Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kvalita mp3
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
JaRaN je teď offline  JaRaN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2009 , 23:47   Citovat  

Hoj, probírají se tu všemožné věci kolem audia v autě, ale mě by zajímalo, jaká kvalita mp3jek je tak nějak ideální. Já se snažím nemít skladby horší, než 256kbps.. Občas se ale setkám s tím, že i 320kbps hrají hůř, tak pochybuju, že "čím víc, tím líp". Také by mě zajímalo, jestli někdo normalizujete hlasitost v Mp3Gain jaké máte nastavení a jak proti ořezu skladeb. Ptám se, protože nemá smysl mít suprbombastické vybavení v autě (což nemám mimochodem zatím) pokud z přehrávače bude hrát nekvalitní song. Dík za rady a názory.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
caras je teď offline  caras
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2009 , 23:53  Naposledy upravil caras dne 29.1.2009 , 23:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tak si pořiď rádio na CD Velmi šťastný a MP3 hoď z mostu Velmi šťastný, dělám si srandu Úsměv

EDIT: No hodně jde ocelkovou dynamiku a spektrum dané hudby např tuc tuc zvládne MP3 s přehledem, ale třebas Apocalyptica v MP3 = průšvih

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2009 , 23:58  Naposledy upravil kamol dne 30.1.2009 , 0:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tak ono taky zalezi z jakeho zdroje je ta mp3 je kompripovana.jestli se komprimuje z nejake spatne nahravky tak ti nepomuze kvalita 320.
ale kdyz mam proste dejme tomu original nahravku v jinem formatu a prekonvertujes tu kvalitni nahravku do 128 nebo 160 nebo 320 tak to poznas.
ale zase diskutabilni protoze aby si poznal rozdil poradne tak na to potrebujes kvalitni reprodukci.protoze jestli pustis 128 nebo 320 na nejakych chrchlakach tak nepoznas nic.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2009 , 23:58   Citovat  

EDIT: No hodně jde ocelkovou dynamiku a spektrum dané hudby např tuc tuc zvládne MP3 s přehledem, ale třebas Apocalyptica v MP3 = průšvih[/quote]

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem to nemyslis vazne pořádnej výtlem pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 0:01   Citovat  

Myslim Hihi

Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 0:03   Citovat  

Bitrate je jeden z ukazatelů. Záleží rovněž na encoderu, režimu kódování kanálů (Stereo / Joint Stereo), filtraci komprimovaného zvuku (např. ořez frekvencí na 19kHz apod.). Pokud chceš mít zajištěnu kvalitu, tak si CDDA konvertuj sám, nebo tahej hudbu v bezztrátové kompresi a něco si načti o doporučených nastaveních LAME encoderu.

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 0:04   Citovat  

JaRaN napsal:
Hoj, probírají se tu všemožné věci kolem audia v autě, ale mě by zajímalo, jaká kvalita mp3jek je tak nějak ideální. Já se snažím nemít skladby horší, než 256kbps.. Občas se ale setkám s tím, že i 320kbps hrají hůř, tak pochybuju, že "čím víc, tím líp". Také by mě zajímalo, jestli někdo normalizujete hlasitost v Mp3Gain jaké máte nastavení a jak proti ořezu skladeb. Ptám se, protože nemá smysl mít suprbombastické vybavení v autě (což nemám mimochodem zatím) pokud z přehrávače bude hrát nekvalitní song. Dík za rady a názory.

Pokud si sám konvertuješ MP3 z originálního CD, tak o bitrate platí, že čím víc, tím líp..
Většina skladeb ve formátu MP3 má ale historii dlouhou a rozmanitou.. Příklad: Skladba na originál CD tudy soubor WMA (variabilní bitrate) tudy zvuková stopa na vypáleném CD tudy MP3 (bitrate 128) tudy AAC soubor (variablní bitrate) tudy zvuková stopa na CD tudy MP3 soubor (320 kbps)

Tak.. A teď mi někdo vysvětlete, kde se tam najednou vzalo těch 320, když už to předtim jednou mělo 128 Cooo??? Jsou pouze dopočítané (odhadnuté) počítačem při konverzi..
I kdyby celá ta historie byla ve stejném bitrate, stejně by to nebyla kvalitní hudba.. Každá přeměna souboru ho ničí..
Pokud uděláš z originál CD MP3jku s variabilním bitrate bez použití jakýchkoli "zlepšováků" konvertoru, rozdíl je zanedbatelný.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 0:09   Citovat  

[quote="caras"]tak si pořiď rádio na CD Velmi šťastný a MP3 hoď z mostu Velmi šťastný, dělám si srandu Úsměv

Schvalne te cituji bez toho rychleho editu, co jsi provedl, kdyz jsi asi sam videl, co za blbinu jsi sem placl..Kdybych to bral vazne, tak bych rozebral, jak prehravac co prehraje mp3 prehraje i normalni cd a tak, ale tak musim jen konstatovat, ze si nedelas srandu, jak pises, ale jen honis prispevky. Hele jednoho takoveho, co proste vsude musi neco napsat (vlastne dva) znam uz. Kez by mel autor threadu moznost takove "prispevky" mazat sam.

Kamole : Rozumim, ze je jasne, ze pokud mp3 pochazi ze spatne nahravky, tak nemuzu cekat zazrak..Me treba stve, kdyz mam cd v paradni kvalite a v nekolika pisnickach je treba pri vyssich tonech takove "třaskání". Je to skoda celeho cd, protoze uz neverim, ze je kvalitni. Targa je mala a kdyz mam i repro za sebou, tak slysim malem i trávu rust. Moc v tom nechodim ale myslim, ze to traskani ma na svedomi prave to orezani skladeb.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 0:22   Citovat  

JaRaN jestli jsem se tě dotkl tak se omlouvám nebylo to myšleno zle Úsměv, formát MP3 moc nemusím ale lhal bych kdybych řekl,že v kompu nějaké nemám, to co se ti stalo to chrčení je způsobeno tím, že když někdo vyráběl MP3 tak špatně odhadl zesílení a dostal se dynamickým rozsahem mimo oblast která se dá zakódovat do N bitů takže od určité úrovně hlasitosti jsou majoritní harmonické daného tónu ořezané => nelinearita co je slyšet => nevratná záležitost

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
Nový příspěvekZaslal: 30.1.2009 , 0:26   Citovat  

caras napsal:
tak si pořiď rádio na CD Velmi šťastný a MP3 hoď z mostu Velmi šťastný, dělám si srandu Úsměv

EDIT: No hodně jde ocelkovou dynamiku a spektrum dané hudby např tuc tuc zvládne MP3 s přehledem, ale třebas Apocalyptica v MP3 = průšvih
rek bych ze to co popisujes je spis zalezitost frekvence kterou zvolis nez bitratu...

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 30.1.2009 , 0:27   Citovat  

[quote="JaRaN"]
caras napsal:

Schvalne te cituji bez toho rychleho editu, co jsi provedl, kdyz jsi asi sam videl, co za blbinu jsi sem placl..Kdybych to bral vazne, tak bych rozebral, jak prehravac co prehraje mp3 prehraje i normalni cd a tak, ale tak musim jen konstatovat, ze si nedelas srandu, jak pises, ale jen honis prispevky. Hele jednoho takoveho, co proste vsude musi neco napsat (vlastne dva) znam uz. Kez by mel autor threadu moznost takove "prispevky" mazat sam.

Kamole : Rozumim, ze je jasne, ze pokud mp3 pochazi ze spatne nahravky, tak nemuzu cekat zazrak..Me treba stve, kdyz mam cd v paradni kvalite a v nekolika pisnickach je treba pri vyssich tonech takove "třaskání". Je to skoda celeho cd, protoze uz neverim, ze je kvalitni. Targa je mala a kdyz mam i repro za sebou, tak slysim malem i trávu rust. Moc v tom nechodim ale myslim, ze to traskani ma na svedomi prave to orezani skladeb.

jj to traskani znam.taky sem uz zazil hodne skladeb kde je to traskani.ono tohle se nestane u originalniho cd ale u tech kopii Úsměv.

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 30.1.2009 , 10:06   Citovat  

Ondras zminil Joint Stereo, to jsem se docetl, ze v podstate zvysuje a snizuje kbps podle toho, kde je v mp3 dynamictejsi poslech a kde ne. takze kbps "skace" ruzne. Neni tohle zrovna ta idealni volba?

Hifil : Doufal jsem, že se i ty vyjadris :O) Upravou jsem se ani nezabyval, protoze mi bylo jasne, ze uz jsou mp3 " zprasene" definitivne, spis to pujde pokusem o upravu do kytek uplne. Vsiml jsem si, ze lepsi je to u novinek, protoze lidi nemaji cas to jak jsem uz napsal zprasit (upravovat puvodni).. Bohuzel jsou i dnes lide, co delaji co nejmensi (tim padem nekvalitni) z nejakeho sveho pocitu uspory mista.. Homer by jen konstatoval - troubové. Mozna te budu behem par dni, pokud mi neco nevleze do penez, otravoval kvuli repru do dveri Se stydím

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 30.1.2009 , 10:30   Citovat  

JaRaN napsal:
Ondras zminil Joint Stereo, to jsem se docetl, ze v podstate zvysuje a snizuje kbps podle toho, kde je v mp3 dynamictejsi poslech a kde ne. takze kbps "skace" ruzne. Neni tohle zrovna ta idealni volba?

To, co popisuješ je variabliní bitrate. Joint Stereo je způsob kodování kanálů tak, že se nekóduje každý samostatně, ale kóduje se to, co je v obou kanálech společné + rozdíly mezi kanály.

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 30.1.2009 , 16:54   Citovat  

JaRaN napsal:

Hifil : Doufal jsem, že se i ty vyjadris :O) Upravou jsem se ani nezabyval, protoze mi bylo jasne, ze uz jsou mp3 " zprasene" definitivne, spis to pujde pokusem o upravu do kytek uplne. Vsiml jsem si, ze lepsi je to u novinek, protoze lidi nemaji cas to jak jsem uz napsal zprasit (upravovat puvodni).. Bohuzel jsou i dnes lide, co delaji co nejmensi (tim padem nekvalitni) z nejakeho sveho pocitu uspory mista.. Homer by jen konstatoval - troubové. Mozna te budu behem par dni, pokud mi neco nevleze do penez, otravoval kvuli repru do dveri Se stydím

Přesně tak.. Když už je jednou MP3 rozhadrovaná, tak s tim nic nenaděláš.. Ani ty, ani jakkoliv dokonalé soundretrievery a podobné vychytávky v rádiích..
Kvůli repro se ozvi kdykoliv přátele

James je teď offline  James
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 1.2.2009 , 13:51   Citovat  

takze aky program s akym nastavenim odporucate na co najmensiu degradaciu kvality pri grabovani originalnych cd do mp3? Úsměv

2Bera je teď offline  2Bera
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 1.2.2009 , 14:00   Citovat  

co hovorite na toto? FLAC....vraj je to format co nestraca kvalitu CD alebo take daco..len to radia v aute neprehraju Úsměv

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 1.2.2009 , 14:21   Citovat  

kdysi přišli mikrosofti s wav formátem, jenže tenkrát byl problém s tehdejšími velikostmi disků a tak nahrávky s modulací PCM zůstaly na CD. Pak přišly MP3 a rázem se to obrátilo...........mezitím rostly gigabajty........až se najednou zjistilo, že není problém mít na pevném disku CD ve formátu wav ale co takhle free wav..........a tak vznikl FLAC, který se kvalitou a objemem dat vrátil k CD............
Ale co terpv APE který když je z SaudioCD tak je lepší jak CD a v dnešní době...........co na tom, že šedesátiminutové album má třeba 1,5GB

Nicméně když se vrátím k tomu kontroverznímu příspěvku nahoře Úsměv, tak MP3 v autě stačí...... stejně to zkreslí motor, kola, aerodynamika................ a pak člověk hudbu v autě používá spíš jako kulisu, než to že by vychutnával každý tón, a pak přijde vhod na delší cestě když to místo hodiny hraje 6 hodin

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 1.2.2009 , 14:22   Citovat  

James napsal:
takze aky program s akym nastavenim odporucate na co najmensiu degradaciu kvality pri grabovani originalnych cd do mp3? Úsměv

FooBar 2K

FooBar.PNG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
FooBar.PNG, 601.16 kB

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 1.2.2009 , 15:32   Citovat  

James napsal:

LAME. Nastavení např. toto: -b 196 -m s --abr 256 -B 320 -q 2 -d

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kvalita mp3
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina