Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Podvozek Civic 1.8 VTI
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Mugen je teď offline  Mugen
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 17:14   Citovat  

Tak jsem tak koukal, ale na Civica 1.8 MB6 toho moc není k sehnání, jde mi ted o podvozek, kromě pružin jsem vlastně kompletní podvozek nenašel. Někde jsem se ale doslechl že by mohl být stejný z civica EK? 3-dveř, 5-dveř fakt nevím? Nevíte někdo co tam pasuje?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Verča je teď offline  Verča
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 17:19   Citovat  

např. Kayaba, Koni..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 17:23   Citovat  

už jsem nechtěl zakládat nové téma, zajímala mě ještě shodnost některých dílů na MB6 s ostatníma hondama.. Ono všeobecně na tenhle typ skoro nic není.. Podvozek? to nevím
A co třeba výfuk? myslím třeba komplet cat-back, je možný že by tam byl rozměrově stejný třeba s ITR, GSR, EK?
Lipy pod nárazník? nesehnatelné, krom Anglie.. Nemá někdo možnost?
Taky jsem koukal že na některých je křídlo z ITR? Nebo ATR? Nemúže někdo změřit rozteče?

daysleeper je teď offline  daysleeper
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 18:05  Naposledy upravil daysleeper dne 13.1.2009 , 21:11, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

citace:
Tak jsem tak koukal, ale na Civica 1.8 MB6 toho moc není k sehnání, jde mi ted o podvozek, kromě pružin jsem vlastně kompletní podvozek nenašel. Někde jsem se ale doslechl že by mohl být stejný z civica EK? 3-dveř, 5-dveř fakt nevím? Nevíte někdo co tam pasuje?

Ja som chcel dat sportove pruziny Skunk2 s Civica 3d/4d na 5d 1.8Vti a bohuzial zadne pruziny boli kratke. 5d ma dlhsie pruziny, zrejme su aj silnejsie kvoli vacsej hmotnosti a nosnosti. Na 1.8 Vti robi komplet sportovy podvozok Bilstein, KW a Koni. Samostantne sportove pruziny robi Eibach, H&R, APEX, Jamex, myslim ze aj Weitec. Bohuzial, urcite nerobia na tento model podvozky renomovane znacky ako Tein, Skunk2, Tokico alebo Apexi

Co sa vyfuku tyka tak komplet catback (mozno aj zvody) robi urcite taliansky Supersprint, anglicky Mongoose. Samozrejme, ze obycajnu druhovyrobu robia aj ine firmy.
Zvody ale pasuju, aj z inych B motorov, rovnako aj katalyzator by mal sediet.

Co sa tyka karosarskych tuningovych dielov, tak je to velmi slabe, viem ze narazniky a prahy robia nejake dve nemecke firmy (treba pozriet nemecky eBay). Z anglicka sa daju zohnat aj lipy pod predny a zadny naraznik, rovnako aj podbehy z verzie VTi-S, ktora sa robila len pre Anglicko. Dali sa zohnat ako originalne Honda doplnky aj u dealerov v SR a CR, ale to su uz roky. Pochybujem, ze by to este vedeli zohnat, a ak ano urcite by boli velmi drahe.

Lepsie je to s dielmi a upgradeom na motor - pri verzii 1.8Vti vo velkej vacsine sedia diely s Integrou GSR

Pre zaujimavost - brozura s originalnym prislusenstvom pre Civic 5d

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 18:49   Citovat  

O ty origo co byli na VTI-S mi právě jde, o ty lipy a prahy co sou např. v tom letáku,ale nevím k do by mi je mohl sehnat, protože tady to nejde..
Motor ten je v pohodě je to vlastně ten to tožný co byl v Gsr, takže tam není problém..n něco sehnat, a o ten výfuk, vám že se dá udělat cokoliv, ale jde mi o to jestli tam něco rozměrově pasuje? stejně jako podvozek... nebo to křídlo bez toho abych je musel řezat a znova laminovat do sebe.

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 19:24  Naposledy upravil Bitkar dne 13.1.2009 , 21:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

dily bejvaji obecne skoro stejny ale ne stejny ;) Je to proste jiny auto, japonci konstruovali kazdy auto zvlast, skoro samostatne. Ne jako koncerny, kde pasuje pulka auta na jiny.

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 19:35   Citovat  

No,pokuď vím, tak VTI-S se vozilo i do Švýcarska. Hihi

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 19:36   Citovat  

simte, si tam nekdo nalepil nejakou cedulku a potahl to vevnitr cervene :p

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 19:37   Citovat  

Bitkar napsal:

JJ a ještě si zapomněl,že taky musel přestříkat celý auto šuk Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:06   Citovat  

Bitkar napsal:

Né, je to tam nalepené a já tomu věřím pořádnej výtlem

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:27   Citovat  

Predni a mozna (ale fakt mozna) i zadni lip se pred pul rokem objevil na sportovniautodopnky.cz. Replika OEM kridal je taky k dostani na par kramech (ja sem teda koupil kridlo z bouracky, ceka jeste na lak). Prahove listy sem na zadne nevidel, ale pocitam s lakem tech normalnich, kdyz uz budu delat to kridlo. Vyfuk by me taky zajimal, svody na D14,15,B18 vpohode, koncovka taky, ale o zbytku se mlci, taky by me zajimala zamnenitelnost s sedanem/coupe.

Jinak puvodni brozura rulez, ty kola nejvic vpravo sem videl na zivo a docela rajcovni.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:30   Citovat  

To jo ale ten lip byl na EK a ne na MB. Jinak To křídlo mám, na vti je origo, mě šlo že sem viděl jich plno s křídlem z itr, nebo atr, tak mě zaímalo jestli tam pasuje. Svody problém není, navíc to je vlastně gsr, motor..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:33   Citovat  

Mugen napsal:
To jo ale ten lip byl na EK a ne na MB. Jinak To křídlo mám, na vti je origo, mě šlo že sem viděl jich plno s křídlem z itr, nebo atr, tak mě zaímalo jestli tam pasuje. Svody problém není, navíc to je vlastně gsr, motor..

Motor je z GSR, také z něho vychází Integra SIR-G, to je nejsilnější možná varianta motoru B18C1/4 180HP

Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 21:03   Citovat  

No dle tohohle odkaz asi sedi tlumice z itr VTEC

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 21:27  Naposledy upravil daysleeper dne 13.1.2009 , 21:45, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

citace:
btw: nebyla by ta brozura ve vetsim rozliseni pls?

Urobil som reload s obrazkami s vacsim rozlisenim.

citace:
Motor ten je v pohodě je to vlastně ten to tožný co byl v Gsr, takže tam není problém..n něco sehnat, a o ten výfuk, vám že se dá udělat cokoliv, ale jde mi o to jestli tam něco rozměrově pasuje? stejně jako podvozek...

Vyfuk (catback) urcite bez uprav zo ziadneho ineho modelu (Civic/GSR/ITR) urcite sediet nebude. Minimalne zadny tlmic ma inde uchyty ktorymi je prichyteny o karoseriu. Na 5dverovom Civicu ma zadny tlmic na zadnom konci (nad koncovkou) jeden uchyt, na druhom konci ma dva uchyty. Na ostatnych modeloch je to presne opacne

citace:
No,pokuď vím, tak VTI-S se vozilo i do Švýcarska.

No nehadam sa, ale priznam sa, ze vsetky VTI-S co som videl boli len s pravostrannym riadenim. Tym nemyslim len model ktory, by mal lipy a podbehy ako VTI-S, ale aj vnutorny obklad interieru s hlinikovym efektom, specialnu hlavicu saltpaky, zadne sedadlo so zabudovanou laktovou opierkou a nie som si isty ci nemali aj vyhrievane predne sedadla...
Je ale pravda, ze vo Svajciarsku boli viacere modely Hondy dostupne v roznych :special edition:

citace:
No dle tohohle odkaz asi sedi tlumice z itr

No bol by som opatrny - ako som pisal samotne pruziny, ktore sedia so seriovymi ITR tlmicami, boli kratke na na zadnej naprave 1.8Vti ...

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 21:33   Citovat  

V ktorej farbe ste videli 1.8Vti najcastejsie? Ja som este biele nevidel a cervene poznam iba jedno (nie metalizu)

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 21:35   Citovat  

Jen doplním, že komplet podvozek dělá/dělal H&R, byť tlumiče jsou rebrand Koni (set mám na autě), tuhostně stavitelné a výškově ve třech krocích.

VTi-S bylo asi značení něčeho "extra" v Anglii je "hodně" (údajně teda 500ks) 5D a třeba v tom Švýcarsku zase 3D. Pokud jde o vyhřívané sedačky jsem ještě neviděl za celou dobu co sleduju Anglii (cca 2 roky). Loketní opěrka není jen v "S" ale i v jiných, jen tuším po roce 1999. K tomu se váže i střední tříbodový pás (mám ho na Aeru 1,5 r.v. 2000, ale bez opěrky). Někdy se uvádí taky Pirate Black jako barva pro "S" a přitom je běžná i u non-S.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 21:36   Citovat  

dikes, tu brozuru sem videl jen anglicky, to koukam ze ji mas cesky :) a ani anglicky uz neni na netu nejakou dobu :-/ sem z toho byl smutnej skoro.

jinak ja videl od kazdyho kousek snad... ale tak Sicilian red asi nevic no. cerny taky dost.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 21:38   Citovat  

daysleeper napsal:
V ktorej farbe ste videli 1.8Vti najcastejsie? Ja som este biele nevidel a cervene poznam iba jedno (nie metalizu)

No jednoznačně stříbrnou, víc jsem viděl černých, vyjímečně modrou...Ještě jsem nepotkal červenou obyč/metla, zelenou ani modrou...Zato u nás vídávám takovou zlatavou/cihlovou metalízu, ale asi to není origo.

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 21:46   Citovat  

Inak tesi ma pocit, ze viacmenej mam na aute vsetko co ta brozura ponuka (neratam lip, kedze VTi ma svoj, seriovo audio, potahy a detsku sedacku) Inak VTi so sibrom som okrem mojho videl snad len jedno aj to bol tusim Aerodeck. Co sa tyka toho sportoveho kozenneho volantu (c.24) tak oproti standardnemu ma znacne hrubsi venec s tvarovanim na ruky, ale napriek tomu nema vacsi vonkajsi priemer. Este v tej brozure chyba jedna vec do interieru - pridavne budiky HaHaaa

a ochranne plexi kryty reflektorov

mecar je teď offline  mecar
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 21:51   Citovat  

ty budíky sou mazácke líbí semi Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 21:57   Citovat  

[code]Vyfuk (catback) urcite bez uprav zo ziadneho ineho modelu (Civic/GSR/ITR) urcite sediet nebude. Minimalne zadny tlmic ma inde uchyty ktorymi je prichyteny o karoseriu. Na 5dverovom Civicu ma zadny tlmic na zadnom konci (nad koncovkou) jeden uchyt, na druhom konci ma dva uchyty. Na ostatnych modeloch je to presne opacne

S tím sem ani nepočítal že tam bude pasovat na úchyty, spíš mě šlo o to, jestli tam pasuje rozměrově..

HRBOC 1,8Vti je teď offline  HRBOC 1,8Vti
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 9:02   Citovat  

daysleeper napsal:
Inak tesi ma pocit, ze viacmenej mam na aute vsetko co ta brozura ponuka (neratam lip, kedze VTi ma svoj, seriovo audio, potahy a detsku sedacku) Inak VTi so sibrom som okrem mojho videl snad len jedno aj to bol tusim Aerodeck. Co sa tyka toho sportoveho kozenneho volantu (c.24) tak oproti standardnemu ma znacne hrubsi venec s tvarovanim na ruky, ale napriek tomu nema vacsi vonkajsi priemer. Este v tej brozure chyba jedna vec do interieru - pridavne budiky HaHaaa

a ochranne plexi kryty reflektorov

i já mám na tom svém šíbr

Verča je teď offline  Verča
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 9:28   Citovat  

Já se nikdy pořádně v těch výbavách nezorientovala..některý maj šíbr, některý ne, některý maj loketní opěrku, některý ne, to samy s mlhovkama..někde byly montovaný někde jen příprava Tak to valím bulvy
Jinak barvy jsem už viděla všechny, musím říct, že nejhezčí je ten bílej, vypadá hodně jako ATR OK ale i červenej vypadá zajímavě..je ještě jedna barva, kterou tady už někdo zmiňoval a to ta "cihlová" tady na HC ji má třeba vir Mrk

david 1.8vti je teď offline  david 1.8vti
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 21:22   Citovat  

Mugen napsal:
O ty origo co byli na VTI-S mi právě jde, o ty lipy a prahy co sou např. v tom letáku,ale nevím k do by mi je mohl sehnat, protože tady to nejde..
Motor ten je v pohodě je to vlastně ten to tožný co byl v Gsr, takže tam není problém..n něco sehnat, a o ten výfuk, vám že se dá udělat cokoliv, ale jde mi o to jestli tam něco rozměrově pasuje? stejně jako podvozek... nebo to křídlo bez toho abych je musel řezat a znova laminovat do sebe.

Před cca tydnem jsem našel na allegro.pl komplet plasty z VTI-S tzn.nárazníky s lízátky a prahy... potřeboval jsem předni naraznik a lizatko bych si taky přal, rovnou se zadnim že jo to je jasny ale majitel napsal že jen komplet s prahy a to za 10litrů které zrovna nemám do kiss me malo sem z toho slintal Bueee

hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 21:52   Citovat  

Ty budíky jsou supá, místo popelníku se zapalovačem bych to uvítal taky, sakra to mám zase brouka v hlavě zmatenej

Obsah fóra Honda-club.cz   
Podvozek Civic 1.8 VTI
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina