Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CB vysilacka
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ne-moc je teď offline  ne-moc
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 15:43   Citovat  

Ahoj lidicky..
Chtel sem se poptat jak je to s antenou k CB vysilackam..Jestli musy byt k vysilacce presne dlouha antena nebo jestli tam muzu pripojit jakkoliv dlouhou.Nemam s tim zkusenosti tak se radsi ptam.Dekuji.

Co Vy a vysilacky??Co treba na srazech pri hromadne jizde??Ste na spolecny frekvenci a hlasite kde jde jaky snek prez cestu?? Tak by to melo byt ne??
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 15:45   Citovat  

vysílačku jsem měl naposled když mi bylo 13 let. Takovou od vjetnamců na 9tivoltovku. Mělo to dokonce i čudlík pro morzeofku. Od tý doby jdou vysílačky mimo mě Velmi šťastný

jinak pokud jde o tu antenu tak si myslim, že je to na tobě, jak velkou anténu si tam dáš. jen počítej u menší antény s menšim výkonem a tedy i nižšim dosahem

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 15:56   Citovat  

ne-moc napsal:
Ahoj lidicky..
Chtel sem se poptat jak je to s antenou k CB vysilackam..Jestli musy byt k vysilacce presne dlouha antena nebo jestli tam muzu pripojit jakkoliv dlouhou.Nemam s tim zkusenosti tak se radsi ptam.Dekuji.

Co Vy a vysilacky??Co treba na srazech pri hromadne jizde??Ste na spolecny frekvenci a hlasite kde jde jaky snek prez cestu?? Tak by to melo byt ne??

já sice nezkoušel CBčko, ale nějaké normální vysílačky od motoroly v dvou za sebou jedoucích autech, ale vůbec to nefungovalo. Nachápali jsem proč. Prostě vůbec, jako kdyby byli každá na jiné frekvenci.

Mylsím, že CB bude fungovat v pohodě. s tou antenou netuším kouř

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 16:00   Citovat  

čím máš lepší anténu tím samozřejme lip.doporucuju Prezidenta

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 16:55   Citovat  

Koukam ze je to tu samej "znalec" :o) Ja mel v aute CBcko a pokud se chces vyvarovat problemum, tak si to nech natahat od nekoho kdo ma na to pristroje. Opravdu zalezi na delce kabelu, kvalite anteny, delce anteny, atd.. Me osobne se po vlastni instalaci stalo ze jsem kazdeho slysel, ale nikdo me..a posleze me to pak odladoval jeden profik starsi pan a opravdu hodne zalezi na vsem. Dopredu ale zvaz zda se ti ta sranda vyplati, samotna antena neni vunec levna zaleztitost (ja kupoval magnetickou - asi nejlepsi varianta aby byl zachovan vzhled) Dneska ale vim, ze pokud nejezdis denne 300km po dalnici aby jsi krafal s kamionakama, tak je ti to knicemu.

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 17:03   Citovat  

gizmi napsal:
Koukam ze je to tu samej "znalec" :o) Ja mel v aute CBcko a pokud se chces vyvarovat problemum, tak si to nech natahat od nekoho kdo ma na to pristroje. Opravdu zalezi na delce kabelu, kvalite anteny, delce anteny, atd.. Me osobne se po vlastni instalaci stalo ze jsem kazdeho slysel, ale nikdo me..a posleze me to pak odladoval jeden profik starsi pan a opravdu hodne zalezi na vsem. Dopredu ale zvaz zda se ti ta sranda vyplati, samotna antena neni vunec levna zaleztitost (ja kupoval magnetickou - asi nejlepsi varianta aby byl zachovan vzhled) Dneska ale vim, ze pokud nejezdis denne 300km po dalnici aby jsi krafal s kamionakama, tak je ti to knicemu.

Ale co to povidas.Staci vyjet na kopec a najde se dost radioamateru ktery po vecerech vysilaj,a vetsinou se vsichni znaj ze zavodu.a muzes si v klidku pokecat...sice na to mam skolu ale kamos je na tohle fakt 100% uchyl pořádnej výtlem pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 17:09   Citovat  

Rada36: eeeehm..a ted me rekni proc to mit v aute, kdyz to muzes mit doma a to jeste levneji? je to dobrý Jinak tohle nikomu neberu, pokec se tam da dobrej..ale na 99% jen s chlapama (ja nejsem gay) a hlavne se starsima rocnikama (na to jsem moc mladej) Velmi šťastný

Bány je teď offline  Bány
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 19:00   Citovat  

gizmi napsal:
Rada36: eeeehm..a ted me rekni proc to mit v aute, kdyz to muzes mit doma a to jeste levneji? je to dobrý Jinak tohle nikomu neberu, pokec se tam da dobrej..ale na 99% jen s chlapama (ja nejsem gay) a hlavne se starsima rocnikama (na to jsem moc mladej) Velmi šťastný

hm a co takhle info o dopravní sitauci, kde jsou chlupatý a tak? to tě asi taky nebere co?

Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 20:25   Citovat  

myslim ze klasickym Cb uz odzvonilo, drive sem to pouzival jako"telefon" jak klasicky pasmo 27Mhz tak 2m(dvoumetr) delaj to uz jen fandove a jezdi na srazy,souteze atd....drive byly mobily draha zalezitost a uz vubec nemluvim o internetu ,kde pri tehdejsich rychlostech bylo takrka nerealne si "za malo penez" popovidat,v dnesni dobe ma kazdej skype a jine a velmi se rozsirili PMR-ky ,ktery sou male a ty lepsi maji dosah i nekolik Km,takze kdyz jedes na cestach ve vice lidech,nebo na srazech je to dobra vec:) jinak na auto bych take volil magnetku,nemusis vymyslet zadne drzaky na klasicke bice a tohle proste placnes na strechu a jedes(samo ze to nemuzes honit 200 na dalnici:)) jo kamionaci vyuzivaji Cb stale hojne a to z duvodu ktere tu byly popsany.... info o doprave ,pokec s krajanem.jeste sem tam potkam nekoho s autem ale to je vyjimka,pokud si z toho chce clovek udelat konicka a pokecat si s nekym na druhy strane rep. tak kvalitni vybaveni stoji docela hafec(nemluvim tu o naky Cb za 500 a antene za 600)ale kvalitnich vecech radove za tisice.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 20:35   Citovat  

Hurikan: antenu za 600 asi uz ani nesezenes.. Velmi šťastný jinak plnej souhlas co jsi napsal.. je to dobrý

Bany: predpokladam ze jsi CB videl fakt jen z dalky u nekoho, vid? pořádnej výtlem Sorry, ale nevis o cem mluvis, protoze pokud mas predstavu ze CB funguje jako antiradar a dopravni zpravodajstvi, tak jsi

1. zaspal dobu
2. zaspal lidi (dneska se na tebe kazdej vykasle)
3. pokud to chces na to co jsi napsal, tak fakt radeji antiradar a kvalitni radio.. je to dobrý

ne-moc je teď offline  ne-moc
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 21:25   Citovat  

Kdyby nekdo 100% vedel jestli zalezi na velikosti anteny a jak at mi da prosim vedet.Anteny tu mam dve.Jak magnetku tak i antenu z kamionu s takovym spesl drzakem..Ale kazda ta antena je jinak velika. magnetka 116CM a ta na pevno ta ma asi prez 130.

Nebo kdyby byl nejaky odkaz na stranky kde je toto resene tak by asi taky pomohlo ja sem toho moc nenasel. Dik

Bány je teď offline  Bány
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 22:47   Citovat  

gizmi napsal:
Hurikan: antenu za 600 asi uz ani nesezenes.. Velmi šťastný jinak plnej souhlas co jsi napsal.. je to dobrý

Bany: predpokladam ze jsi CB videl fakt jen z dalky u nekoho, vid? pořádnej výtlem Sorry, ale nevis o cem mluvis, protoze pokud mas predstavu ze CB funguje jako antiradar a dopravni zpravodajstvi, tak jsi

1. zaspal dobu
2. zaspal lidi (dneska se na tebe kazdej vykasle)
3. pokud to chces na to co jsi napsal, tak fakt radeji antiradar a kvalitni radio.. je to dobrý

no, docela jo, tak z půl metru, zkus si projet s vysílačkou z Plzně do Prahy a věř mi, že pokud budou někde chlupatý, tak o tom budeš vědět dřív než rádio kiss me
1. rád spim šuk
2.na tebe možná Hihi ale jinak to furt funguje a neni to protizákonný
3. no coment

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2009 , 23:03   Citovat  

Bany: tak tuhle zkusenost tedy nemam.. to mi hlava nebere ale tak jsem rad ze alespon nekdo.. Velmi šťastný

peete je teď offline  peete
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 0:12   Citovat  

CB je stale vyuzivany, delkou anteny se to serizuje, kvalitni antenu koupis uz i za 600, kdyz si spocitam, ze serizeni od profika stoji asi 300, tak bych volil novou antenu, casto se stava, ze jak se vykyvuje na aute, tak se ulomi z civky, je potreba ji poradne proletovat

a jinak, podle prispevku je poznat, kdo CB ma nebo mel a kdo jen keca o nicem, je to nejrychlejsi antiradar, spousta ridicu upozornuje o vsem co se deje, kolony, nehody, radary, hlidky, a chci videt tak frajerskej antiradar, kterej zachyti laserovy radary, kdyz v aute pipne, ze zachytil signyl o mereni rychlosti, tak uz svestky dotycnymu tisknou fotku...

Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 2:28   Citovat  

kdysi jsem měl ručku ALAMAT 27 + kábl s externí anténou....v té době stála okolo 4000,- Tak to koukám!
ted se mi doma válí SENCOR co jsme koupili kvůli komunikaci z auta do auta přicestě na dovolenou

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 5:51   Citovat  

antena se ladí na násobky vlnový dýlky , je na to speci měřák (vím že to nesmělo přelízt přes 2 ale vypadlo mi jak se to měření jmenovalo) , bez toho sis sice něco poslechl ale moc sis nepokecal výkon šel do .......,ale to si nepokecáš ani se seřízenou -ty 4 W výkonu je prd , vozil jsem 50w topení a v cb jsem měl okulenou modulaci . jinak magnetka má výhodu že je snímatelná ale je míň výkonná , pevná antena používá střechu auta přímo jako protiváhu .nevím jak je to teď ale když jsem to vozil sebou tak na 10 bejvali kamioňáci a to bylo solidní zpravodajství Velmi šťastný , nebo když člověk v některým městě nemoh něco najít ,tak projel kanály ,našel nějaký místní a zeptal se a bylo OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 6:30   Citovat  

ten merak se jmenuje Swr-metr a ladi se to tak na 1,1-1,2 , 2 uz je docela spatny jinak na 10 furt kamionaci jsou.. tzn. ze tam sou i lidi kteri tam hlasi co,kde, kdy a proc,jednoho typka u nas mame,je v inval duchodu a celej den je jako jedno velky radio pro ridice:) jo 4W fakt malo,vetsina stanic jde preladit na vyssi vykon i treba jen o 2W ale je to znat,na prijem to zadny vliv samo nema...s kamaradem jsme to provozovali cca 5 let a on mel vcelku hodne slusny vybaveni,pamatuju si jak jsme mluvili prez SSB (saibent - nebo jak se to pise)s nakym chlapikem v Italii Úsměv

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 6:44   Citovat  

citace:
Swr-metr a ladi se to tak na 1,1-1,2
OK OK to je ono , 2 už byla hranice. já měl gianta Úsměv.s těma lidma -síla to byla v brně , tam ta cb čkářská komunita provozovala písničky na přání , bazar atp. OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2009 , 7:32   Citovat  

tady u nas v cesky lipe to taky tak vse fungovalo.... ale uz je to řada let,postupne s nastupem mobilu,inernetu to proste utichlo:( a to byl i duvod proc sem vse prodal,jinak tam byly velice chytri lidi,snad odevsech oboru,takze kdyz clovek potreboval radu,stacilo si pokecat se spravnym clovekem,to se mi na tom libilo nejvic:) ato i presto ze sem kecal s chlapama tak se nepovazuju za gaye papa tady na HC sou skoro samy chlapy taky a myslim ze gayove taky nejsou to mi hlava nebere jinak tet v praci mam jeste allamat 295(ale je u ni odpalenej budič) takze tak akorat vhodna na poslech,jinak sem mel jeste dig.echo a demodulatro hlasu(s tim fakt byla srandal) mluvit treba jako robot je to dobrý

for ne-moc :jeste kdyby si kupoval zvlast antenu a kabel,tak nezapomen ze tenhle koax je 50ohmu!! jeste ho mozna doma nekde mam(asi 20m) i s PL-kama tak bych ti ho klidne za postovny poslal Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
CB vysilacka
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina