Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
špatný příjem rádia
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 11:46   Citovat  

předně rovnou říkám že na hudbu v autě nejsem takže mám jen obyč sériové repro a staré kazetové rádio i když elektronicky ovládané. Poslouchám většinou Rock Zone protože hrajou výborně a mají často hlášení dopravní situace. Co mě ale štve je slabý příjem antény který v jiných autech nepozoruju.

situace 1: jedu z Prahy a signál ztrácím už když míjím ceduli konec města, když jedu jiným autem je to samé rádio slyšet ještě aspoň o 20km dál, kopec, nekopec
situace 2: i ve městě když zajedu du nějakého údolí, za větší barák, a podobně, tak se objevují šumy a rušení.

Antenový kabel je pravděpodobně původní, v rádiu i v anténě je správně zasunutý, elektricky vysouvaná anténa je opravená a funguje (vysouvá se). Příjem stojí za starou bačkoru.

co mám udělat abych měl lepší příjem?
jsou nějaké zesilovače?
Nedá se anténa nějak proměřit?

díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 12:24   Citovat  

tak muze to byt i radiem..kdyz je hodne stare tak treba nema tak kvalitni prijem

Cruiser je teď offline  Cruiser
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 12:49   Citovat  

No já to mám u Targy to stejny a to mám novýho Clariona. Anténa taky nová, vysouvací. Ve Feldě byl daleko lepší příjem. :fnuk:

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 12:50   Citovat  

ja ani antenu nevytahuju a mam dobry signal.......ale stejnak radio neposloucham tak je mi to jedno...pustim mp3 a dobre:)

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 12:51   Citovat  

Zda se ze tenhle problem resi vic lidi.

Civic 6g ve dvou provedenich, jedno je 1,4, jedno VTi. u 1,4 skvelej prijem, u VTi v mistech kde je normalne klasickej prijem uz neslysim skoro nic. OBE AUTA MAJI IDENTICKE ANTENY, a velmi podobna radia. to mi hlava nebere

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 12:55   Citovat  

hlasim se ze mam tentyz problem. antena je zozbita a nejakej pasak tam namontoval jinou antenu z forda. stoji to za starou backoru ale ma lepsi prijem nez zasunuta antena. mimochodem kde se da sehnat ten prut.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 13:23   Citovat  

dark napsal:
Zda se ze tenhle problem resi vic lidi.

Civic 6g ve dvou provedenich, jedno je 1,4, jedno VTi. u 1,4 skvelej prijem, u VTi v mistech kde je normalne klasickej prijem uz neslysim skoro nic. OBE AUTA MAJI IDENTICKE ANTENY, a velmi podobna radia. to mi hlava nebere

Nápodobně 1.5 (r.97) a VTi (r.96) a to mám ve VTi nové rádio Alpine... U 1.5 jsem málokdy vytahoval anténu. U VTi jí zas málokdy zatahuju... muhehe

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 13:25   Citovat  

krtekm napsal:
hlasim se ze mam tentyz problem. antena je zozbita a nejakej pasak tam namontoval jinou antenu z forda. stoji to za starou backoru ale ma lepsi prijem nez zasunuta antena. mimochodem kde se da sehnat ten prut.

ja jsem měl špatný prut tak jsem koupil tohle odkaz za 10doláčů přes wheela. Jen byl pak menší problém v tom že ta anténa má trochu jinou délku než původní tak jsem ještě chvíli musel blbnout s koncovýma spínačema aby to nezlobilo. Teď se vysouvá a zasouvá v pohodě, bez rachtání, celá ven a celá dovnitř OK ale příjem stojí pořád za wc

Tak mě právě zajímalo jestli se třeba nedá proměřit to stínění, jestli není někde proseknutý, poškozený, nebo jestli se na tom nedá změřit něco jinýho.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 13:27   Citovat  

jo a mám tu opravu někde nafocenou, chtěl jsem z toho kdysi dělat návod ale pak jsem si říkal že taková blbost jako oprava vysouvací antény nikoho nezajímá. Možná bych ty foto ještě někde našel...

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 14:06   Citovat  

blbost to mozna je ale navod by se hodil. jde o to ze je to celkem casta porucha rekl bych.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 14:19   Citovat  

tak já pak zkusím ty fotky někde vylovit a třeba se dokopu k sepsání návodu...

Loky666 je teď offline  Loky666
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 14:45   Citovat  

Tenhle problem resim u dodavky. Vse sem natahl now. Antena+kab.+radio pioneer.+zesak na prijem fm.ten me stal 8set. A nic nepomohlo. Napadla me jedna vec..jestli to nerusi kostra auta,,!,,spalena,uhnila,kdekolv v kabelazi. Cooo???

drone je teď offline  drone
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 14:54   Citovat  

a neni treba ten kabel moc dlouhej? u te dodavky

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Loky666 je teď offline  Loky666
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 14:59   Citovat  

drone napsal:
a neni treba ten kabel moc dlouhej? u te dodavky
ma dva metry. Ale tim to neni to uz mam odzkouseny.

určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 15:05   Citovat  

ten samej problem...zkousel jsem vyresit ale nepovedlo se KO
tze posloucham CD

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 15:17   Citovat  

hm koukám že by to chtělo nějakého machra na elektro, který by dokázal čím by to třeba mohlo být...
jestli to třeba může mít spojitost s tou kostrou nebo jestli třeba zkusit odrušit zapalovací kabely a další podobné velké zdroje rušení...

marab je teď offline  marab
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 15:22   Citovat  

Tak já to u c6g řešil taky, problém jsem měl, že nebyl vytažený druhá část prutu antény. Dost často tyhle Honďácký kousky jsou uvnitř prutu tak zoxidované že nejdou vytahovat a nebo ten přechoďák mezi jednotlivíma prutama je moc velký. Takže rozebrat, vyčistit.

U jinýho auta jsem řešil stejný problém, nakonec jsem zjistil, že bylo zoxidované připojení antény ke kastli, tedy na kostru. To dokáže taky dělat divy.

Zatím jsem to pokaždé vyřešil tím, že jsem našel někde nějaký přechoďák v anténním vedení...

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2007 , 17:49   Citovat  

problém je v tom že tyto antény jseu bez anténích zesilovačů...bohužel nemám vědomí zda se dá zesilovač dokoupit...většinou obyčejná nalepovačka se zesíkem má lepší příjem než dvoumetrovej bič...proto vídáme u hond z NDR antény vzadu ve prostřed...mají totiž lepší příjem a je tam snadná montáž...jinak EDO kabel jde proměřit...kolik ohmů má mín si zrovínka nejsem jist...ale klasika i pro rádio vždy byla 75ohmů...u autorádií nejsem pevný v kramflecích...u antén je ukostření důležité u antén se zesíkem je kostra signál + napajení....

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 14:31   Citovat  

Ja to nastesti resit jeste nemusel,ale bud muze byt problem u konektoru (ale to spis,pokud je kabel dodelavany s nejakou prapodivnou koncovkou nebo je poskozeny uz podle pohmatu nebo na pohled) nebo spis pri kontaktovani prutu vevnitr anteny,do prutu vzdycky zatika voda.V pripade mechanicke anteny by ani horsi ukostreni na kastli (uhniva tam to ocko) nemel byt problem,jelikoz zemneni je i z druhe strany,od radia.
Odrusovaci cleny se pouzivaly kdysi v autech s neodrusenymi kabely (ja to na 120ce resil taky) a nejakym starym radiem,pak to dobre fungovalo jako audiootackomer.Po vymene za radio novejsi problem odpadl,jelikoz vyrobci autoradii uz z fabriky montovali do napetovyho vstupu odrusovaci civku (v te odrusovaci kostce,co se prodavala za 80Kc,byl jeden obycejny LC clen,proste to slo skrz civku taky).Ted uz to neni aktualni,i vzhledem k odrusovacim odporum ve svickach i jine konstrukci vn kabelu k nim.
Nekde bych tady mel mit samolepici antenu se zesikem z Globusu a sliboval jsem kdysi,ze ji nekdy otestuju.Treba se k tomu dokopu Úsměv .
PreludeZ napsal:
jo a mám tu opravu někde nafocenou, chtěl jsem z toho kdysi dělat návod ale pak jsem si říkal že taková blbost jako oprava vysouvací antény nikoho nezajímá. Možná bych ty foto ještě někde našel...

Ty jsi asi nemel ozvykany to ozubeny kolo,ze?Ja skoncil s opravou prave na tomhle.Mam doma zbytky 2 el.anten a ani jedna kvuli tomu nejde pouzit.Ty ale muzes udelat to,ze si sezenes kus koaxialniho dratu pres cely interier,dva spravny konektory,sbastlis,propojis a pojedes to otestovat.Pak budes vedet hned,jestli je problem s radiem nebo antenou.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 15:51   Citovat  

Wayne napsal:

Ty jsi asi nemel ozvykany to ozubeny kolo,ze?Ja skoncil s opravou prave na tomhle.Mam doma zbytky 2 el.anten a ani jedna kvuli tomu nejde pouzit.

ne, v tom typu antény který je v prelude je to ozubené kolečko co zabírá do ozubeného prutu se šikmými zuby, axiální vůlí a zatížené axiálně pružinkou a když je třeba ten prut zarezlý nebo jinak poškozený a síla na zasunutí/vysunutí je tak velký že by došlo k poškození tak to kolečko začne přeskakovat zoubky a neožvýká se.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 15:57   Citovat  

Na cem myslis,ze jsem mel tu antenu ja Mrk ?
Ale ted si uvedomuju,ze ozvykany byly vlastne zoubky na tom "pruhu" ,co vytahuje prut,jeste jsem se vztekal,proc tak namahanou cast delaji plastovou.Pomichalo se mne to s mosaznym kolem,co jsem mel na sibru na Escu.
Elektrickou antenu mam ted na A1G,nejaky univerzal,uz je taky v horsim stavu,syn predchoziho majitele couval se zaplym radiem pod stromecek u baraku Úsměv

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2007 , 19:23   Citovat  

No, tak koukám, že nás je hodně. Taky mám problém s příjmem. Chytám jen Český Rozhlas, Rádio OK a občas Impuls. to mi hlava nebere

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2007 , 20:31   Citovat  

taky mam spatny prijem (C4G), ale jeste sem to nemel rozebrane. Zaroven bych chtel tu antenu nejak schovat, nebavi me ji porad vytahovat kdyz chci poslouchat radio, a pak ji zas schovavat, aby mi ji nejaka cerna tlama neurvala...kolem anteny mi to stejne hnije, takze kdyz se to na jare bude opravovat, necham to asi zavarit uplne. Existuje neco jako integrovana antena, ze? Co to stoji a kde bych to sehnal?

Geronimo je teď offline  Geronimo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2008 , 21:52   Citovat  

Ty jo mě to u céra taky nějak blbě hraje, mám tam rádio kenwood, anténu naplno vytaženou, kabely pevně připojené, a prostě nemůžu někde naladit ani impuls a at jedu v jakymkoliv jinym autě tak vždy impuls krásně hraje bez šumum apod.Smutný jestli nemám slabý zesilovač...

snk. je teď offline  snk.
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2008 , 23:49   Citovat  

stejny problem....ale zase u jak kteryho radia... EVROPU 2 treba nechytim obcas vubec a BONTON i "v horach"

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2008 , 8:02   Citovat  

treba na to ma vliv poloha anteny ja mam na crx2 antenu na pravym zadku a hraje to na how... predtim sem mnel crx2 s antenou ve sloupku u ridice a tu sem kolikrat ani nemusel vyndavat. nevim jak se signal chova u radia ale kdyz sem si hral s vysilackou CB tak poloha anteny mela zasadni vliv na prijem, nejlepsi je uprostred strechy. obcas se taky stava kdyz se podari ustrihnout koaxialni kabel na urcitej nasobek vlnovy delky tak se ten signal proste ztrati. tipoval bych ze my co nam to blbe hraje mame antenu vzadu na pravy strane pořádnej výtlem

cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2008 , 8:10   Citovat  

FastCivic napsal:
taky mam spatny prijem (C4G), ale jeste sem to nemel rozebrane. Zaroven bych chtel tu antenu nejak schovat, nebavi me ji porad vytahovat kdyz chci poslouchat radio, a pak ji zas schovavat, aby mi ji nejaka cerna tlama neurvala...kolem anteny mi to stejne hnije, takze kdyz se to na jare bude opravovat, necham to asi zavarit uplne. Existuje neco jako integrovana antena, ze? Co to stoji a kde bych to sehnal?

integrovana antena se prodava vydel sem docela zajimavou, ktera se pripoji jenom k vyhrejvani zadniho skla a ma v sobe zesilovac

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2008 , 13:16   Citovat  

No ja mam taky antenu v haji, asi urvanou, tak ji mam odpojenou, Radio mi nehraje od doby koupe Preludky.
Chtel jsem to vyresit zesilovacem a dratem v palubovce, ale ono když nema co zesík zesilit je to k ničemu.
Radio mi ale zatím nechybí, ikdyz bych ho asi do budoucna chtel.

georgo je teď offline  georgo
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2008 , 14:12   Citovat  

U mě pomohla výměna rádia. Myslím, že ty origo antény nejsou zcela super a pokud je tam ještě radio, které se signálem má taky problém, tak je to na levačku. Je pravda, že to nové rádio ani nepotřebuje anténu..............jsem jen přiložil kus drátu co se válel na ponku a hned jsem měl 4 stanice Úsměv

určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 9:52   Citovat  

podarilo se nekomu z "postizenych" spatnym prijmem vyresit tento problem??

ja uz zkusil snad vse, natahani kabelu, vymenu radia, vymenu anteny a nic, stale jak nastartuju tak mam zlej prijem a slysim tam altik.
Ted mam antenu nalepenou nad zrcatkem na okne a stale stejne Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
špatný příjem rádia
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď