Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz na zadni brzdy
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
coodl je teď offline  coodl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 14:10  Naposledy upravil coodl dne 25.2.2009 , 16:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj lidicky, chtel bych koupit zadni kotoucovou napravu na civic coupe 95 a dostal jsem nabidku, cena je 2500 za jednu, ale protoze tomu moc nerozumim, tak se chci zeptat na co si dat bacha, abych nenaletel, ale tu co mi poslal fotky, tak mi prijde ze cena 2500 je moc. viz foto.

diky za reakce

220220092066.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
220220092066.jpg, 545.89 kB

220220092071.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
220220092071.jpg, 396.27 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 17:53   Citovat  

povidejte odbornici Úsměv
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:04   Citovat  

cena 2500 za jednu stranu je celkem dost, za to ze tam neni brzdova hadice, lanovod na rucni brzdu a jeste k tomu jen jedna strana. Myslim ze adekvatni cena by mohla byt 2500 za obe ramena vcetne hadic - lanovody potrebujes ze sedana ESi nebo VTi.
Hlavne pokud to koupis jako par tak mas vyhodu ze mas stejne ojete kotuce, vetsinou i stejne ojete desky a stejne trmeny co do velikosti tak opotrebeni - zaruku ze neni prirezlej nebo funguje rucni brzda ti nikdo neda.

Zkus napsat nekomu kdo rozprodava CRX na dily a kup to od nej jako par.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:14   Citovat  

nevim jak ostatni, ale delat ja takovou vec, dam nove kotouce, nove desky, nove silenty, nove trubky, nove hadice, nove lanka a udelam repas trmenu...koupit starej srot a flaknout to na auto je podle me blbost...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:24   Citovat  

no tak chci to misto bubnu vzadu a kupovat nove je zas moc draha zalezitost, takze by bylo lepsi se zeptat nekho kdo to rozprodava a aby mi to poradal komplet? vubec nevim prave co vse potrebuju na zmenu bubnu na kotouce, nikdy jsem se s tim nesetkal ani teoreticky, takze jsem se radsi zeptal Úsměv ale podle fotky co jsem obdrzel jsem se zhrozil Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:28   Citovat  

coodl napsal:
no tak chci to misto bubnu vzadu a kupovat nove je zas moc draha zalezitost, takze by bylo lepsi se zeptat nekho kdo to rozprodava a aby mi to poradal komplet? vubec nevim prave co vse potrebuju na zmenu bubnu na kotouce, nikdy jsem se s tim nesetkal ani teoreticky, takze jsem se radsi zeptal Úsměv ale podle fotky co jsem obdrzel jsem se zhrozil Úsměv

spis by ses mel zamyslet proc to delas. Ja to zrovna u coupe ktere ma velke bubny povazuju za nejvetsi chybu. Je to hodne narocne na udrzbu a kdyz ti odejde brzdic tak se z toho jdes vybrecet. Jednou jsem tohle delal a vysledek na oko dobry, ale celkove nic moc, pac nastaly predpokladane problemy s rucni brzdou.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:33   Citovat  

ninja napsal:
spis by ses mel zamyslet proc to delas. Ja to zrovna u coupe ktere ma velke bubny povazuju za nejvetsi chybu. Je to hodne narocne na udrzbu a kdyz ti odejde brzdic tak se z toho jdes vybrecet. Jednou jsem tohle delal a vysledek na oko dobry, ale celkove nic moc, pac nastaly predpokladane problemy s rucni brzdou.

no ja me za to ze to bude lepe brzdit kdyz bude kotouc i v zadu... ja mam ten problem ze ted mam horsi brzdy, nebo spise kdyz jdu na brzdy, tak pedal zabira moc nizko a rucni brzda div ji nepodam spolujezdci na zadni sedacky a kdyz bych se dal do delani tech brzd, tak jsem chtel teda dat kotouc a kdyz to ma vetsina novejsich aut, tak jsem i predpokladal ze to bude lepsi? tak mi teda reknete co bych s tim mel delat, kdyz teda i do budoucna tam chci dat motor B16
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:38   Citovat  

Bybny vzádu jsou víc než postačující a rozhodně lepší než tam dávat šroty kotouče za 2500
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:38   Citovat  

coodl napsal:
no ja me za to ze to bude lepe brzdit kdyz bude kotouc i v zadu... ja mam ten problem ze ted mam horsi brzdy, nebo spise kdyz jdu na brzdy, tak pedal zabira moc nizko a rucni brzda div ji nepodam spolujezdci na zadni sedacky a kdyz bych se dal do delani tech brzd, tak jsem chtel teda dat kotouc a kdyz to ma vetsina novejsich aut, tak jsem i predpokladal ze to bude lepsi? tak mi teda reknete co bych s tim mel delat, kdyz teda i do budoucna tam chci dat motor B16

zaprve nový obložení zadruhé prasátka a zatřetí vyměnit kapalinu a myslim si že se to rapidně zlepší OK
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:41   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
zaprve nový obložení zadruhé prasátka a zatřetí vyměnit kapalinu a myslim si že se to rapidně zlepší OK

Přesně tak je to dobrý
Jenom ty prasátka bych hned nehrotil. Pokud nebudou zadrhávat nebo prosakovat, tak tam můžou zůstat.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:43   Citovat  

coodl napsal:

o kotouče jde ale zaleži jakou velikost zvoliš, a bubnovy brzdy vzadu nejsou špatny když vemeš plochu třenu co brzdi tak je vetši než deska u kotouče, prostě každa varianta ma sve pro a proti.
   Návrat  
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 18:45   Citovat  

sablos napsal:
o kotouče jde ale zaleži jakou velikost zvoliš, a bubnovy brzdy vzadu nejsou špatny když vemeš plochu třenu co brzdi tak je vetši než deska u kotouče, prostě každa varianta ma sve pro a proti.

Nemůžeš počítat třecí plochu u kotoučovky je to zase ůčinější i přez to že plocha je menší. Pravda je to že bubny jsem ještě neunavil ať jsem brzdil jak jsem brzdil. A ty prasátka samozřejmě že když budou ok tak můžou zůstat je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 19:09   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
Nemůžeš počítat třecí plochu u kotoučovky je to zase ůčinější i přez to že plocha je menší. Pravda je to že bubny jsem ještě neunavil ať jsem brzdil jak jsem brzdil. A ty prasátka samozřejmě že když budou ok tak můžou zůstat je to dobrý

no to maš taky pravdu, ale když vemeš tu plochu tech třmenů a když jsou správně ty brzdy nastaveny.me funguje ručka na 3 zuby.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 19:29   Citovat  

coodl napsal:

v tvem pripade nejspis bude stacit vymenit kapalinu, zkontrolovat pakny (pripadne vymenit) a dotahnout rucni brzdu aby sla na 3 zuby. Mozna budes mit zarezle odvzusnovaky na prasatkach takze je budes muset taky vymenit. Vysledek ale bude 100% a super. a vyjde to min nez 2500,- za "jendu stranu" bez hadic lanovodu a v neznamem stavu.

Uprimne... kdy tam das B16? bude se ti do toho chtit kdyz je to jasna financni ztrata? Bude to kdyz to bude za mesic? za rok? za 5? No tak vidis.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 20:57   Citovat  

dobre ok.. tak tedy necham bubny Úsměv a kdyz teda kotouce tak nove?(az dosetrim Úsměv ) jinak ten motor jsem chtel do roka, teda pokud sezenu adekvatni job za ten stavajici Úsměv

tak si koupim barvu na brzdy a natru si to Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 21:05   Citovat  

coodl napsal:
dobre ok.. tak tedy necham bubny Úsměv a kdyz teda kotouce tak nove?(az dosetrim Úsměv ) jinak ten motor jsem chtel do roka, teda pokud sezenu adekvatni job za ten stavajici Úsměv

tak si koupim barvu na brzdy a natru si to Velmi šťastný

hlavne si nekupuj predrazeny spreje na brzdice ale kup si hammerite .-)

jsem rad ze jsem odradil jednoho nestastnika od vyhozeni spousty penez za to co vlastne ani nechce Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 21:10   Citovat  

ninja napsal:
hlavne si nekupuj predrazeny spreje na brzdice ale kup si hammerite .-)

jsem rad ze jsem odradil jednoho nestastnika od vyhozeni spousty penez za to co vlastne ani nechce Velmi šťastný

tak jako chtel bych, ale tohle i me neznalci prislo moc Úsměv a tak budu se drzet toho kdyz u tak uz, takze az tam neco budu davat, tak tam dam poradny a nove Úsměv diky za radu, takze budu shanet neco jineho ted, jen nevis nahodou o nekom kdo ma nefunkcni servo?
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 21:11   Citovat  

z mechaniky pohybu vozidel a brždění, nejni na zadní nápravě až tak potřeba nějakýho velkýho brzdnýho účinku, měl jsem vzadu kotouče na vectře a když jsem jel pilu, hodně krát se stalo že zadek byl přebržděnej, navíc přesně další věc je údržba, bubny jsou idálně jednoduchý a při dobrym bubnu deskách a udržování je na autě budu mít raději jak kotouče, měl jsem stejnej nápad jako Ty, ale taky jsem si nechal bubny a člověk je spokojenej Mrk
   Návrat  
mecar je teď offline  mecar
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 21:11   Citovat  

coodl napsal:
tak jako chtel bych, ale tohle i me neznalci prislo moc Úsměv a tak budu se drzet toho kdyz u tak uz, takze az tam neco budu davat, tak tam dam poradny a nove Úsměv diky za radu, takze budu shanet neco jineho ted, jen nevis nahodou o nekom kdo ma nefunkcni servo?

mas sz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 21:14   Citovat  

coodl napsal:

myslis na c5g??mel bych jedno funkčni servo. Se stydím
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 21:22   Citovat  

Destak napsal:
z mechaniky pohybu vozidel a brždění, nejni na zadní nápravě až tak potřeba nějakýho velkýho brzdnýho účinku, měl jsem vzadu kotouče na vectře a když jsem jel pilu, hodně krát se stalo že zadek byl přebržděnej, navíc přesně další věc je údržba, bubny jsou idálně jednoduchý a při dobrym bubnu deskách a udržování je na autě budu mít raději jak kotouče, měl jsem stejnej nápad jako Ty, ale taky jsem si nechal bubny a člověk je spokojenej Mrk

tak dam na vas na vsechny a necham bubny Úsměv jen teda proc nove auta maji kotouce? kdyz staci buben?

jinak servo bych potreboval nefunkcni, protoze z toho potrebuju jen to kolo jak je na nem remen, protoze to moje je bouchle a kdyz je nastartovano toci se do elipsy a tak bych potreboval nake v poradku Úsměv jen abych nenamahal loziska atd... Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 21:24   Citovat  

coodl napsal:
tak dam na vas na vsechny a necham bubny Úsměv jen teda proc nove auta maji kotouce? kdyz staci buben?

jinak servo bych potreboval nefunkcni, protoze z toho potrebuju jen to kolo jak je na nem remen, protoze to moje je bouchle a kdyz je nastartovano toci se do elipsy a tak bych potreboval nake v poradku Úsměv jen abych nenamahal loziska atd... Úsměv

a jak dlouho to mas načaty??jestli to mas dyl tak to uz ti moc nepomuze.
   Návrat  
voreza je teď offline  voreza
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 22:01   Citovat  

mam jeden dotaz, jak tak koukám všichni jste zastánci bubnů v mém případě je tam zatim mam taky... a jak tak čtu tak u nich nejspíš zůstanu ale jedna odpověd(názor) by mě zajímal...když mam bubny voblezlí rezem a je třebas je vymněit je lepší vyměnit uplně všechno??jak buben tak vnitřnosti a nebo by byla třebas dobrá investice do těch kotoučů???a ještě jedna dá se stabík uchytit i na ramena kde jsou bubny???je nějaká honda která tohle vlastní???nebo je to jenom u VTI???
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 22:05   Citovat  

sablos napsal:
a jak dlouho to mas načaty??jestli to mas dyl tak to uz ti moc nepomuze.

no to nevim jak dlouho to je Úsměv ale verim ze to bude ok Úsměv ze staci tu remenici Úsměv moc s tim ted nejezdim
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 22:12   Citovat  

voreza napsal:
mam jeden dotaz, jak tak koukám všichni jste zastánci bubnů v mém případě je tam zatim mam taky... a jak tak čtu tak u nich nejspíš zůstanu ale jedna odpověd(názor) by mě zajímal...když mam bubny voblezlí rezem a je třebas je vymněit je lepší vyměnit uplně všechno??jak buben tak vnitřnosti a nebo by byla třebas dobrá investice do těch kotoučů???a ještě jedna dá se stabík uchytit i na ramena kde jsou bubny???je nějaká honda která tohle vlastní???nebo je to jenom u VTI???

To že jsou bubny orezlý ještě není důvod je měnit. Pokud nejsou sjetý (mají hranku), tak je jenom obruš a natři Hammeritem.
Pokud mají pakny dostatek obložení a prasátka netečou, tak není důvod je měnit. Jenom to vyčisti od prachu z obložení, lehce mázni místa kde se pakny hýbají, nasaď bubny a máš zase aspoň na 50 000 Km pokoj.

Rameno, kam se uchycuje stabík, je příčné spodní a to s bubnama nebo kotoučema nemá nic společného (ty jsou na podélném ramenu).
Takže pokud chceš stabík, tak asi opravdu jenom díly z VTI.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 22:18   Citovat  

Petr 78 napsal:
To že jsou bubny orezlý ještě není důvod je měnit. Pokud nejsou sjetý (mají hranku), tak je jenom obruš a natři Hammeritem.
Pokud mají pakny dostatek obložení a prasátka netečou, tak není důvod je měnit. Jenom to vyčisti od prachu z obložení, lehce mázni místa kde se pakny hýbají, nasaď bubny a máš zase aspoň na 50 000 Km pokoj.

Rameno, kam se uchycuje stabík, je příčné spodní a to s bubnama nebo kotoučema nemá nic společného (ty jsou na podélném ramenu).
Takže pokud chceš stabík, tak asi opravdu jenom díly z VTI.

a to nejde třebas dát stabík, sehnat ramena z VTI a přehodit tam buben???co jsem se tady dočet, tak stabík dělá prý hodně..no a k těm bubnům..ty nejspíš nejsou měněný až do těd a to se na nich těch 170000 určtě zásadně podepsalo...jinak prasátka fungujou dobře, ale rozešteloval jsem si tam tu středící tyčku nebo jak se to jmenuje...no a bubny jsou jinak stočený takže žádná větší hranka tam neni a ani nebyla...ale až budou love tak je stejně vyměnim a natřu..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 22:25   Citovat  

voreza napsal:
a to nejde třebas dát stabík, sehnat ramena z VTI a přehodit tam buben???co jsem se tady dočet, tak stabík dělá prý hodně..no a k těm bubnům..ty nejspíš nejsou měněný až do těd a to se na nich těch 170000 určtě zásadně podepsalo...jinak prasátka fungujou dobře, ale rozešteloval jsem si tam tu středící tyčku nebo jak se to jmenuje...no a bubny jsou jinak stočený takže žádná větší hranka tam neni a ani nebyla...ale až budou love tak je stejně vyměnim a natřu..

Pokud tam budeš chtít stabík, tak si seženeš stabík a spodní příčný ramena z VTI a vyměníš jenom ty spodní ramena. S bubnama vůbec hýbat nebudeš - jsou na podelných ramenech.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 22:27   Citovat  

počkej chvilku jukneš se mi na to..on by se tady zase mohl někdo chytat za mí slovo (Klobrcík) viz jeho trapné fráze o tom že si dělá auto, který vůbec vlastně nevlastní HaHaaa offtopic
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 22:40   Citovat  

ze se tak vnucuju do vaseho rozhovoru... stablik? k cemu to dobre ja to chci taky Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2009 , 22:48   Citovat  

coodl napsal:
ze se tak vnucuju do vaseho rozhovoru... stablik? k cemu to dobre ja to chci taky Velmi šťastný

proč by jsi se vnucoval, tady se tohle řeší a stabík k těm nápravam patří tak je to aktuální téma i tvá otázka...stabík slouží k tomu když třebas přojíždíš vostřejší zatáčku tak se ti nadlehčuje protější kolo od odpočení a ten stabík se snaží o to aby tě to kolo držel co nejblíže k vozovce...teda spon tak to já chápu z jiných témat o tomto zařízení
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz na zadni brzdy
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina