Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakou digi posuvku do 700Kč?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 0:51   Citovat  

Sháním slušnou digitální šupleru v této cenové relaci, nepotřebuji mitutoyo za 2500,- na machrováníÚsměv
Bude se s tím měřit jen vyjímečně a podle mě je s přesností 0,01 adekvátní konkurence pro mikrometr, jenž má rozlišení stejné. Navíc se mi nechce pořizovat mikrometry 25-50mm a 50-75mm, takto to mám všechno v jednom, pokud bude digi posuvka měřit s přeností slibovanou výrobcem.
Anebo je z praxe na přesné měření vhodnější klasický třmenový mikrometr?
Díky za každý "odborný" názor je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 0:53  Naposledy upravil Rada36 dne 14.1.2009 , 0:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Mitutoyo:Asi nejznamejsi a nejosvědčenější...

daji se připojit i k PC.Teda zalezi na modelu... Mitutoyo
   Návrat  
eBeeRmaN je teď offline  eBeeRmaN
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 0:56   Citovat  

Na aukru jdou občas digi šuplery za dobrou cenu..jinak mě vždycky stačila klasická šuplera....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 8:04   Citovat  

ja to beru od oka Úsměv ja sem stavař a pro stavaře centimetr žádná míra a na to nepotřebuju šupleru Velmi šťastný
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 8:39   Citovat  

Streetkid napsal:
Sháním slušnou digitální šupleru v této cenové relaci, nepotřebuji mitutoyo za 2500,- na machrováníÚsměv
Bude se s tím měřit jen vyjímečně a podle mě je s přesností 0,01 adekvátní konkurence pro mikrometr, jenž má rozlišení stejné. Navíc se mi nechce pořizovat mikrometry 25-50mm a 50-75mm, takto to mám všechno v jednom, pokud bude digi posuvka měřit s přeností slibovanou výrobcem.

Presnost na 0,01mm bych bral s rezervou. Na to urcite mikrometr...
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 8:41   Citovat  

Streetkid napsal:

citlivost 0,01 je fuk, protože šuplerou stejně nikdy na stovky měřit nebudeš +-0,03 stejně nezměříš
   Návrat  
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 8:54   Citovat  

Já jsem číňanovi na ebayi zaplatil asi 250 i s poštovným a jsem spokojen. Stačí mi cca 0,1mm přesnost, ale výrobek se zdá býti solidním a možná je přesnost i vyšší. Prověřit to nemám jak. Jelikož místní systém nepobere komplexní url z ebaye a přes tiny se mi to nechce dělat, tak postačí vyhledat výraz digital caliper.

Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 9:44   Citovat  

Jestli potřebuješ měřit jen občas, tak určitě pořiď klasický mikrometr. Z vlastní praxe vím, že
1) pokud ji použiješ někde venku na sluníčku či naopak v zimě - změna teplot udělá své
2) omylem ji jen krapet navlhčíš a zblázní se ti displey. Budeš muset nejprve osušit a pak opakovat měřění
3) až ji budeš nejnutněji potřebovat, tak zjistíš, že ti došla baterie a můžeš si s ní tak otevřít pivko Úsměv

Pokud ji seženeš za 300, tak si ji kup tím nic nezkazíš, ale klasika je klasika pro domácí prostředí.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 9:51   Citovat  

georgo napsal:
Jestli potřebuješ měřit jen občas, tak určitě pořiď klasický mikrometr. Z vlastní praxe vím, že
1) pokud ji použiješ někde venku na sluníčku či naopak v zimě - změna teplot udělá své
2) omylem ji jen krapet navlhčíš a zblázní se ti displey. Budeš muset nejprve osušit a pak opakovat měřění
3) až ji budeš nejnutněji potřebovat, tak zjistíš, že ti došla baterie a můžeš si s ní tak otevřít pivko Úsměv

Pokud ji seženeš za 300, tak si ji kup tím nic nezkazíš, ale klasika je klasika pro domácí prostředí.
vís ...v tom nemás pravdu...ono jak to nepíse kolik to mrerí...tak se najdou tací co to z tech cárek nevyctou pořádnej výtlem

mám rád presnost digisuplér...jednou sem jednou tam kde to nulovací tlacítko mám?
   Návrat  
georgo je teď offline  georgo
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 9:54   Citovat  

PAKO napsal:
vís ...v tom nemás pravdu...ono jak to nepíse kolik to mrerí...tak se najdou tací co to z tech cárek nevyctou pořádnej výtlem

Já jsem si nedovolil napsat bod 4) pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:01   Citovat  

PAKO napsal:

mám rád presnost digisuplér...jednou sem jednou tam kde to nulovací tlacítko mám?

pořádnej výtlem je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:11   Citovat  

v zivote jsem mel v ruce jen dve digisupléry co bych jim veril,a to v TOSu Čelákovice na dílně presného měření.a stejne je tam používali jen na hrubé orientační merení...v te dobe by se za jednu pořídil noví vuz škoda favorit a ještě by zbylo na dovolenou. pořádnej výtlem
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:18   Citovat  

PAKO napsal:

člověče budu ti oponovat ,mám (i ) digišupleru a sup sem šup tam a nic zase 0,00 na displeji , pokud tomu tak není = otři dosedací plochu Velmi šťastný ,jako všechno má svý ale není to zas tak kritický s tou nepřesností. Ale samozřejmě třeba na kliku je lepší mikrometr.
   Návrat  
habix je teď offline  habix
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:23   Citovat  

Používám digišupleru každý den v práci a na měření stovek to moc není,stačí zatlačit pokaždé jinou silou a jsou tam jiné hodnoty. Na měření stovek a tisícin mame jiné stroje.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:26   Citovat  

mikrometr taky zatočíš pokaždý jinou silou ? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:29   Citovat  

ale aspoň je u něj ... mi vypadlo to správný slovo, řekněme ''řechtačka''

kdežto u šuplery ti prijde lojza a naměří o 0,5mm jinak, protože za ní ber jak kdyby utahoval kola Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:35   Citovat  

tady máš za pár kč odkazodkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:36   Citovat  

monty napsal:
člověče budu ti oponovat ,mám (i ) digišupleru a sup sem šup tam a nic zase 0,00 na displeji , pokud tomu tak není = otři dosedací plochu Velmi šťastný ,jako všechno má svý ale není to zas tak kritický s tou nepřesností. Ale samozřejmě třeba na kliku je lepší mikrometr.
oponuj,tak to má být...a koukej sem hodit co to máš zač,at se udelá obrázek co a no co ne...měl jsem jich v ruce na desítky jiz a vsechny se museli nulovat,nekteré jako treba extul mají strasne volné vedení,jestlize se měří plochy které spolu "běží"ok..jakmile neco tencího nebo kulatého...hned se zvrací a promeruje...tudís já například říkám Extul nebrat(kromě hrubého truhlářského a klempířeského merení)merí tak max na desítky ,treba zminovaná mytutoyo mel jsem v ruce jen jednu,velmi pevné ulození coz je plus,ale pri zavrení vynulováno párkrát jsem roztahl a urcite to bylo do deseti přepolohování a musel jsem zase calibrovat na nulu...byl tam rozdíl ve stovkách. Nejlépe mi dopadla sometka ,jednu jsem mel v ruce na krámě a jednu jsem cca mohla být rok jetá pouzil v dílně kde s ní měřili denně,pevná a dost neomylná...ale stejne jiz na desítky kdyz to má být presné mikrometr,to je moje volba,nebo hodinky.ostatní si nepamatuji,zancky mi v hlave nijak neulpěli.ale jsem hracicka ,tak jak jsem to viděl nekde na ponku ,hned jsem si hrál... Se stydím
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:40   Citovat  

Dejf napsal:
ale aspoň je u něj ... mi vypadlo to správný slovo, řekněme ''řechtačka''

kdežto u šuplery ti prijde lojza a naměří o 0,5mm jinak, protože za ní ber jak kdyby utahoval kola Velmi šťastný
na šupleře je takový zubatý kolečko když ji "dotáhuješ" přes ně tak ta síla je srovnatelná. Abyste mi nezačli vysvětlovat rozdíly a výhody -ano mikrometr je mikrometr , je na přesnější měření , ale na základní změření stačí ta digi šuplera v rozumnejch rukách.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:42   Citovat  

monty napsal:
na šupleře je takový zubatý kolečko když ji "dotáhuješ" přes ně tak ta síla je srovnatelná. Abyste mi nezačli vysvětlovat rozdíly a výhody -ano mikrometr je mikrometr , je na přesnější měření , ale na základní změření stačí ta digi šuplera v rozumnejch rukách.
ano presne...na základní merení
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 10:50   Citovat  

a v rozumných rukách Úsměv

já sní v práci měřim pořád, mě je dostala ta přesnost 0,01 u tazatele Velmi šťastný

zkoušim to kolečko a tlačim jak můžu a neproklouzne bestie, tak že bych to z mikrometrem nesrovnával, co se týče pojistky
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 11:01  Naposledy upravil monty dne 14.1.2009 , 12:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dejf napsal:

já sní v práci měřim pořád, mě je dostala ta přesnost 0,01 u tazatele Velmi šťastný

zkoušim to kolečko a tlačim jak můžu a neproklouzne bestie, tak že bych to z mikrometrem nesrovnával, co se týče pojistky

mám pocit knifex ??? ale není to jistý , nepotřebuju si pamatovat značku -jednou jsem seřizoval opěrný destičky ve vedení , začla se vyklápět ,ale to je myslím normální u používanýho nářadí.
dejve nesmíš na tom ležet tvou vahou Velmi šťastný myslel jsem srovnatelná pro opakovaný měření ne srovnatelná s mikrometrem
tak edit ,napadlo mě kouknout po netu , ne knifex -to jsou nějaký nože bo co , ale kinex - odkaz, akorát tohle mi přijde nějaký krátký a to moje stálo chlup víc
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 12:04   Citovat  

monty napsal:
myslel jsem srovnatelná pro opakovaný měření ne srovnatelná s mikrometrem

jak jsem řek, používám jí každý den a nemusim lušti čárky Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 12:11   Citovat  

Dejf napsal:

Proto se ptám, digitálku jsem v rukách neměl a zajímá mě, kolik dělá v reálu ta slibovaná "na setinu přesnost", což se mi zdálo při pohledu na vyčvachtané uložení běžné šuplery stejně fantastické jak z pořadu Horsta Fuchse Úsměv
Takže kupuju mikrometr jak psal Monty, potřebuju občas změřit přesně, a to ovalitu kliky.
Takže bájvočko desetina a zadře se mi to na klice Cool
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 12:20   Citovat  

Streetkid napsal:
Proto se ptám, digitálku jsem v rukách neměl a zajímá mě, kolik dělá v reálu ta slibovaná "na setinu přesnost", což se mi zdálo při pohledu na vyčvachtané uložení běžné šuplery stejně fantastické jak z pořadu Horsta Fuchse Úsměv
Takže kupuju mikrometr jak psal Monty, potřebuju občas změřit přesně, a to ovalitu kliky.
mrkni se i k tomu kinexu , je to kalibrovaný a asi lepší kvalita.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 12:25   Citovat  

Streetkid napsal:

jednotky setin a šuplera nejde dohromady

prostě ''zabereš'' trochu jinou silou a si o pět stovek jinde
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 12:41   Citovat  

monty napsal:
mrkni se i k tomu kinexu , je to kalibrovaný a asi lepší kvalita.

Kinex jsem včera studoval, ta značka je ta "lepší mezi levnými" ne? Úsměv
Jinak jsem našel něco na opravdu přesně měření, asi si to na tu kliku koupím

tudy odkaz meetallll
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 13:07   Citovat  

Streetkid napsal:
Kinex jsem včera studoval, ta značka je ta "lepší mezi levnými" ne? Úsměv
Jinak jsem našel něco na opravdu přesně měření, asi si to na tu kliku koupím

tudy odkaz meetallll
pořádnej výtlem jo to bude 100% na tisíciny.
nemůžu nějak srovnávat ,neprojde mi tolik rukama , tu mou šupleru mám 4roky , za tu dobu jsem musel vyměnit jednou baterku a pak asi před rokem se mi zdálo,že se trošku vyklápí ten posuvnej díl tak jsem si to seřídil aby jezdil těsněji.
ad cena těžko říct co je odpovídající a kde platíš jen za značku. osobně vycházím z toho že k tomu dělaj i certifikaci , takže by jakás takás kvalita měla být zaručena. jde o to jak velkou přesnost potřebuješ -např u čepu při měření ovality je ti vcelku jedno kolik naměříš ,hlavně zjistíš jeslti je ovalita v limitu , jiný je to samozřejmě s průměrem a tím pádem vůlí v uložení.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 16:16   Citovat  

Monty: zkoumal jsem mikrometry Kinex, je to česká značka, ale nejlevnější mikrometry s normou jsem našel u Sometu, nabízejí německé mikrometry Schut s "dojče industriál" normou DIN od 300,- (v akci prej)
tudy odkaz
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2009 , 20:10   Citovat  

OK kdo hledá ,najde Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakou digi posuvku do 700Kč?