Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
katalyzator, co s nim
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
LastV8 je teď offline  LastV8
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 8:49   Citovat  

zdravicko....zasvietila mi kontrolka Check Engine a mam kod :0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold.... v servise mi tvrdia, ze zomrel katalyzator, ale sa mi to zda dost skoro: 50 000 km....podla netu to moze byt lambda, diera v potrubi a katalyzator....asi mi to presne nepovie ziaden servis, mi pripada, ze funguju na systeme pokus-omyl, vymeniaju za radom a snad nieco zaberie....takze rozmyslam, ze ked uz musim vymenit kat, tak nezoberiem origo za 20000, ale som nasiel UNI sportovy:
tudy odkaz
...z toho webu mi odpisali, ze emisie po nom budem mat rovnake, to sa mi nezda, ale nie som vobec odbornik na katalyzatory....kedze ma priepustnost 100CSPI, namiesto 400, tak sa to musi prejavit na emisiach nie? Mam dve lambdy, ta druha je prave za katom, takze ak sa netrafim do ucinneho katu, zase mi zasvieti Check Engine....preto potrebujem radu, ze ake mate skusenosti so sportovym katom na novsich - dvojlamdbovych vozidlach (cca >2001)....popritom rozmyslam, ze si dam urobit aj komplet zvody az po kat, ale ci to nie je zbytocna investicia....nasiel som znackove 4-1 DC sports (4-2-1 su tiez, ale pri kazdom je nalepka off road use only - nesplnaju street legal specs)...kedze aj seriove su 4-1 tak to snad tak velky rozdiel nebude (cital som kvantum o tom, ze 4-1 su dobre na vysoke otacky a 4-2-1 su na krutak nizsie, ale ved aj origo su 4-1??????, takze snad to je ok)...okrem toho neuveritelne dlho mi vrta v hlave, preco sa vsade pise, ze vymenou samotnych zvodov ziskam napr. 7 PS....v com je ta pridana hodnota? kukal som seriove, jednotlive vetvy maju rovnaku dlzku...a tuningove nemozu mat ani vacsi priemer, lebo by sa nedali napasovat na ruru s katom a z hora na motor, tam su diery pevne.....viem si predstavit teoriu, ze su lestene a vyfukove plyny lepsie klzu, ale fakt je to v tom? sorry za dlhsi clanok, ale nebudem zakladat X-tem, ked riesim aj tak potrubie Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 9:20   Citovat  

Zdravím,vím že Honda není Fiat,ale ne Doblu 1.6 16V mám naprosto stejný kat,má to taky lambdu před a za katem a vůbec nic to neudělalo. normálka to funguje jen po namontování to hůř drželo volnoběh,ale po cca 7km si to jednotka dorovnala a je to v pohodě,najel jsem s ním už 86 000 a pohoda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 10:42   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Zdravím,vím že Honda není Fiat,ale ne Doblu 1.6 16V mám naprosto stejný kat,má to taky lambdu před a za katem a vůbec nic to neudělalo. normálka to funguje jen po namontování to hůř drželo volnoběh,ale po cca 7km si to jednotka dorovnala a je to v pohodě,najel jsem s ním už 86 000 a pohoda

"naprosto stejny" myslis asi ten sportovy? to by bolo fajn a predpokladam, ze aj na emisnych kontrolach prechadzas v pohode....

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 12:28   Citovat  

Přihodím sem svojí zkušenost s univerzálním katem. Dal jsme na C5G 1,5 uni kat do obsahu 2,2 a byl zvědavý jestli bude fungovat až půjdu na emise.
Auto prošlo emisema v pohodě, jenom trvalo chvilku dýl než se ten větší kat ohřál na provozní teplotu. Pak už byly emise jako u novýho motoru.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 12:46   Citovat  

LastV8 napsal:
"naprosto stejny" myslis asi ten sportovy? to by bolo fajn a predpokladam, ze aj na emisnych kontrolach prechadzas v pohode....

jj přešně tak,dokonce jsem objednával ze stejnýho obchodu..Emise naprosto v pohodě a jak psal kolega,vzal jsem větší,maličko pomaleji se ohřívá a hlavně kuli průměru trubky.. mel jse 55mm což na 1.6 nebylo podle jejich popisu.Prostě průměru trubky,aby to nebylo zaškrcený...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 13:25   Citovat  

Jakub Erben napsal:
jj přešně tak,dokonce jsem objednával ze stejnýho obchodu..Emise naprosto v pohodě a jak psal kolega,vzal jsem větší,maličko pomaleji se ohřívá a hlavně kuli průměru trubky.. mel jse 55mm což na 1.6 nebylo podle jejich popisu.Prostě průměru trubky,aby to nebylo zaškrcený...

aha...takze relativne v pohode....ale neviem ako su emisne kontroly, ci auto ktore je podla EURO 4 normy v katalogu, ci staci ka splna EURO 2, lebo kat je podla specifikacie asi len EURO 2, ten sportovy.....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 13:27   Citovat  

LastV8 napsal:
aha...takze relativne v pohode....ale neviem ako su emisne kontroly, ci auto ktore je podla EURO 4 normy v katalogu, ci staci ka splna EURO 2, lebo kat je podla specifikacie asi len EURO 2, ten sportovy.....

Tak tohle ti nepovím,ale vím že já mám Euro 3 a na emisích v pohodě,jak na benzín tak Plyn...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 14:45   Citovat  

a tak ma napada, ze ani neviem aky priemer si mam objednat...lebo na americkych forach som nasiel nieco take, ze 45cm, ale 45 cm sa mi zda malo, lebo som vizualne pozeral a hned ako sa pozbieraju vetvy zo zvodov, tak ku katalyzatoru ide relativne hruba rura, rozhodne viac ako 45cm, lebo 45 cm mam vyfuk, to som meral....ale zase som cital, ze ma dvojitu stenu, tak preto je hruba.....a neviem najst nikde, ani v prirucke, ani v objednavkach autokelly a pod, ze kolko ma priemer...no hrozne.......taka banalita, ze priemer serioveho potrubia a neviem to vyhladat....

James je teď offline  James
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 19:08   Citovat  

LastV8 napsal:
a tak ma napada, ze ani neviem aky priemer si mam objednat...lebo na americkych forach som nasiel nieco take, ze 45cm, ale 45 cm sa mi zda malo, lebo som vizualne pozeral a hned ako sa pozbieraju vetvy zo zvodov, tak ku katalyzatoru ide relativne hruba rura, rozhodne viac ako 45cm, lebo 45 cm mam vyfuk, to som meral....ale zase som cital, ze ma dvojitu stenu, tak preto je hruba.....a neviem najst nikde, ani v prirucke, ani v objednavkach autokelly a pod, ze kolko ma priemer...no hrozne.......taka banalita, ze priemer serioveho potrubia a neviem to vyhladat....

45mm? HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 19:16   Citovat  

ja bych tam kat nedaval Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 19:23   Citovat  

Brnďa napsal:
ja bych tam kat nedaval Úsměv

pokuď má lambdu před i za katem,jako že má,bude mu jednotka hlásit kat mimo rozsah,nebo tak něco... pokuď je jen jedna sonda,tak poho i bez no..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 21:30   Citovat  

James napsal:
45mm? HaHaaa

z hondy mi poslali nakres a kazdy diel potrubia ma iny vnutorny aj vonkajsi priemer....dokonca aj kat ma na vstupe cca 52 mm a na konci 43mm.....takze je to dost zaujimave....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 21:32   Citovat  

Jakub Erben napsal:
pokuď má lambdu před i za katem,jako že má,bude mu jednotka hlásit kat mimo rozsah,nebo tak něco... pokuď je jen jedna sonda,tak poho i bez no..

ved prave to riesim, aby mi check engine nesvietil....lebo pri tomto check engine, nejde ECU v ochrannom mode, ale ide normalne, len upozornuje na emisie....takze auto by mi vydrzalo az do emisnej, ale ma hneva check engine non-stop zasvieteny....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 21:34   Citovat  

LastV8 napsal:
ved prave to riesim, aby mi check engine nesvietil....lebo pri tomto check engine, nejde ECU v ochrannom mode, ale ide normalne, len upozornuje na emisie....takze auto by mi vydrzalo az do emisnej, ale ma hneva check engine non-stop zasvieteny....

to jsem reagoval na tu vtipnou odpověď kolegy,aby jsi tam nedával nic... moc dobře vím co to pak hlísí...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 13:05   Citovat  

a vlastne co s tym faktom, ze univerzalne nemaju port na druhu lambdu? nedostane moj mechanik infarkt, ze si bude vyrabat vrtanim otvor pre lambdu?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 13:09   Citovat  

LastV8 napsal:
a vlastne co s tym faktom, ze univerzalne nemaju port na druhu lambdu? nedostane moj mechanik infarkt, ze si bude vyrabat vrtanim otvor pre lambdu?

to nevím,ale co je na tom vyvrtat díru do potrubí kousek za kat,navařit tam nízkou matici,teďka nevím kolik to je M závit a stoupání a do něj zašroubovat sondu?Takle jsem si to dělal sám a no problem..

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 13:14   Citovat  

m 18x1,5

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 13:23   Citovat  

ok...tak snad to nebude problem.....v honda ma zabili, ze katalyzator je 600 EUR bez DPH.....

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 18:06   Citovat  

monty napsal:
m 18x1,5

teďka jsem to zjistil,takže můžu jen potvrdit... nebyl jsem si jistej ze stoupáním

Obsah fóra Honda-club.cz   
katalyzator, co s nim
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina