Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Praskla hlava nebo tesneni pod hlavou.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
norsi je teď offline  norsi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2007 , 13:46   Citovat  

Jak se nejlip pozna, ze ma auto prasklou hlavu (treba i minimalne) nebo tesneni pod hlavou? V posledni dobe se mi uz treti clovek ozval s podobnyma problemama - autu mizi voda, study bile kouri, v jizde uz moc ne, auto startuje uplne vpohode, motor jde jak ma... U kamaradky s Mazdou do bylo tesneni pod hlavou. A dneska mi volal kamos, ze mu to samy dela Legend 98. Lze tohle nejak podomacku overit? V okoli nema zadnej slusnej H-servis... Diky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2007 , 14:05   Citovat  

ověřit jestli je špatný těsnění nebo prasklá hlava? jiné řešení než rozebrat a prohlédnout mě nenapadá...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2007 , 14:14   Citovat  

PreludeZ napsal:
ověřit jestli je špatný těsnění nebo prasklá hlava? jiné řešení než rozebrat a prohlédnout mě nenapadá...

Jasny, spis sem myslel jaky priznaky se pri tomhle objevujou. Slysel jsem o pene u vika, o vode v oleji apod. U ty stary mazdy, co nema ani klimu a motor vzi par kg, to byla celkem "sranda" - vyndal se motor, sundala hlava, vymenilo tesneni a motor sel zpatky. Ale vyhazovat motor z legenda uz je celkem slozita zalezitost...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2007 , 14:15   Citovat  

Vadi vlastne nejak zasadne motoru, kdyz jezdi nejakou dobu s naprasklym tesnenim pod hlavou? Motor jde jak ma - spis aby se ta voda nedostala nekam kam nepatri a motor treba nezacal blbe mazat apod...

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2007 , 14:41   Citovat  

norsi napsal:
Jak se nejlip pozna, ze ma auto prasklou hlavu (treba i minimalne) nebo tesneni pod hlavou? V posledni dobe se mi uz treti clovek ozval s podobnyma problemama - autu mizi voda, study bile kouri, v jizde uz moc ne, auto startuje uplne vpohode, motor jde jak ma... U kamaradky s Mazdou do bylo tesneni pod hlavou. A dneska mi volal kamos, ze mu to samy dela Legend 98. Lze tohle nejak podomacku overit? V okoli nema zadnej slusnej H-servis... Diky

mno ja mel v poslednim roce foukly tesneni 2x - a pokazde to jelo, problem byl ze pri pri plynu to fucelo do okruhu vody a tak expanzka plna a chladic prazdny. asi tak.

do mazani by to podle mne jit nemelo, protoze ve valci je pretlak (no dobre i sani pri sani - ale to jsou otevreny ventily a tak tam myslim sfisti vzduch cestou mensiho odporu nez hustsi voda z chladiciho okruhu - pokud by se tam i nejaka dostala, tak se okamzite vzhledem k teplote ve valci vypari a pres krouzky pokud jsou v poradku by do oleje jit nemela)

Hlavne jestli to rozebere at tam nedava tesneni znacky ELWIS (znam minimalne 3 pripady fouknuti zahy po instalaci - ja 2x a jednou Fox), dobra prej je Ajusa (spanelaci) - ja na ni ficim uz dost km a v klidku (c4g).

Pokud jen mizi voda a neni to jak vyse popsane - tzn. a/ plna expanzka, prazdny chladic b/ pri otevrenem vicku chladice pod plynem vyfukove plyny z chladice (otvorem na vicko) tak bych to spis videl na nejaky unik v chladicim okruhu (deravej chladic, nejaka netesnost hadicky a podobne). Co se bileho "koure" (vodni pary) po nastartovani tyce, tak ten bych neresil - pokud je vse ostatni ok. to se pouze odparuje voda zkondenzovana ve vyfukovem potrubi za stani auta a v soucasnem rocnim - vlhkem a poranu studenem - obdobi je zcela normalni.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2007 , 18:26   Citovat  

sledovat stav vody proti normálu....voda v oleji=šlem na oil víčku...šedivé mléko...výfuk plyn ve vodě=zápach z vody a přetlak(jak píše Happy)tvrdé hadice vodní.Voda přisávaná do válců=bílí dým ve :mravenec: plynu...ale pozor...po ránu v tomhle vlhkém a chladném počasí je normální bílí dým....v noci se vysráží vodana kovu(to samé co máte na karoserii po ránu máte i ve fucku...a pak se odpařuje...

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2007 , 6:55   Citovat  

Jak už někdo psal zjistil bych pořádně co a jak.Třeba ta voda nejde do motoru ale ven.Co vodní pumpa?Podle mě kdyby byla praskla hlava nebo těsnění byli by problémy s přehříváním atd.Pokud není problém,ručička teploměru je na svém místě okouknul bych fakt netěsnost hadic pumpy atd.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2007 , 11:27   Citovat  

happy napsal:
mno ja mel v poslednim roce foukly tesneni 2x - a pokazde to jelo, problem byl ze pri pri plynu to fucelo do okruhu vody a tak expanzka plna a chladic prazdny. asi tak.

do mazani by to podle mne jit nemelo, protoze ve valci je pretlak (no dobre i sani pri sani - ale to jsou otevreny ventily a tak tam myslim sfisti vzduch cestou mensiho odporu nez hustsi voda z chladiciho okruhu - pokud by se tam i nejaka dostala, tak se okamzite vzhledem k teplote ve valci vypari a pres krouzky pokud jsou v poradku by do oleje jit nemela)

Hlavne jestli to rozebere at tam nedava tesneni znacky ELWIS (znam minimalne 3 pripady fouknuti zahy po instalaci - ja 2x a jednou Fox), dobra prej je Ajusa (spanelaci) - ja na ni ficim uz dost km a v klidku (c4g).

Pokud jen mizi voda a neni to jak vyse popsane - tzn. a/ plna expanzka, prazdny chladic b/ pri otevrenem vicku chladice pod plynem vyfukove plyny z chladice (otvorem na vicko) tak bych to spis videl na nejaky unik v chladicim okruhu (deravej chladic, nejaka netesnost hadicky a podobne). Co se bileho "koure" (vodni pary) po nastartovani tyce, tak ten bych neresil - pokud je vse ostatni ok. to se pouze odparuje voda zkondenzovana ve vyfukovem potrubi za stani auta a v soucasnem rocnim - vlhkem a poranu studenem - obdobi je zcela normalni.

ja bych, teda jestli můžu, podle mých laických názorů, tady, jen tak jako trochu si dovolil nesouhlasit s jednou věcí... Úsměv
happy napsal:

tohle není tak úplně pravda protože voda do oleje se dostane úplně lehce. Je to i celkem častá závada kde je místo oleje šedá břečka na kterou zadřeš kliku jako nic.
Ono je totiž rozdíl v tom kde to těsnění pod hlavou odejde.
- prasklé těsnění mezi spalovacím prostorem (cca 30-50 bar) a vodním okruhem (cca 1 bar). To se pak tlakuje vodní okruh a lítá voda expanzkou ven. (Tvůj případ). Z výfuku jde stále bílý kouř (při sacím zdvihu se nasává voda do spalovacího prostoru).
- prasklé těsnění mezi vodním okruhem (cca 1 bar) a klikovou skříní (cca 0 - 0,3 bar). Pak se voda dostane do oleje a když si nevšimneš dostatečně brzo, že ti břibývá podezřele hladina oleje a šedne (emulze oleje s vodou) tak skončíš se zadřenou klikou.
- prasklé těsnění mezi vodním okruhem (cca 1 bar) a tlakovým olejem (cca 1 - 7 bar). Olej se začne objevovat ve vodě (načernalé cucky oleje) a pomalu mizí z vany.
- prasklé těsnění mezi spalovacím prostorem (cca 30-50 bar) a klikovou skříní (cca 0 - 0,3 bar). Tlakuje se hodně prostor pod pístama což se někdy může zaměnit s nefunkčními pístními kroužky, znatelný přetlak z otvoru pro dolévání oleje, nedá se ucpat rukou.
jinak souhlas OK

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 8:28   Citovat  

to tu ozivim, tohle stary tema - pred casem jsem mel praskly chladic. Stalo se mi ze mi jednou ze sla para z ty praskliny, takze se to asi trosku hodne ohralo (jizda kratka, cca 10-15min.), ale pred jizdou jsem dolejval vodu, protoze jsem uz o praskline vedel, ale presto jsem pak musel dolit docela dost. Rucicka teploty, kterou jsem sledoval se mi nikdy nedostala nikam vysoko a to ani kdyz se pak nejaka voda vyparovala (za celou dobu co jsem vedel o praskline se drzela +- tam kde ma byt a jednou mi na chvilku stoupla ne vic nez do 3/4 nebo 2/3). Chladic jsem vymenil za jiny druhovyrobni hlinikovy. Sledoval jsem hladinu vody, ztracela se, chvili jsem si rikal, ze tam asi byla nejaka bublina. Ale uz jsem tam dolil dost a ted jsem se kouknul a v expanzce zas na dne a navic dole pena. Kdyz sem sahnul na hadicku, ktera vede skrz vicko expanzky do chladice, tak cernej bordel, asi mastnej, takze olej... co jinyho ze.

hlavni otazka: praskly tesneni pod hlavou? staci vymenit nebo se musi jeste nejak rovnat hlava nebo neco jinyho dalsiho co bych mel pohlidat??

pelo je teď offline  pelo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 13:52   Citovat  

sundej svody a kdyz bude nekde cisto tak tama mizi voda vetsinou de olej do vody ale i voda v oleji neni vyjimkou a jinak by to melo krasne bublat v expanzce

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 15:17   Citovat  

to ze sundam svody mi nejak pomuze? fakta jsou: mizi voda, v expanzce je bordel, asi olej. Nedavno byl prasklej chladic, doslo k malymu mnozstvi vody v systemu a vyparovani.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 19:17   Citovat  

Bitkar napsal:
to ze sundam svody mi nejak pomuze? fakta jsou: mizi voda, v expanzce je bordel, asi olej. Nedavno byl prasklej chladic, doslo k malymu mnozstvi vody v systemu a vyparovani.
jojo pomuze, uvidis kterej valec je jak novej od vody Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Praskla hlava nebo tesneni pod hlavou.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina