Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 5g nebo CRX 2g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
plisa je teď offline  plisa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 21:20   Citovat  

čau potřeboval bych poradit. na jaře mám v plánu si pořídit nový auto a rozhoduju se mezi Civicem 5g a CRX 2g (nejradsi bych teda preludku 4g ale budu se zároveň stěhovat takže na tuhle krásku nejspíš nebudou finance). teď mám civica 5g s motorem 1,3 a ten výkon mi už fakt nestačí... co myslíte že je lepší si pořídit? už sem párkrát slyšel že je crx dost přetáčivý ale někdo jinej zas říká že sedí jak přibitý. jakej názor na to máte vy? taky by mě zajímalo jestli nejsou u crx nějaký problémy s fungováním centrálu, alarmu, el. okýnek atd. protože vim že u takhle starejch aut to občas dost zlobí. taky by mě zajímalo jak je to u těhle aut s bezpečností. vim že ani jedno moc bezpečný není ale který je na tom hůř?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 21:25   Citovat  

Pokud jde o prostor, preludka na tom přes svou velikost není o nic líp než třeba céro. Céro je nečekaně praktický na převážení krámů. Není to ale auto pro pohodlné převážení více lidí než dvou. Ve dvou ale pohoda, spousta místa vepředu na nohy.
V sérii crx nemá ani dálkáč, ani centrál, ani alarm. El. okýnka a zrcátka mají v sérii vtecy (EE8) a auta z Rakouska nebo Švýcarska.
Většina C5G je asi taky mít nebude, ale tam ty výbavy přesně neznám.
Rozhodující otázka asi budou finance a po jakém motoru půjdešÚsměv
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 21:46   Citovat  

Minor: ja bych spis rekl ze srovnavat tato auta proste NELZE.. kazde je necim jinym a myslim ze je na zvazeni k cemu to auto budu mit, prakticnost, bezpeci, atd atd.. to si musi pebrat kazdy ale sam.. je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 21:55   Citovat  

všechno je otázka priorit a kompromisů, které si musíš určit sám. Každé má své pro a proti. Nejhorší je, že každý majitel toho nebo onoho auta ti řekne, že to jeho je nejlepší (viz x topiců o vtec cérech pořádnej výtlem )

já bych si udělal tabulku a psal plusy mínusy podle zkušenosti důvěryhodných uživatelů Velmi šťastný jinak na to asi nepřijdeš HaHaaa

bezpečnost, komfort, výkon, výbava, prostornost, spotřeba, manipulace, servis, minimální stáří, finance...

Za hodinu to asi nerozluštíš, chce si to najít čas a zkoumat Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 21:58   Citovat  

Minor napsal:
Pokud jde o prostor, preludka na tom přes svou velikost není o nic líp než třeba céro. Céro je nečekaně praktický na převážení krámů. Není to ale auto pro pohodlné převážení více lidí než dvou. Ve dvou ale pohoda, spousta místa vepředu na nohy.
V sérii crx nemá ani dálkáč, ani centrál, ani alarm. El. okýnka a zrcátka mají v sérii vtecy (EE8) a auta z Rakouska nebo Švýcarska.
Většina C5G je asi taky mít nebude, ale tam ty výbavy přesně neznám.
Rozhodující otázka asi budou finance a po jakém motoru půjdešÚsměv

A kdybych tam ty serepetičky jako el. okna a alarm dal nebude to dělat neplechu? O prostor v autě mi ani tak moc nejde (jinak bych uvažoval o jinym autě) protože většinou jezdim sám nebo ve dvou a když náhodou vezu víc lidí tak to je většinou jen takový popojíždění po městě takže to holt ty vzadu musej vydržet. Jinak počítám že na to auto budu mít tak 70-80tis a za to se daj myslim sehnat obě tyhle auta ve slušnym stavu a ještě zbyde na pár vzhledovejch úprav. jinak nejsem žádnej závodník ale mám rád svižnou jízdu takže v tom crx bych šel asi do 1,6 která má 91 kw(tušim) a u civica nevim jestli 1,5 s 66kw a nebo V-tec... ale zatim se spíš rozhoduju který z těch 2 aut si pořídit a pak se začnu rozmejšlet s jakym motorem ho pořídit.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 22:07   Citovat  

vojt4s napsal:
všechno je otázka priorit a kompromisů, které si musíš určit sám. Každé má své pro a proti. Nejhorší je, že každý majitel toho nebo onoho auta ti řekne, že to jeho je nejlepší (viz x topiců o vtec cérech pořádnej výtlem )

já bych si udělal tabulku a psal plusy mínusy podle zkušenosti důvěryhodných uživatelů Velmi šťastný jinak na to asi nepřijdeš HaHaaa

bezpečnost, komfort, výkon, výbava, prostornost, spotřeba, manipulace, servis, minimální stáří, finance...

Za hodinu to asi nerozluštíš, chce si to najít čas a zkoumat Úsměv

je mi jasný že se to nedá rozhodnout za hodinu a že to tady ani nikdo za mě nerozhodne ale spíš mi de o pár rad od lidí který s těma autama maj nějaký zkušenosti. jinak de mi hlavně o vzhled, jízdní vlastnosti a taky aspoň jakš takš o tu bezpečnost
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 22:12   Citovat  

V obou případech je motoricky vrcholná verze s motorem DOHC vtec. V obou případech budeš mít asi úsměv na tváři. Pokud bys volil C5G, zkus sehnat aspoň SOHC vtec o výkonu cca 125 koní.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 22:33   Citovat  

Minor napsal:
V obou případech je motoricky vrcholná verze s motorem DOHC vtec. V obou případech budeš mít asi úsměv na tváři. Pokud bys volil C5G, zkus sehnat aspoň SOHC vtec o výkonu cca 125 koní.

jo tak V-tec je V-tec ale nevim jestli bych v autě takovej výkon využil... jak sem psal nejsem žádnej závodník a navíc řidičák potřebuju k práci takže i kdybych chtěl tak nemůžu lítat jako blázen... jako kdyby se pak až si budu auto pořizovat vyskitla nějaká lákavá nabídka s V-tecovym motorem tak bych asi nepohrdnul ale jak říkám těžko říct jestli bych ho využil
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 0:15   Citovat  

CRX je přetáčivý jen :

- když jedeš v zatáčce na hraně a pustíš plyn
- když vykucháš interiér a vyhodíš rezervu
- když dáš tvrdší pružiny na origo tlumiče,či špatně sladěný sportovní podvozek

prostě se chová jako auto s předním náhonem a lehkým zadkem,když provedeš s autem to co sem psal výše ...

dobrou noc zzzzzzz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 8:04   Citovat  

MalTake napsal:
CRX je přetáčivý jen :

- když jedeš v zatáčce na hraně a pustíš plyn
- když vykucháš interiér a vyhodíš rezervu
- když dáš tvrdší pružiny na origo tlumiče,či špatně sladěný sportovní podvozek

prostě se chová jako auto s předním náhonem a lehkým zadkem,když provedeš s autem to co sem psal výše ...

dobrou noc zzzzzzz

takže kdybych to chtěl snižovat, tak by s tim pak mohl bejt problém? jinak jak se to auto chová v zimě na sněhu? počítám že to asi nebude žádná sláva, ale tak třeba pytel písku v kufru by to mohl zlepšit nebo ne?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 9:41   Citovat  

plisa napsal:
takže kdybych to chtěl snižovat, tak by s tim pak mohl bejt problém? jinak jak se to auto chová v zimě na sněhu? počítám že to asi nebude žádná sláva, ale tak třeba pytel písku v kufru by to mohl zlepšit nebo ne?

v zimě se to chová asi tak,že mě ještě nikdo nepředjel,ať na ledu či sněhu nebo rozbředlym humusu je to dobrý jak sem psal nesmíš pouštět plyn,aby bylo auto pořád v zátahu ...

jinak snížit samozřejmě můžeš Mrk ale pokud to nebudeš mít dobře slazený,tak budeš na nerovnostech skákat jako koza a to je v zatáčkách nežádoucí...

díky tomu už hodně lidí potkalo strom - samozřejmě musíš znát limity svého vozu je to dobrý
   Návrat  
Lenny je teď offline  Lenny
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 9:55   Citovat  

Na sněhu není problém pokud jezdíš rozumně. Je to lehoučký auto takže když tomu nandáš tak jsi jak na sáňkách Úsměv
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 10:04   Citovat  

Ma rada by byla asi zaujata, ale...

Mam na prodej Prelude 4G DOHC 2.3i 160Hp 210Nm.
Central na dalku,imobilizer,alarm, tempomat, airbag,posilovac,ABS---vse bez problemu. Mrk
   Návrat  
Balu_CRX je teď offline  Balu_CRX
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 10:38   Citovat  

sežen si někoho z okolí kdo má CRXo sedni si do něj nech se povozit pak sedni za volonat zas povoz ho a sám uvidiš jestli to auto má pro tebe smysl ... CRXo se nedá koupit jako auto z rozumu ale jako srdcová záležitost ... pokud chces auto na ježdení tak si kup fabiu combi 1.4 MPi tu mám na místa kde se s CRxem nedostanu Velmi šťastný (clovek by neveril jakej je to offroad) Velmi šťastný ... ja civičky mám rád ale CRX je CRX
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 10:41   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Ma rada by byla asi zaujata, ale...

Mam na prodej Prelude 4G DOHC 2.3i 160Hp 210Nm.
Central na dalku,imobilizer,alarm, tempomat, airbag,posilovac,ABS---vse bez problemu. Mrk

jo tak na tvůj inzerát sem už tady na fóru narazil, ale obávám se toho, že bych tuhle nenažranou krásku asi těžko uživil... Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:14   Citovat  

rano 2km do prace, na obed a zpet a odpoledne domu 2km. O vikendech cosi pojezdim.
A merim si spotrebu a jezdim za 9L/100
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:50   Citovat  

prodávám taky CRX - byť je to 3G

poslední změřená spotřeba byla cca 6.6 l/ 100km.... no není ten svět krásnej, kor když si můžeš sundat střechu...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:57   Citovat  

Balu_CRX napsal:
sežen si někoho z okolí kdo má CRXo sedni si do něj nech se povozit pak sedni za volonat zas povoz ho a sám uvidiš jestli to auto má pro tebe smysl ... CRXo se nedá koupit jako auto z rozumu ale jako srdcová záležitost ... pokud chces auto na ježdení tak si kup fabiu combi 1.4 MPi tu mám na místa kde se s CRxem nedostanu Velmi šťastný (clovek by neveril jakej je to offroad) Velmi šťastný ... ja civičky mám rád ale CRX je CRX

no nevim přesně co máš namysli tim "auto z rozumu", ale kdybych chtěl praktický auto pro rodinu, tak určitě nepřemejšlim o civicu nebo crx. já chci hezký a "sportovně laděný" auto, který nebude žrát 12l/100km a nejlíp aby to byla Honda
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 11:59   Citovat  

Aqwertzz napsal:
rano 2km do prace, na obed a zpet a odpoledne domu 2km. O vikendech cosi pojezdim.
A merim si spotrebu a jezdim za 9L/100

no já jezdim hlavně po městě a tam si myslim že ta spotřeba bude přece jen vyšší...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:01   Citovat  

plisa napsal:
no nevim přesně co máš namysli tim "auto z rozumu", ale kdybych chtěl praktický auto pro rodinu, tak určitě nepřemejšlim o civicu nebo crx. já chci hezký a "sportovně laděný" auto, který nebude žrát 12l/100km a nejlíp aby to byla Honda

Má na mysli to, že Ti to stejně za chvíli nedá a bude Ti třeba líto to tahat v zimě do soli a budeš koukat po nějakém druhém...

K přetáčivosti CRX - když jí dostaneš za její limit,tak ustřelí tak rychle,že nemáš šanci zareagovat (Civic 5g je na tom podobně). Ale díky kratšímu rozvoru má CRX ten limit níž než např. Civic 4g a níž než Civic 5g (tam je už znát nějaký ten vývoj,i když 5g je jen ocucaná 4g... HaHaaa ).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:04   Citovat  

SpaceMan napsal:
prodávám taky CRX - byť je to 3G

poslední změřená spotřeba byla cca 6.6 l/ 100km.... no není ten svět krásnej, kor když si můžeš sundat střechu...

jojo targa je taky krásný autíčko, o kterym sem jeden čas taky uvažoval, ale bohužel má jen 2 sedačky... když to někdo má jako svoje druhý auto jen tak pro zábavu a víkendový projížďky, tak je to super, ale mít jenom targu je přeci jen celkem nepraktický...
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:12   Citovat  

jak řekl Hellborn, stejně Ti to pak bude líto a budeš hledat něco co tě bude vozit 2 měsíce v roce... Věř mi... byl jsem na tom před rokem úplně stejně!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:15   Citovat  

Hellborn napsal:
Má na mysli to, že Ti to stejně za chvíli nedá a bude Ti třeba líto to tahat v zimě do soli a budeš koukat po nějakém druhém...

K přetáčivosti CRX - když jí dostaneš za její limit,tak ustřelí tak rychle,že nemáš šanci zareagovat (Civic 5g je na tom podobně). Ale díky kratšímu rozvoru má CRX ten limit níž než např. Civic 4g a níž než Civic 5g (tam je už znát nějaký ten vývoj,i když 5g je jen ocucaná 4g... HaHaaa ).

tak to já to pochopil trošku jinak... jinak souhlasim že je určitě lepší mít jednu svojí vymazlenou káru a pak druhý auto, u kterýho ti moc nevadí, když ho trápíš v zimě nebo na horších cestách...
   Návrat  
Ludva je teď offline  Ludva
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:40   Citovat  

Já si myslím že crx je přeci jen auto za kterým se spíš někdo otočí, než civik 5g.K té elektrice.Je jedno jestli si dáš okýnka, zrcátka atd. do elekriky, protože je crxi mají.Jen je důležité to mýt správně zapojené, ať na tom nepohoříš.A to doslova Mrk V 5g jsem nejel, takže nemůžu posoudit jízdní vlastnosti.Crxa má prostě sportovní jízdní vastnosti a to velmi dobré.Jen ti přeji dobrý výběr a ať jseš hlavně spokojenej ty. přátele Honda
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:49   Citovat  

Ludva napsal:
K té elektrice.Je jedno jestli si dáš okýnka, zrcátka atd. do elekriky, protože je crxi mají.

No nevím - Targouš má myslím okna na švihadla a zrcátka taky manuál... Ale už si to od HONDAye nepamatuju...
   Návrat  
Ludva je teď offline  Ludva
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:55   Citovat  

Hellborn napsal:
No nevím - Targouš má myslím okna na švihadla a zrcátka taky manuál... Ale už si to od HONDAye nepamatuju...

PLISA psal-A kdybych tam ty serepetičky jako el. okna a alarm dal nebude to dělat neplechu? Tak jsem jen odpověděl na jeho otázku, že je jedno když si to tam dá, protože crxi (některé) Mrk mají okna, zrcátka, atd. v elektrice. KApišto? Lucy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 12:57   Citovat  

Ludva napsal:
PLISA psal-A kdybych tam ty serepetičky jako el. okna a alarm dal nebude to dělat neplechu? Tak jsem jen odpověděl na jeho otázku, že je jedno když si to tam dá, protože crxi (některé) Mrk mají okna, zrcátka, atd. v elektrice. KApišto? Lucy

Jo,jo... Akorát tam natahat tu elektriku...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 13:33   Citovat  

plisa napsal:
no já jezdim hlavně po městě a tam si myslim že ta spotřeba bude přece jen vyšší...

ja jezdim v meste, rikam ze dva km do prace, stoupne ti i na 12 ale kdyz s tim jezdis jak hovado.
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 13:43   Citovat  

plisa napsal:
čau potřeboval bych poradit. na jaře mám v plánu si pořídit nový auto a rozhoduju se mezi Civicem 5g a CRX 2g (nejradsi bych teda preludku 4g ale budu se zároveň stěhovat takže na tuhle krásku nejspíš nebudou finance). teď mám civica 5g s motorem 1,3 a ten výkon mi už fakt nestačí... co myslíte že je lepší si pořídit? už sem párkrát slyšel že je crx dost přetáčivý ale někdo jinej zas říká že sedí jak přibitý. jakej názor na to máte vy? taky by mě zajímalo jestli nejsou u crx nějaký problémy s fungováním centrálu, alarmu, el. okýnek atd. protože vim že u takhle starejch aut to občas dost zlobí. taky by mě zajímalo jak je to u těhle aut s bezpečností. vim že ani jedno moc bezpečný není ale který je na tom hůř?

napiš mi sem seznam věcí, který od toho auta požaduješ, a který ti naopak vadí, prostě zadej seznam kritérií a pak jsme schopni ti objektivně poradit.....
taky upřesni co se výkonu týče....pokud říkáš, že 1.3 nejede tak to znamená že chceš jen něco trošku svižnějšího nebo opravdu rychlýho?
nicméně co se týče stěhování těch krámů tak má minor pravdu, takovou koncepci měl i nissan a céro je v tomhle ještě dál, je to prostě neskutečnej stěhovák Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 13:52   Citovat  

cocks napsal:
pokud říkáš, že 1.3 nejede tak to znamená že chceš jen něco trošku svižnějšího nebo opravdu rychlýho?

mám to chápat jako D16 a B16 či ED9 / EE8 pořádnej výtlem doufám?že ne pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 5g nebo CRX 2g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina