Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak na LAMINO podomacku?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 14:06   Citovat  

Jak laminovat jakykoli karosarsky dil?..

Po nekolika predeslych prosbach jsem se rozhodl, ze napisi jakys takys popis prace, ktery vlozim na foru a bude pristupny pro vsechny ostatni hondare:). At uz za ucelem zvelebeni sveho auta:) nebo i z jineho duvodu Úsměv.
Jiz na zacatku upozornuji , ze nejsem zadny profesional, ale amater a tak nektere me rady nemusi byti uplne nejlepsi. Proto bych ocenil, kdyby mel kdokoli jakykoliv dotaz nebo pripominku bo (vychtavku) na vylepseni postupu, at ji pripise.
Ja zde pouze popisi postup, kterym jsem vytvoril svuj vlastni lip Úsměv. A ktery se podle mne da pouzit i na dalsi dily:)

Vse zaclo tim, ze jsem shanel lip pod naraznik na uz tak dost netradicni auto jakym je na nasich silnicich honda civic crx targa.sehnat v nasich pustinach lip,ktery by nebyl okoukany, byl decentni a zaroven
nestal vic nez novy naraznik, je u nas prakticky nemozne.Proto jsem se rozhodl pro vytvoreni vlastniho lipu. Po nekolika desitkach nakresu a prohlidlych fotografiich na internetu jsem si tak nejak dokazal predstavit co vlastne chci vytvorit.

Nasledujici den jsem udelal prvni dulezity krok .Nakoupil jsem veskery material potrebny k vyrobe.

- Laminovaci souprava ( 2- slozkovy laminat reditelny 2/100 cca 2l )
laminovaci platna cca 3m ctverecne
- štetce
- hadry
- izolepa
- noviny
- špendliky
- vrtak do plastu:) ( maly prumer cca 5mm )
- plat do pilky
- montazni penu ( cca 3ks litrove )
- rozprasovac ( s vodou )
- kit ( vhodny na laminat 1kg )
- nekolik tipu brusnych papiru od hrubych az po jemne (5 vzoru hrubosti od kazdeho 5-10 ks -podle potreby)

! Samotne lakovani jsem nachal na profesionalech a potrebneho materialu jsem koupil radeji vice nez mene. !

Po prijezdu jsem si naznacil na narazniku caru, po kterou jsem tusil kam az bude zasahovat nastaveni noveho lipu na puvodni naraznik vcetne prebrouseneho kitu. Od teto cary vyse jsem si za pomoci izolepy upevnil
noviny (kvuli cistote - od montazky se totiz vse spatne cisty). Pod touto carou (cca 4 cm pod ni a nize ) jsem pomoci vrtaku ( do plastu Úsměv ) a vrtacky vyvrtal ruzne rozmistene diry po cele plose
narazniku (cca 20 dir z duvodu dobreho uchyceni a proliti montazni peny).

Penu jsem nanasel v nekolika etapach na odmastenou spodni cast narazniku, ve kterem byli predvrtane diry.S nanasenim peny jsem skoncil tehdy kdy se mi ( skoro ) dotykala zeme a ja
vedel, ze se z ni jiz da vyrezat forma meho lipu pro vylaminovani. Po nekolika nekonecnych hodinach vyrezavani, premerovani, nasledneho dopenovavani a opetovneho vyrezavani, jsem se dostal
do faze brouseni vytvarovane peny skelnym papirem. Po dalsich nekolika hodinach opetovneho usili jsem se dopracoval ke stadiu hotove hrube formy pripravene pro lamino Úsměv. Pri tvrdnuti montazni peny jsem ji
neustale zvlhcoval za pomoci rozprasovace s vodou, z duvodu rychlejsiho a lepsiho vytvrdnuti peny.

Nasledujici den jsem si nastrihal laminovaci platna na male prouzky ( cca 15 x 7 cm jinak podle potreby lepsi mensi nez vetsi ) a podle pribaloveho letaku namichal dvouslozkovy laminat. Platna jsem rozprostrel rovnomerne
po celem povrchu nastaveneho narazniku a za pomoci spendlicku je prichytil do peny,aby byly hezky napla a byly co nejlepe vytvarovana podle peny. Samozdrejme musi plynule navazovat na plastovy dil narazniku. tyto
platna po rozprosteni a uchyceni jsem natrel jiz namichanym dvoslozkovym laminatem (tekuta slozka). Po zaschnuti jsem proces jeste jednou opakoval. Nasledna jsem jiz bez platna nanesl jeste treti tekutou vrstvu.

Kdyz vse poradne vyschlo zacal jsem brousit vsechny vetsiny nerovnosti - bud rucne (smirgl papir) -ci za pomoci vrtacky (brusny nastavec). Po kompletnim vybrouseni veskerych nerovnosti jsem
cely nastaveny dil vcetne prechodu na puvodni naraznik zatrel kitem (kvuli drobnym nerovnostem )a ten po vytvrdnuti brousil az do uplneho vyhlazeni. Brouseni jsem zacal s velmi hrubym brusnym
papirem a pokracoval jsem az po nejjemnejsi papiry. Po nekolika dnech byl cely jiz nastaveny naraznik pripraven na vrstvu podkladove barvy a nasledneho nalakovani.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 14:18   Citovat  

dobrej návod, jen se zeptam část tý pěny ti tam teda zůstala ? já bych potřeboval vytvořit něco jako airbox takže to musí bejt dutý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 14:24   Citovat  

Fajnovej návod.Nemáš náhodou nějaké fotky z různých stadií výroby?Myslím,že by to skvěle doplnily..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 14:31   Citovat  

posero napsal:
dobrej návod, jen se zeptam část tý pěny ti tam teda zůstala ? já bych potřeboval vytvořit něco jako airbox takže to musí bejt dutý
hele jako ten laminat cti cast ty peny sezere ..ale jako je to jedno podle me..samozdrejme kdyz ji nechces tak ji muzes zezadu vyrejpat pokud jsi to nezalaminoval upe i zezadu. jinak ji tam radsi nechal nijak mi tam newadi o tolik tezsi to taky nejni a navicnedej boze kdybych naboural tak budu rad ze tam treba i je a lip se mi pak dochyti ta forma.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 14:32   Citovat  

MikeT napsal:
Fajnovej návod.Nemáš náhodou nějaké fotky z různých stadií výroby?Myslím,že by to skvěle doplnily..
to sice mam ale zatim mam silene nizkej upload takze bych je nahraval pul dne ..ale casem snad doplnim:) bo muzu poslat po icq.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 14:55   Citovat  

jenže já chci dělat něco jako krabici takže v ní pěnu mít nemůžu

Winie je teď offline  Winie
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 15:03   Citovat  

jeste jeden typ. pokud nechcete mit pod tim laminatem ten pur, tak tu penu obalte nakou folii a pak ji odriznete. ovsem doporucuju vramci pevnosti liza, pur nechat. dalsi vec co sem z toho jinak peknyho navodu nenasel je ta ze se to platno ma naopak rezat na vetsi pruhy a prekrejvat se. ja osobne kdyz laminuju, tak davam 5 vrstev platna kvuli pevnosti. a platy se prekrejvaj. navic kdyz davas prvni vrstvu laminatu, tak musis ten povrch pod nim taky natrit tou smardlavou potvorou. pak ti to bude lip drzet. jinak perfektni navod. OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 15:04   Citovat  

posero napsal:
jenže já chci dělat něco jako krabici takže v ní pěnu mít nemůžu

proc to neudelas z plechu?

md.doxa je teď offline  md.doxa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 16:03   Citovat  

posero napsal:

v tom případě použij jako kopyto místo motnážní pěny obyčejnej bílej, měkkej polystyren, ale pozor, některý druhy laminátu ho rozežírají, takže se to dělá růžně, někdo ho potom potáhne fólií (strečkou, takovou tou co se do toho balí třeba potraviny) a na to laminuje, někdo novinama, jde i napatlat vazelínou nebo povoskovat (to nemám ozkoušeno), pak oblaminovat co potřebuješ, a až vše budeš mít hotový, tak stačí na polsystyren nalít aceton, ten ho dokonale všechen sežere OK Mrk

mooonwalker je teď offline  mooonwalker
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 16:53   Citovat  

taky jsme delali s laminatem, sice ne na hodnu ale na jiny japonsky vozitko par fotek tady

jeste tam nejskou vsechny, ta cerna se jeste brousila, a kitovala do roviny

tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 16:56   Citovat  

posero napsal:

normalne si udelas z necoho ten tvar, olepis papirovou lepenkou, oplaminujes, a pak vyloupnes, a mas to ve vnitr duty a hladky, a nebo ti to muzu udelat Úsměv za klubovou cenu je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 17:11   Citovat  

mooonwalker napsal:
normalne si udelas z necoho ten tvar, olepis papirovou lepenkou, oplaminujes, a pak vyloupnes, a mas to ve vnitr duty a hladky, a nebo ti to muzu udelat Úsměv za klubovou cenu je to dobrý

odkud jsi? asi z daleka čekam ale stejně to chci zkusit sám Mrk

zajímala by mě i cena všech věcí?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 17:29   Citovat  

jsem z vysociny z pacova, kousek od tabora a pelhrimova, cenu bych ti rek podle toho co bys chtel, slo by to vyresit klidne postou, a nebo mam dost znamych v praze co sem jezdi kdyz bys byl z prahy takze by sme se nejak domluvili, posli foto o co by se jenalo, mohl bych ti udelat jen jemny odlitek tak 3 vrstvy a ty by sis to moh jeste prelaminovat, vybrousit ...

to by sme se domlluvili, posli foto to bude nej

Ginda je teď offline  Ginda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 17:30   Citovat  

tak prispjeju svou troskou do mlyna
Jelikoz uz par let laminuju tak neco malicko vim.
Urcite je vhodnejsi kvuli lepsi praci,tvarovani,prosyceni atd. pouzivat rohoze a ne tkanou textilii ta je dobra na cluny atd ane na tyhle veci..
Pokud pouzivate podklad pu penu bo polystyren tak je vhodne ho natrit barvou aby vam to laminat nerozezral.
Jinak na vyrobu dilu se pouzivaj kopyta pak to nemusite slozite brousit,uprava kopyta to je na delsi clanek.
Dalsi dulezita vec je ze na laminovani se pouzivaji dva zakladni druhy pryskyric EPOXIDOVA a POLYESTEROVA
epoxid lze pouzit na plast ale musi se to udelat poradne jinak to praska a polyester na plast ani nepouzivejte nebude to spolu drzet a jestli jo tak jen chvilku...
kdybyste chtel nekdo vedet jeste neco konkretniho tak napiste odpovim.. Honda

vikingcz je teď offline  vikingcz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 17:33   Citovat  

mooonwalker napsal:
jsem z vysociny z pacova, kousek od tabora a pelhrimova, cenu bych ti rek podle toho co bys chtel, slo by to vyresit klidne postou, a nebo mam dost znamych v praze co sem jezdi kdyz bys byl z prahy takze by sme se nejak domluvili, posli foto o co by se jenalo, mohl bych ti udelat jen jemny odlitek tak 3 vrstvy a ty by sis to moh jeste prelaminovat, vybrousit ...

to by sme se domlluvili, posli foto to bude nej

To by mne dost zajimalo Mrk Mas SZ

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 17:38   Citovat  

Ginda napsal:
tak prispjeju svou troskou do mlyna
Jelikoz uz par let laminuju tak neco malicko vim.
Urcite je vhodnejsi kvuli lepsi praci,tvarovani,prosyceni atd. pouzivat rohoze a ne tkanou textilii ta je dobra na cluny atd ane na tyhle veci..
Pokud pouzivate podklad pu penu bo polystyren tak je vhodne ho natrit barvou aby vam to laminat nerozezral.
Jinak na vyrobu dilu se pouzivaj kopyta pak to nemusite slozite brousit,uprava kopyta to je na delsi clanek.
Dalsi dulezita vec je ze na laminovani se pouzivaji dva zakladni druhy pryskyric EPOXIDOVA a POLYESTEROVA
epoxid lze pouzit na plast ale musi se to udelat poradne jinak to praska a polyester na plast ani nepouzivejte nebude to spolu drzet a jestli jo tak jen chvilku...
kdybyste chtel nekdo vedet jeste neco konkretniho tak napiste odpovim.. Honda

misto barvy je pouzita ta lepenka, papirova, navic ta pena po zariznuto se nakituje, vlasnte se udela jakoby kopyto, a ten kit uz uchrani tu penu nebo poly, uplne idelani je pouzit drevo na velky plochy ktere jsou potreba rovne.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 21:13   Citovat  

Winie napsal:
jeste jeden typ. pokud nechcete mit pod tim laminatem ten pur, tak tu penu obalte nakou folii a pak ji odriznete. ovsem doporucuju vramci pevnosti liza, pur nechat. dalsi vec co sem z toho jinak peknyho navodu nenasel je ta ze se to platno ma naopak rezat na vetsi pruhy a prekrejvat se. ja osobne kdyz laminuju, tak davam 5 vrstev platna kvuli pevnosti. a platy se prekrejvaj. navic kdyz davas prvni vrstvu laminatu, tak musis ten povrch pod nim taky natrit tou smardlavou potvorou. pak ti to bude lip drzet. jinak perfektni navod. OK

to je sice pravda ale cim vic vrstev das tim to sice bude tvrdsi ale kdyz skrtnes tak tim spis to praskne nez jen ohne a odre. a maly kousky jsem delal schvalne protoze pri velkej se ti to zacne mooooc vlnit a lip se prebrousej a dokitujou maly spary nez velky vlny. ale tezko rict tot muj nazor

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 21:15   Citovat  

napíše mi někdo zhruba ty ceny? a kde to koupit? Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 21:35   Citovat  

carvi napsal:
to je sice pravda ale cim vic vrstev das tim to sice bude tvrdsi ale kdyz skrtnes tak tim spis to praskne nez jen ohne a odre. a maly kousky jsem delal schvalne protoze pri velkej se ti to zacne mooooc vlnit a lip se prebrousej a dokitujou maly spary nez velky vlny. ale tezko rict tot muj nazor

nevim no. ja to pouzival na velky. ale asi to bude tim ze tim delam narazniky pořádnej výtlem kazdopadne nic se nevyrovna plastovymu lizatku.
Posero: co chces udelat. az bude teplejc tak se ti na to podivam. musis si to nakreslit a napsat rozmery. ja uz si nak poradim.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 21:39   Citovat  

Winie napsal:
nevim no. ja to pouzival na velky. ale asi to bude tim ze tim delam narazniky pořádnej výtlem kazdopadne nic se nevyrovna plastovymu lizatku.
Posero: co chces udelat. az bude teplejc tak se ti na to podivam. musis si to nakreslit a napsat rozmery. ja uz si nak poradim.

já si chci udělat sám Velmi šťastný je to totiž tajný kouř

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 21:56   Citovat  

mooonwalker napsal:
misto barvy je pouzita ta lepenka, papirova, navic ta pena po zariznuto se nakituje, vlasnte se udela jakoby kopyto, a ten kit uz uchrani tu penu nebo poly, uplne idelani je pouzit drevo na velky plochy ktere jsou potreba rovne.

to jo akorat ze kdyz delas kopyto a polepis to maskovackou (lepenkou) tak ten vnitrek nebude nikdy tak rovnej a nehlede nato ze ta maskovacka z toho jde uplne skvele sundavat šuk a treba ten kit kdyz radne nenapustis tak ti taky vsechen zustane ve forme a pak to z toho dostavat je uplne luxus...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 21:58   Citovat  

posero napsal:
řekne mi někdo kde to všechno koupim? a ceny aspoň cca?

stav se prodam ti co potrebujes a kolik potrebujes jinak zkus havel composites (aspon mam ten dojem ze se to tak jmenuje uz si to nepamatuju beru to ve (dvousetlitrakach sudech) takze zas tak casto nejezdim Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 21:59   Citovat  

Ginda napsal:
to jo akorat ze kdyz delas kopyto a polepis to maskovackou (lepenkou) tak ten vnitrek nebude nikdy tak rovnej a nehlede nato ze ta maskovacka z toho jde uplne skvele sundavat šuk a treba ten kit kdyz radne nenapustis tak ti taky vsechen zustane ve forme a pak to z toho dostavat je uplne luxus...

tak nevim zatim jsem problem nemel a lepenka sla dolu dycky v poho

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 22:04   Citovat  

posero napsal:
ty musíš bejt mozkovna pořádnej výtlem

lamino-sadu, kit, sezenes v drogerii vetsinou tak 200za sadu je tam tak 2m2 platno, pryskirice 0,3l a tvrdidlo, tmel tak kilo za 220kc

mam na tohle dodoavatele, muzu ti sehnat tak litr tvrdidlo, pryskyřice, 4m2 za 300 a kit zelenej kilo za 196 a bilej kilo za 186

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 22:12   Citovat  

odkaz

tak jsem se tam prozhlídnul ale potřeboval bych někoho na icq aby mi pak poradil co bude třeba atd ale má to čas zatim

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 22:15   Citovat  

mooonwalker napsal:
lamino-sadu, kit, sezenes v drogerii vetsinou tak 200za sadu je tam tak 2m2 platno, pryskirice 0,3l a tvrdidlo, tmel tak kilo za 220kc

mam na tohle dodoavatele, muzu ti sehnat tak litr tvrdidlo, pryskyřice, 4m2 za 300 a kit zelenej kilo za 196 a bilej kilo za 186

ta sada by mi stačila, to budou mít i v mototechně?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 8:02   Citovat  

posero napsal:
ta sada by mi stačila, to budou mít i v mototechně?

mohli by mit, u nas taky nejakou v autodilech maji, ale jak rikam drogerka 100% a mozna to bude mit i levnejs

pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 10:27   Citovat  

carvi napsal:
....

Ahoj přátele A to si to lízatko dolaminoval napevno rovno k plastovému nárazníku Cooo??? to mi hlava nebere Ja používam epoxid a na plaste moc nedrží Bueee A najakú tú fotku by si sa mohol hecnúť, aspoň ako to vyzerá na aute zatiaľ je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 12:38   Citovat  

pepo crx napsal:
Ahoj přátele A to si to lízatko dolaminoval napevno rovno k plastovému nárazníku Cooo??? to mi hlava nebere Ja používam epoxid a na plaste moc nedrží Bueee A najakú tú fotku by si sa mohol hecnúť, aspoň ako to vyzerá na aute zatiaľ je to dobrý
hele jednu fotku mam nekde v profilu... je to na te modre tarze .. jinak nekdo tu uz psal ze ze pryskyric jsou dva typ. je fakt ze ten jeden moc nedrzi ale kdyz udelas ten epoxidovej poradne a natahnes ho dost daleko na naraznik tak se to ani nehne:)...aspon teda ja s timto problem nemam:)

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 12:48   Citovat  

procistil jsem tu ty offtopic je to opravdu zajimave tema tak se to prosim snazte nezkazit a udelame z toho potom FAQ, oK? přátele

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak na LAMINO podomacku?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina