika prodejen ND že mi Bremba praskly a že chci něco lepšího a ne Brembácký kaše který voddělám na první křižovatce....a všude všichni že Zimmermann že to je prostě echt klasse.....achjo.

No to máš aso pravdu pže když vidím nějaký upravený /myslím hodně a dobře upravený / auto tak prostě brzdy brembo..už od nějakejch 13 ti mám zafixovaný, že brzdy Porsche, a pak Brembo..no ale už ode mě dostaly hodně slov po tom, co jsem dva páry zničil.....já vím, že to je možná jeden z nejnižších produktů výroby ale i tak - takhle renomovaná značka si přece nemůže dovolit šetřit ani na takovejch "okrajovejch" produktech ne....????

ne co, ale kdo Velmi šťastný TADY

jak řikam, neni Brembo, jako Brembo.

to žě si ho zlikvidoval, neznamená, že je špatnej. jen si pro svoje potřeby zvolil špatnej komponent

prostě neplatí, čím víc dir, tím víc rejsing Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:18   Citovat  

Ondras napsal:
Jasně, protože je tam více materiálu, tak to bude choulostivější. To je zajímavá logika.

Vzhledem k tomu, že na EE8 máš stejné přední kotouče jako já na EP2, tak si myslím, že vzhledem k váze malé nejsou. S kombinací EBC kotoučů (plných pochopitelně) a RedStuff desek nemám problém ani po 50 minutách na okruhu. Tak si to přeber. Navíc EBC jsou zde k mání za ceny, že to, co jsi zaplatil za nesmyslné Zimmermany, by jsi měl skoro komplet kotouče + desky na všechny 4 rohy Cool.

Na materiál jsem to nevztahoval ---- logicky /tedy nelogicky/ jsem uvažoval, že drážkovaný se mnohem líp chladěj a prosto se tolik nehřejou = nezkroutěj se, neprasknou, nevadnou...prostě FUNGUJOU ...nehledě na to že když je ten materiál perforovanej tak by měl mít lepší vlastnosti..všichni přece známe tu pohádku o plné a duté tyči..která je lepší ? Úsměv

Dobrá tohle mi tedy stačí, takže:

1. plný kotouče - masiv - Brembo nebo ATE a koumat spíš desky než kotouče.
2. zkontrolovat zbytek - přední náprava komplet a na kapalinu se chystám už bůhvíjak dlouho...DOT 4 samozřejmě.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:20   Citovat  

cocks napsal:
Na materiál jsem to nevztahoval ---- logicky /tedy nelogicky/ jsem uvažoval, že drážkovaný se mnohem líp chladěj a prosto se tolik nehřejou = nezkroutěj se, neprasknou, nevadnou...prostě FUNGUJOU ...nehledě na to že když je ten materiál perforovanej tak by měl mít lepší vlastnosti..všichni přece známe tu pohádku o plné a duté tyči..která je lepší ? Úsměv

Dobrá tohle mi tedy stačí, takže:

1. plný kotouče - masiv - Brembo nebo ATE a koumat spíš desky než kotouče.
2. zkontrolovat zbytek - přední náprava komplet a na kapalinu se chystám už bůhvíjak dlouho...DOT 4 samozřejmě.

drazky jsou na odvod prachu z desek a ne na chlazeni. nehlede na to ze klidne se ten prach z desek muze priskvarit do tech drazek to uz tu taky nekdo posilal.
no jak chces no.ja sem pro plne kotouce a lepsi desky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:22   Citovat  

Ondras napsal:

hej !!!!! naštvanej

pořádnej výtlem no joo no to jsem prostě já no.... HaHaaa ale tak vod toho mam přece vás, abyste mě navedli správným směrem ne? HaHaaa
dokud vás teda ty topicy nenaštvou natolik, že mi dáte BAN HaHaaa

jinak jak mám sakra vědět, co /kdo/ je LK7R ..jsem furt vařil závity co je to za typ auta nebo tak Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:25   Citovat  

kamol napsal:
no jak chces no.ja sem pro plne kotouce a lepsi desky.

však to taky píšu, že tak udělám....a běda jak to nevyjde !!!! HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:27   Citovat  

cocks napsal:
...nehledě na to že když je ten materiál perforovanej tak by měl mít lepší vlastnosti..

Jo, toaletní papír se perforuje, aby byl celkově tak nějak odolnější.

cocks napsal:
všichni přece známe tu pohádku o plné a duté tyči..která je lepší ? Úsměv

Když už, tak tyč vs. trubka. Ale tvá analogie kulhá. Duté jsou vnitřně chlazené kotouče v obou případech - ať už mají dírky nebo ne. Kdyby jsi to chtěl vztáhnout na tyče, tak to musíš porovnat tyč prostou a tyč provrtanou dírama kolmo na podélnou osu. A ta rozhodně tužší či pevnější než plná nebude.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:27   Citovat  

Dejf napsal:
prostě neplatí, čím víc dir, tím víc rejsing Velmi šťastný

no takže děrovaný kotouče dám sousedoj na škodilaka.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:30   Citovat  

ja mam na accordovi taky vrtany a drazkovany bremba i s deskama, asi 3000 km na aute, zadnej naznak sjeti, ale uz hazou jak vztekly a to nebrzdim stylem 100 >0 ale klidek, pred vesncii pustim plyn z 90 na 60 a pak pribrzdim, a stejne nechapu to Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:31   Citovat  

a nejde o brzdy to se udela, ale co loziska ? to me skrabne asi, uz je musim vymenit kdys pri posledni vymene jr majitzel nevymenil a jen prelisloval

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:36  Naposledy upravil Bitkar dne 31.12.2008 , 1:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

zrovna lktr mel spatny zkusenosti s drazkovanyma kotoucema a tim ze se draziky zanasely, coz zpusobovalo vibrace kotouce. Jak rikaj kluci.. brzdovku novou, nejlip dle manualu co tam patri, plny kotouce (hlavne je dobre zajet) a novy desky (hlavne je dobre zajet) a mel bys bejt v suchu, jestli ne, tak je neco jinyho spatne.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:37   Citovat  

Ondras napsal:
Když už, tak tyč vs. trubka. Ale tvá analogie kulhá. Duté jsou vnitřně chlazené kotouče v obou případech - ať už mají dírky nebo ne. Kdyby jsi to chtěl vztáhnout na tyče, tak to musíš porovnat tyč prostou a tyč provrtanou dírama kolmo na podélnou osu. A ta rozhodně tužší či pevnější než plná nebude.

cha..teď nevím zda se víc bavíte vy nebo já Úsměv každopádně docela smích.. HaHaaa ještě že jsem zvyklej si dělat srandu sám ze sebe už vod mala.

takže i ty masivy jsou dvojitý s těma lopatkama /nee jako u fáčka/ takový jsem měl na Nissanu (no jooo sakra, ty se taky nikdy nezkroutily - ani při palbě !! pravda !!!!!!!!!!!!! sakra )

no pokud bude mít ty díry kolmo na osu tak určitě ne.....jak v tahu tak v krutu se přestřihne mnohem dřív......

teď mi to docvaklo - prostě nane díry ani drážky...jako u N13 ky dvojitý, vzduchem chlazený ale plný.....prostě ty, co tam jsou v sérii.

sakryš.... na takej tuning hážu bobek, vodteď jedu sérii......sakryš kde mam ten sériovej airbox a plecháče a vejfuk s katem HaHaaa

Nene, teď vážně - už jsem asi tak nějak pochopil, co je zřejmě špatně, za to moc děkuju, myslím, že až se zařídím dle vašich rad tak že budu maximálně spokojený.........a pak vám teda nechám pozlatit ty ruce a pomazat hlavy...

ještě jednou díky pánové přátele jdu na spánek...dobrou...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:41   Citovat  

BrnďaCivic napsal:
ja mam na accordovi taky vrtany a drazkovany bremba i s deskama, asi 3000 km na aute, zadnej naznak sjeti, ale uz hazou jak vztekly a to nebrzdim stylem 100 >0 ale klidek, pred vesncii pustim plyn z 90 na 60 a pak pribrzdim, a stejne nechapu to Smutný

to jen potvrzuje to, k čemu jsme se tady konečně dopídili a tam je právě asi ten zakopanej pes, kterej mi už dlouho smrdí pod nos....s vaší pomocí ho ale vykopu zeda jednoho.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:43   Citovat  

Bitkar napsal:
zrovna lktr mel spatny zkusenosti s drazkovanyma kotoucema a tim ze se draziky zanasely, coz zpusobovalo vibrace kotouce. Jak rikaj kluci.. brzdovku novou, nejlip dle manualu co tam patri, plny kotouce (hlavne je dobre zajet) a novy desky (hlavne je dobre zajet) a mel bys bejt v suchu, jestli ne, tak je neco jinyho spatne.

jojojooooooooo takhle ve zkratce bych to napsal do FAQu a bude klid.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 1:48   Citovat  

tak zkusim taktez procistit drazky a diry a uvdiime Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
už po xxáté.....brzdy EE8 prosím poraďte....
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina