Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo stavěl RD a má věci na prodej
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 6
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 12:39   Citovat  

Kacerr:No a jak daleko to máš do Holešova? tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 13:14   Citovat  

vsechno má pro i proti...já ted také budu rekonstruovat 100letej dum...vyjde me lacineji zbourat a postavit novej...ale to není v mých ocich ono...ale co jsem chtel napsat...svepomocí,kdyz se zeptám lídí co takto staví tak velké procento ani neví jak zacházet s betonem ,jestli je lepsi susí ci mokry ,do jaké doby a za jakého pocasí lze ho vázat ,ze do malty se dá víc cementu a bude lepsí si myslí jen fakt uz blb.Ze kdyz se betonuje podlahové topení tak franta v hospode ríkal ze plastifikátor je drahej a nemusí tam bejt.Dokonalí je ze se najdou i tací co osizenou technologii,myslím v dobrém slova smyslu osizenou (treba ytong natazenej lepidlem,perlinkou a stukem,patrí na to drahá ale neskutecne drahá sádrostuková omítka)chce osidit a nedá tam perlinku která stojí cca kolem 20kc za metr.plácání novích technologii na staré bez rozumu.bezhlavé ...já to udelam radeji tuplovane...nicení vlastností materiálu,to jiz zmínené tepelné mosty,uzavrení prirozenejch cirkulací vzduchu,spatné výpocty topení(u nás vetsinou predimenzované).spatné pouzití paropropustných materiálu na hydroizolace...tak abych pravdu rekl,vetsi procento bastlu vidím na svépomocných stavbách a nejvíce na tech co si majitel vzdy najme nekoho na cást stavby.U 99% takovích staveb ten kdo to řídí si maximalne vzpomene na prostupy pro odpady natoz pro vodu ci eletriku.me to nevadí já techniku mám a nechám si to patricne zaplatit...nemyslím okráct nekoho ...ono kvalitní bourací kladivo je investice 50tisíc a jeden vrták treba 50prumer 80dlouhej je polozka kolem 5tisíc.na stavbách na klíc se setkávám ze vetsina prostupu je pripravena,vetsinou i tady nejsou prostupy pro tv a data...to je totiz individuálni zalezitost.vetsina svepomocnářů zapomíná na HDP hlavní domovní pospojení a to ze pod základy je zemní páska a vse co leze z inzenýrskejch sítí a jde prizemnit je prizemneno.a to je zrovna technologie co dle norem musí být.svépomoci ríkam ano,ale clovek bud musí mít devatero remesel v malíku,ci mít selskej rozum a organizacní schopnosti,nebo dát tři hlavy dohromady...ten vi to a ten to...jinak svépomoc mnohdy vleze do vyzsích nákladu nez stavba na klíc...ideální jsou stavební zdruzení remeslníku,ze jsou dobří se pozná tak ze na trhu jsou jiz pár let a mají cca rok dopředu obsazeno.velké firmy jakoukoliv zmenu mimo projekt chtejí bez problému zaplatit i o 400%víc nad standartní cenu,kdezto u zedni to je pouze za práci plus eventuelne materialová zmena(zazdení okna) zásuvka krabicka plus kus drátu apodobne. Obcany z jinych zemí je mozno platit kolem 100-150kc na hodinu(tady ve strednich cechách)ale také tomu odpovídá práce,delají takzvane metry,v jaké kvalite je nezajimá mnohdy)pak se muze brát clovek co si videlá 250-400 ale odvede práci dá záruku,ale ten clovek vetsinou delá v ukole...investor se musi dívat tak ze chci takovou práci v takové kvalite za tolik penez,nikdy se nesmí dívat tak ze ,je to jen obycejnej zedník,ci tesař,vzdyt si na mě vydělá za měsíc 30-40tisíc,to ne to mu nedám,takhle brzo investor prijde na to ze vzal radeji lacineho a tady je to krivé musí se více házet to stojí víc penez a podob,zednik si sice vydelá mene mesícne ale za stavbu celou videlá víc nez drazsí zedník...nastestí já dělám eletriku a to nemuze delat kde kdo,jednou za tri roky státní zkoužky...cca příprava z 1000technologickych otázek otázky norem apod. samozrejme kazdé zkousky si musím zaplatit,nemyslím tím uplatit.kazdej rok cca 2az tri skolení pluszkosky na vysoké napetí ,bez toho nemohu dodávat svou práci například pro PRE. proste při výběru jak stavět je dobré si to promyslet poptat se a říct si,mám nemám na to jít do toho sám,ci ne
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 13:27   Citovat  

tudy odkaz leseni
tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 13:27   Citovat  

Néé PAKO,to jsem určitě nemyslel paušálně.. jo taky jsem už spoustu železa nakoupil ve sběrnáchu,třeba u Trojka jsem kupoval na plot trubky5/4 trošku enší lešeňovky,uplně nové za 12 kč/kg. Když jsem pátral kde se ve sběrně vzalo 5 vagonu zapaskovaných truhbek,dostal jsem odpověď,že vše co u mitala neprojde magnetickou rezonanací kvůli trhlin,tak jde do šrotu,prý se neoplatí prodávat to jakou druhuou jakost..proč to oni nehodí hned do tavby,ale projedou to přes sběrnu na druhuém konci Ostravy-nebere mi to mozek,ale budou v tom prašule,to je jasná věc.

Ludvo: děkuji za nabídkuh poradce. Dělám taky ve stavebnictví již 14 let,sice strojník a řidič,ale mockrát už i manuálně,něco odkoukáš,huodně se přiučíš a hulavně jsme s tatíkem už jeden dům postavili-a to bylo v polovině 90 let a norma nenorma,stojí to a teď se začínají projevovat ty neduhy o kterých jsme bohužel tenkrát nevěděli,částečně se to zachránilo tím,že se vyměnily okna a zalepilo se to polyšem,tím se částečně eliminovaly teplené mosty,ale 3cm v podlaze je sakra málo,10 mezi krokvemi taky-poznat to je hlavně v létě,nezateplený strop u přístavby,no děsběs,tomu se chci vyhnout.

Only One: jo to by bylo nejlepší,bohuhžel ani dozoru nemůžeš věřit na 100%,na co ti bude termovize,která odhalí teplené mosty,když ti to firma odmítne opravit,protože se bde vymlouvat,že dle stavebního dozora provedla vše dle norem a budeš se s nima soudit a bude ti to prd platné. Soused si vedle našich teď nechal postavit dřevostavbu- tu kde dřevo je jen skelet a pak jen osb a zmršili mu to tak,že jim drží prachy a řvou po sobě a k ničemu to nevede a to dělůala firma...jsou i dobré,ale ty mají VIP kšefty a těchu si váží a drži se jich zuby nehty. Jinak stavební dozor a stavbyvedoucí je dnes poviný přeevším na stavbě svépomocí,to,že někteří někomi dají pár tisíc s tím,že se podepíše pod všecko co budou chtít je docela rozšířené. Můj stavební dozor,zároveň i projektant,který provedl veškerou inženýrskou činnost na úřadech si účtuje 380/h bez dph,jsem domluven,že přijde na všechny zásadní věci stavby,jako je zalití podkladního betonu,betonáž stropu,montáž stechy atp,dále přijde vždy když ho vyzvu-na kontrolu firem-elektro,topení atp.

Kdybch měl stavět na klíč a mít nezávislého dozora,tak bych musel brát nejméně 3 mega hypo,což je mimo hranice mého vesmíru..

Jinak jsem toto vlákno myslel tak,pokud tu je hondař z okolí ostravy co stavěl a má nějaké potřebné věci a chce se jich zbavit,a´t se ozve a můžem se domluhvit,co je natom? Prodává se tu kdejaká veteš,tak proč ne vercajk na stavbu s matrošem???
Jestli to je off topic,tak to klidně smázněte přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 13:38   Citovat  

Jo tak stím PAKO souhulas. Takových řemeslníků ať jen přibývá,ti si práce musí vážit a proto dělají kvalitně. Bohužel ve stavebnictví dělám a vidím tu "kvalitu" všude samý UK nebo slováci a poláci,věčně na plech a cnťák sem a tam.
U mě je situace taková,že mám na kohuo se obrátit v technických problémech, pomáhat mi bude otec co je v penzi-bude i kontrolovat práci v případě mé nepřítomnosti a já sám něco umím,dva roky se na to připravuju po teoretické rovině,postupy,normym atp,však víš o čem mluvím... prostě nemám na stavbu na klíč a musím dělat svépomocí a co vidím v okolí zmršených staveb na klíč.... no nic..

PAKO: tobě do řemesla určitě nepolezu! Páč to co není vidět,slyšet a cítit a strašně to bolí,to mi nahání hrůzu Je to tam.
   Návrat  
ozzy_vita je teď offline  ozzy_vita
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 13:41   Citovat  

kaccerr napsal:
Jo tak stím PAKO souhulas. Takových řemeslníků ať jen přibývá,ti si práce musí vážit a proto dělají kvalitně. Bohužel ve stavebnictví dělám a vidím tu "kvalitu" všude samý UK nebo slováci a poláci,věčně na plech a cnťák sem a tam.
U mě je situace taková,že mám na kohuo se obrátit v technických problémech, pomáhat mi bude otec co je v penzi-bude i kontrolovat práci v případě mé nepřítomnosti a já sám něco umím,dva roky se na to připravuju po teoretické rovině,postupy,normym atp,však víš o čem mluvím... prostě nemám na stavbu na klíč a musím dělat svépomocí a co vidím v okolí zmršených staveb na klíč.... no nic..

PAKO: tobě do řemesla určitě nepolezu! Páč to co není vidět,slyšet a cítit a strašně to bolí,to mi nahání hrůzu Je to tam.

Kdepak budeš stavět ? Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 14:21   Citovat  

Pako v určitých věcech máš pravdu.Já například při stavbě na hromadné pospojení zapoměl.V plánu to nebylo a ani já jako elektrikář jsem si to neuvědomil.Nakonec to ale napadlo tchána(kupodivu zámečník,ale pomáhá na stavbách a svůj dům stavil taky sám) takže máme vyvedenou pásovinu.Paradoxně tohle je právě to,že kdyby to stavila firma a nebylo to v plánu,tak to tam prostě nebude.Takhle prostě děláme samy základy a ten si vzpomene necháme tady průraz pro kabelovku,já si zase vzpomenu.Co kdyby se někdy dělal plyn(mám ho na pozemku,ale zatím nechci) uděláme průraz natáhnem chráničku,atd.
To přece pokud si nevzpomene projektatnt tak to tam firma neudělá.
Jestli jsem to dobře pochopil myslel jsi to tak,že je lepší firma která ti udělá stavbu celou komplet,než takové to.jedni udělají základ,druhá firma zdí,třetí firma dělá koupelnu,čtvrtá firma elketriku atd.
Tak to máš svatou pravdu.Je to lepší udět komplet u jedné firmy.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 14:24   Citovat  

ozzy_vita napsal:

Hned za Ostravou Petřvald u Karviné
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 14:29   Citovat  

Já mám v projektu zemnící pásek na dně pásů a vyvest v každém rohu. Do technické místnosti si každopádně udělám prostup navíc,abych pak nemusel vrtat zdi.
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 14:33   Citovat  

kefa napsal:
na míchačku se ti můžu zeptat, ale nic nezaručuju

tak míchačka nic. Neprodají, potřebují.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 15:03   Citovat  

kaccerr napsal:
Hned za Ostravou Petřvald u Karviné

Přeju hodně zdaru. Čeká mě to co nevidět Mrk
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 15:23   Citovat  

no stavět svepomocí není žádná sranda ,ale platit firmu ? pořádnej výtlem vyhozený 2/3 peněz a na dalších 5 let dohadování o tom kdo všechny ty průsery opraví -jezdil jsem po stavbách přes 10 let ,všude stejný,kvalita práce se snižuje uměrně s blížícím se termínem dokončení ,nic na tom nezmění stavební dozor , nemá oči všude a někde je i spojen se stavební firmou a tak zavře oči.
Pokud stavím sám nešetřím , radši do míchačky hodím o šufan víc cementu jak lopatu písku, nemám potřebu ušetřit paletu cementu abych ji mohl prodat pod rukou jinde , případně mít menší náklady -takovejhle barák postavenej podle norem jsem viděl a třeba na ten beton pustit hejno naštvanejch slepic tak se prohrabou zpátky na hlínu.
např já když stavěl tak v normě byla tloušťka izolace 16cm , já dal 20 , všichni zbytečný , 16 mezi krovy -já dal 10 mezi a 10 přes , dneska už je to stejně málo kolega dává dvě 16 tj 32 cm
u nás v kanclu to občas vypadá jak u sádrokartonářů , jindy jak u topenářů apod to co je potřeba-to co se dávalo dohromady u kolegy v baráku by asi u topenářský firmy vyšlo na několik desítek tisíc -ovládání kotle ,serva na ventilech ,radiátorech,přes elektronický termostaty provázaný logikou která řídí se co má kam otevřít , kdy topit do topení , kdy na vodu , havarijní hlídání , letní zimní režim . tohle vše za pár tisíc .
Když druhýmu kolegovi vykradli novostavbu (okna, kotel,radiátory ,vercajk fuč) tak se pohledal a složil alarm s gsm pagerem , zálohování , sirena,pohybový i třeskový snímače, hlášení na mobil odlišný pro dvě zony , cena zase zlomek "profi " zařízení .
Jediný co mi na baráku dělala firma byla střecha -máti si nedala říct ,jezdil jsem po montážích takže jsem nebyl doma a nemoh si okamžitě vzít dovolenou , muselo to být hned ,takže firma- výsledek = shrnutá izolace , neosazení mřížek proti ptákům a hmyzu , zničený a špatně osazený střešní okna (prošitý 100 hřebíkama , málem mě kleplo , usazeno vyloženě jak výrobce zakazuje ),stejnejma hřebíkama přibíjený plechy ke střešním latím takže propíchaná paropropustná folie , špatně osazený plechy kolem komínu -zatíkalo , obráceně spádovaná rýna (okap)-tam jsem si málem odložil vrtačku naštěstí jsem se jí nejdřív chytl a zjistil že je plná vody , jinak by mě to asi sundalo ze žebříku .takže na letní dovolenou mám o zábavu postaráno OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 15:42   Citovat  

Souhlasím s Montym. Taky jsem rozhodnut stavět svépomocí. Naštěstí je tchán od fochu. Teď staví Sestra mé přítelkyně. Krovy jsme zvládli za dva dny. Za týden byla hrubá stavba pod střechou. Nebude to sranda, ale když něco poseru, budu nadávat jen sám sobě. Kolega z práce si dal dům stavět a dlouze mě přesvědčoval, abych neudělal stejnou chybu. No, uvidíme. Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 21:25   Citovat  

je teda pravda že je "stavět svépomocí" a "stavět svépomocí "-kolega jde vždycky do vývrtky -jeho švára staví -vybral si (z nějakýho neznámýho důvodu) pozemek 60km od stávajícího bydliště ,nikoho tam nezná , lidi na práci jezdí od nás,tam neví ani kam zajít pro kus laťě a stejně to vede tak nějak divně,tam se ta rentabilita stavby "sám si sám" ztratí - když se ho zeptáte na to kolik ho stál cement , neví ,ještě mu nepřišla faktura , když se ho zeptáte jakou dá folii , neví , něco mu pošlou ze stavebnin atd -pokládal tašky,místo aby si založil jednu řadu a podle toho zakrátil latě aby mu to vyšlo na celou tašku , tak to švihli od oka a v prostředku mu vyšla půlka , takže honem dokupovat paletu půlek - pro takovýhle lidi je asi fakt lepší firma .Ale pokud se přemýšlí a nakupuje se rozumně (tady je ta paleta "vyšetřenýho" cementu za půlku Se stydím ,zbylý železo do věnců ,sítě do betonu,kamion cihel přímo z cihelny na stavbu,různý prodejní akce ) dá se postavit hacienda za solidní peníze.dneska není problém najít na všechno stavební postupy na netu,takže se dá dodržet i solidní kvalita a jak psal někdo výše co si zk..... ,to si spravím,můžu nadávat jen sobě.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 23:17   Citovat  

Jo Monty zaplechovat komín a konce latí atd. to dalo zabrat i mě.problém byl to naohýbat.naštěstí to vzal tchán do fabriky,kde měli delší ohýbačku.jenže sme to dělali s tlustšího plechu než je běžnývyšel ohyb trochu jinak,takže jsme to dělali nadvakrát.No celkem věda.S tou izolací s tebou souhlasím nedat vatu pod krovy je nesmysl.Trámy mám 14x10 protože jsem počítal že dám 10cm mezi a 10cm možná víc pod krovy.Švagr to nechal dělat odborníky a krovy má 16x8 tloušťku izolace 14cm pouze mezi krovy a údajně já to dělám úplně blbě protže to dělám sám a tak se to nedělá.prý odborníci ví,co dělají.No prostě dělají to jak je to nejjednoduší pro ně Úsměv .
Rozlaťování na tašky chtělo docela měření a přemýšlení,ale šlo to.
Hlavně firma vezme beton a prostě ho "jen" vyleje do jámy.Každý přece ví,že beton se musí dobře napěchovat a nejlépe i vibrovat,aby byl pevný a vše pěkně vyplnil a nevznikali vzduchové mezery.
   Návrat  
Ludva je teď offline  Ludva
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 0:09   Citovat  

kaccerr napsal:
Ludvo: děkuji za nabídkuh poradce. Dělám taky ve stavebnictví již 14 let,sice strojník a řidič,ale mockrát už i manuálně,něco odkoukáš,huodně se přiučíš a hulavně jsme s tatíkem už jeden dům postavili-a to bylo v polovině 90 let a norma nenorma,stojí to a teď se začínají projevovat ty neduhy o kterých jsme bohužel tenkrát nevěděli,částečně se to zachránilo tím,že se vyměnily okna a zalepilo se to polyšem,tím se částečně eliminovaly teplené mosty,ale 3cm v podlaze je sakra málo,10 mezi krokvemi taky-poznat to je hlavně v létě,nezateplený strop u přístavby,no děsběs,tomu se chci vyhnout.

No právě.Takhle jsem to myslel aby to nedopadlo.Nebylo to jinak myšleno zle.
PAKO to napsal moc dobře.Já nejsem na dlouhé psaní.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 12:33   Citovat  

mad_zed napsal:
Jo Monty zaplechovat komín a konce latí atd. to dalo zabrat i mě.problém byl to naohýbat.naštěstí to vzal tchán do fabriky,kde měli delší ohýbačku.jenže sme to dělali s tlustšího plechu než je běžnývyšel ohyb trochu jinak,takže jsme to dělali nadvakrát.No celkem věda.S tou izolací s tebou souhlasím nedat vatu pod krovy je nesmysl.Trámy mám 14x10 protože jsem počítal že dám 10cm mezi a 10cm možná víc pod krovy.Švagr to nechal dělat odborníky a krovy má 16x8 tloušťku izolace 14cm pouze mezi krovy a údajně já to dělám úplně blbě protže to dělám sám a tak se to nedělá.prý odborníci ví,co dělají.No prostě dělají to jak je to nejjednoduší pro ně Úsměv .
Rozlaťování na tašky chtělo docela měření a přemýšlení,ale šlo to.
Hlavně firma vezme beton a prostě ho "jen" vyleje do jámy.Každý přece ví,že beton se musí dobře napěchovat a nejlépe i vibrovat,aby byl pevný a vše pěkně vyplnil a nevznikali vzduchové mezery.

zaplechovat komín tak aby tam nezatíkalo by snad pro profi firmu neměl být problém ne ? dyt jsou to odborníci .U nás je celkem slušný vybavení takže s tím ohýbáním nebyl problém (3 m ohýbačka), dal jsem rozměry a bylo .
jinak doporučím ti na izolaci přitlačit , dneska je standart 20-25 ale klidně bych šel i na těch 30čísel , z krovů si vytáhneš závěsy na rošt jak budeš potřebovat , takže jestli budou o pár cm delší nic se neděje a poznáš to na topení . 14cm izolace je žalostně málo ,to musel stavět víc jak před 10 lety ne ? na dílnu se rozhoduju mezi 21-26(16+5 nebo 10) .Na barák bych nejradši taky vrstvu přidal ,jenže to by znamenalo buď rozbít v interieru (bordel ,není kde bydlet jinde a zmenšení prostor)a nebo shora tzn přesadit střešní okna , užlabí v napojení na dílnu a přelaťovat celou střechu Smutný
   Návrat  
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 14:29   Citovat  

nemate nekdo ze stavby stavebni kozy s fosnama??
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 16:17   Citovat  

PAKO napsal:
jinak svépomoc mnohdy vleze do vyzsích nákladu nez stavba na klíc

to slovo bych nahradil "nekdy" a zejmena "pri praci bez rozmyslu a nepostudovani co je noveho" (a literatury popisujici snad vse jsou dnes mraky) a jak se co dela. to, ze kolega si svepomocne postavil katalogovy barak s predpokladanymi naklady 3,6mio za 1,8 (polovonu) je pro mne dostatecnym argumentem. z vlastni zkusenosti mohu potvrdit, ze i dlouhodobeji existujici stavebni firma (stavejici atypy podle individualnich projektu architektu) neni zdaleka zarukou kvality - dobre odvedene prace za rozumne penize. trvam na tom, ze v pripade ze ma stavebnik 1. dostatek volneho casu (nema pracovni dobu od rana do pozdniho vecera) 2. ma par sikovnych a ochotnych kamaradu ci rozvetvenejsi ochotnou rodinu tak se svepomocna stavba KAZDOPADNE vyplati. vyse uvedeny pripad neni jediny ktery dobre znam i kdyz mi je osobne nejblizsi. dalsi kamarad si stavel svepomocne slusne velky prizemni barak a je v nem za 1,2mio ... o negativnich zkusenostech s "profesionalnimi" firmami i co se interierovych praci (byty) tyce mi taky par kolegu vypravelo. samozrejme pri soucasne urovni technickeho vybaveni baraku nejde udelat svepomocne vse - na dilci vysoce specializovane nebo na drahe vybaveni narocne prace se vzdy firma najmout da - pohlidani je pak na miste a neni az takovym problemem.

jen pro doplneni na stavbach, byt ne domku ale spise fabrik, se coby architekt pohybuji prakticky denne a oci vidi ... ono delat na svym pro sebe je precejenom v ceskem provedeni o necom jinom nez mit zaplaceny za ukol a snazit se ho i za cenu oj*bani co nejrychleji a nejlacineji (pro sebe) stihnout.

holt jsme bohuzel daleci stavebni a remeslne kulture napriklad viditelne ve svycarsku, kde jsou povetsinou i nejmensi detaily vymakane a neverim ze je to tim, zeby k tomu byl vykres - je to proste v kvalitnich remeslnicich vnimajicich kvalitu a funkcnost jako svou vizitku. koukat se s obdivem na zahranicni stavby by nemeli jezdit jen architekti ale predevsim remeslnici.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 20:17   Citovat  

mad_zed napsal:
Pako v určitých věcech máš pravdu.Já například při stavbě na hromadné pospojení zapoměl.V plánu to nebylo a ani já jako elektrikář jsem si to neuvědomil.Nakonec to ale napadlo tchána(kupodivu zámečník,ale pomáhá na stavbách a svůj dům stavil taky sám) takže máme vyvedenou pásovinu.Paradoxně tohle je právě to,že kdyby to stavila firma a nebylo to v plánu,tak to tam prostě nebude.Takhle prostě děláme samy základy a ten si vzpomene necháme tady průraz pro kabelovku,já si zase vzpomenu.Co kdyby se někdy dělal plyn(mám ho na pozemku,ale zatím nechci) uděláme průraz natáhnem chráničku,atd.
To přece pokud si nevzpomene projektatnt tak to tam firma neudělá.
Jestli jsem to dobře pochopil myslel jsi to tak,že je lepší firma která ti udělá stavbu celou komplet,než takové to.jedni udělají základ,druhá firma zdí,třetí firma dělá koupelnu,čtvrtá firma elketriku atd.
Tak to máš svatou pravdu.Je to lepší udět komplet u jedné firmy.
vidíš a je to tu ...plyn nesmíš vest pod základem ani zkrz...musíš v základu udělat kanáleka nastoupat podél něj,navrch plyn jakmile přiblížíš k domu tak 1,5m od něj již musí být v kovu
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 20:19   Citovat  

ozzy_vita napsal:
Škvorec u Úval střední čechy okr,praha-východ
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.6.2010 , 6:07   Citovat  

pánové ,nějak to na netu nemohu najít,kdyby jste potkali výrobce nebo prodejce vidiového (diamantového) či z tvrdokovu řetězu do motorové pily byl bych rád...díkec
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.6.2010 , 6:23   Citovat  

happy napsal:
to slovo bych nahradil "nekdy" a zejmena "pri praci bez rozmyslu a nepostudovani co je noveho" (a literatury popisujici snad vse jsou dnes mraky) a jak se co dela. to, ze kolega si svepomocne postavil katalogovy barak s predpokladanymi naklady 3,6mio za 1,8 (polovonu) je pro mne dostatecnym argumentem. z vlastni zkusenosti mohu potvrdit, ze i dlouhodobeji existujici stavebni firma (stavejici atypy podle individualnich projektu architektu) neni zdaleka zarukou kvality - dobre odvedene prace za rozumne penize. trvam na tom, ze v pripade ze ma stavebnik 1. dostatek volneho casu (nema pracovni dobu od rana do pozdniho vecera) 2. ma par sikovnych a ochotnych kamaradu ci rozvetvenejsi ochotnou rodinu tak se svepomocna stavba KAZDOPADNE vyplati. vyse uvedeny pripad neni jediny ktery dobre znam i kdyz mi je osobne nejblizsi. dalsi kamarad si stavel svepomocne slusne velky prizemni barak a je v nem za 1,2mio ... o negativnich zkusenostech s "profesionalnimi" firmami i co se interierovych praci (byty) tyce mi taky par kolegu vypravelo. samozrejme pri soucasne urovni technickeho vybaveni baraku nejde udelat svepomocne vse - na dilci vysoce specializovane nebo na drahe vybaveni narocne prace se vzdy firma najmout da - pohlidani je pak na miste a neni az takovym problemem.

jen pro doplneni na stavbach, byt ne domku ale spise fabrik, se coby architekt pohybuji prakticky denne a oci vidi ... ono delat na svym pro sebe je precejenom v ceskem provedeni o necom jinom nez mit zaplaceny za ukol a snazit se ho i za cenu oj*bani co nejrychleji a nejlacineji (pro sebe) stihnout.

holt jsme bohuzel daleci stavebni a remeslne kulture napriklad viditelne ve svycarsku, kde jsou povetsinou i nejmensi detaily vymakane a neverim ze je to tim, zeby k tomu byl vykres - je to proste v kvalitnich remeslnicich vnimajicich kvalitu a funkcnost jako svou vizitku. koukat se s obdivem na zahranicni stavby by nemeli jezdit jen architekti ale predevsim remeslnici.

... pod tohle se podepíšu. Už jsem taky majitel pozemku a mám hrůzu z toho jak ten barák postavím. Firmám nevěřím (pracoval jsem brigádně na několika stavbách a je to trága co se tam děje).
   Návrat  
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2010 , 6:30   Citovat  

PAKO napsal:
pánové ,nějak to na netu nemohu najít,kdyby jste potkali výrobce nebo prodejce vidiového (diamantového) či z tvrdokovu řetězu do motorové pily byl bych rád...díkec

tak sehnat se to dá,sám jsem ho kupoval ale je to několik let zpět používaj to dost hasiči atd. ty chceš řezat dřevo třeba i s hřebíkma,nebo prkna od betonu že ho potřebuješ? Má uplně jinou geometrii zubů,omezovacích článků potřebuješ na to fakt kvalitní a hlavně silnou pilu od 55ccm je minimum.mě řetěz sehnal známej co je oficielním značkovým prodejcem Stihl skus se poptat v těhle prodejnách
   Návrat  
hellblazer je teď offline  hellblazer
PříspěvekZaslal: 9.6.2010 , 7:22   Citovat  

PAKO napsal:

tak jsem se ti poptal u kamaráda, kterej prodává Stihl a závodí v timbersportu a může sehnat vidiák za cca 1.200,- - 1.300,- nebo obyčejnější tvrdokov za 600,- - 700,-. Ale prej se dělaji jenom 3/8 nebo 3/25, záleží, jakou máš pilu (ideálně by chtěl vidět řetěz, ale snad by mu i typ pily nebo dýlka a velikost a rozteč zubů u řetězu stačily). Docela mi to rozmlouval, protože se ty řetězy blbě brousí (tzn. draze) a taky nejsou nezničitelný - záleží, na co to potřebuješ. Prej by radši doporučil koupit víc obyčejnejch řetězů (já od něj kupuju řetězy Stihl za asi 250,-, lepší jsem ještě neměl) a když bude tupej, vyměnit a nechat nabrousit. Ale je to na tobě... Kdyžtak dej vědět, domluvím se s ním a zjistím přesnou cenu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2010 , 7:50   Citovat  

hellblazer napsal:
tak jsem se ti poptal u kamaráda, kterej prodává Stihl a závodí v timbersportu a může sehnat vidiák za cca 1.200,- - 1.300,- nebo obyčejnější tvrdokov za 600,- - 700,-. Ale prej se dělaji jenom 3/8 nebo 3/25, záleží, jakou máš pilu (ideálně by chtěl vidět řetěz, ale snad by mu i typ pily nebo dýlka a velikost a rozteč zubů u řetězu stačily). Docela mi to rozmlouval, protože se ty řetězy blbě brousí (tzn. draze) a taky nejsou nezničitelný - záleží, na co to potřebuješ. Prej by radši doporučil koupit víc obyčejnejch řetězů (já od něj kupuju řetězy Stihl za asi 250,-, lepší jsem ještě neměl) a když bude tupej, vyměnit a nechat nabrousit. Ale je to na tobě... Kdyžtak dej vědět, domluvím se s ním a zjistím přesnou cenu.

1200-1300 diamant?? to bych bral ti tam vypadla jedna mula,protože kvalitní diamanťák je za 11 litrů a vejš... Velmi šťastný
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2010 , 7:55   Citovat  

ahoj, muzu se zeptat z ceho stavis ?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.6.2010 , 8:21   Citovat  

Jakub Erben napsal:
1200-1300 diamant?? to bych bral ti tam vypadla jedna mula,protože kvalitní diamanťák je za 11 litrů a vejš... Velmi šťastný

jenom předávám informaci, jinak jsem psal vidiák, jestli existujou opravdu diamantový zuby, bude pochopitelně dražší, ale o tom mi kámoš neříkal (já bych teda nikdy takový prachy, jako píšeš, za řetěz nedal, protože za to koupím lehce jetou motorovou flexu, pokud potřebuju řezat traverzy)...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.6.2010 , 9:15   Citovat  

hellblazer napsal:
jenom předávám informaci, jinak jsem psal vidiák, jestli existujou opravdu diamantový zuby, bude pochopitelně dražší, ale o tom mi kámoš neříkal (já bych teda nikdy takový prachy, jako píšeš, za řetěz nedal, protože za to koupím lehce jetou motorovou flexu, pokud potřebuju řezat traverzy)...

diamantový existuje sám ho nám,traverzy fakt neřežu,ale běžně při mojí práci škrtneš o hřebíky, prkna zadělaný od zednickáho maglajzu a v neposlední žadě v kůře stromu zasekaný šutry a podobně, musel jsem měnit řetěz 6 až osumkrát denně a to je šílenej opruz a zdržení z diamatákem řeším po týdnu lehký orovnání. jinak musíš na diamantový řetěz mít jinou lištu a řetězový kolo co je na motoru v pile,má uplně jiný vedení a pohon vlastního řetězu
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.6.2010 , 9:51   Citovat  

Jakub Erben napsal:
diamantový existuje sám ho nám,traverzy fakt neřežu,ale běžně při mojí práci škrtneš o hřebíky, prkna zadělaný od zednickáho maglajzu a v neposlední žadě v kůře stromu zasekaný šutry a podobně, musel jsem měnit řetěz 6 až osumkrát denně a to je šílenej opruz a zdržení z diamatákem řeším po týdnu lehký orovnání. jinak musíš na diamantový řetěz mít jinou lištu a řetězový kolo co je na motoru v pile,má uplně jiný vedení a pohon vlastního řetězu

chápu, že jestli se tím živíš, není čas na to furt měnit řetěz, mě to bohatě stačí občas dvakrát denně. A jestli má takovou životnost (psal jsi, že ho máš už pár let, takže asi vydrží hodně), určitě si na sebe ten řetěz vydělá. přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo stavěl RD a má věci na prodej
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina