Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 97 2.2VTEC
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 16:31   Citovat  

kupuju tohle auto,na co si dat konkretne pozor pri koupi,na co se zeptat,podivat atd...diky predem Úsměv jinak nevite,kolik zaplatim za prepis,jestli 5 nebo 3 tis?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 16:33   Citovat  

gratuluju Úsměv To teď budeš mít taky facelifta Mr. Green je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 16:49   Citovat  

jn Velmi šťastný jsem zvedav na ten "VTEC",kdyz tady o nem vsichni basni... Velmi šťastný
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 16:55   Citovat  

SonnyX napsal:
jn Velmi šťastný jsem zvedav na ten "VTEC",kdyz tady o nem vsichni basni... Velmi šťastný

je to 2,2 SOHC VTEC, moc bych od toho necekal.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 17:01   Citovat  

tak urcite to pojede lip nez f20z1,ne?jinak prosim o ty rady Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 17:06  Naposledy upravil 83427 dne 22.1.2009 , 17:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ninja napsal:
je to 2,2 SOHC VTEC, moc bych od toho necekal.

no pořád to pojede líp než jak by to jelo s 1.6 dohc vtec. Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 17:10   Citovat  

83427 napsal:
no pořád to pojede líp by to jelo s 1.6 dohc vtec. Mrk

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

jinak stahovacka uz dosla?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 17:38   Citovat  

SonnyX napsal:
pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

jinak stahovacka uz dosla?

asi ne. Pošta pod kterou spadam se chová poměrně anarchisticky, takže cokoliv, co by on ní běžný smrtelník a občan ČR očekával, že automaticky udělá tak neudělá. Dneska mi Daver hodil sem do práce klubovou kartu, protože pošta mi jí dosud nedoručila. Zejtra to bude tejden co to posílal. Doufam, že stahovačka dojde rychleji.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 18:07   Citovat  

ja myslim,ze to dojde nejpozdeji v pondeli...je to pojistene na 1000kc a dobirka stala 70kc,jinak nevite nekdo,kolik bych mel chtit za tyto ND: brzdový třmen, přední tlumič, těhlice, čepy+manžetu, rameno...diky Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 19:53   Citovat  

83427 napsal:
no pořád to pojede líp než jak by to jelo s 1.6 dohc vtec. Mrk

HaHaaa

EDIT: kdyz jsem se dosmal tak teda napisu komentar. Srovnavas nesrovnatelne. Srovnavas 2vackovy motor s jednovackovym, srovnavas 1,6 a 2,2. Svez se nekdy v nejakym civicu VT nebo VTi a treba zmenis nazor. Pac je to i o prevodovce, kterou ma myslim B16 dost dobrou. Jediny co bude mit 2,2 lepsi je kroutak takze pojede lip odspoda. Ale vzhledem k tomu ze muj civic jede srovnatelne nebo i o neco lip jak preluda H23 (160 koni) tak nevim nevim jestli by byl problem pojet kdekoliv accorda v 2,2 SOHC VTEC.
   Návrat  
caras je teď offline  caras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:07   Citovat  

No na co si dát bacha, podívat se pod víčko na dolejvání oleje, musí tam být čisto jak kdyby to vyjelo z fabriky, pokud tam bude černo tak to bylo uvařený, nebo byl přejížděn olej nad doporučený interval, motor by neměl nijak zvláštně klepat, dál bych se vyvaroval aut s tuningem, většinou je to auto po nějakým vrtákovi kterej s tím moh klidně dělat psí kusy a může být neodborně servisovaný. 2,2 bude mít koženej volant z něhož lze lehce odvodit zda sedí km s tachometrem. Jestli správně zhasínají SRS a ABS. Podívat se aby nebyly někde v palubce díry po HF, což je neopravitelný. Možná je dobrý skontrolovat funkci centrálu a dálky.
Já jsem ji taky sháněl ale ve stavu, kterej bych si byl ochotnej koupit jsem žádnou nenašel tak jsem skončil u 2l a docela toho lituju.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:15   Citovat  

ninja no chtěl bych vidět jak by se tä tvoje dvouvačková 1,6 prala s autem který má 1360kg, asi jako každá jiná jednašesktka, která má 140Nm Úsměv. Při cestě třeba do chorvatska v plně naložených autech bys možná pochopil proč podle tebe nijak zázračná 2,2 má v tomhle kolosu prim.
Prostě tohle nejde srovnávat u hondy věděli proč do type r acca dali 200k dvadvoojku a ne dvěstěkoňovou jednašestku z EK9 je to dobrý
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:22   Citovat  

caras napsal:
ninja no chtěl bych vidět jak by se tä tvoje dvouvačková 1,6 prala s autem který má 1360kg, asi jako každá jiná jednašesktka, která má 140Nm Úsměv. Při cestě třeba do chorvatska v plně naložených autech bys možná pochopil proč podle tebe nijak zázračná 2,2 má v tomhle kolosu prim.
Prostě tohle nejde srovnávat u hondy věděli proč do type r acca dali 200k dvadvoojku a ne dvěstěkoňovou jednašestku z EK9 je to dobrý

ja mam 2,2 bez vtecu, mel sem 1,6 obyc dohc, coz je pred vtecem a musim rict ze oproti accordovi to byla raketa, i plne nalozeny to jelo porad slusne, sves se v tom a poznas Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:30   Citovat  

ninja napsal:
HaHaaa

EDIT: kdyz jsem se dosmal tak teda napisu komentar. Srovnavas nesrovnatelne. Srovnavas 2vackovy motor s jednovackovym, srovnavas 1,6 a 2,2. Svez se nekdy v nejakym civicu VT nebo VTi a treba zmenis nazor. Pac je to i o prevodovce, kterou ma myslim B16 dost dobrou. Jediny co bude mit 2,2 lepsi je kroutak takze pojede lip odspoda. Ale vzhledem k tomu ze muj civic jede srovnatelne nebo i o neco lip jak preluda H23 (160 koni) tak nevim nevim jestli by byl problem pojet kdekoliv accorda v 2,2 SOHC VTEC.

myslel jsem to tak, že tady pomlouváte tyhle motory, ale je to to jediný použitelný pro tyhle auta. Nemůžeš chtít po těžkym accordu, aby měl kdoví jakej odpich. Vhodnější motor prostě neni. Prostě jestli 2.2 sohc vtec s timhle autem podle tebe nezahejbe, tak B16 už vůbec ne (1.6 je na tak těžký auto prostě slabá)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:32   Citovat  

Doporučuju si ten můj příspěvek přečíst ještě jednou Velmi šťastný a ten krátkej co o 1,6 napsal 83427 taky Hihi

acco_drtí_VTi.PNG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
acco_drtí_VTi.PNG, 22.04 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:34   Citovat  

83427 napsal:
myslel jsem to tak, že tady pomlouváte tyhle motory, ale je to to jediný použitelný pro tyhle auta. Nemůžeš chtít po těžkym accordu, aby měl kdoví jakej odpich. Vhodnější motor prostě neni. Prostě jestli 2.2 sohc vtec s timhle autem podle tebe nezahejbe, tak B16 už vůbec ne (1.6 je na tak těžký auto prostě slabá)

vsak jsem to myslel aby necekal od VTECu zadnej zazrak ze je to SOHC motor a ne DOHC. Samozrejmne ze ten motor je postaveny presne na takhle tezke auto (proto to je taky 2,2) ale necekal bych ze tam bude nejaky kopanec nebo neco takoveho. Vubec sem nechtel srovnavat slabouckou 1,6 s 2,2 prece jen rozdil vic jak pul litru na objemu. Tak to valím bulvy

EDIT: pac kazdej potom rekne ze ten VTEC vubec nejde znat. bodejt by ne u SOHC.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:38   Citovat  

ninja napsal:
vsak jsem to myslel aby necekal od VTECu zadnej zazrak ze je to SOHC motor a ne DOHC. Samozrejmne ze ten motor je postaveny presne na takhle tezke auto (proto to je taky 2,2) ale necekal bych ze tam bude nejaky kopanec nebo neco takoveho. Vubec sem nechtel srovnavat slabouckou 1,6 s 2,2 prece jen rozdil vic jak pul litru na objemu. Tak to valím bulvy

prostě mi jenom vadí jak se tu všichni posmívaj a já nevim co, přitom je to snad nejlepší motor pro tohle auto. takže timto bych asi ten offtopic , kterej jsem tu způsobil uzavřel
   Návrat  
sagi je teď offline  sagi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:38   Citovat  

a jakpak je na tom motor se spotrebou?planuju totiz koupit accord coupe 2,2 110 kW...Drive jsem mel accorda 2 litra 96kW a zralo to prumerne 9,5 a to jsem na to moc nedupal Smutný jinak dalsi postrehy na co si dat pozor pri koupi?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:39   Citovat  

sagi napsal:
a jakpak je na tom motor se spotrebou?planuju totiz koupit accord coupe 2,2 110 kW...Drive jsem mel accorda 2 litra 96kW a zralo to prumerne 9,5 a to jsem na to moc nedupal Smutný jinak dalsi postrehy na co si dat pozor pri koupi?

co jsem tu tak četl tak to má skoro stejnou spotřebu co ten dvoulitr (kterej mam já). Nešlapu na to ale řekl bych, že mam spotřebu nižší. Neměl jsi třeba zanesenej vzduchovej filtr?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:44   Citovat  

sagi napsal:

za 9,5 jede H22 kdyz tomu slapes na presky (nejedes pilu ale taky se neplahocis). Tos mel neco spatne. jinak myslim ze to jezdi od 8 vic.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:45   Citovat  

83427 napsal:
prostě mi jenom vadí jak se tu všichni posmívaj a já nevim co, přitom je to snad nejlepší motor pro tohle auto. takže timto bych asi ten offtopic , kterej jsem tu způsobil uzavřel

me tahle motory nevadi ale vadi mi kdyz nekdo napise: "jsem zvedav na ten "VTEC",kdyz tady o nem vsichni basni... "
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 20:47   Citovat  

Mě to bere taky 9 a víc v coupe není 2,2 vtec takže to bude brát +- jak ten 2l.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 9:23   Citovat  

diky za postrehy panove, jinak nezna nekdo tohle auto, treba od videni, pan mi nejspis zatajil, ze to bylo tezce bourane na pravou stranu, rameno,cep,lozisko...kdyby nekdo,ozvete se

52370569.jpg

52370569.jpg, 115.01 kB

52370577.jpg

52370577.jpg, 122.81 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 9:25   Citovat  

ninja napsal:
me tahle motory nevadi ale vadi mi kdyz nekdo napise: "jsem zvedav na ten "VTEC",kdyz tady o nem vsichni basni... "

a muzes mi rict,co mam podle tebe napsat,kdyz jediny accord vtec, v kterem sem sedel byl automat r.v. 99?necekam,ze to pojede jako ITR nebo CRX,ale chtel jsem vedet co to udela s tim acco 6g,kdyz to ma teda ten VTEC...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 9:26   Citovat  

Koupil ho v ČR? Ať Ti dá VIN a nech ho zkontrolovat v Hondě. Snad jezdil na prohlídky a opravy...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 9:32   Citovat  

ted jsem tam psal,pan byl ochotny a poslal i fakturu,nicmene nerekl,ze to bylo bourane...
seznam,co bylo meneno: podlozka spz,tehlice,horni a dolni PP rameno,naraznik prdeni,PP prah a podbeh,lozisko kola,kulovy cep pred spo,kloub poloosy vnejsi,2x lista praveho narazniku...soudim z toho,ze to bylo od predku na pravou stranu
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 10:29   Citovat  

sagi napsal:

ja mam na 2,2 110kW spotrebu od 7 mi a vejs Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:43   Citovat  

A jak je to dlouho od té opravy pokud to je 5 let tak bych se toho až tak nebál, pokud chvíli tak to může být důvod prodeje, a kolikpak za to chce ?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 13:36   Citovat  

oprava je z dubna 2007,rika z e s tim uz rok nejezdi,ma pry sluzebni fabii...49tis,r.v 97 220tis km
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 15:34   Citovat  

SonnyX napsal:
oprava je z dubna 2007,rika z e s tim uz rok nejezdi,ma pry sluzebni fabii...49tis,r.v 97 220tis km

otázka je, kolik chceš do "novýho" auta investovat. Najdeš lepší kousky, ale budou dražší.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 97 2.2VTEC
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina