Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Porucha spojky/převodovky.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
antonin-s je teď offline  antonin-s
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 0:36   Citovat  

Ahoj,
mám takový problém. Dnes mi auto umřelo na magistrále. Když jsem se rozjížděl na semaforech, tak mi přestalo jet auto. Myslím si, že to bude spojkou, protože když jsem zařadil kvalt a pokoušel se pomalu rozjíždět, tak se jakoby pod převodovku začalo něco hýbat a vydávat to takové klepavo/skřípavé zvuky a auto se nehlo z místa. Při zařazeném kvaltu se dalo auto tlačit, jako když mám vyřazíno a když jsem ho táhl na laně, tak to klepalo stejně, jako když jsem se pokoušel rozjet se stupněm. Myslíte, že to bude spojkou, nebo převodovkou? Řadit šlo normálně.

Co si o tom myslíte. Vím, že to asi sem nepatří, já jsem šťastným vlastníkem Hondy Civic V. 1.3, to auto, kterým jsem jel byla Škoda Octavia 1.6 r.v. 1997, která byla tátova...byl to celkem průšvih.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 0:44   Citovat  

to by mohlo bejt lozisko ve spojce.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 0:45   Citovat  

Winie napsal:
to by mohlo bejt lozisko ve spojce.

Jsou se celé klepe, kdy pouším spojku. Ale díky. Nevíš náhodou, kolik by mohla stát výměna?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 0:48   Citovat  

antonin-s napsal:
Jsou se celé klepe, kdy pouším spojku. Ale díky. Nevíš náhodou, kolik by mohla stát výměna?

cece zalezi kde to nechas udelat. jestli v servise skoda, tak dost. tam vetsinou menej komlet dily. takze ti hodej celou spojku. a to pak bude darda. jen za praci, bych rek ze se do dvojky vejdes. kolik stoji lozisko netusim. ale neboj. vycitky mit nemusis. neni to tvoje chyba. normalne se opotrebuje takovahle cast. stalo by se to i tatovi kdyby s tim autem jel.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 1:09   Citovat  

Winie napsal:
cece zalezi kde to nechas udelat. jestli v servise skoda, tak dost. tam vetsinou menej komlet dily. takze ti hodej celou spojku. a to pak bude darda. jen za praci, bych rek ze se do dvojky vejdes. kolik stoji lozisko netusim. ale neboj. vycitky mit nemusis. neni to tvoje chyba. normalne se opotrebuje takovahle cast. stalo by se to i tatovi kdyby s tim autem jel.

Díky moc za info i za podporu. Jsem z toho takovej špatnej, já teď z Bobíkem (můj Civic) moc jezdit nechce, protože potřebuju vyměnit náplně a rozvody, tak aby se mi to někde nepotkalo, nebo nezadřelo, tak jsem si půjčil od táty auto, abych zavezl mojí kočku domů.

Jinak se omlouvám, že zakládám nový vlákno na auto, který není z dílen Hondy, ale říkal, jsem si, když jsem tím hrdým vlastníkem Hondy, tak poradíte.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 1:12   Citovat  

toto bych videl skor na utrhnutu poloos, homokynetak, pripadne nieco s diferakom... keby si mal zlu spojku tak nezaradis, alebo ju ani nestlacis...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 1:17   Citovat  

pajo napsal:
toto bych videl skor na utrhnutu poloos, homokynetak, pripadne nieco s diferakom... keby si mal zlu spojku tak nezaradis, alebo ju ani nestlacis...

No ale diferák souvisí s podvozkem ne? Bohužel k mému zděšení spojka zmáčknout jde. Mohl by jsi případně vysvětlit utrhnutou poloosu a homokyneťák, bohužel nevím co si pod tím mám představit.

Ale zase na druhou stranu, když sešlápnu spojku a dám tam kvalt a pomalu jí pouštím, tak to nic nedělá až postupně, čím víc tu spojku pouštím, tím víc se ten zvuk "zprvidělňuje".

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 5:34   Citovat  

antonin-s napsal:
No ale diferák souvisí s podvozkem ne? Bohužel k mému zděšení spojka zmáčknout jde. Mohl by jsi případně vysvětlit utrhnutou poloosu a homokyneťák, bohužel nevím co si pod tím mám představit.

Ale zase na druhou stranu, když sešlápnu spojku a dám tam kvalt a pomalu jí pouštím, tak to nic nedělá až postupně, čím víc tu spojku pouštím, tím víc se ten zvuk "zprvidělňuje".

Tohle s nejvetsi pravdepodobnosti bude utrzene oblozeni z lamely. To co napsal winie o lozisku je naprosta kravina.

Mohl by to byt jeste problem s poloosou nebo diferencialem ale spis bych to opravdu videl na to oblozeni. Nic si z toho nedelej, i kdyz se to stalo tobe tak to je nejspis chyba opotrebenim.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 7:44   Citovat  

ninja napsal:
Tohle s nejvetsi pravdepodobnosti bude utrzene oblozeni z lamely. To co napsal winie o lozisku je naprosta kravina.

Mohl by to byt jeste problem s poloosou nebo diferencialem ale spis bych to opravdu videl na to oblozeni. Nic si z toho nedelej, i kdyz se to stalo tobe tak to je nejspis chyba opotrebenim.

prosim vysvetlit Se stydím na SX sem mel obdobnej problem a bylo to lozisko. lamela byla relativne zdrava. Dekuji. kdyztak prosim SZ

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 8:22   Citovat  

Ty Ochcávky fak vydržej kulový... poloosa z 1.9TDi 4x4 a je to zadní... to jen pro zasmání,jeho problen je samozřejmně jinde

Obraz074.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Obraz074.jpg, 553.4 kB

monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 8:54   Citovat  

Winie napsal:
prosim vysvetlit Se stydím na SX sem mel obdobnej problem a bylo to lozisko. lamela byla relativne zdrava. Dekuji. kdyztak prosim SZ
kdyby to bylo ložisko ve spojce tak by to normálně jelo zařadil bys kvalt a odjel bys na něj , na kvalt by to nešlo odtlačit atd , v podstatě by bylo jen nemožný vypnout spojku.
Tady se mohlo ustřihnout obložení ,mohla se rozlítnout lamela , mohla se střihnout poloosa , mohlo se střihnout ozubení na difecu ,mohl se rozlítnout homokineťák ....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 9:15   Citovat  

monty napsal:
kdyby to bylo ložisko ve spojce tak by to normálně jelo zařadil bys kvalt a odjel bys na něj , na kvalt by to nešlo odtlačit atd , v podstatě by bylo jen nemožný vypnout spojku.
Tady se mohlo ustřihnout obložení ,mohla se rozlítnout lamela , mohla se střihnout poloosa , mohlo se střihnout ozubení na difecu ,mohl se rozlítnout homokineťák ....

ok. dik. divny ze mi slo radit. jestli me mechanik nenatah schvalne Tak to koukám! no ted uz to je fuk.

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 9:21   Citovat  

Winie napsal:
ok. dik. divny ze mi slo radit. jestli me mechanik nenatah schvalne Tak to koukám! no ted uz to je fuk.

Jak pise monty. V jednoduchosti receno kdyby to bylo spojkovym loziskem tak zustane zarazeny kvalit a auto jede (pouze by nevystavovala spojka). on ma presne naopak, ze at ma zarazeno cokoliv tak auto nejede.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 10:47   Citovat  

Winie napsal:
mohlo být načatý a pouze vyluzovat podivný zvuky , ale jinak bys sním jel normálně až když se rozletí totálně tak nejde použít spojka a řadit v tahu , ale pokud zařadíš kvalt na chcíplým motoru a s ním se přes starter rozjedeš a nastartuješ ho tak na ten kvalt normálně pojedeš , dá se i řadit ale musíš se prostě trefit do otáček a zubů . pokud by se ti rozlítla lamela nebo obložení v ní tak bys řadit mohl ale motor by se točil volně , nepřenášel by se moment z motoru na převodovku ,to samý i u dalších případů s ozubenám difecu ,poloosou , homokineťákem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 13:51   Citovat  

No stalo se mi to při rozjedzu, a ten zvuk se dělá jakoby někdě u převodovky. Přece to musí nějak souviset se spojkou, když se to auto dá tlačit s kvaltem, ne? No, ale jestli jsem roztrhl lamelu, tak potěž pánbůh.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 14:08   Citovat  

antonin-s napsal:
No stalo se mi to při rozjedzu, a ten zvuk se dělá jakoby někdě u převodovky. Přece to musí nějak souviset se spojkou, když se to auto dá tlačit s kvaltem, ne? No, ale jestli jsem roztrhl lamelu, tak potěž pánbůh.
ne nutně -mám kvalt ,pokud utrhnu ozubení z difu = točí se mi poloosy točí se dif ,ozubení stojí a dál stojí vše za ním = jde to, překroutím poloosu rozpadne se mi kloub v kole - točí se pouze jedna poloosa , sice přes motor a převodovku zastavím diferák ,ale v něm přes satelity se mi točí druhá -poškozená poloosa = jde to . samozřejně to spojka být může, ale nemusí .

pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 15:30   Citovat  

Ahoj přátele skús skontrolovať najskôr poloosi. Podobný problém bol so shuttlom keď som ho kúpil, dali sa radiť rýchlosti, fugovala spojka aj plyn, auto šlo do otáčok- ale stálo na mieste... Velmi šťastný Bola len vysunutá poloos, strčili sme ju späť a auto krásne šlapalo a šlape (teda momentálne nešlape ale to bude iný problém... pořádnej výtlem )

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 1:01   Citovat  

Mírné zpřesnění=ten zvuk, který to vydává je chrastění se škubáním. Ještě jsem se o tom dneska bavil s jedním člověkem a ten mi říkal, že to může být spíš než urvaná poloosa, vysypaný diferenciál. Trošičku to škube s autem, ale nikam se nehýbe. Něco podobného se mu prý stalo na diferenciálu na předním náhonu. V tom diferáku nebyl nikdy vyměněný olej.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 1:17   Citovat  

antonin-s napsal:
Mírné zpřesnění=ten zvuk, který to vydává je chrastění se škubáním. Ještě jsem se o tom dneska bavil s jedním člověkem a ten mi říkal, že to může být spíš než urvaná poloosa, vysypaný diferenciál. Trošičku to škube s autem, ale nikam se nehýbe. Něco podobného se mu prý stalo na diferenciálu na předním náhonu. V tom diferáku nebyl nikdy vyměněný olej.
jestli si to chces sám diagnistikovat tak hod predek do vzduchu,vyzkousej zda se ti volne tocí kola a nejsou pribrzdeny...topcílí se volne tak při tocení jedním kolem se ti druhé bude tocit pres diferák opacně...nebude li se tocit ,zkontroluj zda jsou poloosy zastrceny v prevodovce zcela,nejsou li tak zkusit dorazit(ale spíse bych ji vyndal a zkontroloval ozubení ,případně ho propiloval bude li na konci omleté.) a vratme se k tomu ze se pres difer tocí,tak hold ta lamela

Obsah fóra Honda-club.cz   
Porucha spojky/převodovky.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina