Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Záznam o dopravní nehodě
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Lucy je teď offline  Lucy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 16:08   Citovat  

Ahojky, od zítřka je povinnost vozit sebou v autě záznam o dopravní nehodě, tak pokud vám ho pojišťovny neposlaly, tady si můžete vytisknout tento. Úsměv Přeju vám do Nového roku co nejvíc kilometrů bez nehod! Úsměv

zaznamdopravninehody.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  zaznamdopravninehody.pdf
 Velikost:  1.19 MB
 Staženo:  211 krát

Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 16:37   Citovat  

dekuju ti je to dobrý
doufam ze ho nebudu nikdy potrebovat
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 16:47   Citovat  

Jojo, taky doufám, že ho budete potřebovat jen při silniční kontrole Mrk
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 16:48   Citovat  

diky OK
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 16:50   Citovat  

vcera jsem jeden vyuzil wokurka
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
coodl je teď offline  coodl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 16:58   Citovat  

diky uz jsem to stahnul ani jsem nevedel ze to potrebuju Úsměv ale doufam ze to nikdy nevytahnu Úsměv a nemam rad dotazniky skoda ze mam cernobilou tiskarnu, je to hezky barevne Velmi šťastný
   Návrat  
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 18:44   Citovat  

Dík! Už je vytištěnej a půjde do auta Mrk

Jen si myslim, že povinná výbava auta to neni. Vyhláška 341 se totiž v části týkající se povinné výbavy nemění a novela zákona o silničním provozu pouze ukládá povinnost sepsat společný záznam o dopravní nehodě, ale protože nestanovuje jeho závaznou formu, je možný zázman o dopravní nehodě klidně sepsat na čistej list papíru (pokud dodržíte povinný náležitosti). Samozřejmě je lepší formulář v autě mít a všem ho doporučuju, jen chci říct, že cajti by neměli řidiče buzerovat, pokud ho v autě mít nebudou... Jestli se mýlim, klidně mě vyveďte z omylu Mrk
   Návrat  
JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 18:50   Citovat  

Super, dík, doufám, že zůstane neupotřeben
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2008 , 20:54   Citovat  

Jarys napsal:
Dík! Už je vytištěnej a půjde do auta Mrk

Jen si myslim, že povinná výbava auta to neni. Vyhláška 341 se totiž v části týkající se povinné výbavy nemění a novela zákona o silničním provozu pouze ukládá povinnost sepsat společný záznam o dopravní nehodě, ale protože nestanovuje jeho závaznou formu, je možný zázman o dopravní nehodě klidně sepsat na čistej list papíru (pokud dodržíte povinný náležitosti). Samozřejmě je lepší formulář v autě mít a všem ho doporučuju, jen chci říct, že cajti by neměli řidiče buzerovat, pokud ho v autě mít nebudou... Jestli se mýlim, klidně mě vyveďte z omylu Mrk

Ju, je to takhle, jsem se špatně vyjádřila:

Postup pro účastníky dopravní nehody - pro rok 2009
Dopravní nehoda představuje pro její aktéry většinou otřesný zážitek s vysokým psychickým vypětím. Vše se ještě může ztížit, pokud účastníci neví, jak se v podobné situaci zachovat. Zásadní změny přináší i nový zákon, který od ledna letošního roku bude ohlášení dopravních nehod upravovat.

Od nového roku v případě dopravní nehody budeme povinni volat policii v případě škody vyšší 100 000 Kč.

Kdy tedy volat policii ?
Pokud při nehodě dojde ke zranění (třeba i jen drobnému) nebo k usmrcení osoby.
Pokud při nehodě dojde na některém z vozidel včetně přepravovaných věcí ke škodě vyšší než 100.000 Kč.
Pokud při nehodě dojde ke škodě (v jakékoli výši) na majetku třetí osoby (např. k poškození zaparkovaného vozidla, přilehlé nemovitosti apod.); policie se však nebude volat v případě, kdy půjde o škodu na vozidle, které sice je v majetku třetí osoby (např. leasingové společnosti, zaměstnavatele, ale třeba i někoho z rodiny), ale jeho řidič měl na nehodě účast.
Pokud při nehodě dojde k poškození pozemní komunikace či ke zničení nebo poškození její součásti nebo příslušenství (např. dopravní značky, svodidel apod.).
Pokud při nehodě dojde k poškození obecně prospěšného zařízení (např. přejezdového zabezpečovacího zařízení) nebo životního prostředí (např. při úniku provozních kapalin z vozidla).
Pokud po nehodě nebudeme sami schopni (bez vynaložení nepřiměřeného úsilí) obnovit plynulost provozu.
Ve všech ostatních případech bychom si měli vystačit sami, bez součinnosti policie.

Bez policie? Sepište o nehodě záznam!
Zákon bude od ledna 2009 účastníkům nehody ukládat jednu úplně novou povinnost. U dopravních nehod, ke kterým se policie nevolá, budou účastníci nehody povinni sepsat společný záznam o dopravní nehodě.
Ten musí obsahovat popis času a místa vzniku dopravní nehody, její příčinu, průběh a následky, identifikaci účastníků nehody a zúčastněných vozidel. Účastníci nehody budou povinni záznam podepsat a neprodleně předat pojistiteli, který by měl plnit vůči poškozenému (tj. pojišťovně viníka dopravní nehody).

Záznam o dopravní nehodě může mít v zásadě libovolnou formu, žádný pevně stanovený formulář zákon nepředepisuje. Přesto lze doporučit tzv. euroformulář záznamu o dopravní nehodě, který současně doporučujeme všem řidičům vozit v autě s sebou.

Pokud by vám některý z účastníků nehody odmítl poskytnout součinnost při sepsání záznamu o nehodě, zavolejte k nehodě policii. Úvahy o zavedení platby za její výjezd k nehodě byl nakonec ze zákona vyňat. Odepřením sepsat záznam o nehodě se ale druhý účastník dopravní nehody dopustí přestupku.
   Návrat  
v-tec je teď offline  v-tec
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2009 , 0:35   Citovat  

dekuji,uz mam stazeno,ale stejne nedej boze kdyby se neco stalo,tak to budu vypisovat dlouho Velmi šťastný
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2009 , 20:30   Citovat  

Tohle musíte mít ale vytištěný 3x - třikrát vyplnit při jedné události!

Proto je lepší origo propisovací.
Já jsem si pro něj došel do pobočky pojištovny ("cizí" - kancelář mají hned ve vedlejším vchodě), řekl jsem si o to a dala mi bez řečí 3 sady.
   Návrat  
Henďas je teď offline  Henďas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 2:06   Citovat  

Zajímavé bude odhadnou škodu do 100 000,-. U některých vozů je to otázka lehkého oděrku Velmi šťastný Doufám že pokud to člověk špatně odhadne a škoda bude nakonec vyšší, nebude z toho potom prušvich že člověk policii nezavolal Velmi šťastný
   Návrat  
coodl je teď offline  coodl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 2:16   Citovat  

no ja bych asi musel zrusit cele auto a jeste bych se asi mozna nedostal na 100 000,- Velmi šťastný
   Návrat  
Filda je teď offline  Filda
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 13:27   Citovat  

Diky ti dobra vilo Velmi šťastný
   Návrat  
Prcek je teď offline  Prcek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 13:54  Naposledy upravil Prcek dne 3.1.2009 , 14:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ještě jeden malej bod na co všude novináři zapoměli, pokud si myslíte že druhý účastník nehody má v sobě jen špetku alkoholu nebo třeba kouřil marihuanu či drogy, neváhejte a volejte 158, na takový se vždy se rádi těšíme, není nad to jim sebrat papíry. Ještě bych rád třeba popsal jak nakreslit náčrtek místa DN. Není to vůbec složité, nakreslíte silnici, označíte nějaké pevné neměnné body (lampu, sloupy od bilboardu, svodidla na mostě, cokoliv co se jen tak nehne, ne stromy), od nich odhadnete vzdálenost aut kde stojí, k nim nějak zakreslit směr jakým jsou auta postavena (šipka, trojúhelník značící přední kapotu vozidla), poškozený je vždy číslo 2 na náčrtku, pachatel číslo 1, nakreslíte případné brzdné stopy, určíte domnělé místo střetu a tim je vše kompletní, napíšete pak dolů nebo kde bude místo: 1 - pachatel (RZ + jméno řidiče, jeho podpis), 2- poškozený (RZ + jméno řidiče a podpis). Tohle přiložíte k formuláři pro pojišťovnu a je to. No snad jsem nic nevynechal. Doufám že to nebudete nikdy potřebovat
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 13:55   Citovat  

Ajsik napsal:
Tohle musíte mít ale vytištěný 3x - třikrát vyplnit při jedné události!

proc 3x ? mam original z pojistovny a jsou tam jenom 2 papiry, kazdy ucastnik nehody da jeden papir na svoji pojistovnu a hotovo ne, nebo se pletu Cooo??? to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 14:03   Citovat  

marek.82 napsal:
proc 3x ? mam original z pojistovny a jsou tam jenom 2 papiry, kazdy ucastnik nehody da jeden papir na svoji pojistovnu a hotovo ne, nebo se pletu Cooo??? to mi hlava nebere

nevim ale taky bych logicky dal tři, jeden mě, jeden jemu a třetí na pojišťovnu, je fakt že jako policie jsme ještě ani neviděli žádnej pokyn jak budeme postupovat když budem kontrolovat auta, kdoví, dejme tomu čas
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 14:12   Citovat  

Prcek napsal:
nevim ale taky bych logicky dal tři, jeden mě, jeden jemu a třetí na pojišťovnu, je fakt že jako policie jsme ještě ani neviděli žádnej pokyn jak budeme postupovat když budem kontrolovat auta, kdoví, dejme tomu čas

a na kterou pojistovnu bys to dal kdyz bude mit kazdy jinou pojistovnu a budem tvrdit ze to je vina toho druheho? Ble podle me 2 papiry, kazdy to da na svoji pojistovnu a tim to konci to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 14:14   Citovat  

marek.82 napsal:
a na kterou pojistovnu bys to dal kdyz bude mit kazdy jinou pojistovnu a budem tvrdit ze to je vina toho druheho? Ble podle me 2 papiry, kazdy to da na svoji pojistovnu a tim to konci to mi hlava nebere

To je podle mě jedno na kterou z pojišťoven to dát, ale co ti zbyde když odevzdáš papír, nic, pojišťovně se to ztratí a jsi víš kde, zvlášť u některých pojišťoven je v oblibě ztrácet papíry a mít chaos ve věcech, nebudu jmenovat radši
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 14:17   Citovat  

.... každý z řidičů by měl mít jednu kopii záznamu, na obou by měly být jejich originální podpisy. Viník nehody má povinnost ze zákona záznam předat své pojišťovně a poškozený by zase měl svou újmu prokázat (nemusí ale povinně), proto i on záznam odesílá pojišťovně viníka.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 14:28   Citovat  

Asi se neshodneme, protože nikdo k tomu neřekl nic blížšího, ani samotné ministerstvo dopravy na jejichž článek bych rád odkázal, navíc bych rád zdůraznil, že je jenom vaše věc zda budete mít záznam u sebe nebo ne, sankce ze strany policie z vyjádření MDČR nehrozí
[web:41cd2f5d26]http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/zaznam_nehody/zaznam_nehody.htm[/web:41cd2f5d26]
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 14:35   Citovat  

Prcek napsal:
Asi se neshodneme, protože nikdo k tomu neřekl nic blížšího, ani samotné ministerstvo dopravy na jejichž článek bych rád odkázal, navíc bych rád zdůraznil, že je jenom vaše věc zda budete mít záznam u sebe nebo ne, sankce ze strany policie z vyjádření MDČR nehrozí

tak to je vzdycky, ti nahore neco vymysli a pak stejne nikdo nevi co a jak , kdyby neco zavolam policii a vyreseno je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 14:37   Citovat  

marek.82 napsal:
tak to je vzdycky, ti nahore neco vymysli a pak stejne nikdo nevi co a jak , kdyby neco zavolam policii a vyreseno je to dobrý

Asi tak, za to ti hlavu nikdo neutrhne, aspoň zatim
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 9:39   Citovat  

Prcek napsal:

Na pojišťovnu toho, kdo uznal svou vinu. Pojišťovně poškozeného je to na nic - ta nic neřeší a neplatí...

Pokud máte propisovací,tak si necháte propsanou kopii, pokud máte vytištěno tohle, tak to vyplníte 3x nebo bourejte před firmou,která se živí tiskem a výrobou kopií... HaHaaa

V autě už záznam hozený mám,ale tužku jsem si do auta ještě nedal... HaHaaa Prcku, zjisti, prosím,jestli bude PČR kontrolovat i tužky a jestli píšou... pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 11:22   Citovat  

to abych si pomalu začal dělat v autě další schránku na doklady pro policii pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 18:39   Citovat  

Myslím, že se policie musí volat vždy pokud je min. jedno z vozidel na leasing - je to totiž poškození 3. strany <<-- platí to stále?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:08   Citovat  

Hellborn napsal:
Na pojišťovnu toho, kdo uznal svou vinu. Pojišťovně poškozeného je to na nic - ta nic neřeší a neplatí...

Pokud máte propisovací,tak si necháte propsanou kopii, pokud máte vytištěno tohle, tak to vyplníte 3x nebo bourejte před firmou,která se živí tiskem a výrobou kopií... HaHaaa

V autě už záznam hozený mám,ale tužku jsem si do auta ještě nedal... HaHaaa Prcku, zjisti, prosím,jestli bude PČR kontrolovat i tužky a jestli píšou... pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Zatim nebude PČR kontrolovat nic, není povinnost to vozit sebou, je to jen doporučení, neexistuje zákon který to přikazuje, je to každého věc, jinak není třeba se bát, zatim se nebude nikomu nic účtovat když zavoláte PCŘ k nehodě ať už je tam škoda jakákoliv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 9:06   Citovat  

Ajsik napsal:
Myslím, že se policie musí volat vždy pokud je min. jedno z vozidel na leasing - je to totiž poškození 3. strany <<-- platí to stále?

Podle toho,co se tu psalo, tak za majetek třetí osoby se nepovažují vozidla účastníků bouračky a majetek v nich převážený, ale do Sbírky jsem nekoukal...

Prcek napsal:
Zatim nebude PČR kontrolovat nic, není povinnost to vozit sebou, je to jen doporučení, neexistuje zákon který to přikazuje, je to každého věc, jinak není třeba se bát, zatim se nebude nikomu nic účtovat když zavoláte PCŘ k nehodě ať už je tam škoda jakákoliv

To se mi ulevilo... Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 9:50   Citovat  

Dneska mi přišlo z pojištovny ještě tohle upozornění, tak vám to předávám: Záznam o dopravní nehodě neplní funkci hlášení škodní události a neslouží jako "přiznání viny", jedná se skutečně o záznam průběhu dopravní nehody.

Takže nezapomeňte, že i když máte záznam o dopravní nehodě, pořád ještě je třeba na pojišťovně vyplnit hlášení pojistné události. Úsměv
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 12:20   Citovat  

Ajsik napsal:

Ajsíku po novu nemusíš. Ptal jsem se u nás ve firmě na služební auto, který taky není moje. Dříve to tak bylo, nyní ne. Vzhledem k tomu, že když škoda nebude 100KKč a v případě tvé viny budeš muset platit výjezd policie, tak tě k tomu snad ani nutit nemůžou meetallll
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Záznam o dopravní nehodě
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina