Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
B16A1+JRSC a jak to všechno složit
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 23:03   Citovat  

Takže, idea je jasná - crx EE8 s kompresorem JRSC (snad po vzoru LHT vodou chlazeným).
Jde mi o auto na běžné ježdění a pro radost, ne o sprintera.
Otázka zní, které díly použít.
K dispozici mám:
kompresor JRSC s klasickou kladkou a budíky tlaku a bohatosti směsi
nějaké klapky: 58mm z B16A1, 60 z B16A2, převrtanou 63 a ještě nějakou asi větší
motor B16A1 (ex Esův civic) se sníženou hlavou a vačkami z integry (cca 180 koní) -
motor B16A1 nově složený s vysokokompresními písty z B16B a upravenou hlavou (dělal Jura z Mostu, co přesně dělal, to nevím)
motor B16A1 - kdysi ho měl Eso v černonožluté EE8, prý jezdil rallye, úpravy (pokud nějaké jsou) neznám
motor B16A1 po GO (jestli nějak upravovaný, nevím)
motor B16A1 před GO:)
vačky z ITR, z GSR, vačky dbilas (asi 2 stage), vačky B16A2 a B16A1
ecu P30 + rozdělovač z B16A2 + vyhřívanou lambdu (kvůli ladění motoru)
MSD zapalování (větší jiskra)
stavitelná rozvodová kola
vstřikovače Denso zelené - označení na jedné straně 24, na druhé 195500-5760 a o kousek výš 332 (nejsem schopen zjistit jejich kapacitu)
odlehčený setrvačník Fidanza (Jura ho prý upravil, aby zamezil trhání ozubeného věnce, jako se to stalo Renovi)
svody 4-1
Spojkovou lamelu mám nějakou keramickou z ex Esova crx (nechci ale extrémně tvrdou spojku), případně zbrusu novou sadu Sachs.

Nemám:
FMU, ale to by snad měla zvládnout správně naladěná ECU
silnější palivovou pumpu (nevím, jestli je nutná)

O vačkách GSR jsem četl, že se hodí pro přeplňování lépe než třeba z ITR.
Předpokládaný tlak 0,6baru.

Takže - co by byla nejlepší sestava? A co musím případně ještě sehnat? Měl by smysl jiný stálý převod (např. z ITR) do převodovky Y2? A pasuje tam vůbec? Dokáže někdo zjistit kapacitu těch vstřiků?

denso.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
denso.jpg, 55.71 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
daysleeper je teď offline  daysleeper
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 23:14   Citovat  

Moj osobny nazor:

- prepokladany plniaci tlak 0.6BAR (cca 8.7 PSI)? Ma ten kompresorovy kit ma mensiu remenicu ako standard? Alebo bude pouzita alternatorova dvoj-remenica s dvoma rozdielnymi priemermi (tzv.stepper pulley)? . Pretoze standardny JRSC kit na B16 motoroch tlaci iba okolo 6PSI, tlak ktory spominas tlaci pri pouziti mensej remenice

- pouzit motor B16A1 po GO - na tento projekt je zbytocne davat motory ktore maju zvysovanu kompresiu (znizovanu hlavu, vysokokompresne piesty, atd)

- vacky by som nechal povodne, ak menit tak za vacky z GSR alebo nejake specialne na preplnane motory

- nastavovatelne rozvodove kolecka - ak sa bude auto vyladovat na brzde tak je mozne, sa s nimi pohrat a zmensit overlap vaciek - nasledne sa da ocakavat mierny narast vykonu v celom spektre otacok. Treba ale upravit kryt rozvodov a veko ventilov, aby k nim bol prisup

- zapalovanie by som nechal zatial povodne - seriove Honda zapalovanie je velmi dobre. Ak uvazujes s plniacim tlakom okolo do 9 PSI, tak bude bohate stacit, aby zapalilo tento objem zmesi natlaceny do valcov na B16. (Ja mam na B18 tlak 9PSI a seriove zapalovanie bohate staci aj na tento objem zmesi - akurat som daval novy OEM kryt rozdelovaca a palec, nove kable NGK, chladnejsie sviecky BKR7. Myslim, ze ine zapalovanie ma vyznam, az pri vyssich plniacich tlakoch, kde je uz do valca natlaceny znacne vyssi objem zmesi, ktory by seriove zapalovanie nemuselo optimalne zapalit

-ak nestavas zavodne auto, tak je zbytocna velmi tvrda spojka, ktora by bola v beznej mestskej premavke bola utrpenim. Myslim ze Exedy Stage 1, Clutchmaster FX100 alebo ACT rady SPOO alebo HDOO budu bohate stacit. Vlastna skusenost - pri beznom jazdeni (nie zavody) mi zatial nepresmykla ani seriova spojka v dobrom stave

-co sa tyka FMU tak nepotrebujes ak budes mat na mieru ladenu ECU. Pri tlaku 6PSI by ti mali stacit aj seriove vstrekovace, samozrejme by bolo idealnejsie vymenit ich za vacsie a im prisposobit ECU. Pri vyssom tlaku okolo 9PSI treba uz vacsie vstreky, s kapacitou nejako medzi 330cc-440cc). Ak neuvazujes so zvysovanim tlaku v palivovom systeme (teda ak das vacsie vstreky, alebo im s ECU predlzis dobu otvorenia) tak seriova palivova pumpa staci (ak je v dobrom stave)

-ak to nestavas na zavody, tak by som odlahceny zotrvak v zaujmu hladkeho volnobehu radsej nedaval

-zvody na B16, ktora ma seriove zvody liatinove by mohli vyrazne pomoct, pri beznom jazdeni 4-1 budu uz asi dost nizko nad zemou, skor by som rozmyslal nad 4-2-1. (rozdiel ci 4-1 alebo 4-2-1 pri kompresorom preplnanom motore nehra taku rolu ako pri atmosfere)

- odporucal by som sirokospektralnu lambdu a napojit ju na budik bohatosti zmesi, aby si aj pocas bezneho jazdenia mal predstavu na aku bohatu zmes jazdis (obycajna lambda ti bude na budiku ukazovat somariny, je jedno ci je vyhrievana alebo nie)

- este porozmyslaj nad termostatom s otvaranim pri nizsej teplote - ten od JR s otvaranim pri 76stupnoch je v pohode, rovnako by bol dobry hlinikovy chladic so zvysenou kapacitou, viko chladica s otvaranim pri vyssom tlaku

Ak sa da tak nahod fotku co vsetko ten JRSC kit obsahuje a poviem ti ci ti este nieco nechyba. Ja ked som kupil svoj cez eBay ako jazdeny, tak som musel este nejake drobnosti objednat priamo zo supercharger.com - teda oficialneho dealera (velmi dobre skusenosti s objednavanim od nich - maju vsetky diely, super komunikacia a rychlo to vedia poslat)

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 23:18   Citovat  

mno a vnoci ocekávej doma zlodeje...radeji napis ze motory más po příbuzných pořádnej výtlem

určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 23:19   Citovat  

je to sice na D16 ale melo by to byt podobne. Aspon veci co by jsi mel potrebovat, tak snad pomuze
zde a
zde

nebo jukni na stranky JCRS

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 23:36   Citovat  

Označení na něm jsem nějak nenašel:)

JRSC - 04.jpg

JRSC - 04.jpg, 53.48 kB

JRSC - 05.jpg

JRSC - 05.jpg, 60.62 kB

JRSC - 01.jpg

JRSC - 01.jpg, 52.9 kB

JRSC - 02.jpg

JRSC - 02.jpg, 55.75 kB

JRSC - 03.jpg

JRSC - 03.jpg, 59.2 kB

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 23:49   Citovat  

Waau...EE8 a kompresor......?

Sorry za offtopic ...ale....mohl bych si pak zamluvit nějakou tu projížďku? Úsměv prosiiim...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 9:14   Citovat  

Takže tyhle díly mám ke kompresoru. Určitě nemám řemen:) A možná mi chybí ještě něco, budu to muset nastudovat.

budíky.jpg

budíky.jpg, 46.54 kB

kladka a spol.jpg

kladka a spol.jpg, 55.12 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 9:18   Citovat  

dimitar napsal:
no cerpadlo na 99% ...

Vzhledem k pracem na serveru se tvoje odpověď ocitla ještě před mým prvním a původním příspěvkem. Nedává to v téhle návaznosti smysl, tak to mažu a zároveň cituju, aby tu tvoje odpověď byla.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 9:20   Citovat  

daysleeper napsal:
citace:
Označení na něm jsem nějak nenašel:)

Eaton M62 Úsměv

Totéž jako u Dimitara, tvůj příspěvek se dostal před příspěvek, na který jsi reagoval, tak se to snažím trochu utřídit.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 10:09   Citovat  

daysleeper napsal:

-ak to nestavas na zavody, tak by som odlahceny zotrvak v zaujmu hladkeho volnobehu radsej nedaval

klikový mechanismus u jakéhokoliv čtyřválce je natolik hmotný sám o sobě že žádný setrvačník nepotřebuje a už vůbec ne s pravidelným zapalováním po 180ti stupních. Na volnoběh to nebude mít žádný vliv.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 14:00   Citovat  

Podle JRSC manuálu bych řekl, že ti chybí jedna napínací kladka (nebo jak to nazvat). Na jejich webu je ten manuál ke stažení a je tam jak vyobrazení, tak podrobný seznam komponent...

0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 14:44   Citovat  

Chyba tam cely uchyt na premiestnenie polohy alternatoru aj so sponovakom (po namontovani kompresoru sa uz klinovy remen alternatoru nesponuje natocenim alternatoru, ale ma samostatny sponovak), dvojita remenica na alternator na ktoru sa napoji kompresor klinovym remenom, medzikus na zmenu polohy reg. tlaku paliva - medzi FPR a palivovu rampu - aby sa tam zmestil seriovy, kedze nasavacie potrubie ma uz iny tvar, asi bude treba aj novu hadicu kurenia medzi motorom a prieckou (na B18C4 bolo treba - pasovala zo S120 Úsměv ), chyba podpera kompresora no a samozrejme montazny material

Kompletny set kompresora akurat chyba ten medzikus pod FPR

ten vyzera takto spolu so srobami (ked som to objednaval tak som pre istotu objednal aj sroby, nechcel som riskovat, ze zavit bude s nejakym inym stupanim (vedla este studeny termostat a olej do SC)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 15:09   Citovat  

Jo, taky mám pocit, že mi tam něco chybíÚsměv Takže nevím, objednávat nebo nechat u nás někde vyrobit?

0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 15:14   Citovat  

No radil by som najprv zistit co vsetko potrebujes a potom to naraz objednat. Neviem ake mas moznosti vyroby tychto veci na zakazku na nejakej CNC masine, ale myslim, zeby to urcite bolo drahsie a komplikovanejsie. Na supercharger.com sa daju zohnat vsetky diely, akurat samotny kompresor je vedeny a mozne objednat len ako jeden diel.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 15:16   Citovat  

Žádné extra možnosti výroby čehokoli nemám, kromě svých hondích přátel a známých:)

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:25   Citovat  

Minor napsal:
Jo, taky mám pocit, že mi tam něco chybíÚsměv Takže nevím, objednávat nebo nechat u nás někde vyrobit?
já bych s tím nespěchal kdoví co z toho co píšete bude vůbec nakonec potřeba.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 23:47   Citovat  

Ja bych to prodal a uzival klidu a stari,prece jen,adminu mame malo a nac rozsirovat cernou kroniku Mrk pořádnej výtlem

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 5:41   Citovat  

Minor napsal:
Žádné extra možnosti výroby čehokoli nemám, kromě svých hondích přátel a známých:)

kdyby potřeboval něco na CNC, tak napiš

jednoduší věci zvládnu za pár korun ( nějaký prkotiny za dobré slovo Úsměv ) a složitější věci by taky šli za rozumnej peníz

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 10:39   Citovat  

Dík za nabídku. Však jsem věděl, že jsem na tom nejlepším ze všech možných hondařských klubůÚsměv
Takže třeba řemenici na altík bys uměl?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 10:44   Citovat  

Minor napsal:
Dík za nabídku. Však jsem věděl, že jsem na tom nejlepším ze všech možných hondařských klubůÚsměv
Takže třeba řemenici na altík bys uměl?

to je práce na soustruh, u nás jen frézujem. optal bych se , ale to už nezaručim dobrou cenu

tigi je teď offline  tigi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 11:05   Citovat  

sice soustružím, ale trochu větší kusy Velmi šťastný (70 tun) nebo kdyby chtěl někdo klikovku na loď která má zdvihy metr a půl tak ať se ozve. Bohůžel malosoustružna nejsme

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 11:13   Citovat  

Dejf napsal:
to je práce na soustruh, u nás jen frézujem. optal bych se , ale to už nezaručim dobrou cenu
neumíš frezovat na kulato ? pořádnej výtlem to jsem myslel že jsi větší kabrňák pořádnej výtlem jinak ve firmě máme cnc čko soustruh a asi 5 klasickejch , kamoš má soustruh v garáži , druhej má při práci zámečničkou výrobu , dva soustruhy , freza ,lis . momentálně mám ještě u dalšího maníka rozjednanou výrobu stavitelnejch kol (nejsem schopen dodat výkresy, den má nějak málo hodin )aby mi řekl cenu ,takže řemenice by asi taky nebyl problém .ve firmě se platí tekutejma případně kouřitelnejma penězma , jinak holt klasicky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 11:29   Citovat  

monty napsal:
neumíš frezovat na kulato ? pořádnej výtlem to jsem myslel že jsi větší kabrňák pořádnej výtlem jinak ve firmě máme cnc čko soustruh a asi 5 klasickejch , kamoš má soustruh v garáži , druhej má při práci zámečničkou výrobu , dva soustruhy , freza ,lis . momentálně mám ještě u dalšího maníka rozjednanou výrobu stavitelnejch kol (nejsem schopen dodat výkresy, den má nějak málo hodin )aby mi řekl cenu ,takže řemenice by asi taky nebyl problém .ve firmě se platí tekutejma případně kouřitelnejma penězma , jinak holt klasicky.

což o to Úsměv na 4ose by to šlo, ale už ne za dobrý slovo a ani by to nebylo příliš efektivní Velmi šťastný

u nás je 9CNC fréz, nějaká ta magnetka na plocho a soustruh je tu taky, ale jen klasika, na takový kravinky při montážích a tak

a dělám melouchy pro kamaráda s 2 resp. 3 ( za dva měsíce ) CNC frézama a klasiku soustruh má taky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 11:31   Citovat  

Monty, vidím to tak, že to asi odvezu k tobě, případně si nechám něco poradit od PreludeZ a nechám to už na tobě s vědomím, že je to nejlepší řešení.
A podle všeho by ten kompresor stejně asi přišel rovnou na ten motor, co je v céru. Ten s vysokokompresními písty se na to asi příliš nehodí, i když jsem četl i to, že kombinace přeplňování a vyšší komprese není vyloučená.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 12:28   Citovat  

Minor napsal:
Monty, vidím to tak, že to asi odvezu k tobě, případně si nechám něco poradit od PreludeZ a nechám to už na tobě s vědomím, že je to nejlepší řešení.
A podle všeho by ten kompresor stejně asi přišel rovnou na ten motor, co je v céru. Ten s vysokokompresními písty se na to asi příliš nehodí, i když jsem četl i to, že kombinace přeplňování a vyšší komprese není vyloučená.

to záleží na tom kolik je ten konečný kompresní poměr. To plánované přeplňování 0,6 baru je celkem nízko a s tím chlazením co plánuje monty se dostaneš jen pár stupňů nad teplotu okolí a to by nemuselo dělat potíže Úsměv víš kolik tam je/bude ten kompresní poměr?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 14:18   Citovat  

No, koupil jsem od Wheelmana vysokokompresní písty pro B16B, tak předpokládám, že tam bude komprese stejná jako v něm, čili 10,8:1. Ten kompresor se dává i na integru a ta má 1,1:1, takže by to možná nemuselo vadit.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 17:08   Citovat  

to by mělo s tím chlazením být OK Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 17:14   Citovat  

Paráda, přece jen by mi bylo líto už vložené práce a peněz do toho motoru:)

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 17:47   Citovat  

Takze to pujde do toho Zluto cerneho crx ? co mas v garazi? Se stydím

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2009 , 17:59   Citovat  

No, myslíme to samé, ale barva už je jiná a je v garáži u Montyho a v jeho něžné péčiÚsměv

P1010089.JPG

P1010089.JPG, 390.3 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
B16A1+JRSC a jak to všechno složit
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: