Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nějaká rychlá finta na strhlý závit v bloku?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 14:42  Naposledy upravil Streetkid dne 22.1.2009 , 16:34, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Měl jsem dolů hlavu, asi to bylo už mockrát rozebírané tak mám v bloku dva strhlé závity. Rád bych aby to ještě chvíli jezdilo než dovezu druhý motůrek. Takto drží max. na 30Nm.
Neexistuje nějaká finta, jak ty šrouby od hlavy dotáhnout aspoň na 40-50Nm (v manálu je cca 70) krom toho, že je budu složitě převrtávat a dávat tam opravnou vložku? Stačí mi jednorázové utažení, je to už naposledy Úsměv Motor půjde za měsíc do kopřiv tak do toho nemíním cpát prachy a otravovat se s tím. Rád bych aby to prostě nějak jelo... Se stydím
Je to znouzectnost, uznávám Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 15:56   Citovat  

pattex super fix ... přilepí všechno ke všemu pořádnej výtlem

nic bych nelepil wokurka

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 17:54   Citovat  

MalTake napsal:
pattex super fix ... přilepí všechno ke všemu pořádnej výtlem

nic bych nelepil wokurka

Nelepil a prd nevyřešil OK Velmi šťastný To s lepením jsem v dotazu upravil, bylo to myšleno jako třeba použít tekutý kov, nechat ztuhnout a pak dotáhnout..

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 17:56   Citovat  

ale to už nikdy nepovolíš,no tak jesi ten motor chceš pak hodit ze srázu,tak dej nějakou xxxxxx a je to ne ? vo co go ?

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 18:02   Citovat  

Streetkid napsal:
Měl jsem dolů hlavu, asi to bylo už mockrát rozebírané tak mám v bloku dva strhlé závity. Rád bych aby to ještě chvíli jezdilo než dovezu druhý motůrek. Takto drží max. na 30Nm.
Neexistuje nějaká finta, jak ty šrouby od hlavy dotáhnout aspoň na 40-50Nm (v manálu je cca 70) krom toho, že je budu složitě převrtávat a dávat tam opravnou vložku? Stačí mi jednorázové utažení, je to už naposledy Úsměv Motor půjde za měsíc do kopřiv tak do toho nemíním cpát prachy a otravovat se s tím. Rád bych aby to prostě nějak jelo... Se stydím
Je to znouzectnost, uznávám Úsměv

No tak já to řešil tak,že na tekutý kov jsem tam dal pevnostní závitovou tyč odpovídající délky,kterou jsem naměřil a místo šroubu jsem v hlavě utáhl matku.. a no problem,drží to nějakých 56 000km... Hihi

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 18:18   Citovat  

Jakub Erben napsal:
No tak já to řešil tak,že na tekutý kov jsem tam dal pevnostní závitovou tyč odpovídající délky,kterou jsem naměřil a místo šroubu jsem v hlavě utáhl matku.. a no problem,drží to nějakých 56 000km... Hihi

Tomu říkám slovo do pranice, takže je to vyřešené. Tekutý kov jsi nanesl jen na tu tyč? Z díry v bloku to potom chce nějak vytřít ten olej že.. Tak to už běžím za "svým" soustružníkem... OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 18:21   Citovat  

Streetkid napsal:
Tomu říkám slovo do pranice, takže je to vyřešené. Tekutý kov jsi nanesl jen na tu tyč? Z díry v bloku to potom chce nějak vytřít ten olej že.. Tak to už běžím za "svým" soustružníkem... OK

Přesně tak,vyfoukal kompresorem,odmastil lihem pořádně a nanesl na tu tyč a trochu i do bloku... A radši jsem použil pevnostní... klasice jsem se pro jistotu vyhnul...

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 22:47   Citovat  

vyčisi odmastit zakoupit patricné lepidlo na opravu závitů....lepidlo dás do díry svorník nebo sroub natřes penetrátorem a vsroubujes nebo vstrcís podle poskození...penetrátor ti zajistí ze sroub kdykoliv vysroubujes a zase zasroubujes

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 23:24   Citovat  

PAKO napsal:
vyčisi odmastit zakoupit patricné lepidlo na opravu závitů....lepidlo dás do díry svorník nebo sroub natřes penetrátorem a vsroubujes nebo vstrcís podle poskození...penetrátor ti zajistí ze sroub kdykoliv vysroubujes a zase zasroubujes

více méně jsem napsal totéž,jen on to nechce rozebírat,tak jsem to nechtěl dělat složitější no.. samo že tvůj postup je lepší...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 23:33   Citovat  

PAKO napsal:

fajn, našel jsem variantu od Loctitu tudy odkaz , jen dole ta tabulka s doporučenými momenty po opravě není moc lichotivá Úsměv Ale ten 40mm dlouhý závit v bloku by měl zvládnout těch cca 50Nm...
Kdyby ten motor měl ještě jezdit dál, tak bych to určitě udělal na svorník (šteft) do bloku a matku jak říká Jakub, šroub do hliníku měl krátké trvání už za časů karterů u jawy nebo krosových Čz..párkrát se zapůlí motor a už to padá z děr samo Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 1:59   Citovat  

Streetkid napsal:
fajn, našel jsem variantu od Loctitu tudy odkaz , jen dole ta tabulka s doporučenými momenty po opravě není moc lichotivá Úsměv Ale ten 40mm dlouhý závit v bloku by měl zvládnout těch cca 50Nm...
Kdyby ten motor měl ještě jezdit dál, tak bych to určitě udělal na svorník (šteft) do bloku a matku jak říká Jakub, šroub do hliníku měl krátké trvání už za časů karterů u jawy nebo krosových Čz..párkrát se zapůlí motor a už to padá z děr samo Úsměv
jj kdo taky na to pouzíval momenták...kdyz to je na sroubovák a ibusy tomu neslusej HaHaaa

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 7:41   Citovat  

Streetkid napsal:

ta tabulka není opravdu lichotivá a hlavně to množství za tu cenu?? Vždyť toho je kýbl pořádnej výtlem já mám jen 125g za cenu 305Kč... Je to přípravek firmy Presto +603901 a u závitu M12 a dýlce 40mm jsem použil moment 75Nm a poho. tady máš stráku,neumím dát odkaz prdon... tudy odkaz je k sehnání i u nás,všimni si tabulky pevnosti 60 N mm2 udělal jsem ze srandy včery hádka o průměru cca 2mm a ráno jsem nebyl schopen ho zlomit... ten používám já.... jo a drží i při 200 stupních v pohodě

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 10:17   Citovat  

Nuz ja mam podobny problem. Strhle vsechny tri zavity drzici nejakou budku s osou (uz si nepamatuji presny popis od p. Kuhnela) s blokem motoru. Zatim mam jen lehce protahlej zavit a delsiho srouba a samozrejme zalepeno.
Ale resit se to bude nejakou ocelovou vlozkou do zavitu ... preludeZ urcite napise vice je to dobrý
Problem ale je, ze musim sundat motor, pac neni pristup k vrtani KO

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:04   Citovat  

ReNo napsal:
Nuz ja mam podobny problem. Strhle vsechny tri zavity drzici nejakou budku s osou (uz si nepamatuji presny popis od p. Kuhnela) s blokem motoru. Zatim mam jen lehce protahlej zavit a delsiho srouba a samozrejme zalepeno.
Ale resit se to bude nejakou ocelovou vlozkou do zavitu ... preludeZ urcite napise vice je to dobrý
Problem ale je, ze musim sundat motor, pac neni pristup k vrtani KO

hele ReNo a nechces koupit to lepidlo z jednoho z tech odkazu co sem dali kluci a at ti to Kuhnel opravi? Bude to levnejsi, rychlejsi a ta chemie je dneska opravdu velmi dobra...

Ja jsem tedko nedavno pouzival chemicke kotvy misto hmozdinek a jednak to bylo velmi rychle a drzelo to pekelne OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:17   Citovat  

PreludeZ napsal:
hele ReNo a nechces koupit to lepidlo z jednoho z tech odkazu co sem dali kluci a at ti to Kuhnel opravi? Bude to levnejsi, rychlejsi a ta chemie je dneska opravdu velmi dobra...

Ja jsem tedko nedavno pouzival chemicke kotvy misto hmozdinek a jednak to bylo velmi rychle a drzelo to pekelne OK

No ok, pak to muzeme udelat i spolu u PK? Lucy
Jinac jsem prave mluvil s panem Prevod ... dost hustej HaHaaa 7.2. je HCV sraz vysocina ... potrebuju Te ten den.
Dupnes si doma a pojedes se mnou a bitkarem?
Jde o to, ze bychom dopoledne zajeli k nemu, hodili mu tam tu prevodovku s lamelou a diferakem. Prohodili slova, koukli na nejakou novou masinu co koupil na vyrobu "kolecek". No a cestou zpatky se stavili na HCV pozdravit Vysocinu, vyhrat par soutezi, probrat par slov v hospudce u nich ... a pak sup domu.
Klidne muzes i kus cesty ridit OK
Ale kus chci i ja, uz to zas potrebuju Mr. Green
Co Ty na to, dostanes propustku doma? Ze se moc primlouvam Se stydím

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:29   Citovat  

ReNo napsal:
No ok, pak to muzeme udelat i spolu u PK? Lucy
Jinac jsem prave mluvil s panem Prevod ... dost hustej HaHaaa 7.2. je HCV sraz vysocina ... potrebuju Te ten den.
Dupnes si doma a pojedes se mnou a bitkarem?
Jde o to, ze bychom dopoledne zajeli k nemu, hodili mu tam tu prevodovku s lamelou a diferakem. Prohodili slova, koukli na nejakou novou masinu co koupil na vyrobu "kolecek". No a cestou zpatky se stavili na HCV pozdravit Vysocinu, vyhrat par soutezi, probrat par slov v hospudce u nich ... a pak sup domu.
Klidne muzes i kus cesty ridit OK
Ale kus chci i ja, uz to zas potrebuju Mr. Green
Co Ty na to, dostanes propustku doma? Ze se moc primlouvam Se stydím

cece je to zly, doma bych asi propustku dostal ale jsem pracovne v anglii, dneska se vracim ale za tyden sem jedu zas a asi na mesic... Takze celej unor pryc, mozna se v pulce vratim na vikend ale to je tak vsechno...

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:33   Citovat  

Nechci být škarohlíd, ale výměna převodovky není záležitost na konverzační dopolední dýchánek:)
A to, co ti odchází, je uložení pomocné středové poloosy na bloku motoru.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:37   Citovat  

PreludeZ napsal:
cece je to zly, doma bych asi propustku dostal ale jsem pracovne v anglii, dneska se vracim ale za tyden sem jedu zas a asi na mesic... Takze celej unor pryc, mozna se v pulce vratim na vikend ale to je tak vsechno...

Ou, o vikendu bych se stavil, hodil nas nekam na jidlo a probrali bychom prevody Lucy
Prevodovku mu tam tedy odvezu se vsim co chtel. Stahnul jsem ho na duben, takze sezona neni uplne ztracena OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:41   Citovat  

Minor napsal:
Nechci být škarohlíd, ale výměna převodovky není záležitost na konverzační dopolední dýchánek:)

Tatko,
ja mu tam vezu moji druhou prevodovku Lucy
Mesic u nej pobude a vyleze nova Stage. Prej hlucna, piskajici, ale konecne radici Cool

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:41   Citovat  

Minor napsal:

jj ta prevodovka je do ktere se budou delat kolecka je venku takze ta se jen nalozi a vylozi z kufru (nastesti) Úsměv
Tu opravu ulozeni stredove poloosy chemii bych si dokazal predstavit i s motorem v aute akorat by se musela vyndat ta poloosa aby se k tomu mohlo a to by mistr Kuhnel urcite dal mozna i za par hodin na pockani (videl bych to tak na 3-4 hodiny i s tvrdnutim toho lepidla...) OK

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:43   Citovat  

ReNo napsal:
Tatko,
ja mu tam vezu moji druhou prevodovku Lucy
Mesic u nej pobude a vyleze nova Stage. Prej hlucna, piskajici, ale konecne radici Cool

hlucna a piskajici nee, domluvime se s nim at udela sikme zuby, ja navrhnu prevody...

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:55   Citovat  

Tak to jo:) To může být dopolední dýchánek:)))

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 11:56   Citovat  

PreludeZ napsal:
hlucna a piskajici nee, domluvime se s nim at udela sikme zuby, ja navrhnu prevody...

Ja ti nevim, rikal, ze lepsi prime zuby, ze to tam pak lepe pada .. no uvidime. Ono je uz jedno, zda do hlasiteho motoru a vufuku pribude zvuk prevodovky. Kdyz koncert, tak poradnej OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 19:30   Citovat  

Tak jsem použil obyč tekutý kov od Loctitu, pač strejda u šopu tady ten přímo závitový neměl, dvakrát mi při rozmíchávání a nanášení do díry a na závity vypnuli v pátek večer proud, takže jsem to celé v podstatě dělal při světle z mobilu naštvanej Hihi
Taky to tak vypadá, ze dvou šteftů drží v díře v bloku jen jeden Velmi šťastný ale už je to olrajt, děkuju EONu za páteční adrenalin OK

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 19:37   Citovat  

kdyby si ho tam treba zalomil tak v tom ja vubec nevidim zadnej problem ,vyhloubim a je to Úsměv klidni ti udelam zavit do kalenyho kovu pořádnej výtlem

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 19:48   Citovat  

ReNo napsal:
Ja ti nevim, rikal, ze lepsi prime zuby, ze to tam pak lepe pada .. no uvidime. Ono je uz jedno, zda do hlasiteho motoru a vufuku pribude zvuk prevodovky. Kdyz koncert, tak poradnej OK

Hele. Zvuk přímých zubů k soutěžnímu speciálu prostě neodmyslitelně patří!! Byl bych taky pro přímé Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 20:01   Citovat  

PreludeZ napsal:

petr to lepidlo má ...jiz jsme ho nekolikráte použili a zatím vse ok

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 21:53   Citovat  

no me napada jen paradni prasarna nejakej poradnj mega vrut pořádnej výtlem

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 23:04   Citovat  

ReNo napsal:

pokial ma pamet neklame tak nam na hodinax konštrukcie profak vysvetloval že šikmé zuby sú nielen tixšie ale aj prenesú viac výkonu,tak ja ti nevím bohušu,ak xceš aby to aj niečo vydržalo tak šikmé zuby sú asi zlatá cesta nemyslíš? Je to tam.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2009 , 23:14   Citovat  

azael74 napsal:
pokial ma pamet neklame tak nam na hodinax konštrukcie profak vysvetloval že šikmé zuby sú nielen tixšie ale aj prenesú viac výkonu,tak ja ti nevím bohušu,ak xceš aby to aj niečo vydržalo tak šikmé zuby sú asi zlatá cesta nemyslíš? Je to tam.

Tak tak, dneska jsem mluvil s Edou a je to pravda. Sikme zuby jsou tiche a vice vydrzi. A pac bych nerad provokoval Chuckyho a jeho mansaft, tak budou sikme OK
Pako : ok, zarid mi lepidlo. Nejlepe i s instalaci. A necu stat pod autem, abych z toho nechytil nejakou "praktickou inteligenci" Lucy ze dekujii moc a mam tu jinou krabicku pro Tebe je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nějaká rychlá finta na strhlý závit v bloku?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina