Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CR V rady
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 1:14   Citovat  

zdravim. ma tu nekdo CR V? Tata premejsli o koupi. konkretne 2,0 benzin s manualni prevodovkou. rok kolem 2000 a cena je kolem 150tis. Jake mate s timto autem zkusenosti, pripadne rady na co si dat pozor, cemu se vyhnout atd... znate to... rozmejsli se mezi CR-V, Pajerem, nebo Terranem II. budu vdecny za kazdou zkusenost a radu. diky moc.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 9:23   Citovat  

Ať si koupí GV Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 10:04   Citovat  

Danny napsal:
Ať si koupí GV Mrk

jako grand vitaru?
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 10:23   Citovat  

Winie napsal:
zdravim. ma tu nekdo CR V? Tata premejsli o koupi. konkretne 2,0 benzin s manualni prevodovkou. rok kolem 2000 a cena je kolem 150tis. Jake mate s timto autem zkusenosti, pripadne rady na co si dat pozor, cemu se vyhnout atd... znate to... rozmejsli se mezi CR-V, Pajerem, nebo Terranem II. budu vdecny za kazdou zkusenost a radu. diky moc.
jestli okusil nekdy pajero nebo terranka tak at na hondu zapomene pořádnej výtlem nebo bude Bueee
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 10:25   Citovat  

pokud chce jezdit po silnicích a občas někde po louce tak určitě cr-v OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 14:18   Citovat  

PAKO napsal:
jestli okusil nekdy pajero nebo terranka tak at na hondu zapomene pořádnej výtlem nebo bude Bueee

neokusil. chce neco vyssiho jen kvuli tomu aby se mu lip nastupovalo. je po operaci obou kycli a kolena. auto bude spis urceny silnice a lehci teren, typu sotolina a snih. koukali sme na to pajero, ale to je docela dost velky, navic to zere jak tank. koukali sme konkretne na tohle tudy odkaz a do toho 3dv se zase nic nevejde. to CR V mi prijde jako kompromis.
   Návrat  
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 14:46   Citovat  

V tom benzínu má CR-V dva motory...B20B3 a B20Z1. Doporučoval bych ten druhý, má vyšší výkon, 108 kW OK
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 14:53   Citovat  

Lukas napsal:
V tom benzínu má CR-V dva motory...B20B3 a B20Z1. Doporučoval bych ten druhý, má vyšší výkon, 108 kW OK

oba motory se vykazuji vyssi spotrebou, diky vetsi vaze auta a 4x4. Taky doporucuju B20Z1 se 108kW - nehlede na to ze se daval do faceliftoveho modelu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 15:24   Citovat  

urcite se bude kupovat facelift. i kvuli naprave zadni. prej kdyz se v predfaceliftu pripojuje zadek, tak to vydava takovy divny pazvuky. akorat ted netusim od kdy se delal facelift. zatim sem koukal na tohle tudy odkaz to je zatim favorit. vypada zachovale, dokonce i nazarniky v laku. co se tyka spotreby, tak sem se na netu v par recenzich docet ze to neni zas takova katastrofa. ve meste kolem 10ti a mimo mesto 7.5 cca. to mi zas tak hrozny nepride na dvoulitr.
   Návrat  
Dejf_cz je teď offline  Dejf_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 15:33   Citovat  

Máme ho doma, takže můžu referovat (necelý dva roky starý). Na težký terén to není, ostaní značky o kterých si psal mají pravděpodobně lepší průchudnost. Diferencial uzamknout nemuzes a zadni naprava se aktivuje jen pri prokluzu. Ted sem to mel moznost vyzkouset v zime. Kde nase predokolky zklamaly, tak cr-v tahalo...je to pracant je to dobrý Ne jak parodie 4x4 v podani Santa-fe od Huynday. Co se týče asfaltu, tak cr-v ma skoro bezkonkurecni jizdny vlastnosti v dane tride a cene. Ergonomie je dobra, zavazadlovy prostor dostacujici. Nic nevrze, nekoroduje apod.. Motor klasika ictdi s 140 kobylama. Vykon staci, ale kdyby byl vetsi tak se nezlobim Úsměv . Asi tak..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 15:47   Citovat  

Dejf_cz napsal:
Máme ho doma, takže můžu referovat (necelý dva roky starý). Na težký terén to není, ostaní značky o kterých si psal mají pravděpodobně lepší průchudnost. Diferencial uzamknout nemuzes a zadni naprava se aktivuje jen pri prokluzu. Ted sem to mel moznost vyzkouset v zime. Kde nase predokolky zklamaly, tak cr-v tahalo...je to pracant je to dobrý Ne jak parodie 4x4 v podani Santa-fe od Huynday. Co se týče asfaltu, tak cr-v ma skoro bezkonkurecni jizdny vlastnosti v dane tride a cene. Ergonomie je dobra, zavazadlovy prostor dostacujici. Nic nevrze, nekoroduje apod.. Motor klasika ictdi s 140 kobylama. Vykon staci, ale kdyby byl vetsi tak se nezlobim Úsměv . Asi tak..

no jo, jenze ty mas tu novejsi verzi. my koukame po ty prvni faceliftu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 15:54   Citovat  

Winie napsal:
no jo, jenze ty mas tu novejsi verzi. my koukame po ty prvni faceliftu

A jo.. Se stydím

Tak snad to i tak pomohlo. Design se zmenil, ale ucel auta zustal.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 16:06   Citovat  

Dejf_cz napsal:
A jo.. Se stydím

Tak snad to i tak pomohlo. Design se zmenil, ale ucel auta zustal.

jo urcite. ja sem pro hondu, tata pro pajero, tak nevim... porad mu tvrdim ze to je pro nej zbytecny.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 16:17   Citovat  

Winie napsal:
jo urcite. ja sem pro hondu, tata pro pajero, tak nevim... porad mu tvrdim ze to je pro nej zbytecny.

Pokud nechce jezdit ve vetsim terenu (tezky lesni cesty apod..), tak CR-V bude supr volba. Co ztraci v terenu dozene na silnicich. S dieslem je spotreba pri normalni jizde do osmi litru na sto, u benzinu k deseti. Jak sem psal, tata ho ma skoro dva roky a je s tim nad miru spokojen. Osobne bych sel do dieslu, to turbo je holt znat Úsměv

Treba s nim byli v Italii na lyzich, jak tam padaly ty laviny atd..auto nemelo zadny problem a nikde je nenechalo.
   Návrat  
javal je teď offline  javal
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 16:47   Citovat  

pajero je výborný..jízda v terénu je vážně zábava, ale že by šlo o nějak jednoduché nastupování..to úplně ne. Je to celkem vysoko, takže se musí malinko šplhat..to samé i dolů..
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 16:52   Citovat  

co takový Nissan Xtrail ? 2,2dci, spotřeba do 10. přesně nevím, otec s tím jezdí. plynule měnící systém pohonu. 4x4, předek, nebo auto. sedí se krásně vysoko. výbava slušná, jízdní vlastnosti taky dobrý.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 17:06   Citovat  

vojt4s napsal:
co takový Nissan Xtrail ? 2,2dci, spotřeba do 10. přesně nevím, otec s tím jezdí. plynule měnící systém pohonu. 4x4, předek, nebo auto. sedí se krásně vysoko. výbava slušná, jízdní vlastnosti taky dobrý.

X trail je moc drahej. co se tyka nastupovani, tak splhani mu nevadi. spis sedani nekam nizko. de o to aby v tom sedel jako na zidli. to mu dela nejlip na ty nohy. ted ma elantru a do toho se mu strasne spatne leze. takze chce neco vyssiho a neco do ceho neco da, priprahne za to vlek a vyjede s tim chatu do hor.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 19:14   Citovat  

CR-V r.v. 2000, 108 kW jsem měl rok na najel na něm cca 50t km a mohu jen doporučit
Naprosto bezproblémové a téměř bezúdržbové auto, které zvládne v zimě i v létě v lehčím terénu o 70% víc než běžná předokolka
Spotřeba na dálky 8,5l město 9-10l
Na léto doporučuji trochu zvětšit průměr ráfků na 16-17", zmenší se náklony v zatáčkách a zpřesní vedení po silnici, ale to je individuální
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 20:51   Citovat  

Rom. napsal:
CR-V r.v. 2000, 108 kW jsem měl rok na najel na něm cca 50t km a mohu jen doporučit
Naprosto bezproblémové a téměř bezúdržbové auto, které zvládne v zimě i v létě v lehčím terénu o 70% víc než běžná předokolka
Spotřeba na dálky 8,5l město 9-10l
Na léto doporučuji trochu zvětšit průměr ráfků na 16-17", zmenší se náklony v zatáčkách a zpřesní vedení po silnici, ale to je individuální

no tatik neni zadnej pilot, takze velikost kol mu asi bude stacit. presne tenhle model chceme. trpel na neco? obcas sem slysel o protekajici vode do interieru a vrzajici zadni naprave. pak ze docela casto odchazel kryt katalizatoru. proc si ho dal pryc?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 21:12   Citovat  

Winie napsal:
no tatik neni zadnej pilot, takze velikost kol mu asi bude stacit. presne tenhle model chceme. trpel na neco? obcas sem slysel o protekajici vode do interieru a vrzajici zadni naprave. pak ze docela casto odchazel kryt katalizatoru. proc si ho dal pryc?

Měnil jsem olej v zad. difernc./lamel. spojce , vlhkost v oleji, třeba mytím spodku nebo nepoužíváním 4x4, způsobuje zavrzání lamel při sepnutí zad. náhonu.
Záleží také na počtu najetých km, je jasné, že třeba v 250t km budou jiné problémy než při 100t km
Občas se těhle modelů objevuje klepání při přejíždění nerovností (ztvrdlé gumy stabil.) asi 300 Kč za kus (celkově 4 ks)... ale já je neměnil
Občasné problémy s imobil. se už u pofacel. modelu neděly
Jasně že podle stylu jízdy vydží destičky 40-100t km, doporučuji i výměnu kotoučů
Voda mi nikde nezatékala (auto bylo nebourané)
Kryt katu je bezvýznamná kravinka ... já jsem s ním neměl problémy

No a prodal jsem ho z důvodu koupě II. generace r.v. 2002 s i-Vtec motorem 110 kW ... pak ještě jeden 2003 ... a teď i-CTDi 2005

PS. Co jsem zjišťoval u prodejců v ČR a v Německu, tak jsou CR-V všech generací, jen při troše údržby, téměř nezničitelné
třeba zákazník s 300t km má původní, vodní pumpu, alternátor, startér, výfuk, rozdělovač a kdyby nepotkal srnu, tak prý by ho v servisu téměř nepotkají Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 21:22   Citovat  

Rom. napsal:
Měnil jsem olej v zad. difernc./lamel. spojce , vlhkost v oleji, třeba mytím spodku nebo nepoužíváním 4x4, způsobuje zavrzání lamel při sepnutí zad. náhonu.
Záleží také na počtu najetých km, je jasné, že třeba v 250t km budou jiné problémy než při 100t km
Občas se těhle modelů objevuje klepání při přejíždění nerovností (ztvrdlé gumy stabil.) asi 300 Kč za kus (celkově 4 ks)... ale já je neměnil
Občasné problémy s imobil. se už u pofacel. modelu neděly
Jasně že podle stylu jízdy vydží destičky 40-100t km, doporučuji i výměnu kotoučů
Voda mi nikde nezatékala (auto bylo nebourané)
Kryt katu je bezvýznamná kravinka ... já jsem s ním neměl problémy

No a prodal jsem ho z důvodu koupě II. generace r.v. 2002 s i-Vtec motorem 110 kW ... pak ještě jeden 2003 ... a teď i-CTDi 2005

PS. Co jsem zjišťoval u prodejců v ČR a v Německu, tak jsou CR-V všech generací, jen při troše údržby, téměř nezničitelné
třeba zákazník s 300t km má původní, vodní pumpu, alternátor, startér, výfuk, rozdělovač a kdyby nepotkal srnu, tak prý by ho v servisu téměř nepotkají Velmi šťastný

no super. jeste jedna takova technicka. ses eventualne schopen dovezt i takhle velky auto a zaridit vsechny nalezitosti?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 21:24   Citovat  

Winie napsal:
no super. jeste jedna takova technicka. ses eventualne schopen dovezt i takhle velky auto a zaridit vsechny nalezitosti?

Bez problémů, už jsem ji "pár" přivezl Úsměv

PS. Jen kdyby náhodou, budu mít 3dv. HR-V 4x4 něco málo přez 100t Kč
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 21:28   Citovat  

Rom. napsal:
Bez problémů, už jsem ji "pár" přivezl Úsměv

PS. Jen kdyby náhodou, budu mít 3dv. HR-V 4x4 něco málo přez 100t Kč

no ted o tom taky premejslim. jakej to je rok? kolik najeto? serviska? mas naky zkusenosti s HRV?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 21:41   Citovat  

Winie napsal:
no ted o tom taky premejslim. jakej to je rok? kolik najeto? serviska? mas naky zkusenosti s HRV?

r.v. 1999, auto má najeto 131t km, motor 103t km, serviska ANO, tažné, Alu, klima, mělo by být cca za týden

zkušenosti ... CR-V to není, ale záleží na účelu použití, a stylu ježdění a nároku majitele, system RealTime 4x4 je stejný jako u CR-V

pro mě, na tahání vleku s autem to není ono Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 21:56   Citovat  

Rom. napsal:
r.v. 1999, auto má najeto 131t km, motor 103t km, serviska ANO, tažné, Alu, klima, mělo by být cca za týden

zkušenosti ... CR-V to není, ale záleží na účelu použití, a stylu ježdění a nároku majitele, system RealTime 4x4 je stejný jako u CR-V

pro mě, na tahání vleku s autem to není ono Velmi šťastný

aha... je fakt ze to ta 1.6 asi neutahne. ja sem to chtel vyuzit k obcasnemu tahani SX na vleku. je to jedinej zpusob jak se s nim projet pořádnej výtlem no uvidime jak bude vypat az ho dotahnes.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 22:03   Citovat  

Winie napsal:
aha... je fakt ze to ta 1.6 asi neutahne. ja sem to chtel vyuzit k obcasnemu tahani SX na vleku. je to jedinej zpusob jak se s nim projet pořádnej výtlem no uvidime jak bude vypat az ho dotahnes.

to snad ne Tak to koukám! s tím SX
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.1.2009 , 22:41   Citovat  

Rom. napsal:
to snad ne Tak to koukám! s tím SX

bohuzel to tak je. ted ho povezu do prahy do servisu na opravu motoru. vypada to ze predchozi majitel mu dal za usi, vic nez se zdalo.... ale zatim to beru s nadhledem. vic jak 60 to stat nemuze. za to budu mit motor ze skylina
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2009 , 17:54   Citovat  

dneska sem jeste koukal na land rover freelander. mate nekdo naky info, pripadne zkusenosti? prvni co me osobne napadlo, tak ze asi bude problem s ND a servisem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 13:46   Citovat  

naskytla se nam moznost na CR V v automatu? mate naky zkusenosti? ruce pryc, nebo pohoda? diky
   Návrat  
PinkFloyd01 je teď offline  PinkFloyd01
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 14:08   Citovat  

Máme rok doma CR-V 1. gen - rv. 1998 - má najeto 140t - v plné výbavě a motor B20B3 ...... a info následující:
koupili jsme ho v Německu za 6000 ,- ojró.....akorát jsme pro něj museli až za Kolín Velmi šťastný
Na jízdu je to pohodlné a velmi příjemné auto....motor si myslím, že pro normální ježdění je dostačující, ale kdyby se naskytla možnost, tak bych volil tu silnější verzi.....ale zase - aspoň nám nehrozí, že se podělá elektronika na V-Tecu, když tam není Velmi šťastný
Spotřeba je kolem 8-10l/100km .... podle toho, kdo s tím jede; ale když jsme s tím jeli do Bruselu, tak musím uznat, že na dálnici, jakmile to táhneš přes 130 km/h, tak spotřeba docela dost roste.... vzhledem k tomu, že na pětku to má při 130 km/h asi 4000 otáček...možná i víc.
Trochu mi na tom vadí, že to má vzadu nějakou (dle mého názoru víc, než mám já u accorda) moc tvrdou nápravu....
Jezdí s tím hlavně nevlastní mamka s malým bráchou a nemůže si to vynachválit.... a občas s tím jede i vlastní otec, kterej má najeto už hooooodně km a v různejch autech - tzn. už na řízení nadává, odmítá to a bolí ho z toho okamžitě záda - ale když jede v CR-V, tak říká, že mu to vyhovuje....tzn. myslím, že pro tvého taťku by to mohlo být ideální Mrk
Ale jinak........já se raději skloním a sednu do accorda, který je naopak od výroby relativně nízkej.....a to je potom jízda Je to tam. je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CR V rady
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina