Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Náhrada za spínačku.
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
antonin-s je teď offline  antonin-s
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 20:42   Citovat  

Ahoj,
v autě mi chybí spínačka a teď nějak nemám peníze a vlastně ani chuť si jí montovat a kupovat. Protože auto bylo několikrát vykradeno a pradoxně ukradli několikrát právě tenhle zabezpečovací mechanismu tak mě napadla taková myšlenka. V autě mám momentálně pouze koncovku spínací skříňky tzv. "oříšek". Chtěl bych si ten mechanismus, který spíná motor předělat do formy tlačítek do palubní desky. Myslíte že je to hodně velá blbost? Vyrobit to pro mě nebude problém, ale spíš, jestli bych tim něco nemohl poškodit, nebo tak.... Jelikož mám zámek zpátečky, tak mi s autem stejně nikdo asi neodjede (a navíc kdo by kradl přes 10 let starý auto).

Mám Hondu Civic 5 gen. r.v. 1994
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 20:45   Citovat  

no napad to neni špatnej to asi budou čumet kdyz se do toho dostanou a tam nebude spinačka a nic bys poškodit nemel, spinačka jen sepne okruh aby se ti rozsvitili kontrolky a slo napeti aby si mohl nastartovat,

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 20:52   Citovat  

No tak to jsem celkem rád. Ona totiž spínačka není zorvna levná záležitost, teda aspoň pro mě. Nehledně na to, že instalace prý taky není zorvna moc v pohodě. Bude to celkem frajeřina až nasednu do auta a zmáčknu dvě tlačítka a nastartuju Velmi šťastný. Mě to napadlo, když jsme montovali zrovna včera do kamrádovýho Nissana novou skříňku. Když jsem si s tim hrál přes zkoušečku, tak mě to napadlo.

Cha chá, díky za info. Kdyby byly ještě nějaké rady ohledně tohodle druhu montáže, tak dejte vědět.

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 20:54   Citovat  

hm, ještě sehnat talačítko start engine Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 20:55   Citovat  

ale mej na pameti ze budes mit odemčeny volant. pac spinačka kdyz vyndas kliček a pootočiš volantem tak ti cvakne a zamkne volant.

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 20:57   Citovat  

antonin-s napsal:
No tak to jsem celkem rád. Ona totiž spínačka není zorvna levná záležitost, teda aspoň pro mě. Nehledně na to, že instalace prý taky není zorvna moc v pohodě. Bude to celkem frajeřina až nasednu do auta a zmáčknu dvě tlačítka a nastartuju Velmi šťastný. Mě to napadlo, když jsme montovali zrovna včera do kamrádovýho Nissana novou skříňku. Když jsem si s tim hrál přes zkoušečku, tak mě to napadlo.

Cha chá, díky za info. Kdyby byly ještě nějaké rady ohledně tohodle druhu montáže, tak dejte vědět.

Kazdopadne by mely byt 3 tlacitka - spinacka ma 3 okruhy (radio, kontrolky a starter)
Udelal bych si jeste nekde nejake tajne tlacitko, klidne dve, minimalne na kabel od starteru a asi i k benzinove pumpe. Zamek radicky zas tak neprekonatelny neni. Spis nez vymyslet takovou vec bych se vratil ke spinaci skrince a dal bych i nejaky laciny alarm, pac auto co houka uz asi nikdo kradst (snad) nebude - alarm ma v sobe imobilizer.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 21:00   Citovat  

jestli se mohu trošíčku vetřít taky s problémem se spínačkou.

Už jste někdo vyndaval v půlce zlomený klíč ze spínačky? Nerad bych ji sundaval z volantové tyče.

Moc díky za praktické rady Úsměv

přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 21:04  Naposledy upravil sablos dne 8.2.2009 , 21:06, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Rom. napsal:

Už jste někdo vyndaval v půlce zlomený klíč ze spínačky? Nerad bych ji sundaval z volantové tyče.

přátele

to je zapeklity úkol skus zmagnetizovat tu pulku kliče ale to asi nepude pak jedine necim stourat a vytahnout to, spinačka snad ani nejde sundat jen nasilim nebo odvrtanim tich nýtů co ji drži na řízeni.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 21:04   Citovat  

Rom. napsal:

přátele

na to bych mel jednoduchy trik, no az tak jednoduchy neni.
Pokud je v ni pul zalomeneho klice, tak by druhou pulkou melo jit bez probelmu otacet. Takze bych sundal plast pod volantem, otocil na prvni polohu a vyndal jen zamkovou vlozku ze spinacky. Venku bych z ni sundal ochrany proti rozebrani, otocil vnitrkem do protismeru, do polohy vyndani, vyndal vnitrek zamku v kterem jsou stavitka a tim padem bez problemu vyndal pul klice. Stejnym zpusobem zase slozil a je hotovo. Prace tak na hodinku, ale o sundavani cele spinacky neni vubec rec .-)
Je to tam.

EDIT: je jasny ze ani tim ze bys na nej neco nalepil to nevyndas, pac budou vadit stavitka co jsou vyskocene do stavu zamceno. Proto az to rozeberes, vyndas stavitka co jsou volna a klepnes se zamkem tak pul klice vypadne jak babovicka.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 21:26   Citovat  

problém je v tom, že to je u veterána, tzn. bez šance na jinou (alespoň rychle a snadno) a ještě jsem takovou nerozebíral Smutný

u C4g a C5g bych neměl žádný problém Velmi šťastný

PS. volant, plast okolo i přepínače mám sundané

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 22:57   Citovat  

ninja napsal:
Kazdopadne by mely byt 3 tlacitka - spinacka ma 3 okruhy (radio, kontrolky a starter)
Udelal bych si jeste nekde nejake tajne tlacitko, klidne dve, minimalne na kabel od starteru a asi i k benzinove pumpe. Zamek radicky zas tak neprekonatelny neni. Spis nez vymyslet takovou vec bych se vratil ke spinaci skrince a dal bych i nejaky laciny alarm, pac auto co houka uz asi nikdo kradst (snad) nebude - alarm ma v sobe imobilizer.

No vidíš, s tím alarmem to taky není špatnej nápad. To bych si mohl udělat jako semestrální práce ve škole Mrk spojím příjemné s užitečným. Ještě větší paďárna by byla kdyby se to startovalo na dálku Velmi šťastný...to sakra není špatnej nápad. Btw. mě tam chybí ten plast pod volantem, nemáte někdo jeden navíc? Štědře odměním. Jinak co se týče toho zamykání volantu tak nevím jestli naštěstí, nebo bohužel, ale oni tu spínačku vyndali včetně toho mechanismu, který blokuje otáčení volantu.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 1:46   Citovat  

Rom. napsal:
problém je v tom, že to je u veterána, tzn. bez šance na jinou (alespoň rychle a snadno) a ještě jsem takovou nerozebíral Smutný

u C4g a C5g bych neměl žádný problém Velmi šťastný

PS. volant, plast okolo i přepínače mám sundané
jestli máš klíč v poloze na vyndání tak lepidlo,ale s rozumem,aby jsi neměl spínačku kamenou...chicht
pinzetu jsi zajisté zkoušel...pak ještě odvrtat 0,5-1ku do klíče dírku a znova lepidlo a drátek

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 7:27   Citovat  

PAKO napsal:
jestli máš klíč v poloze na vyndání tak lepidlo,ale s rozumem,aby jsi neměl spínačku kamenou...chicht
pinzetu jsi zajisté zkoušel...pak ještě odvrtat 0,5-1ku do klíče dírku a znova lepidlo a drátek

s půlkou klíče jde auto normálně startovat, ale nemám z toho dobrý pocit

na lepidlo už jsem myslel, ale bál jsem se, abych toho nezalepil víc ... jo myslel jsi taky na vteřinovké, nebo něco spešl ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 8:56   Citovat  

Rom. napsal:

na lepidlo už jsem myslel, ale bál jsem se, abych toho nezalepil víc ... jo myslel jsi taky na vteřinovké, nebo něco spešl ?

viz jak jsem psal vis, proc to nepujde.

citace:
je jasny ze ani tim ze bys na nej neco nalepil to nevyndas, pac budou vadit stavitka co jsou vyskocene do stavu zamceno.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 8:59   Citovat  

ninja napsal:

nevím jak vytáhnout to vlastní vložku?

a když tam zasunu tu druhou půlku klíče, tak přeci musí být všechna stavítka zasunutá, ne ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 9:02   Citovat  

Rom. napsal:
nevím jak vytáhnout to vlastní vložku?

a když tam zasunu tu druhou půlku klíče, tak přeci musí být všechna stavítka zasunutá, ne ?

vytahnout obracenym zpusobem nez se montuje, ale jestli je to jak u motorek tak tam byva lisovana. Jinak vlastni spinacka je vevnitr mastna, nemelo by ji lepidlo zalepit, ale to ti nikdo nezaruci. Pokud bys na tu pulku nalepil druhou pulku klice a drzelo by to, tak se obavam ze tlak stavitek na hranu klice by byl prilis velky aby to lepidlo udrzelo slepene.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 9:04   Citovat  

Rom. napsal:

mno kdyby jsi vzal lepidlo na opravu závitů,z toho penetraci na srub nanesl na okolí samotné lepidlo na klíč...jinak ale jak píše ninja,nejdokonalejsí rešení

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 9:12   Citovat  

budu nad tím ještě chvíly ... to mi hlava nebere ...

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 10:48   Citovat  

Nechci moc rejpat..ale pred mesicem jsem si nechaval pridelat klic a prisel tam pan s celou spinackou a zda by mu nekdo nevyndal zlomenej zbytek klice a nepridelal novej..po chvilce se pan vratil a povida: jezisi paneeee, kdo Vam poradil davat tam lepidlo? Vetsi zhovadilost jsem nevidel, vsechno je oblemcane, lepidlem to vzivote nevytahnete a pekne se vse ponicilo, takte bud rozebrat a vycistit, nebo lepe koupit novou.. pořádnej výtlem A ted tu ctu tyhle rady.. mravenec

---jinak klicove centrum v Plzni, takze zadnej noname malej kramecek.. je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2009 , 14:22   Citovat  

gizmi napsal:
Nechci moc rejpat..ale pred mesicem jsem si nechaval pridelat klic a prisel tam pan s celou spinackou a zda by mu nekdo nevyndal zlomenej zbytek klice a nepridelal novej..po chvilce se pan vratil a povida: jezisi paneeee, kdo Vam poradil davat tam lepidlo? Vetsi zhovadilost jsem nevidel, vsechno je oblemcane, lepidlem to vzivote nevytahnete a pekne se vse ponicilo, takte bud rozebrat a vycistit, nebo lepe koupit novou.. pořádnej výtlem A ted tu ctu tyhle rady.. mravenec

---jinak klicove centrum v Plzni, takze zadnej noname malej kramecek.. je to dobrý
ano napsal jsi správne...oblemcané...a není lepidlo jako lepidlo.Takovéhle kecíky mám nejraději...když už se bavíme o spínačce a startování...taktéž mi někteří vysokoškolští vzdělanci oboru elektro nevěří jak mi muže běhat el čerpadlo v šáde a nespálí se ...nemám tam žádné časování jako v hondě,jen přidanou 21w žárovku jakmile není odběr aby čerpadlo zbytečně nezkučelo začne se rozsvěcet žárovka a čerpadlo je v utlumu,a k tomu podobné komentáře jako tento Vetsi zhovadilost jsem nevidel ,to nemůže fungovat a podobně...nevím proč bych nevytáhl pomocí lepidla klíč co ho jen drží stavítka,když dokážu nalepit na zalomenej šroub kus materiálu a ten vyšroubovat.Ono by to chtělo trochu se porozhlédnout po novích...mno oni to zase tak nové technologie nejsou...ale ano pán to mohl mít oblemcané...když byl čas lepil jsem modely letadel 1:72 a obcas u kamarádu když sem vyděl ty oblemcanosti to snad ne ,ono nalepit něco v tak malém prostoru jako je spínačka chce trochu kumštu a hlavně rozumu

honadam je teď offline  honadam
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2013 , 18:43   Citovat  

zeptam se, doufam ze mi nekdo odpovi, chteli mi ukrast auto, nemuzu strcit klic do spinacky, jak se demontuje vlozka spinaci skrinky? musi byt v prvni poloze?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Náhrada za spínačku.
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina