Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
acco 7g 2.0i - starty
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Andzin-san je teď offline  Andzin-san
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 20:43   Citovat  

Caute, mam dotaz na majitele benzinu Acco 7g

Jak vam to startuje?
Musim rict, ze uz za tepla jsem byl prekvapeny tim, ze pokud Prelude nabrnkla na prni otocku, u tohoto acco si clovek par otoceni cca 1-2s pocka. Coz by nebylo nic vazneho, ale spis podivneho.

Problem prichazi v zime pri nizkych teplotach..pokud se behem noci dostane teplota pod aspon -5C, startovani rano je jak se starou skodovkou.. a pokud to mate k -15C uzijete si opravdu pekne.. pristrojova deska pohasina, misto bezneho zvuku se ozve umirajici kocka.. neeeecooo veeeelmi dlouheeho a pomaleho. Vetsinou to do 5s chytne, ale poslouchat to je o utrpeni. Opravdu stara 120 s vymlacenou baterkou.

Prvni uvaha vedla samozrejme k baterce, do tohoto auta se dela jen uzka 45Ah, auto bude mit brzy 4r a jednu dobu stalo..rozhodne nebyla v nejlepsi kondici. Tudiz vymena za novou orginal.
Ovsem ouha, po vymene baterky naprosto to stejne (potesi vyhozenych 2200,- kdyz pridany efekt je zero). Dobijeni, odber v klidu i pri zatezi zmereny v Autoelegance (Honda servis v Brne) a vse zda se jak ma. Dokonce mi pak rikali, ze je to u tech aute bezny. Skoda to nerekli driv.

Ale stejne mi to stale vrta hlavou..temer nove auto a v zime se clovek fakt boji, ze zustane stat.

Jake jsou vase zkusenosti s benzinem 2.0 nebo 2.4 ?

Je to pravdu tak katastroficke ? docela jsem tim zklamany

ps: svicky jsou meneny pred 6tis km a zdaji se ok, defakto vse servisovano podle predepsanych intervalu.
Vic experimentovani na slepo a vymena novych veci jen tak se mi nechce, neni to levna "sranda" u novejsiho auta

dekuju za prispevky

@Andzin
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mecar je teď offline  mecar
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2009 , 21:17   Citovat  

asi bych sel po nejake kostre nabo pak starter

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 7:56   Citovat  

accord 2,4 uplne to stejne , nova baterka taky nic nezmenila Bueee ale jak si uz napsal, i pri -20°C to chytne do 5s takze to neresim a navic zachvili mame zas leto je to dobrý

notabene je teď offline  notabene
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 8:01   Citovat  

Acco 7G 2.4i 2007 chytá tak za ty 2s max 3s ale a%t je -15° nebo +30° vždy bez problému.
Zkušenost s motorem velmi dobrá, 4/2007 koupeno nové v ČR teď má tuším 62tkm a nebyl jediný problém.

Hlavně, já bych to neřešil pokud nastartuješ tak je to opravdu jedno ne?

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 8:58   Citovat  

mam 2.0i accord 5g 1998 a chytá i v zimě docela dobře. Spojka, do půlky plyn a do do dvou až 3 sekund chytne. Jinak to co máš ty za problém má kámoš u oktávky. Taky měnil baterku a moc to nepomohlo. Takže pokud máš problém s tim, že ten startér to sotva utáhne a to auto chytne spíš jak zázrakem, je to startérem.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
misan je teď offline  misan
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 9:08   Citovat  

no myslím,že to starérem určo nebude a jestli startuješ svýho acco jak píšeš s půl plynem no potěš koště. Tak to koukám!

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mr.Yoda je teď offline  Mr.Yoda
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 10:01   Citovat  

Zatím jsem neměl možnost startovat s autem při -10, ale okolo těch 5ti stupňů pod 0 je to těch 1-2 s..

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 10:07   Citovat  

Tak to nebude určitě něco v pořádku... nový auto takhle prostě nemůže startovat...a zvlášt Honda. Začal bych kostrou a atd... v tom už se moc nevyznám...

83427: Ty startuješ se sešláplým plynem? Tak to koukám! To není škodovka, proč myslíš že je tam čerpadlo?

marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 10:26   Citovat  

starterem to urcite neni , zbytecne by vyhazoval dalsi penize

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 10:52   Citovat  

cca 5 x Acco 7G 2,4 - vsechny startovaly jak se tady popisuje. Je to normalni, po vymene baterky se nic nezmeni. Uz to neni ten starej vysokej rychlej starter jak u starsich Prelude a Acco. Tenhle se zda zvukemi vykonem leklej, nicmene i pri -25 auto vzdycky nakopne.. Je to jen vec zvyku. Uznavam, ze u starsich Acco znely startery sebejistejs, ale takhle to proste je. Uz me to taky napadlo, ze je to treba kvuli tomu, ze motor nema rozvodovy remen, ale retez, ktery se nemeni a starter roztaci pomaleji, aby nedostaval hydraulickej napinak retezu pri startu takovy "stosy".. Nevim.. to mi hlava nebere Rozhodne to delaji VSECHNY a nema cenu cokoliv v tomto smeru podnikat. Nedavno jsem taky menil baterku za origo a docela me prekvapilo, ze je orig. (i na novy Acco 8G!) 45 ah, stejne jako u 1,4 Civica. Nevim, jestli by se starteru chtelo o trosku vic, kdyby se tam dala 55 ah.. Kazdopadne, pokud je baterka v poradku, auto te nikdy nezradi a vzdycky i pri kdovijakych minus teplotach naskoci. Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 11:59   Citovat  

Dekuji vam vsem.

Jste mne uklidnili v tom smyslu, ze je to bezne chovani teto generace a o to mi hlavne slo. (Vim ze predchozi tohle prave nedelaly).
Bylo pro mne strasne prekvapujici, ze temer nove auto (btw ma najeto 47tis km) startuje jak dodelavajici kocka Smutný

Mam 2.0i s vybavou Executive (specialne dovezene z DE protoze importer do CR dodaval jen k 2.4i) a 45Ah baterka mne taky zarazila pri vsi te elektronice, ktera ji dokaze lehce vyzdimat. Ovsem pred vymenou jsem se snazil se dopatrat u vyrobcu baterii a nikdo nedela v danem rozmeru aby tam sla osadit s vyssi kapacitou Smutný

Ale jak rikate, proste nastartuje. Ten strasny pro mne mucivy zvuk nastesti Acco vydava az po delsim promrznuti pri velmi nizkych teplotach.
Coz se vam nestane pokud parkujete v garazi, takze ne kazdy se s tim setka.

Zkusim pri pristi vymene dat olej 5-40w misto 10-40w, ktery tam standartne v servisu davaji. Aspon pocitove se budu citit, ze jsem se pokusil mu ulehcit rani vstavani dobrym salkem kavy:)

Takze jeste jednou diky

Mimochodem jen pro zajimavost, najde se zde nekdo kdo by rekl jestli ma 8g stejne chovani? Ale jak rikam, myslim ze to ma clovek moznost poznat jen pokud parkuje pres noc venku pri mene nez -10C.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 12:04   Citovat  

No .. "dodelavajici kocka" je trochu silny slovo, ale starsi startery znely o 300% lip, to se shodneme.. Ale co, hlavne ze motor nezni jako dodelavajici kocka, to nehrozi.. svatoušek

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 12:35   Citovat  

to samozrejme bylo prave v tech silnych mrazech..opravdu v -20C ten zvuk byl hodne umirajici a mel jsem jiste obavy ... jinak bezne to samozrejme neni tak strasny.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 12:39   Citovat  

Andzin-san napsal:
to samozrejme bylo prave v tech silnych mrazech..opravdu v -20C ten zvuk byl hodne umirajici a mel jsem jiste obavy ... jinak bezne to samozrejme neni tak strasny.

Ja to chapu, pred par lety jsem si kladl stejnou otazku, vyndaval baterku a nabijel a promeroval a .. nic. Proste new generace starteru no.. Smutný 45ah na 2,4 neni moc a jeste to auto ma odbery jak blazen, uz je tam x-ridicich jednotek, ktery se pri startu neodpojujou..

Obsah fóra Honda-club.cz   
acco 7g 2.0i - starty
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina