Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo stavěl RD a má věci na prodej
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 6
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 21:03   Citovat  

Ahoj hondařky a hondaři,
je tu někdo kdo postavil RD(nejlépe sev.morava) a má nějaké věci na prodej? Třeba leš.kozy,podpěry,zbytka řeziva,vaty,vercajk apod? Budu letos stavět,tak jestli by se chtěl někdo něčeho zbavit,tak pisněte.. mějte se. je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 23:24   Citovat  

ja bych se chtel zeptat co je to RD pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 23:30   Citovat  

FastCivic napsal:
ja bych se chtel zeptat co je to RD pořádnej výtlem

rodinny dum? Cooo???
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 23:31   Citovat  

spyda napsal:
rodinny dum? Cooo???

napadlo me to az jak sem to odeslal Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 23:34   Citovat  

přesně kluci,rodinný dům... mravenec
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 23:34   Citovat  

kaccerr napsal:
Ahoj hondařky a hondaři,
je tu někdo kdo postavil RD(nejlépe sev.morava) a má nějaké věci na prodej? Třeba leš.kozy,podpěry,zbytka řeziva,vaty,vercajk apod? Budu letos stavět,tak jestli by se chtěl někdo něčeho zbavit,tak pisněte.. mějte se. je to dobrý

nevim sice kdo v dnesni dobe jeste stavi sve pomoci ale my co sme meli zateplovaci vatu rockwool tak sme ji loni v lete prodali byly toho cca 4 baliky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 23:41   Citovat  

svepomocí staví každý kdo se nechce nechat okrást a chce postavit kvalitně dle norem ,.. aspoň.
   Návrat  
Lucy je teď offline  Lucy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 23:44   Citovat  

kaccerr napsal:
svepomocí staví každý kdo se nechce nechat okrást a chce postavit kvalitně dle norem ,.. aspoň.

OK přeně tak! OK
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 23:49   Citovat  

kaccerr napsal:

No a taky ten, kdo není levej ... což je většina lidí, kteří na dům mají HaHaaa
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 0:02   Citovat  

ja mam na prodej treba kotel plynovej Protherm leopard 24BTV, vodu ohriva dobre, ale na okruhu topeni je asi spatnej vymenik, nicmene kotel je funkcni a na prodej vcetne turbo kominku a termostatu

no pak cihly, tvarovky, cement ale na tohle sem moc daleko. Plzen
   Návrat  
Ludva je teď offline  Ludva
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 0:30   Citovat  

kaccerr napsal:

pořádnej výtlem Promiň, ale tohle mě fakt pobavilo.Už vidím každého co si staví sám dům s pomocí příbuzných, jak jedou podle norem.Jo a mymochodem.Ani kuře nehrabe zadarmo, natož příbuzní.Těm se nezavděčíš nikdy.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 0:35   Citovat  

kaccerr napsal:

no nevim jak je to u vas nas nikdo neoskubal kdyz sme staveli barak zajimalo by me jak dlouho to budes stavet a nakolik te to ve finale vyjde my sme o tom taky uvazovali ale kdyz si to tatik spocital tak by ho to vyslo na stejno mozna o neco levneji ale musel by si vsechno zarizovat sam a zhanet nekde material coz se mu moc nechtelo
co se tyce norem a kvality tak v tomhle nevidim problem hlavne se musi zachovat technologicky postup prace taky hodne zalezi na firme ktera dany objekt stavi jestli jsou to amateri nebo uz nejaci zkuseni lidi kteri se tim zabyvaji par desitek let
uz si nevzpomenu na ten nazev te firmy ale vim ze byla z bystrice a meli sme moznost podivat se primo do dvou baraku jak od majitele firmy tak jeho stavbyvedouciho a i do ostatnich objektu co ta firma stavela
co se tyce penez tak prvni castka byla predem a potom se to platilo az se udelalo treba patro nebo strecha a tak dal....

jinak preju ti hodne uspechu a at ti vsechno vyjde jak ma přátele
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 1:47   Citovat  

Hondik napsal:
no nevim jak je to u vas nas nikdo neoskubal kdyz sme staveli barak zajimalo by me jak dlouho to budes stavet a nakolik te to ve finale vyjde my sme o tom taky uvazovali ale kdyz si to tatik spocital tak by ho to vyslo na stejno mozna o neco levneji ale musel by si vsechno zarizovat sam a zhanet nekde material coz se mu moc nechtelo
co se tyce norem a kvality tak v tomhle nevidim problem hlavne se musi zachovat technologicky postup prace taky hodne zalezi na firme ktera dany objekt stavi jestli jsou to amateri nebo uz nejaci zkuseni lidi kteri se tim zabyvaji par desitek let
uz si nevzpomenu na ten nazev te firmy ale vim ze byla z bystrice a meli sme moznost podivat se primo do dvou baraku jak od majitele firmy tak jeho stavbyvedouciho a i do ostatnich objektu co ta firma stavela
co se tyce penez tak prvni castka byla predem a potom se to platilo az se udelalo treba patro nebo strecha a tak dal....

jinak preju ti hodne uspechu a at ti vsechno vyjde jak ma přátele

ale jo v poho,netřeba se přít. Já mám na stavbu minimálně dva roky,coý stihnu,myslím.. Ludvo: pobavit Tě to mohlo,ale ještě minulí rok byly všechuny firmy nedostupné,neb měli víc práce než zvládaly,proto se vyrekrutovalo tisíce živnostníků co si vzali zakázky,udělali mx,desku a zbytek honili po subkách,kvalita baráků potom podle toho vypadá..
Dneska je prostě doba,kdy je zedník schopen si říct i 300 na hodinu a tepelný most viděl tak v Teplicích-nemá o něm ani páruh,taktéž systémové cihly jako rohové,půlené,na ostění otvorů,to vše oni nechcou znát,protože pro ně je lepší řezat a lepit a dohazovat maltou a to je dnes dle norem nepřípustné. Obecně se dá na stavbě svépomocí(rozumněj hrubá,jen zdivo,základ atp.., střecha,elektro,topení atd stejně dělají firmy) ušetřit takových 35až 50% dle lokality a náročnosti výstavby. Tyto info najdeš na Living.cz

Imho,založil jsem tohle vlákno na prodej nepotřebných věcí co zůstaly po stavbě,né na diskusi jestli svépomoci jo,či nikoliv. je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 1:48   Citovat  

Only_one napsal:
ja mam na prodej treba kotel plynovej Protherm leopard 24BTV, vodu ohriva dobre, ale na okruhu topeni je asi spatnej vymenik, nicmene kotel je funkcni a na prodej vcetne turbo kominku a termostatu

no pak cihly, tvarovky, cement ale na tohle sem moc daleko. Plzen

Jo plzeň je štreka zmatenej do plynu nejdu,takže kotel ee Mrk
   Návrat  
coodl je teď offline  coodl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 2:04   Citovat  

ja satvbu schvaluju Úsměv znamej postavil uz 3x dum a dost na tom videlal usetril hodne penez, ale zacal na malem tak prodal postavil vetsi... prodal a postavil jeste vetsi.. ated je spokojen Úsměv a jak rikam i na tom vydelal a vi co je ok a co ne... nic ho neprekvapi... jinak my renovujem( starsi zastavba) a dost na tom jsme usetrili sice to stalo zatim neco okolo mega ale tak pul mega jsme usetrili Úsměv a jak bylo receno topeni vodu elektrinu delaji odbornici Úsměv jinak cihli taky jsou, ale tez jsem daleko - Teplice severni cechy Úsměv
   Návrat  
peca.gt je teď offline  peca.gt
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 9:31   Citovat  

Před třemi lety jsme delali kompletní rekonstrukci starého domu...originál zůstaly jen zdi...podlahy, okna, elektrika, odpady, voda, topení, omítky, čov, střecha, zateplovák atd... svépomocí...pokud jsi ze severní moravy, tak doporučuju nakoupit materiál ve stavebninách Hadex v Ostrave. Vyplatilo se mi to koupit tam a nechat si to dovézt do Zlína. Ceny se dají ukecat všude a ušetříš hooooodně. Za rok to bylo všechno hotové, akorát to běhání, shánění, vyřizování, dost záhul. Všechna dovolená na to padla. Ale cenově mě to vyšlo bezkonkurenčně nejméně. Měl jsem to spočítáno všechno předem s rezervama a krásně jsem se do toho vlezl. Stavební firmy neskutečně odrbávají. To je má zkušenost.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 9:54   Citovat  

kaccerr napsal:
docela wostra slova ,tudís jsem pochopil ze jsem zlodej Bueee
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 9:57   Citovat  

no ja bych dal zase dneska přednost kompletní dodávce od stavební firmy a zaplatil bych si pořadnej stavební dozor co by byl na stavbě pořád a pořádně by je mrskal za všechno.

řešil bych taky pořádnou smlouvu o dílo, penalizace, dal bych tam článek o závěrečné prohlídce s termokamerou a klauzuli o tepelných mostech a to by se vidělo pak jak by se firma snažila

Už jne kvuli komplexní záruce na stavbu a pak ono to vyjde dost pdobně zda firma ma udělat komplet domek ma nižší sazbu DPH nebo jestli mam poshánět sám materiál, sám pracanty, sám to hlídat a pak je ještě otázka záruka, doklady ke kolaudaci, oprávěnní montáží, zabiju tím mraky času co muzu vydelávat korunky atd...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 10:29   Citovat  

novostavba je spocitatelná polozka ve vsech smerech,,,zedník si klidne muze vydelat 300 na hodinu ovsem placeno v ukole ...cihla se reze bezne ale tak , nedocházelo ke spatnému kontaktu a nemuselo se dolepovat maltou...kdyz uz tak inteligentní stavař ví ze musí stvořit vzduchovou kapsu...reze se bud diamantovou rucní pilou nebo kotoucovou strojní(ta reze na milimetry)usetrí se penez do tisícú na stavbe investorovi.Rikám ovsem ano,70%dle mne staveb z duté pálené cihly je zmrsenej ,zedníci je mazou na celou plochu.stavebnímu dozoru to je jedno.ve velké míře si muze sám i za zmrsenosti investor..."ten polistyren mazte i zestran,bude to líp drzet,né budou tam tepelné mosty,to mi je jedno ja chci aby to nepraskalo"zazil jsem nekolikrát,tyhle vydumané hospodské teorie Velmi šťastný

PS:lidi mají právo si pořídit svuj stavební dozor,mnohdy se ho zříkají(proc by platili takové peníze)mnohdy ho nechají na dodavateli aniz by si o nem neco zjistili.Na poslední stavbe minuleho roku v praze ďablicich 3patrová zubní klinika ,natazeno cca 16km kabelu a dozor nás jen pozdravil...investora jsem se ptal co to má za dozor,ze se ani jednou nezeptal proc to deláte tak nebo onak,a on nám rekl ze se dozor bojí eletriky pořádnej výtlem

jinak nevím jak u vás na severu ,ale tady kdyz to je pro známého,ci pro mne a rodinu stavební ocel nakupuji ve zberne...mají jak nové roxory tak traverzi ,samozrejme né v kazdé,musí se najít. a cenu vzdy dohodnes minimálne takovou co oni prodávají do hutí,protoze jim navrch zustane DPH.

schánís trubkové lesení nebo haky? pocítám ze drahé modernosti jako peri nechces.neco by urco se mohlo najít v jednom stavebnim bazáči co tu jezdím.Kostka haky cca od3t do 6podle stavu.
Jinak jestli más v okolí firmu co míchá suché smesi do stavebních sil(jako je knauf apod) ,oslov bud ridice nebo lépe dispecera...vsechno co zustane po stavbe v silu oni musi ecologicky likvidovat,jiz nesmí novému zákazníkovi dodat,dáse tudís odkoupit za pakatel v žocích ci ti treba na pár dní silo pristaví a ty ho vyskladnís.mají tam od betonu po štuk.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 10:33   Citovat  

to lešení by mě docela zajímalo. Úsměv bylo by víc info a lokace kde by se dalo koupit?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 10:36   Citovat  

Only_one napsal:
to lešení by mě docela zajímalo. Úsměv bylo by víc info a lokace kde by se dalo koupit?
a které
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 10:56   Citovat  

no docela rad bych mel aspon dve nebo tři kostky celé ale budu dělat i fasádu takže bych potřeboval lešenářské trubky a žabky aspon vždy na jednu fasádu 10x10m
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 10:58   Citovat  

Doma mám pytel flexibilního lepidla a dva hrubé.Tak si pro to můžeš přijet, nebo to chceš poslat poštou?Jsem z Modřic u Brna.Já si jen myslím že je tohle vlákno úplně na prd.Jestli opravdu něco potřebuješ, tak se mrkni jak už tu psal Pako do blízkého stavebního bazaru a nebo si kup noviny, kde bude plno inzerátů s věcima co se hodí ke stavění.To je jedna věc.Mě nemusíš říkat jaká je situace ve stavebnictví, protože v tom dělám.A konečně nastala doba, kdy si člověk váží pořádného řemeslníka. Velmi šťastný Nebudu se tady dál rozepisovat, to by bylo na dlouho.A jestli chceš ještě poradit, tak si vem flašku třeba slivovice a vobjeď si pár staveb, kde jsou ukrajinci.Nebudeš věřit co se dá za flašku pořídit. přátele
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 11:21   Citovat  

no tak materiál asi ne .. ale třeba mě by se hodila míchačka Úsměv a když bude za rozumnou cenu tak si pro ni dojedu i hodně daleko Úsměv
   Návrat  
LadyImagine je teď offline  LadyImagine
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 11:51   Citovat  

2 Only_one: my máme na chatě míchačku, ale nepoužíváme ji, možná kdybych se zaručila vlastní krví, tak bych ti ji mohla půjčit, ale to bych se musela zeptat náčelníka... Úsměv můžu se ti poptat, až přijedu dom...
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 12:04   Citovat  

Já stavím v podstatě jen o víkendech a dovolené.Nikdy jsme tam nebyli více než 3lidi(myslím tím já otec a tchán).Je to přízemní dům 180m2 a nevidím důvod proč volat firmu.Část základů je v místech původního starého domu,takže bylo potřeba vykopat kameny(základ ložený kámen) prohloubit základy a vše vybetonovat.část kamenů skončila v základu a nějaký vagon mě zůstal v zahradě.Kde jsme dělali základy nové kopali jsme ručně.Stavil jsem z porothermů44P+D,příčky ze zdiva s původního domu,které nebylo na maltě,ale cihly byli na hlíně,takže se zbytky starého domu rozebírali jak perníková chaloupka.Zůstalo mě tedy dost cihel na nějakou další chatu,nebo přístavek.Vazbu jsme dělali svépomocí ve 3lidech,taška klasika pálená Brněnka.Ještě jsem tam zedníka nepotřeboval.
Teď mám hotovou hrubou stavbu.Tento měsíc začnu snad sekat elektřinu v domě.
Včetně pořízení pozemku(přes 920m) mě celá sranda svépomocí vyšla do 600tis.Rozpočet firmy byl 2mil korun pouze hrubá stavba.Tam nebyl odvoz odpadu,protože by staré zdivo rozbili na kusy a muselo by se odvést a práce za demolici zbytků starého domu v tom taky nebyla.
Každý si určitě spočítá kolik se takto dá ušetřit.Mám manželku na mateřské a dvě děti,takže při mém mizerném platu ten rozdíl sakra poznám Velmi šťastný .
Navíc mám vše pod kontrolou a když se něco nepodaří udělat na 100%,tak to okamžitě opravím a ne jak firma.Prostě,když jim nestojíte za zadkem,tak vám klidně postaví křivou zeď,odfláknou izolaci,zapomenou prohloubit základ,atd.
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 12:16   Citovat  

Jo ještě ten stavební dozor.Do teď jsem nepochopil jak to funguje.Zřejmě tam chodí zrovna když tam nejsme,nebo je neviditelný.Jediné co ho zajímalo byli stropy a obvodová zeďKdyž jsme dělali vazbu díval se z ulice Velmi šťastný .
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 12:20   Citovat  

Kdo by chtěl podiskutovat o stavění a potřeboval třeba i s něčím poradit, tak ať mě klidně písne na icq.Odpovím každému prtože mě tento obor baví. mravenec Mám 15cti letou praxi.
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 12:27   Citovat  

Ludva napsal:
pořádnej výtlem Promiň, ale tohle mě fakt pobavilo.Už vidím každého co si staví sám dům s pomocí příbuzných, jak jedou podle norem.Jo a mymochodem.Ani kuře nehrabe zadarmo, natož příbuzní.Těm se nezavděčíš nikdy.

záleží na tom jaké máš příbuzné. Já naštestí v pohodě, takže se vrodiném kruhu postavili už dva domy a jeden se rekonstruuje. a vyjde to sakra levněji a práce je odvedena taky daleko lepší, než od většiny firem co ti postvaí na "Klíč"
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 12:33   Citovat  

Only_one napsal:
no tak materiál asi ne .. ale třeba mě by se hodila míchačka Úsměv a když bude za rozumnou cenu tak si pro ni dojedu i hodně daleko Úsměv

na míchačku se ti můžu zeptat, ale nic nezaručuju
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo stavěl RD a má věci na prodej
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina