Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Teplota motoru d13b2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:01   Citovat  

Zdravim tak jsem tu zase s mensim problemem, vsiml jsem si toho asi pred tydnem ale nevenoval jsem tomu nejak pozornost, ale neska jsem se na to zameril a rucicka teploty motoru mi nedrzi stalou teplotu, porad kolisa podle toho jak jedu kdyz jedu z kopce, motor ma teplotu jak pri nastartovani, kdyz zase do kopce, tak teplota stoupa, kamo smi rikal ze to bude bud cidlo nebo termostat :-/ nevim no
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:10   Citovat  

v techto mrazech nepredpokládám ze to bude ventilátorem a cidlem...ale termostatem,otázka koupit cca od 300 do 800 podle toho jakou znacku si vyberes a pak max hodinka pri výmene...stací ti 12ka klic na sundání rozdelovace kuli prostoru ,kleste na sponky hadic,desítka na termostat...max jeste kleste sika na pomackání hadice kuli sundání a sroubovák na odlepení tela pro termostat...pri koupi termostatu se kouknout aby byl i s tesnením....

Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:33   Citovat  

Taky mám podobný problém. Koncem léta to bylo ještě ok, ale na podzim a především teď v zimě, už je to katastrofa. Ručička je převážně na nulové teplotě, pokud jedu z kopečka, nebo lehce po rovince. Vyleze jen když to trošku přišlápnu do kopce. Před tím měla teplotu konstantní. No a k tomu se vztahuje i topení. Fouká to jen vlažný vzduch, takže ráno celkem mrznu než se to trošku vytopí. Takže PAKO, říkáš že to vidíš na termostat? Výměna nevypadá extra složitě, zatím jsem to nějak moc nestudoval, a ani nemám chuť v tomhle počasí, ale ještě otázka... jak s chladící kapalinou při jeho výměně? Bude potřeba dolívat, odvzdušňovat?? Nikdy jsem s termostatem nic neprováděl, tak nemám zkušenosti...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:37   Citovat  

PAKO napsal:
v techto mrazech nepredpokládám ze to bude ventilátorem a cidlem...ale termostatem,otázka koupit cca od 300 do 800 podle toho jakou znacku si vyberes a pak max hodinka pri výmene...stací ti 12ka klic na sundání rozdelovace kuli prostoru ,kleste na sponky hadic,desítka na termostat...max jeste kleste sika na pomackání hadice kuli sundání a sroubovák na odlepení tela pro termostat...pri koupi termostatu se kouknout aby byl i s tesnením....

Jestli to byl termostat tak by se toho u me docela dost u vysvetlilo, donedavna mi totoz jeste jel termosta v pohode a jednou jak jsem tu psla diskuzi ze mi neco silene zasmardlo od motoru, tak to vidim ze se mi upalil termostat, prakticky v za to od ty doby uz to netopi jak ma a rucicka je jak si svevolna... pokud by to bylo ono byl bych jenom rad

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:40   Citovat  

Klasounek napsal:
Taky mám podobný problém. Koncem léta to bylo ještě ok, ale na podzim a především teď v zimě, už je to katastrofa. Ručička je převážně na nulové teplotě, pokud jedu z kopečka, nebo lehce po rovince. Vyleze jen když to trošku přišlápnu do kopce. Před tím měla teplotu konstantní. No a k tomu se vztahuje i topení. Fouká to jen vlažný vzduch, takže ráno celkem mrznu než se to trošku vytopí. Takže PAKO, říkáš že to vidíš na termostat? Výměna nevypadá extra složitě, zatím jsem to nějak moc nestudoval, a ani nemám chuť v tomhle počasí, ale ještě otázka... jak s chladící kapalinou při jeho výměně? Bude potřeba dolívat, odvzdušňovat?? Nikdy jsem s termostatem nic neprováděl, tak nemám zkušenosti...

Jo je to na 100% termostat jak píše PAKO.
Pokud tam máš novou chladící kapalinu nebo se ti nechce teď hned měnit, tak ji vypusť do čisté nádoby (vypouštěcím šroubem na spodku chladiče) a pak ji zase nalij zpátky. A ani nemusíš vypouštět celý chladič. Stačí upustit do výšky termostatu - až bude horní hadice z chladiče prázdná.
Odvzdušňovat budeš muset. Je tady někde přesnej postup.

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:41   Citovat  

vyměň a uvidíš. Teď se stejně asi víc nerozluští. Chladící kapalinu máš asi v pořádku co? Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:43   Citovat  

Mardoc napsal:
Jestli to byl termostat tak by se toho u me docela dost u vysvetlilo, donedavna mi totoz jeste jel termosta v pohode a jednou jak jsem tu psla diskuzi ze mi neco silene zasmardlo od motoru, tak to vidim ze se mi upalil termostat, prakticky v za to od ty doby uz to netopi jak ma a rucicka je jak si svevolna... pokud by to bylo ono byl bych jenom rad

On ten termostat bude zadřenej a bude zůstávat otevřenej. Můžeš to jednoduše vyzkoušet. Dej před chladič karton a mělo by se auto ohřívat normálně.
Stejnej problém s termostatem má teď můj táta na Oktávce, tak jezdí s kartonem než se objedná novej termostat. No jo škodovka... Velmi šťastný

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:45   Citovat  

Mardoc napsal:

jak se upaluje termostat když je potopený ve vodě? Tak to koukám! viděl jsem max zaseklý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:48   Citovat  

Díky za radu. Jj, když mi ta teplota začalo dost viditelně kolísat, tak první co bylo, že jsem zkotroloval hladinu chladící kapaliny, a zároveň jsem to raději odvzdušnil, dle návodu tady. Žádné bublinky nebyly. Ještě otázečka k tomu těsnění k termostatu --> stačí tedy pouze to, co k tomu koupím / dostanu, nebo se to ještě patlá nějakou hmotou?? Dřív jsme motory z motorek patlali ještě nějakým hermetikem, bo co to bylo...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:52   Citovat  

Klasounek napsal:
Díky za radu. Jj, když mi ta teplota začalo dost viditelně kolísat, tak první co bylo, že jsem zkotroloval hladinu chladící kapaliny, a zároveň jsem to raději odvzdušnil, dle návodu tady. Žádné bublinky nebyly. Ještě otázečka k tomu těsnění k termostatu --> stačí tedy pouze to, co k tomu koupím / dostanu, nebo se to ještě patlá nějakou hmotou?? Dřív jsme motory z motorek patlali ještě nějakým hermetikem, bo co to bylo...

Stačí to těsnění co je u termostatu. Jenom dosedací plochy pro těsnění musí být čisté. Žádnej silikon nebo něco podobného bych tam nedával. Není jistý jestli odolá fridexu. Maximálně to těsnění mázni silikonovým olejem a hlavně čisté těsnící plochy.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:57   Citovat  

Petr 78 napsal:
Stačí to těsnění co je u termostatu. Jenom dosedací plochy pro těsnění musí být čisté. Žádnej silikon nebo něco podobného bych tam nedával. Není jistý jestli odolá fridexu. Maximálně to těsnění mázni silikonovým olejem a hlavně čisté těsnící plochy.

já tam pro jistotu dávám silikon na motory do 300 stupňů na ty příruby a nikdy nebyl problém , ale pokud je nová guma kolem termostatu tak to je ok i bez silikonu OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 13:39   Citovat  

Tak ted kdyz jsem jel ze skoly a vezl jsem kamose domu, tak rikal ze se mu to taky stalo ale ze mel v haji vodni pumpu cože cože ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 13:51   Citovat  

hopit napsal:
jak se upaluje termostat když je potopený ve vodě? Tak to koukám! viděl jsem max zaseklý

Nevim jen zkouszim uvazovat, protoze do dneska jsem se nedozvedel co za krasnej a stiplavej smrad mi to vlitlo do auta...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 13:56   Citovat  

Mardoc napsal:
Nevim jen zkouszim uvazovat, protoze do dneska jsem se nedozvedel co za krasnej a stiplavej smrad mi to vlitlo do auta...

pokud teplota lítá nahoru a dolů bývá to těsnění pod hlavou , pokud se drží dole a dlouho se motor zahřívá bude to zaseklý termostat

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 15:15   Citovat  

Když už jsme u těsnění pod hlavou a teploty na něm závislé... teplota mi nelítá nahoru a dolu nějak rychle, ale v závislosti na tom, jak moc je motor namáhanej a tím pádem se hřeje. Pokud to táhnu spíš do kopce, tak ručka vyleze, ale jak mu na rovince, nebo z kopce trochu ulevim, tak vychladne a ručička je uplně dole. Je to termostat? A co to těsnění pod hlavou? Jak poznám, že je v háji? Auto jede, táhne, voda mi nemizí, pod hlavou žádnej sajrajt není...?

Urso je teď offline  Urso
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 15:27   Citovat  

Mě se děje to samý.. teplota se mi tam zvedá jen když dýl vytáčim motor,
jinak je dole a ani se nehne. Jestli to bude jen ten termostat tak snad dobrý,
bo na začátku zimy, než začlo sněžit a mrznout tak to bylo taky v poho.. Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 15:41   Citovat  

Což o to, ať si je ručička dole, ale že to netopí (teda, takový trošku teplejší vzduch z toho jde a než jsem v cíli - cca 15m, tak se to trošku vytopí, ale fouká to opravdu jen vlažně), je už horší, páč každé ráno klepu kosu a musím pak odsekávat ruce od volantu Úsměv Takže nápodobně, pokud je to termostat, ok. Ale jak poznám to zlý těsnění pod hlavou? Voda nemizí, auto celkem táhne, ...

Hrošík je teď offline  Hrošík
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 15:43   Citovat  

No to je zajimavy ze to dela tolika lidem vcetne mne.

A stejnej problem. trva dlouho nez se mi to zahreje a kdyz jedu z kopce, tak se to vubec nezahreje. Coz me dost stve, protoze jsem jezdil lyzovat a kdyz jsem jel domu, tak se mi to ani nezahralo. A kdyz jsem jel po dalnici 160, tak ta rucicka taky klesala.

myslim ze je porad otevrenej.

A kdyz tam mam blok z D13B1 a zbytek z D16Z2 mam tam dat termostat na tu 1,3 nebo 1,6 ???

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 15:45   Citovat  

Klasounek napsal:
Což o to, ať si je ručička dole, ale že to netopí (teda, takový trošku teplejší vzduch z toho jde a než jsem v cíli - cca 15m, tak se to trošku vytopí, ale fouká to opravdu jen vlažně), je už horší, páč každé ráno klepu kosu a musím pak odsekávat ruce od volantu Úsměv Takže nápodobně, pokud je to termostat, ok. Ale jak poznám to zlý těsnění pod hlavou? Voda nemizí, auto celkem táhne, ...

Co se porad bojis. Proste se to v tyhle zime, kdyz de voda porad pres chladic nezahreje. vymen termostat.

Me se projevovalo tesneni, ze to vubec netopilo a byl velky tlak ve vode, tak ze mi to teklo ven.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 15:48   Citovat  

To objedname hromadne a dostaneme slevu. OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 15:53   Citovat  

Proste mame v hajzlu vsichni termostaty Velmi šťastný / omlouvam se ze jsem tak sprostej ) Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 16:00   Citovat  

V týhle kose se v tom vrtat nebudu... loupnu před chladič karton a do jara je problém vyřešen Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 16:02   Citovat  

Klasounek napsal:
V týhle kose se v tom vrtat nebudu... loupnu před chladič karton a do jara je problém vyřešen Velmi šťastný

Nechapu jak jako ten karton? Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 16:14   Citovat  

Už to tu někdo psal a dřív u starších aut to celkem frčelo, ne? Úsměv Prostě uříznu kus nějaký krabice a strčím to před chladič - aby nebyl tolik ofukovanej větrem a lépe se zahřála voda a já tolik neklepal kosu... jsem zvědavej na výsledek. Ještě dneska to zkusím...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 16:23   Citovat  

Klasounek napsal:
Už to tu někdo psal a dřív u starších aut to celkem frčelo, ne? Úsměv Prostě uříznu kus nějaký krabice a strčím to před chladič - aby nebyl tolik ofukovanej větrem a lépe se zahřála voda a já tolik neklepal kosu... jsem zvědavej na výsledek. Ještě dneska to zkusím...
Aha Velmi šťastný No tak to mi pak dej vedet jak ti to zafungovalo Velmi šťastný

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 16:31   Citovat  

PAKO napsal:

15 minut 10ku na ráčnu a kombinačky na sundani spony.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 17:20   Citovat  

sablos napsal:
15 minut 10ku na ráčnu a kombinačky na sundani spony.

Kazdopadne by mi to ted nic nemelo udelat ne? Krom toho teda ze mi bude v aute zima Úsměv

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 20:23   Citovat  

Mardoc napsal:
Kazdopadne by mi to ted nic nemelo udelat ne? Krom toho teda ze mi bude v aute zima Úsměv

no a proč to chceš odkládat jako.?? bude ti to trvat půl hodiny aji se koupením termostatu....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 21:13   Citovat  

Mardoc napsal:

A taky budeš mít pořád studenej motor, takže pořád pojede na sytič = zvýšená spotřeba a opotřebení motoru.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 21:15   Citovat  

sososo napsal:
Mě se děje to samý.. teplota se mi tam zvedá jen když dýl vytáčim motor,
jinak je dole a ani se nehne. Jestli to bude jen ten termostat tak snad dobrý,
bo na začátku zimy, než začlo sněžit a mrznout tak to bylo taky v poho.. Úsměv

Tak to moc nevytáčej. Jezdíš pořád vlastně jako se studeným motorem a tomu vytáčení určitě dobře nedělá.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Teplota motoru d13b2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina