Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Má honda co nabídnout?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
kyselym je teď offline  kyselym
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 0:01   Citovat  

Ahoj,
jsem tu nový a přicházím jsem s žádostí o pomoc při výběru auta. Chci si koupit auto převážně na víkendové/výletové/dovolenkové "pojížďky". Můj najezd km je/bude malý proto určitě benzín a jelikož by honda měla být nejlepším výrobcem benzínových motorů rozhodl jsem se příjít sem kde by měli být ti nejpovolanější. Co od auta očekávám? Především spolehlivost. (co by mě fakt naštavalo je nedojet na zaplacenou chatu atd...) Tou je honda vyhlášená. Dál bych chtěl aby auto něco málo uvezlo (5d hatchback stačí, sedan by už asi byl horší kvůli přístupu do kufru nikoliv kvůli jeho velikosti). Dalším parametrem je komfort. Určitě nechci něco stylu oktávky nebo jí podobná auta co z člověka vytřesou duši. Dál přiměřenou spotřebu = 5 - 8,5 litru v zimě. Auto musí v zimě bez problému nastartovat. Co se výbavy týče stačí mi manualní klimatizace a elektrická okna (pokud nebudou překážet nohám kličky tak vzadu být můžou). V autě by mělo být trochu prostoru i pro cestující vzadu. (ne jak v oktavce nebo fabii, ale zase nemusí být tolik co v lacetti, např tolik co má focus stačí). Auto nebudu garážovat neb ji nemám a mělo by mi věrně sloužit aspoň 5let(cca 150tisic km). Určitě bych nechtěl aby v téhle době začalo rezavět.

A teď co jsem ochotný autu na oplátku dát já? Výměnu provozních kapalin, rozvodů, tlumičů, čepů, kloubů a nevím čeho kdy bude třeba. (Poradí případně někdo dobrý honda servis na moravě?)

Z aut co jsem v nich nekdy jel se mi asi nejvíc líbil ford focus 1,6 16V rv2004. právě proto, že na dálnici při 130km/h točí cca 3000ot/min a ve voze je "ticho". Bohuzel je na hranici mého rozpočtu. Na auto jsem si vyčlenil 70tisic a jsem ochotny jestě dalších 70 vyčlenit, víc už však ne. Možná bych podotknul, že auto koupim jen od člověka který se o něj poctivě staral a bude schopen alespoň z větší časti doložit servis/opravy, případně bude zřejmé, že to auto prostě nemůže být stočený střep. Píšu otom hlavně proto, že cena takového auta bude trochu jiná než bazarová cena.

Proto se ptám: Má mi honda co nabídnout? Pokud ano, je tu někdo kdo by svého miláčka chtěl svěřit někomu kdo mu dá co bude potřebovat a kdy bude potřebovat, krom garáže?

předem děkuji všem co mi pomůžou s výběrem.

Marek
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 0:13   Citovat  

Auto které hledáš se jmenuje CIVIC 6G 5dv. (anglán) - něco jako mám já.
Splňuje všechny tvoje požadavky, v případě že koupíš opravdu zachovalý kus. Takže pečlivě vybírat a pak budeš nadmíru spokojený.
Třeba tady Roman prodává parádního stříbrného kombíka. Viděl jsem ho osobně a opravdu krásný stav.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 0:16   Citovat  

Petr 78 napsal:
Třeba tady Roman prodává parádního stříbrného kombíka. Viděl jsem ho osobně a opravdu krásný stav.

Tenhle kus nesplnuje pozadavky - nema klimu
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 0:35   Citovat  

ninja napsal:
Tenhle kus nesplnuje pozadavky - nema klimu

Se stydím hups, to jsem si nevšimnul.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 0:42   Citovat  

Petr 78: nejsem si zcela jistý zda splní požadavek hlučnosti. Při 130km/h prý točí 4000tisíce ot/min, to se bojim že to bude hukot jako ve staré felicii rodičů. Jinak mít ten kombík červenou barvu a klimu....jinak díky ani jsem nečekal tak rychlou odpověď.
Jak je natom ten civic s korozí? Prý reznou u anglánů zadní lemy, do r.v. 1999
pzn. když jsem napsal o staré felici rodičů asi už chápete proč podmínka koroze a hlučnosti.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 0:56   Citovat  

kyselym napsal:
Petr 78: nejsem si zcela jistý zda splní požadavek hlučnosti. Při 130km/h prý točí 4000tisíce ot/min, to se bojim že to bude hukot jako ve staré felicii rodičů. Jinak mít ten kombík červenou barvu a klimu....jinak díky ani jsem nečekal tak rychlou odpověď.
pzn. když jsem napsal o staré felici rodičů asi už chápete proč podmínka koroze a hlučnosti.

s tema otackama ve 130 se neda nic delat. Zadna H v teto cenove kategorii ani vekove hranici nema 6Q prevodovku ani lepsi odstupnovani. S tim hlukem to neni zas tak horke, i kdyz na tyhle otacky si stezuje pomerne kazdy(spis bych rekl ze je to tim ze clovek kouka na otackomer - kdyby ho nemel tak mu to neprijde). Chce to se svest.
koroze je odstranena az od roku 1998 kdy probehl facelift a i H pochopila ze je treba nejak antikorozne chranit karoserii. Samozrejmne ze by se nemelo zanedbavat vystrikani dutin a nastrik podvozku aspon ob rok kdyz uz ne kazdy rok.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 0:57   Citovat  

kyselym napsal:

Chápeme, asi bych si dovolil doporučit HONDU Accord 6 generace 1.8i či 2.0i se systémem VTEC, přeci jen objem nenahradíš ... a ceny nejsou zas tak extrémní.

ODKAZ I.
ODKAZ II.

Ten hluk jak říká ninja, je ideální, pokud budeš mít sériový výfuk a po dálnici se budeš pohybovat mezi 110-130km/h není to zas tak hrozné ...
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 2:52   Citovat  

upřímě tobě ne,motory jsou prostě vysokoobrátkové,zádné brum brum
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 8:46   Citovat  

Zkus najít angličáka (5D nebo kombi) s motorem 1.5 - oproti 1.4 má delší převodovku,takže těch ot bude o chlup míň,ale přes 3.000ot. to bude taky...
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 8:55   Citovat  

Nevim jak u ostatnich Hond, ale u me 2000 neni motor slyset, 3500-4000 je slyset nejvic(coz je vicemene ta dalnice:)), ale kdyz se podradi na 6000, uz to taky neni opet skoro slyset Úsměv ...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 9:07   Citovat  

maryo napsal:
Nevim jak u ostatnich Hond, ale u me 2000 neni motor slyset, 3500-4000 je slyset nejvic(coz je vicemene ta dalnice:)), ale kdyz se podradi na 6000, uz to taky neni opet skoro slyset Úsměv ...

Já ho víc slyším od 3000 až do 8000ot,ale to je výfukem bez tlumičů... Úsměv Ale i s tímhle se dá cestovat s rychlostí kolem 150km/h - 5500ot neboli těsně před Vtecem...
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 9:33   Citovat  

osobně bych šel do toho accorda 6g.kdybych teda chtěl něco většího. Je to moc pěkný a spolehlivý auto. Avšak musíš trochu hledat a koupit něco obstojnýho. za 120k seženeš dobrej kousek. Točit to bude o krapítek víc než třeba Ford, ale taky ho dostaneš do vyšších otáček. u hondy se nemusíš bát tam ve 110ti lupnout trojku a tradááá VTEC
I proto bych vzal VTEC, ve spodních otáčkách jezdíš za pohodový litry cca7-8l, ale když potřebuješ předjet kamion podřadíš a není problém...

Na druhou stranu je třeba Focus taky docela kvalitní auto, s dobrým podvozkem kterejch jezdí strašný mraky. A to by mně asi vadilo, potkáš jich denně x, zatímco accorda třeba ani jednou.... a přece jen je to "tvoje Honda" ane nějakej Frd Číčus Velmi šťastný
Věř, že vozit se v Hondě je prostě lepší... Úsměv o zpracování a technice vozu ani nemluvím... accord oproti Focusu má výstavní skříň s diamantama místo palubovky..
myslím, že může nabídnout i bezpečí 8airbagů(nevím přesně)
mně Honda za celejch 3,5roku nikdy nikde nenechala, a to jsou obě starší 15ti let..., servis mně stál asi 5000,- a to jen kvůli spojce, která se měnila a pár drobností. Kámoš je na pežoty a v opravách už zahučel asi 80 000,- HaHaaa a to má novější auto.

já myslím, že Honda má co nabídnout...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 10:17   Citovat  

Díky za postřehy. Co se accorda týče tak známý má už několikátého accorda a nedá na něj dopustit. Volba by to byla asi dobrá, ale problém je v karosářském provedení accordu Smutný pouze sedan a tak do kufru asi nedám nic vyšších rozměrů(nezná někdo výšku?). Škoda, že H začala dělat kombíky až v další generaci.(nebo ne?)
Zkusím zatím najít někde v bazaru anglickou 1.5 a projet se, abych měl představu jak je to stím hlukem.

PAKO: A víš o něčem co by mi vyhovalo? nějaké benzínové brum brum co mě nesežere? Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 10:22   Citovat  

Accord nebyl pouze sedan - třeba tohle 5D... Nebo tady máš 5g kombíka... Ovšem spotřeba za 5L nebude... Spíš těch 8-9...

Acco 6g má myslím 4 airbagy - teda ty má určitě...
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 11:07  Naposledy upravil M@jk dne 21.2.2009 , 11:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:
Accord nebyl pouze sedan - třeba tohle 5D... Nebo tady máš 5g kombíka... Ovšem spotřeba za 5L nebude... Spíš těch 8-9...

Acco 6g má myslím 4 airbagy - teda ty má určitě...

Mno myslím, že 5G by byl ideální, dělali jej i s motorem 2.2i VTEC SOHC. No není to zas takový šetřílek, ale zas ne moc "neřere". Ideální by bylo, kdyby se ozval DaveG a řekl nám jakou má zkušenost, neboť tento model měl. Zkusím mu písnout, ať to sem písne.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 11:16   Citovat  

Tohle je ideální volba tudy odkaz
   Návrat  
Giger je teď offline  Giger
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 12:21   Citovat  

Zkus kontaktovat "Rom." (Romana) ,ten by ti s výběrem auta jistě poradil a dokázal by ti ho i sehnat Úsměv
   Návrat  
blejzin je teď offline  blejzin
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 12:59   Citovat  

S tim hlukem bych ti Hondu nedoporučoval. Nad kilo ticho v autě mit určitě nebudeš.
I když nevim jak u modelů nad rok 2000. Mě to hlučí docela dost, někdy víc někdy míň
při stejných otáčkách. No a když víc tak mě to nadmíru s*re a ani se tomu autu nechce.
Asi s tím něco mám. Možná svíčky nebo něco. Musim s to nějak pořešit. Ale zase někdy
když to tolik neřve a vytáčím to tak je zvuk super auto je ochotný, ale jezdím denně a občas
i unavenej a opravdu nemám náladu pořád auto vytáčet jak ferrari aby to jelo. Ten hluk
tam fakt je. Nad kilo rozhodně
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 13:30   Citovat  

Kdyz jsem zkousel jednou jet 200, az jsem se divil ze to auto opravdu nebylo slyset. Byl tedy hodne slyset vitr to je jasne, ale motor moc ne a jak krasne to porad sedelo a to jsem tocil asi 6000... Verim, ze s vhodne upravenym vyfukem by to tiche byt mohlo i pri tech 3000-4500 ot... Ja mam otto racing a pri 2000 to auto je tiche jak myska a pri 3500 jsem i spustil alarm(ale byl evidentne hodne citlivy)...
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 14:04   Citovat  

ja bych asi taky doporucil accord 6g 5D... Komfort tam je, misto taky (vzadu pry o chloupek vic nez v anglanovi), prevodovku ma delsi... Je to auto na urovni, delany na komfort prave. A ten hluk, nevim jak jsi narocny, ale jako na ty otacky jsou ty motory dost tichy a kdyz mas cajk vyfuk a mas tam kat i tlumic stredni i koncovy, tak bych rek, ze to neni tak zly jak by se ti mohlo zdat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 14:15   Citovat  

accord 6g toci pri 90 - 100kmh 3000 otacek/min
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 15:19   Citovat  

ninja napsal:
accord 6g toci pri 90 - 100kmh 3000 otacek/min

tjn... pri 100kmh 3000 by melo bejt.. muj anglan, ale hold 1.8 je zprvodovanej jinak toci 3500 pri 100kmh dokonce (a se seriovym vyfukem to bylo naprosto v poho, vetsi hluk byl az hold na dalnici). Nemyslim ze by 1.5ka tocila min nez ten accord. Ale kazdopadne civic aerodeck je taky dobra volba. 1.5 nebo 1.6.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 16:51   Citovat  

V Accordu je nesrovnatelně větší ticho než v Civicu OK
   Návrat  
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 17:25   Citovat  

pokud je pro tebe naprostou prioritou tichý motor,tak si musíš koupit rolls royce,tam uslišíš jen tikot hodin muhehe Mám accorda 6g,je fakt že točí při 130 4000 a ožná ještě chlup,ale je v něm ticho. Zkus se projet a porovna t třeba s koncernem v tdičku a pochopíš,že otáčky s hlukem až tak nesouvisí,neboť jejich diesly ti budou drásat sluch už na volnoběh,zatímco u mě v accordu je do 160 naprosto pohodové ticho a pak nastupuje aerodynamický hluk,motor prostě není slyšet a když jo tak jen zcela záměrně v režimu ostré vačky-symfonie pro mé uši Honda což si dávám takřka pořád a platím za to spotřebou 10 litrů,ale to je holt můj koníček.. svatoušek
   Návrat  
hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 17:38   Citovat  

Honda je držák auto a co se týče tvého výběru asi bych šel do civica 6g anglická verze ale chce to hledat každopádně honda je i proslavená že neni žádnej šetřílek benzínu.
   Návrat  
hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 17:45   Citovat  

kaccerr napsal:
pokud je pro tebe naprostou prioritou tichý motor,tak si musíš koupit rolls royce,tam uslišíš jen tikot hodin muhehe Mám accorda 6g,je fakt že točí při 130 4000 a ožná ještě chlup,ale je v něm ticho. Zkus se projet a porovna t třeba s koncernem v tdičku a pochopíš,že otáčky s hlukem až tak nesouvisí,neboť jejich diesly ti budou drásat sluch už na volnoběh,zatímco u mě v accordu je do 160 naprosto pohodové ticho a pak nastupuje aerodynamický hluk,motor prostě není slyšet a když jo tak jen zcela záměrně v režimu ostré vačky-symfonie pro mé uši Honda což si dávám takřka pořád a platím za to spotřebou 10 litrů,ale to je holt můj koníček.. svatoušek

Accord 6g 1,8 má bratr mé přítelkyně a nemůže si ho vynachválit, má tichý chod motoru, přesné řazení, pohodlný a je spolehlivý auto, takže taky varianta Mrk
   Návrat  
caras je teď offline  caras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 20:00   Citovat  

6G acco 1,8
1) spotřeba od 8l nahoru, při hóooodně dlouhé a pohodové cestě lze jet i za 7,5, ale celkově spíš kolem 9
2) mám 185cm a vzadu musím nemilosrdně ohnout hlavu abych nedřel o strop
3) na dálnici má při 140 motor cca 4200, jede tiše a kultivovaně a ani při těchto otáčkách neruší (fordí duratec je proti tomu ve 3000 traktor)
4) je to jen 1,8l a ve velkém autě je cítit špatný tah odspodu, a nejvíc na dálnici (tempomat zuřivě produpává plyn až na podlahu ve snaze udržet 130)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 20:56   Citovat  

caras napsal:
6G acco 1,8
1) spotřeba od 8l nahoru, při hóooodně dlouhé a pohodové cestě lze jet i za 7,5, ale celkově spíš kolem 9
2) mám 185cm a vzadu musím nemilosrdně ohnout hlavu abych nedřel o strop
3) na dálnici má při 140 motor cca 4200, jede tiše a kultivovaně a ani při těchto otáčkách neruší (fordí duratec je proti tomu ve 3000 traktor)
4) je to jen 1,8l a ve velkém autě je cítit špatný tah odspodu, a nejvíc na dálnici (tempomat zuřivě produpává plyn až na podlahu ve snaze udržet 130)

v 6g 1,8 vtec určitě nemá špatný tah odspodu a plně naložený nemá problem držet 180 na tempomat při rozumné spotřebě OK
   Návrat  
Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 21:23   Citovat  

hopit napsal:
v 6g 1,8 vtec určitě nemá špatný tah odspodu a plně naložený nemá problem držet 180 na tempomat při rozumné spotřebě OK

To bude možná tim, že ve 180 neni motor až tak na spodku. HaHaaa
Myslim, že zmiňovaný acco by pro tebe byla dobrá volba. Komfortní je určitě. Na dálnici je ve 130 až neuvěřitelně tichý, co jsem měl možnost se svézt.
   Návrat  
caras je teď offline  caras
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.2.2009 , 21:25   Citovat  

Napsal jsem pouze své dojmy z Acca 6G 1,8 sohc vtec hatch
od spodu myslím mezi 2000 a 3000, tomu že nemá problém jet v kuse 180 věřím (nezkoušel jsem) ve velkých to má síly dostatek. Nicméně i v 3500 došlapuje tempomat na podlahu.............Což se při stejné rychlosti u mého 2l neděje a to má těžší převodovku jak 1,8
Každopádně kolega je s ní krom malého tahu v nízkých nadmíru spokojen, spolehlivé, bezpečné, pohodlné, dobré jízdní vlastnosti. Jako auto střední třídy do města je 1,8 určo supr
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Má honda co nabídnout?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina