Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
6G Vti nebo 5g Vti ?? Sedan nebo hatchback ??
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
svobic je teď offline  svobic
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 14:57   Citovat  

čus Honda (Hondaři)
tak jsem se dostal konečně k tomu že jsi pořídím novou Hondu Vti VTEC
a chtěl bych poradit od zdejších členů Fóra který vlastní 5G Vti (sedan,hatchback) nebo 6G Vti jen hatchback
chtěl bych zjistit všechy plusy a zápory těchto modelových řad Honda

Tak kdyby jste si udělaly chvilku čas a rozepsaly jse tady nebo mě do PM budu moc rád za každou zkušenost,radu,prostě cokoliv co mi pomůže se rozmyslet kterou řadu si pořídím G4G

Všem zůčastněním Děkuji je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 16:01   Citovat  

nejprv napiš k čemu auto chceš co od něj čekáš a budeš požadovat, v kolika lidech jezdíš, jakou by mělo mít výbavu apod.

abys sis nemyslel, že jentak kecam tak sem měl 5g vti sedan a teď mam hatch Mrk
   Návrat  
eric je teď offline  eric
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 17:28   Citovat  

Já vlastním 6g VTi hatch 4roky, kupoval jsem ho s 65tis kilometry, za tu dobu co ho mám - cca 40tis km, co jsem neodku**il sám, to neodešlo,nepočítaje výfuk, dával jsem komplet nerez. Motor super, místa pro 4 lidi akorát (rozvor C6g = C5g sedan), kufr je prcek, náhradní díly velmi dobře dostupný a za dobrý ceny(ale to asi jak 5g tak 6g). C5g hatch je uvnitř stísněnější a ikdyž hromada lidí je jednoznačně pro něj, 6g je taky krasavec, jen to chce trochu citu OK
ps. 6g hatch proti 5g hatch vypadá už jako auto, ne jen kousek plechu se sklem Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 18:42   Citovat  

posero napsal:
nejprv napiš k čemu auto chceš co od něj čekáš a budeš požadovat, v kolika lidech jezdíš, jakou by mělo mít výbavu apod.

abys sis nemyslel, že jentak kecam tak sem měl 5g vti sedan a teď mam hatch Mrk

Takže budu požadovat každodení popojíždění do práce Se stydím

a co se týče lidí tak max jsou tak 4 víc určitě ne..

tak výbava je snad u každého Vti stejná ne ?

a právě mě zajímalo jaký jsou ty sedany v 5G Vti jaký jsou jejich nedostatky,nejčastější závady atd.. prostě vše co považuješ za důležité OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 18:45   Citovat  

eric napsal:
Já vlastním 6g VTi hatch 4roky, kupoval jsem ho s 65tis kilometry, za tu dobu co ho mám - cca 40tis km, co jsem neodku**il sám, to neodešlo,nepočítaje výfuk, dával jsem komplet nerez. Motor super, místa pro 4 lidi akorát (rozvor C6g = C5g sedan), kufr je prcek, náhradní díly velmi dobře dostupný a za dobrý ceny(ale to asi jak 5g tak 6g). C5g hatch je uvnitř stísněnější a ikdyž hromada lidí je jednoznačně pro něj, 6g je taky krasavec, jen to chce trochu citu OK
ps. 6g hatch proti 5g hatch vypadá už jako auto, ne jen kousek plechu se sklem Velmi šťastný

To máš pravdu mě jse taky spíše líbí 6G Vti hatch. než 5G Vti hatch.

takže tvé zkušenosti s 6G Vti jsou pozitivní.jenom se zeptám kupoval jsi ho v cizině nebo tady v čr Cooo???
   Návrat  
eric je teď offline  eric
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 22:16   Citovat  

svobic napsal:
To máš pravdu mě jse taky spíše líbí 6G Vti hatch. než 5G Vti hatch.

takže tvé zkušenosti s 6G Vti jsou pozitivní.jenom se zeptám kupoval jsi ho v cizině nebo tady v čr Cooo???

jj pozitivní, kupoval jsem z bazaru v čr, auto původem taky z čr se servisní knížkou.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 22:24   Citovat  

ok obrovská nevýhoda sedanu 5g je jeho nepraktičnost, jen 4 místa k sezení né 5 (ale za to parádní), je to dáno zadní sedačkou kterou nelze sklopit a malej vstup do kufru, jinak závady jsou stejný jako u hatch koroze lemů, prahů nic novýho.výhody proti 3d jsou jednoznačně větší stabilita a komfort jízdy..
výbava se liší v mlhovkach a klimě
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 22:38   Citovat  

Měl jsem c6g 3d sice jen 1.4 a ted mám c5g sedan vti a co se týče prostoru atd tak si sedan nemůžu vynachválit zatím. Ledničky a takový věci nevozím a když tak ne 5x za rok aby me to štvalo že se mi tam nevleze , jinak co mám c5g sedan oproti c6g 3d mě přijde pohodlnější ohledně prostě více dveří a většího kufru. Vlezou tam 4ks 16tek alu obychtých a ještě je místo na nějaké drobnosti což u 3d max se sklopenými sedačkami. Sedačky teda u c5g4d Vti nejdou sklopit ale v největší nouzi jdou vyšroubovat,nic tak strašnýho. Ač je to paradox tak mi právě přijde zatím praktičtější než 3d u c6g Úsměv Na dovolenou mi třeba kufr sedanu stačil, u c6g3d nestačil a kdybych jel ve více lidech tak ve 3d by to nešlo...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 22:42   Citovat  

posero napsal:
ok obrovská nevýhoda sedanu 5g je jeho nepraktičnost, jen 4 místa k sezení né 5 (ale za to parádní), je to dáno zadní sedačkou kterou nelze sklopit a malej vstup do kufru, jinak závady jsou stejný jako u hatch koroze lemů, prahů nic novýho.výhody proti 3d jsou jednoznačně větší stabilita a komfort jízdy..
výbava se liší v mlhovkach a klimě

Ale EG9 mají ty mlhovky jen výjímečně... Ble Jinak i když ten vstup do kufru je malý tak kur sám o sobě je fakt parádní a odstěhoval jsem v něm už hodně věcí je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 22:57   Citovat  

nemyslim že by byly jen vyjímečně, na autech nejsou protože se po bouračkach nedávali nový asi Velmi šťastný
   Návrat  
Raven je teď offline  Raven
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 22:58   Citovat  

Čau já mám C5g VTi hatch. motor je super, spotřeba je přijatelná i při nějaké svižnější jízdě. je to dobrý

Prostor uvnitř autu taky nechybí v pohodě se tam vměstnají 4 lidé a i tak mají dost místa.

Kufr je skromnej, na pár igelitek s nákupem ale co bys taky čekal od sportovního auta že. HaHaaa

Pokud jde o spolehlivost, já vlastním auto teprve půl roku a zatím se nevyskytla žádná závada, ono

taky hodně záleží na tom jak se k autu choval a zacházel s ním původní majitel/é nebo taky v jakých podmínkách bylo provozováno apod. Úsměv

ale pokud koupíš dobrý kus tak si myslím že žádné problémy nenastanou.

Je pravda že u těchto aut je vyšší opotřebení brzd, pak ta koroze zadních lemů i když pokud bys koupil 6g tak ta už měla pozinkovanou kastli.

Nevim no pak už záleží na tobě pro co se rozhodneš já osobně bych bral 5g.

jenže to je právě ono vždycky majitel 5géčka bude vychvalovat 5g a majitel 6g zase naopak no.

Ale prostě Civic 5g je poslední charizmaticky placatá šipka originál Made in JAPAN. je to dobrý Honda

Ty další generace už prostě nejsou to co to bývalo.

Určitě by ti taky hodně pomohlo kdyby sis každé z aut zkusil. Úsměv OK
   Návrat  
Robik je teď offline  Robik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 23:31   Citovat  

posero napsal:
nemyslim že by byly jen vyjímečně, na autech nejsou protože se po bouračkach nedávali nový asi Velmi šťastný

Jo, takže podle tebe měly mlhovky ze série všechny EG9 jo? HaHaaa
   Návrat  
hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 10:58   Citovat  

taky mam dilema co se tyce rozhodování jestli 5g a 6g, ale myslim ze bezpecnost jasne vyhrála pac ten 5g to je opravdu papir na 160 hp, (6g abs, airbagy, o neco tezsi, mozna i brzdy sou lepsi od 5g) ale ten cenovej rozdil je celkem velkej tak nevim nevim, jakej je rozdil v brzdach a podvozku mezi 5g a 6g ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 11:15   Citovat  

Robik napsal:
Jo, takže podle tebe měly mlhovky ze série všechny EG9 jo? HaHaaa

to je jasný, že ne ale myslim, že mam pravdu ve většině případů
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 11:17   Citovat  

hometuner napsal:
taky mam dilema co se tyce rozhodování jestli 5g a 6g, ale myslim ze bezpecnost jasne vyhrála pac ten 5g to je opravdu papir na 160 hp, (6g abs, airbagy, o neco tezsi, mozna i brzdy sou lepsi od 5g) ale ten cenovej rozdil je celkem velkej tak nevim nevim, jakej je rozdil v brzdach a podvozku mezi 5g a 6g ?

bezpečnost jasně hovoří pro 6g OK brzdy jsou stejný a podvozek je myslim taky stejnej, jen kastle je tužší
   Návrat  
Maci je teď offline  Maci
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 11:17   Citovat  

Já mám civica 6g (anglana)
1,8VTI,124kW jsem s nim velice spokojeny...
je to prakticke auto,jak rodinne,tak sportovni.
Zadny problem jsem s nim snad jeste nemel,akorat kdyz jsem to koupil,tak jsem musel nechat pretesnit olejovou vanu.
Zakladni veci jsem nechal udelat a od ty doby pohodicka. Mám ho necely rok.

CIMG0362.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
CIMG0362.JPG, 109.68 kB
   Návrat  
chefino je teď offline  chefino
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 11:33  Naposledy upravil chefino dne 19.1.2009 , 22:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Priklanam sa k vyssej bepecnosti C6g. Je sice o trochu tazsia, ale s tym lahkym B16A2 je to strela Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 12:32   Citovat  

Tak Děkuji všem za příspěvky a rady OK

Už jsem zmenšil výběr mezi 5g sedan nebo 6G hatchback VTEC (Vti)

Takže jestli ještě někdo považuje něco za důležité a chce se podělit se začínajcím Hondařem o své zkušenosti(poznatky) se svojí károu G4G budu velmi rád Mrk

A ještě bych se chtěl zeptat co myslíte je lepši kupovat auto zde v čr nebo v německu ?
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 12:37  Naposledy upravil alien44 dne 18.1.2009 , 12:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

svobic napsal:
Tak Děkuji všem za příspěvky a rady OK

Už jsem zmenšil výběr mezi 5g sedan nebo 6G hatchback VTEC (Vti)

Takže jestli ještě někdo považuje něco za důležité a chce se podělit se začínajcím Hondařem o své zkušenosti(poznatky) se svojí károu G4G budu velmi rád Mrk

A ještě bych se chtěl zeptat co myslíte je lepši kupovat auto zde v čr nebo v německu ?

Taky záleží na tom, jak jsi dobrý řidič a jestli vůbec Vtičko využiješ. Já mám papíry cca 3 roky a na vti se ještě třeba necítím. Nemyslím si, že bych toho najezdil málo ale těch koníku je tam dost a je škoda takové auto rozbít
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 12:38   Citovat  

zalezi co od auta chces. me osobne vyhovoval vic 5G, ale je s bezpecnosti na stiru, 6g neni spatny, ale vic tezkopadny. muj vysnenej je 5G hatch s motorem z ITR, ale ja to chci jako druhy auto bez interieru a co pude, tak z karbonu, lexanu a laminatu. jen tak proste pro zabavu. myslim si, ted uz holt zalezi jen na tvojem vkusu. 5g mi prijde vic japonsky. ostry tvary. a jestli 6g, tak jedine pofacelift. predfacelift je podle me hnusnej. jen pro upozorneni nemel sem ani jedno jako vti, obe sem mel nebo mam v normalni motorizaci, takze ti popisuju jen uzitny vlastnosti. co se tyce jizdnich vlastnosti, tak to ti nepomuzu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 12:39   Citovat  

alien44 napsal:
Taky záleží na tom, jak jsi dobrý řidič a jestli vůbec Vtičko využiješ. Mám mám papíry cca 3 roky a na vti se ještě třeba necítím. Nemyslím si, že bych toho najezdil málo ale těch koníku je tam dost a je škoda takové auto rozbít

koni tam sice je dost, ale zase jsou tam vytecny podvozky a nema to nakej brutalni kroutak. pokud jezdis hlavou, tak je to v pohode. taky sem presel z 90 koni v predokolce na 240 v oturbeny zadokolce a da se to...
   Návrat  
coodl je teď offline  coodl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 12:59   Citovat  

tak ja jsem mel c6g hatch a prodal jsem ho a poridil c5g coupe a ted jsem spokojen, nemam teda ani vti, ale casem tam prijde a asi do niceho jineho uz bych nechtel jit nez do coupe nebo sedanu Úsměv ale muj nazor je ten pokud chces auto jen na bezne jezdeni do prace atd, tak hatch staci a je ok i ta 6g pokud chces trosku blbnout tak bych sel do 5g Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 13:11  Naposledy upravil svobic dne 18.1.2009 , 17:18, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Nejsem samozřejmě S.Loeb Velmi šťastný

Ale chci sportovní auto u kterýho když šlápnu tak se ostatní budou dívat jen na moji pr--l VTEC
Už proto jsem si vybral značku Honda a rovnou tu nejsilnější v obsahu 1,6 (Vti) už když jsem o něm poprvé slyšel toužil jsem po něm Velmi šťastný a těd už konečně jsem se k tomu dostal že v létě budu kupovat Vti Je to tam.

a ještě nejsem pořádně rozhodnutej kterou generaci(sedan,hatch.) Cooo???

samozřejmě že je lepší čím novější tím lepší podle český hlavy Velmi šťastný ale o to mi nejde proto jsem sem dal tento příspěvek abych zjistil všechny pro a proti 5g(sedan),6g(hatch.)(Vti)
   Návrat  
wrestlingpeta je teď offline  wrestlingpeta
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 13:16   Citovat  

zdarec,ja mam civica 5g vti,a jsem snim absolutne spokojen,jedine co mne na nim stve jsou ty slabe brzdy to je proste des,jinak fakt super autko....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 14:07   Citovat  

posero napsal:
bezpečnost jasně hovoří pro 6g OK brzdy jsou stejný a podvozek je myslim taky stejnej, jen kastle je tužší
Opravdu je 6g (nemyslím anglána) tak bezpečnější oproti 5g? Když opominu srs což u posledních modelu 5g bylo taky tak co jsem vlastnil c6g tak mi oproti 5g přijde jen jakoby nafoukly ale v podstatě "stejný" jak 5g přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 14:11   Citovat  

Winie napsal:
koni tam sice je dost, ale zase jsou tam vytecny podvozky a nema to nakej brutalni kroutak. pokud jezdis hlavou, tak je to v pohode. taky sem presel z 90 koni v predokolce na 240 v oturbeny zadokolce a da se to...
Jsi si až tak jistej tím výtečný podvozky? Co má pak "obyč" ne typeR c8g za podvozek když tomu ujede v zatáčkách?Úsměv Viz test na HC c6g vti vs. c8g 1.8
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 14:18   Citovat  

Raven napsal:
Čau já mám C5g VTi hatch. motor je super, spotřeba je přijatelná i při nějaké svižnější jízdě. je to dobrý

Prostor uvnitř autu taky nechybí v pohodě se tam vměstnají 4 lidé a i tak mají dost místa.

Kufr je skromnej, na pár igelitek s nákupem ale co bys taky čekal od sportovního auta že. HaHaaa

Pokud jde o spolehlivost, já vlastním auto teprve půl roku a zatím se nevyskytla žádná závada, ono

taky hodně záleží na tom jak se k autu choval a zacházel s ním původní majitel/é nebo taky v jakých podmínkách bylo provozováno apod. Úsměv

ale pokud koupíš dobrý kus tak si myslím že žádné problémy nenastanou.

Je pravda že u těchto aut je vyšší opotřebení brzd, pak ta koroze zadních lemů i když pokud bys koupil 6g tak ta už měla pozinkovanou kastli.

Nevim no pak už záleží na tobě pro co se rozhodneš já osobně bych bral 5g.

jenže to je právě ono vždycky majitel 5géčka bude vychvalovat 5g a majitel 6g zase naopak no.

Ale prostě Civic 5g je poslední charizmaticky placatá šipka originál Made in JAPAN. je to dobrý Honda

Ty další generace už prostě nejsou to co to bývalo.

Určitě by ti taky hodně pomohlo kdyby sis každé z aut zkusil. Úsměv OK

Sry ale pár připomínek Úsměv

No kufr je spíš tragickej HaHaaa A sporťák? co že to? Nedělejte z normálního auta který má jen "silnější" motor a pár drobností supersport pořád HaHaaa

To mi trošku objasni? Záleží snad na stylu jízdy co se týče opotřebená brzd ne? to mi hlava nebere

Pozink má až c7g, slyšel jsem něco že i c6g měla už trochu upravy v ochraně karoserie ale až pofacelift ale nejsem si až tak jistej

Poslední made in japan je c6g ne? Ne c5g?

přátele Úsměv
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 14:24   Citovat  

svobic napsal:
Nejsem samozřejmě S.Loeb Velmi šťastný

Ale chci sporovní auto u kterýho když šlápnu tak se ostatní budou dívat jen na moji pr--l VTEC
Už proto jsem si vybral značku Honda a rovnou tu nejsilnější v obsahu 1,6 (Vti) už když jsem o něm poprvé slyšel toužil jsem po něm Velmi šťastný a těd už konečně jsem se k tomu dostal že v létě budu kupovat Vti Je to tam.

a ještě nejsem pořádně rozhodnutej kterou generaci(sedan,hatch.) Cooo???

samozřejmě že je lepší čím novější tím lepší podle český hlavy Velmi šťastný ale o to mi nejde proto jsem sem dal tento příspěvek abych zjistil všechny pro a proti 5g(sedan),6g(hatch.)(Vti)

Ahoj, být tebou, přidal bych do výběru 6G VTI Fastback Anglán.
Je to z těch možností, co si psal, nejbezpečnejší auto. Má nejlepší výbavu, nejsilnější brzdy(stejné jako ITR), má nejlepší podvozek včetně LSD, stabilizátory, navíc je nejvíce pohodlný.
Nevýhoda je větší spotřeba (1.Cool, těžší auto(není tak svyžný) a vyšší pořizovací cena
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 14:30   Citovat  

Fish napsal:
Ahoj, být tebou, přidal bych do výběru 6G VTI Fastback Anglán.
Je to z těch možností, co si psal, nejbezpečnejší auto. Má nejlepší výbavu, nejsilnější brzdy(stejné jako ITR), má nejlepší podvozek včetně LSD, stabilizátory, navíc je nejvíce pohodlný.
Nevýhoda je větší spotřeba (1.Cool, těžší auto(není tak svyžný) a vyšší pořizovací cena

ma jeste jedno nej pořádnej výtlem je ze vsech civicu nejosklivejsi pořádnej výtlem
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2009 , 14:37   Citovat  

Winie napsal:
ma jeste jedno nej pořádnej výtlem je ze vsech civicu nejosklivejsi pořádnej výtlem

No,co se týče předku, dle mého je nejhezší, nebo lépe řečeno, nejelegantnější, ale zadek ošklivý,to souhlasím naštvanej
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
6G Vti nebo 5g Vti ?? Sedan nebo hatchback ??
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina