Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
5G hatch. D15B2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Brabi_5g je teď offline  Brabi_5g
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 4:18   Citovat  

Zdravím Úsměv
k Vánocům jsem si koupil civic 5g D15B2 ve slušným stavu za dobrý peníze (16 000) má nalítáno 122 000. Bohužel nikdy dřív jsem hondu neměl a tak o technice této značky se dozvídám až teďka zde na fóru. Mám pár dotazů, a budu moc rád když někdo pomůže. Takže první se zabývá spotřebou mého miminka.... Ihned po koupi jsem vyměnil všechny filtry včetně palivového a věřte nebo ne, tak při úúúúplně lehké noze sem se nedostal se spotřebou pod 8 a to jsem jezdil většinou delší trasy. Když využiju potencál motoru ( 6000 ot/min) Úsměv tak spotřeba prudce stoupá, což je dost nežádoucí a z článků co tu čtu se mi zdá, že jsem asi jediný s takhle velkou spotřebou Úsměv takže se chci zeptat, co to může být a nebo nějaký tipy k vylepšení. Coo se týká motoru jako takového, tak dle mého názoru je zde vše v pořádku, motor jede jako blázen - stovka kolem desíti a vmax cca 190 km/h (tachometrovejch) zvuk je čistý nic nebouchá apod. Můj nápad je tam hodit 4 bod, je tu dost návodů, udělat to možná zvládnu, jen jestli se tu nenajde někdo, kdo by mi všechny ty díly prodal a když tak ať nabídne cenu. Taky se chci zeptat, zda-li je normální, že auto nemá plynulý zátah, od spoda je trošku línější a pak kolem 3 - 4 tisíc jakoby cukne a jede jak šílená. Taky bych byl vděčný, za každý tip a návod ke zlepšení tohoto motůrku... Jde mi spíše o hospodárný provoz, chtěl bych se dostat na nějakejch 6l / 100km, jestli je to vůbec možné. Také se chci zeptat, jestli nemá někdo třeba el.okna a centrál za nějakej slušnej peníz na tento model, jsem zvyklej z dřívějšího vozu a odvykat se mi moc nechce. Úsměv Přede děkuji za odpovědi...

Roman Honda

505644326_5.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
505644326_5.jpg, 34.23 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 4:21   Citovat  

Skus zajet do servisu at se ti kouknou na ECU...pokud tam najdou chyby tak to srovnaj ...cena cca 800

xluccasox je teď offline  xluccasox
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 4:36   Citovat  

já mám ten samej motor co ty jen ve 4g a s lehkou nohou pod 6l/100km....ale kolem 6 bys tam měl dostat normálně...myslím co se týká spotřeby už tady bylo...ale ten swap by ti měl zvýšit výkon 10-12 koní nebo tak nějak a snížit spotřebu....

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 10:35   Citovat  

tak protoze más dvojbodovou stríkacku která funguje tak ze do 3500 ti motor bezí na jednu trisku a pri překonání teto hranice tě to dualově kopne a zacne stříkat k první jestě druhá triska. ta spotreba je velká.ted v zime by jsi měl jezdit cca kolem 7 litru max v normálnim provozu...ale muze tó byt dusledkem pneu ,spatného serizení a ruzne drobné faktory,pricpaný fuuck ale to by ti zase tolik nelítalo. protoze píses ze jsi ji práve koupil...tak si zjisti zda byl jiz menen rozvodoví remen ,jak je na tom taktez oil v motoru a oil v prevodovce,más li servo tam by se oil mel menit taktéz,brzdová kapalina její bod varu ,to samé spojková kapalina(jinak tam je náplní zase brzdová)o frydexu ve vode mluvit nemusím snad. jinak se zde po hledání muzes seznámit s chybovím hlasením jak ho identifikovat a vyhodnotit.

preji spousty bezpecných kilometru v novem roce

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 11:02   Citovat  

Čau Romane, gratuluju ke koupi. každopádně jsi koupil Hondu dobrou s ještě lepším motorem. O D15B2 je známo že je to parádní držák. Já jí měl přes dva roky a jediná závada byla, že odešly kontakty na relé pal.čerpadla. Stačilo to jen přeletovat a byl klid. Jinak fakt nic. Spotřebu jsem měl taky kolem 6L/100km můj motor už měl 240 00 nalítáno a i přesto tahal náramně a na těžkejch 15"kolech. Jo to kdybys měl zájem mám tu krásný kola co mi zbyly z byvalýho civica.
Jinak jak píše pako, v 3500ot začne dávat druhej bod, proto to trošičku zrychlí. úplně nejlíp pro motor je když ho ráno nastartuješ necháš ho tak 2-3min. ohřát na volnoběh, úplně ideální je počkat až spadnou otáčky na těch 1000ot.
Do motoru jsem lil mot.olej Castroll magnatec 10w40 abyl jsem spokojenej. Hned po první výměně bylo slyšet zlepšení chodu a prostě nebyl tak slyšet.
Olej pravidelně kontroluj, Hondy jsou vysokootáčkový a rády papají olejíček, což je ale vcelku normální pokud není těsně po GO.
I náhradní díly se dají sehnat v pohodě a jsou docela levný. tady na clubu seženeš prakticky vše.
pak bych měl takovej malej tip na takovou rychloopravu pokud ti to třeba bude cukat, nebo ti přijde že něco není v pořádku s motorem. Můžeš jako první věc odpojit baterii na 10min, tím se restartuje jednotka. pak nechat cca 2-3min volnoběh. Mně to osobně jednou zachránilo. myl jsem motor a někam se tam dostala asi voda. nechal jsem ho teda oschnout, ale stejně právě v těch 3500 to začlo cukat a nejelo to. tak jsem odpojil baterku a bylo po problému. je to dobrý

No a ta spotřeba, to může bejt fakt víc věcí. zkontroluj vejfuk, jestli nemá netěstnosti, ale tak to bys slyšel. může to být vadná lambda sonda, špatně seřízenej motor. Ale neboj je tu dost týpků co ti poraděj a pomůžou. tak se měj a mnoho štastných kilometrů. Roman HaHaaa

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 11:18   Citovat  

Roverman napsal:
Čau Romane, gratuluju ke koupi. každopádně jsi koupil Hondu dobrou s ještě lepším motorem. O D15B2 je známo že je to parádní držák. Já jí měl přes dva roky a jediná závada byla, že odešly kontakty na relé pal.čerpadla. Stačilo to jen přeletovat a byl klid. Jinak fakt nic. Spotřebu jsem měl taky kolem 6L/100km můj motor už měl 240 00 nalítáno a i přesto tahal náramně a na těžkejch 15"kolech. Jo to kdybys měl zájem mám tu krásný kola co mi zbyly z byvalýho civica.
Jinak jak píše pako, v 3500ot začne dávat druhej bod, proto to trošičku zrychlí. úplně nejlíp pro motor je když ho ráno nastartuješ necháš ho tak 2-3min. ohřát na volnoběh, úplně ideální je počkat až spadnou otáčky na těch 1000ot.
Do motoru jsem lil mot.olej Castroll magnatec 10w40 abyl jsem spokojenej. Hned po první výměně bylo slyšet zlepšení chodu a prostě nebyl tak slyšet.
Olej pravidelně kontroluj, Hondy jsou vysokootáčkový a rády papají olejíček, což je ale vcelku normální pokud není těsně po GO.
I náhradní díly se dají sehnat v pohodě a jsou docela levný. tady na clubu seženeš prakticky vše.
pak bych měl takovej malej tip na takovou rychloopravu pokud ti to třeba bude cukat, nebo ti přijde že něco není v pořádku s motorem. Můžeš jako první věc odpojit baterii na 10min, tím se restartuje jednotka. pak nechat cca 2-3min volnoběh. Mně to osobně jednou zachránilo. myl jsem motor a někam se tam dostala asi voda. nechal jsem ho teda oschnout, ale stejně právě v těch 3500 to začlo cukat a nejelo to. tak jsem odpojil baterku a bylo po problému. je to dobrý

No a ta spotřeba, to může bejt fakt víc věcí. zkontroluj vejfuk, jestli nemá netěstnosti, ale tak to bys slyšel. může to být vadná lambda sonda, špatně seřízenej motor. Ale neboj je tu dost týpků co ti poraděj a pomůžou. tak se měj a mnoho štastných kilometrů. Roman HaHaaa

vyčerpávajicí odpověď už nic nedodám Smutný

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 16:52   Citovat  

Brabi_5g napsal:
Zdravím Úsměv
k Vánocům jsem si koupil civic 5g D15B2 ve slušným stavu za dobrý peníze (16 000) má nalítáno 122 000. Bohužel nikdy dřív jsem hondu neměl a tak o technice této značky se dozvídám až teďka zde na fóru. Mám pár dotazů, a budu moc rád když někdo pomůže. Takže první se zabývá spotřebou mého miminka.... Ihned po koupi jsem vyměnil všechny filtry včetně palivového a věřte nebo ne, tak při úúúúplně lehké noze sem se nedostal se spotřebou pod 8 a to jsem jezdil většinou delší trasy. Když využiju potencál motoru ( 6000 ot/min) Úsměv tak spotřeba prudce stoupá, což je dost nežádoucí a z článků co tu čtu se mi zdá, že jsem asi jediný s takhle velkou spotřebou Úsměv takže se chci zeptat, co to může být a nebo nějaký tipy k vylepšení. Coo se týká motoru jako takového, tak dle mého názoru je zde vše v pořádku, motor jede jako blázen - stovka kolem desíti a vmax cca 190 km/h (tachometrovejch) zvuk je čistý nic nebouchá apod. Můj nápad je tam hodit 4 bod, je tu dost návodů, udělat to možná zvládnu, jen jestli se tu nenajde někdo, kdo by mi všechny ty díly prodal a když tak ať nabídne cenu. Taky se chci zeptat, zda-li je normální, že auto nemá plynulý zátah, od spoda je trošku línější a pak kolem 3 - 4 tisíc jakoby cukne a jede jak šílená. Taky bych byl vděčný, za každý tip a návod ke zlepšení tohoto motůrku... Jde mi spíše o hospodárný provoz, chtěl bych se dostat na nějakejch 6l / 100km, jestli je to vůbec možné. Také se chci zeptat, jestli nemá někdo třeba el.okna a centrál za nějakej slušnej peníz na tento model, jsem zvyklej z dřívějšího vozu a odvykat se mi moc nechce. Úsměv Přede děkuji za odpovědi...

Roman Honda

tak vsechny filtry vcetne palivoveho...napada me jen vzduchac, palivac a jestli mas klimu tak jeste pylovy, vic jich tam neni Úsměv Ja bych k tomu prihodil jeste svicky, mozna kabely ke svickam, pro klid v dusi rozvodovy remen vcetne kladky (vodni pumpu po kontrole te stavajici pokud bude K.O.), nechal bych seridit predstih, zkouknul bych kontakty na palci a vicku v rozdelovaci. dal na to nejake rozumne (co se tyce rozmeru) a kvalitni (co se tyce znacky a jizdich vlastnosti) pneu a provedl udrzbu brzd. malokdo to totiz vi, ale i sebemensi pribrzdovani z duvodu zaneseni nebo koroze trecich ploch (myslena plocha po ktere jezdi brzd. desky) maji za nasledek zvyseni spotreby. motor totiz musi zbytecne prekonavat dalsi odporove sily Úsměv
Vic me ted nenapada, ale kdyz tohle vsechno das dokupy, tak bys mohl ocekavat nizsi spotrebu

Jo jeste vymena lambda sondy by nemusela byt na skodu. Staci i nejaka universal, stoji do litru je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 17:27   Citovat  

Mockrát Vám chci všem poděkovat za odpovědi a za rady.
Co se týká základní údržby, jako jsou výměny olejů, kapalin a filtrů, tak to jsem samozřejmě vše provedl, rozvoďák sem ještě neměnil, ale ten přijde na řadu cca v březnu. Pár z vás tu psalo u seštelování motoru a o tom bych chtěl tedy vědět víc, poněvadž jsem si myslel, že vše je řízené řídící jednotkou a mechanicky něco měnit by teoreticky mělo být nemožné, ale asi se tedy pletu Úsměv Co se týká lambdy, tak nejde nějak vyzkoušet její funkčnost? já skusil jediný, že při volnoběhu jsem ji odpojil a po chvilce otáčky klesaly až do chcípnutí, po připojení vyskočili zas do normálu... Jinak den ode dne jsem s autem víc a víc spokojený OK až tedy na tu spotřebu... Není někdo z Vás z Mostu či okolí? že bychom tomohli probrat třebe někde na kafi Úsměv Jinak prý tady kousek je nějakej týpek, kterej dělá do hond a je prej šikovnej, tak mu to tam skusim dát a pak bych Vám napsal co mi řek a zda s tím souhlasíte Úsměv

Ještě jednou díky...

Roman Honda

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 17:30   Citovat  

tak z Mostu a okolí je tu dost lidí... je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 17:30   Citovat  

Brabi_5g napsal:
Co se týká základní údržby, jako jsou výměny olejů, kapalin a filtrů, tak to jsem samozřejmě vše provedl, rozvoďák sem ještě neměnil, ale ten přijde na řadu cca v březnu. Pár z vás tu psalo u seštelování motoru a o tom bych chtěl tedy vědět víc, poněvadž jsem si myslel, že vše je řízené řídící jednotkou a mechanicky něco měnit by teoreticky mělo být nemožné, ale asi se tedy pletu Úsměv Co se týká lambdy, tak nejde nějak vyzkoušet její funkčnost? já skusil jediný, že při volnoběhu jsem ji odpojil a po chvilce otáčky klesaly až do chcípnutí, po připojení vyskočili zas do normálu... Jinak den ode dne jsem s autem víc a víc spokojený OK až tedy na tu spotřebu... Není někdo z Vás z Mostu či okolí? že bychom tomohli probrat třebe někde na kafi Úsměv Jinak prý tady kousek je nějakej týpek, kterej dělá do hond a je prej šikovnej, tak mu to tam skusim dát a pak bych Vám napsal co mi řek a zda s tím souhlasíte Úsměv

Ještě jednou díky...

Roman Honda

ja sem ze žatce a určo se najde vic lidi ze žatce by sme určo byli 3.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 18:27   Citovat  

Brabi_5g napsal:

Ještě jednou díky...

Roman Honda
mno jestli jsi za behu vypl lamdu a pak zase zapl...sice nevím zda to písu správne,ale dle mne by jsi mel udelat restart ecu...měl by jsi to mít i v pameti o chybách zapsáno...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 18:32   Citovat  

PAKO napsal:
mno jestli jsi za behu vypl lamdu a pak zase zapl...sice nevím zda to písu správne,ale dle mne by jsi mel udelat restart ecu...měl by jsi to mít i v pameti o chybách zapsáno...

zkrátka na chvili odpoj baterku asi 5 min by melo stacit.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 18:48   Citovat  

lambda samozrejme zmerit jde, vyrabi napeti ktere kolisa (osciluje) mezi 0.4 - 0.6V. Pokud je tomu jinak, je K.O. Nejlepsi je na to osciloskop, ale da se to zmerit i multimetrem

xluccasox je teď offline  xluccasox
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2009 , 20:55   Citovat  

tak už tady bylo snad všechno řečeno...a nekoupil jsi tu hondu náhodou v Broumově???chtěl jsem si pro ní jet, ale volal jsem a řekl mi že si jí den předtím odvezli...jinak přeju hodně najetých kilometrů...

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 18:52   Citovat  

xluccasox napsal:
tak už tady bylo snad všechno řečeno...a nekoupil jsi tu hondu náhodou v Broumově???chtěl jsem si pro ní jet, ale volal jsem a řekl mi že si jí den předtím odvezli...jinak přeju hodně najetých kilometrů...

jj jel jsem si pro ni do Broumova :o)
btw děkuji a tobě také Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2009 , 18:54   Citovat  

Brabi_5g napsal:
jj jel jsem si pro ni do Broumova :o)
btw děkuji a tobě také Úsměv

a odkud ze to si??

0
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 16:29   Citovat  

sablos napsal:
a odkud ze to si??

jsem z Mostu Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 16:32   Citovat  

Brabi_5g napsal:
jsem z Mostu Úsměv

tak to urco přijedes na MOKEC

0
PříspěvekZaslal: 5.1.2009 , 23:35   Citovat  

sablos napsal:
tak to urco přijedes na MOKEC

no jasne ze jo, navic cca 8 km od zatce mam tatu, jezdim tam casto, ma tam garaz s topenim Mrk ta vesnice se jmenuje Vidovle Úsměv

Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 11:25   Citovat  

Zdravím,

jen se nenápadně vmísím do diskuze... mám Concerto, motor D15B2 (1,5i) a spotřeba se mi zdá taky celkem vysoká. Nejsem žádnej expert, ale motor si myslim šlape v pohodě, plynulej zátah, žádný škubání, žádný vynechávání při určitejch otáčkách. Občas mi teda po sešlápnutí spojky dost razantně spadnou otáčky, až to skoro chcípne, ale to zkusím pořešit (nový vzducháč a palivovej f., pročistit kontakty v rozdělovači, reset ECU, ...). Mám nalítáno cca 185 t., přešel jsem z Shell V-Power na Vervu 95, takže palivem by to snad být nemělo. Ale ohledně té spotřeby... jezdím denně něco málo přes 30 km a to převážně mimo města stále stejnou trasu, jen jimi projíždím po hlavní, takže to by snad tak moc velký vliv na spotřebu mít nemělo. Auto si i přes to bere kolem 8-9 L (jezdím tak od 2 - 4 tis. otáček, kolem 3 tis standrad) !!! Příjde mi to celkem dost. A tak se ptám, zda to mám řešit - přeci jen, Concerto je trošku větší a težší než Cíva, ale i tak...? (nechám prověřit Lambdu a i zvuk výfuku se mi moc nezdá... co reset ECU, mohlo by pomoct?)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2009 , 4:49   Citovat  

spotreba se odvíjí od spousta faktorů...rozdil zima léto u takovích to motorů se muze pohybovat klidne o 1l a více...
za letního období je provozní teplota u motoru dosazena dríve,a tudís taktéz dríve motor bezí "bez sytiče" (samozrejme jde jen o zlehcené pojmenování)
v zime se na provozni teplotu muzem dostat klidně az po 10 kilometrech.Jezdí li nekdo treba kratsí vzdálenost,tak mu to "zrát"bude.
Zima má jestě na spotrebu i jiné vlivy.Jiný styl jízdy (více pouzívání nizsich kvaltu),pomalejsí projízdění zatačkou, mokro,sních a nedejboze brecka zapricinuje horsí odvalování kola.Behem jízdy vetsinou stale zaplí ventilátor.Ranní start plus oskrabání ,ci pockání az odfouká topení námrazu z okna.

kojak je teď offline  kojak
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2009 , 9:11   Citovat  

Brabi_5g napsal:
jsem z Mostu Úsměv

tak to tě pěkně vítám na Mostecku Úsměv