Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
generálka D16Z5 - zajetí kruhů?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:54  Naposledy upravil MalTake dne 22.5.2009 , 22:11, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Ahoj chlapi,

tak sem konečně nastřádal nějaký love na generálku mého miláška, a chtěl bych se zeptat na jednu věc:

budu dělat kruhy,gufera ventilu,šály atd. vlastně skoro vše i rozvody a spojku

a zajímá mě jesi mám předtím motor nějak propláchnout (jako vyměnit olej třeba bo něco podobnýho,aby se to trochu pročistilo) ?

koupil sem si 3x Shell Helix Plus VB - 4 litry ( 10W/40) to by mohlo stačit na následné zajetí a výměnu oleje v převodovce ne ? Úsměv

Dík za odpovědi Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 12:55   Citovat  

MalTake napsal:
Ahoj chlapi,

tak sem konečně nastřádal nějaký love na generálku mého miláška, a chtěl bych se zeptat na jednu věc:

budu dělat kruhy,gufera ventilu,šály atd. vlastně skoro vše i rozvody a spojku

a zajímá mě jesi mám předtím motor nějak propláchnout (jako vyměnit olej třeba bo něco podobnýho,aby se to trochu pročistilo) ?

koupil sem si 3x Shell Helix Plus VB - 4 litry ( 10W/40)

předtím ? spíš při tom a potom

Balu_CRX je teď offline  Balu_CRX
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 13:27   Citovat  

zkus k tomu hodit až to budes dělat nejakou fotodokumentaci Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 13:29   Citovat  

monty napsal:
předtím ? spíš při tom a potom

no je mi jasné že přitom určitě Mrk ale jesi se něco dělá i před tím ?

potom se to složí najedu 1000 km s klidnou nohou a vyměním olej a je to Ok ,ne ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 13:36   Citovat  

kup si kanystr techničáku nebo nafty , až to rozebereš tak pěkně všechno očistíš od karbonu ,umeješ.
no pokud budeš šahat na kliku tak bych to viděl na delší zajíždění ,pochybuju že to budeš skládat s origo H pánvema podle vůlí -počítáš s měřením kliky, ovality válců ,čerpadla?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 13:49   Citovat  

monty napsal:
kup si kanystr techničáku nebo nafty , až to rozebereš tak pěkně všechno očistíš od karbonu ,umeješ.
no pokud budeš šahat na kliku tak bych to viděl na delší zajíždění ,pochybuju že to budeš skládat s origo H pánvema podle vůlí -počítáš s měřením kliky, ovality válců ,čerpadla?

ovalitu válců moc neřešim, ale o klice sem přemýšlel že by se měla změřit aby to tam nebylo volný HaHaaa šály sem chtěl dát ACL - já myslel že vyměnim a jezdim- nebo se mám na kliku vyprdnout ? co s čerpadlem ? dám new a je to,ne Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 18:06   Citovat  

Honda je to dobrý Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 14:29   Citovat  

prosím o radu motor má najeto 230000 mám teda nechat udělat i šály nebo nechat původní a jen očíhnout ty starý jesi nejsou zrejpaný ?

-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 14:53   Citovat  

ja sem daval novy saly acl,kliku sem nechal tak,pak kruhy a gufirka na ventilech a rozvody ,pak novy naplne. Auto prestalo klepat,kourit,zrat olej uz je to neco pres rok a gut je to dobrý

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 15:13   Citovat  

Jestli opravdu GO jako Generální Opravu, tak vždy kompletní!!

Výbrus válců, nové písty s čepama a kroužkama. Přebrousit kliku, nové šály, nová ložiska na uložení kliky v bloku. Uložení pro pístní čep v ojnicích. Nech změřit ojnice, jestli nejsou vytahané, přece jenom 230.000 km není málo a motor v Céru nikdo nešetří. Ojnice která praskne udělá mnoho škody. Srovnat hlavu, zabrousit sedla a ventily, otlakovat, jistota je jistota, nová gufera k ventilům, nová vodní pumpa a olejové čerpadlo. Původní už určitě nebude tlačit jako nové. Samozřejmě rozvody a motor komplet přetěsnit celou sadou. Nový termostat a hadice. No a kvalitní olej s filtrem na konec. Seřídit ventily. Hlavně olej s filtrem po prvních a třeba i druhých 1000 km vyměň a motor prvních pár (3 - 4000 km) tisíc km moc nehoň a nech ho dostatečně dlouho ohřívat na provozní teplotu klasickou jízdou, vytáčením v zátěži do středních otáček.

Tohle si já představuji jako GO motoru.
Samozřejmě vše co se použije zpět pečlivě očistit, odmočit od usazenin a speklého oleje. Neředěným Acetonem nejlépe, zbaví opravdu všech nečistot během chvíle. Po odmočení máznout motorovým olejem, aby nám díly nerezly pořádnej výtlem

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 15:27   Citovat  

-toyo- napsal:
ja sem daval novy saly acl,kliku sem nechal tak,pak kruhy a gufirka na ventilech a rozvody ,pak novy naplne. Auto prestalo klepat,kourit,zrat olej uz je to neco pres rok a gut je to dobrý

a k těm šálám, dával si nový hlavní nebo ojniční ? nejspíše oboje ne ?

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 18:37   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Jestli opravdu GO jako Generální Opravu, tak vždy kompletní!!

Výbrus válců, nové písty s čepama a kroužkama. Přebrousit kliku, nové šály, nová ložiska na uložení kliky v bloku. Uložení pro pístní čep v ojnicích. Nech změřit ojnice, jestli nejsou vytahané, přece jenom 230.000 km není málo a motor v Céru nikdo nešetří. Ojnice která praskne udělá mnoho škody. Srovnat hlavu, zabrousit sedla a ventily, otlakovat, jistota je jistota, nová gufera k ventilům, nová vodní pumpa a olejové čerpadlo. Původní už určitě nebude tlačit jako nové. Samozřejmě rozvody a motor komplet přetěsnit celou sadou. Nový termostat a hadice. No a kvalitní olej s filtrem na konec. Seřídit ventily. Hlavně olej s filtrem po prvních a třeba i druhých 1000 km vyměň a motor prvních pár (3 - 4000 km) tisíc km moc nehoň a nech ho dostatečně dlouho ohřívat na provozní teplotu klasickou jízdou, vytáčením v zátěži do středních otáček.

Tohle si já představuji jako GO motoru.
Samozřejmě vše co se použije zpět pečlivě očistit, odmočit od usazenin a speklého oleje. Neředěným Acetonem nejlépe, zbaví opravdu všech nečistot během chvíle. Po odmočení máznout motorovým olejem, aby nám díly nerezly pořádnej výtlem

Tak si to představuju i já, ale ne vždy na to jsou love, aby se to takto kvalitně udělalo, a musí se volit kompromisy a pak člověk nemá tak dobrý pocit z krásně fungujícího celku Honda je to dobrý
Tak teoreticky: vydrží motor pár tisíc km jezdit, když se dají na kliku nové šálky na ojnice, ale klika už není stoprocentní a setina ovality nad limit tam je? Zadře se to po pár km nebo to prostě nějakou dobu jezdit bude, ale šálky se znovu vyderou a motor začne klepat?
Dejme tomu, že tento problém teď řeším..nepotřebuju poučovat, že to takto dělat nejde a ať si udělám go, ale chci poznatek z praxe k věci.. Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 19:16   Citovat  

Streetkid napsal:
Tak si to představuju i já, ale ne vždy na to jsou love, aby se to takto kvalitně udělalo, a musí se volit kompromisy a pak člověk nemá tak dobrý pocit z krásně fungujícího celku Honda je to dobrý
Tak teoreticky: vydrží motor pár tisíc km jezdit, když se dají na kliku nové šálky na ojnice, ale klika už není stoprocentní a setina ovality nad limit tam je? Zadře se to po pár km nebo to prostě nějakou dobu jezdit bude, ale šálky se znovu vyderou a motor začne klepat?
Dejme tomu, že tento problém teď řeším..nepotřebuju poučovat, že to takto dělat nejde a ať si udělám go, ale chci poznatek z praxe k věci.. Úsměv

No ale když chci dělat GO motoru, musím na ní mít love a já bych jí dělal jedině takto, prostě komplet se vším všudy.
Můj motor na to doplatil. Nezměřily se ojnice na délku, jedna byla už vytáhnutá a prd... před pár dny jsem z hlavy doloval píst se zbatkem ojnice a z vany zbytky bloku zevnitř KO Kdyby mi zjistily, že ojnice je KO, objednám nové papa

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 20:08   Citovat  

Jofrey: máš recht, má se to dělat pořádně podle manuálu, ale kdo by čekal, že se roztrhne zrovna ojnice, to dělá automaticky málokdo.. Já řeším opravu jako dočasnou, než seženu druhý motor, bude to levnější než generálka.
To ti vylítla ojnice na tom upravovaném motoru z toho bílého céra?
V létě jsem se po něm díval a mlsně se olizoval, nakonec v baráku skončil civik vítek za dobré prachy, ale motor brzo udělal pápá, takže žádné terno Úsměv

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 20:08   Citovat  

Dovolim si jedno male OT..proc generalkovat D16Z5? Pokud nehuli, nechal bych to byt a pokud huli, tak financne je dle meho lepsi sehnat jinej motor..GOcko dle meho aby za neco stalo pod 30t nepujde a za tu cenu ma clovek dva komplet motory.. je to dobrý To jsem jedinej co to tak bere?

Cody je teď offline  Cody
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 21:32   Citovat  

gizmi napsal:
Dovolim si jedno male OT..proc generalkovat D16Z5? Pokud nehuli, nechal bych to byt a pokud huli, tak financne je dle meho lepsi sehnat jinej motor..GOcko dle meho aby za neco stalo pod 30t nepujde a za tu cenu ma clovek dva komplet motory.. je to dobrý To jsem jedinej co to tak bere?

nejseš OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2009 , 23:39   Citovat  

gizmi napsal:
až na to že ty dva motory na tom můžou být ještě hůř Mrk motor mi táhne krásně ale papne si olej,tak ho chci nechat přetěsnit noo... ještě nechám změřit tlaky ve válcích a uvidim,jak to dopadne ...

Nemůže mi to brát olej protože mi teče olej z pod hlavy HaHaaa ? ale nijakdrasticky ale ztrácí se no Mrk

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 1:05   Citovat  

Maltake: pokud si ho pred koupi projedes, zmeris, atd..tak urcite nemuze byt na tom hure.. A pokud myslis pretesneni, tak to neni ale velka GO.. Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 10:27   Citovat  

gizmi napsal:
Maltake: pokud si ho pred koupi projedes, zmeris, atd..tak urcite nemuze byt na tom hure.. A pokud myslis pretesneni, tak to neni ale velka GO.. Velmi šťastný

no prostě chci aby to nežralo olej,ikdyž si myslim,že to bude z velké míry tim těsněním pod hlavou,tak když už to budu otvírat ,tak bych toho chtěl povyměňovat co nejvíc... kapiš

a jelikož jsem v tomto ohledu absolutní amatér,tak se ptám zkušenějších Mrk

takže celou makovici udělat,těsnění pod hlavou,guf.vaček,setrvačníku a kliky,pístní kroužky, hlavní a ojniční šály - je to vše ? Úsměv když už se v tom bude makánik hrabat,tak i spojku a rozvody je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2009 , 21:08   Citovat  

Streetkid napsal:
Jofrey: máš recht, má se to dělat pořádně podle manuálu, ale kdo by čekal, že se roztrhne zrovna ojnice, to dělá automaticky málokdo.. Já řeším opravu jako dočasnou, než seženu druhý motor, bude to levnější než generálka.
To ti vylítla ojnice na tom upravovaném motoru z toho bílého céra?
V létě jsem se po něm díval a mlsně se olizoval, nakonec v baráku skončil civik vítek za dobré prachy, ale motor brzo udělal pápá, takže žádné terno Úsměv

Čau, jo jo, to je z toho bílýho Céra, už nikdy nebudu motor nijak upravovat. Když už, tak jedině značkově, Skunk2, Jun, Toda, atd.:... OK
Kde jsi ho viděl to Céro? Jenom na netu?
Vidíš, nakonec bys neudělal terno ani s Cérem ode mě KO

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.5.2009 , 18:46   Citovat  

tak díly připraveny,mekánik připraven,a mekánik na hlavy též připraven,tak držte palce zítra se jde půlit Honda

Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 15:49   Citovat  

já už to mám teď za sebou a jdu montovat motor tak uvidím.cena byla kolem 40 000,- tak doufám že to bude ok.na šály nezbyly peníze tak budou muset počkat ale říkal že jsou dobrý tak až dýl.Držím palce. PS:Jedete někdo na Mimon? Úsměv

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 16:02   Citovat  

Co ti tam dělali za 40 litrů, když na šály nezbylo?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 16:19   Citovat  

Minor napsal:
Co ti tam dělali za 40 litrů, když na šály nezbylo?
taky sem nad tim přemýšlel pořádnej výtlem já v tom budu za nějakejch 13 i s prací bez šál...šály se prej berou až v zimě když je zima pořádnej výtlem Honda

CRXT je teď offline  CRXT
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2009 , 17:35   Citovat  

za 40 litrů mám swapnuto na B16A2 a možná jěště zbyde na béňo

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2009 , 1:54   Citovat  

16000,-písty,čepy,kruhy,MTF olej;18000,-a v tom je převložkování válce,výbrus,vodní čerpadlo,olejový čerpadlo,sada těsnění a gufer na motor,repase hlavy válců(včetně sedel ventilů),rovnání bloku motoru + nějaká další práce kolem;1500,- rozvoďák a klínky na vačkový rozvody který jsem ztratil;1000,- olejový filtr,svíčky,manžeta na poloosu;ještě olej do motoru ten ještě nemám.Dnes jsem dal do auta motor a převodovku a zítra mě čekaj poloosy přidělat,zapojit kabely,přidělat startér,nalít olej,přidělat oleják + další blbosti jako je výfuk ...atd a jet se projet Úsměv ježdění v kámošově trabantu mě omrzela(sice skvěle sedí v zatáčkách ale nejede to:-)) a hurá zpět po dvou měsících do hondy

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2009 , 1:57   Citovat  

Je jasný že nejdřív přidělám olejový fitr nežli naliju olej:) raději to sem píšu protože někteří lidé jsou vys.ráci. Se stydím

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2009 , 6:01   Citovat  

ceny komentovat nebudu , ale tohle "blbosti jako je výfuk ...atd a jet se projet" doufám nemyslíš vážně

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2009 , 9:40   Citovat  

stop offtopic

665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2009 , 9:53   Citovat  

to co tu píšete snad neni GO, ale téměř novej motor Úsměv a víte, co se řiká... do věcí, který fungujou se nehrabe meetallll

Obsah fóra Honda-club.cz   
generálka D16Z5 - zajetí kruhů?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina