Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
čistě průchozí výfuk - výkon?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.2.2009 , 23:56   Citovat  

Mám vyfuk 63,5mm, je v nem rezonator dynomax a na konci je tlumic pruchozi dynomax, kdys oddelam rezonator a tlumic, dam jen trubku, zhorsi se jizdni vlastnosti? nebo zlepsi nebo zustanou stejne?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 0:07   Citovat  

Jizdni vlastnosti to asi neovlivni. Úsměv Ale pro seriovy atmo motor to neni idealni... pro turbo mozna, ale na atmo bych cistou trubku nedaval.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 0:27   Citovat  

jagy napsal:
Jizdni vlastnosti to asi neovlivni. Úsměv Ale pro seriovy atmo motor to neni idealni... pro turbo mozna, ale na atmo bych cistou trubku nedaval.
ok tak aspon tlumic nejakej pruchozi jo?
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 8:45   Citovat  

jizdni vlastnost auta se urcite nezmeni krom toho ze to podle mne na 100procent pojede o dost hure Mrk
... ale zase to bude dela kchuuul kraval, budit alarmy kol Tve rasy parkujicich aut a pri ceste delsi jak 15 minut Ti praskne hlava ...

n-joy OK
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 9:00   Citovat  

výfuk je alchymie a mechanika, proudění, rychlost, teplota, hluk ,rezonance, seriovej lauf je udělanej tak aby to neřvalo a ubralo co nejmíň případně uhladilo křivku průběhu výkonu a momentu, jestli Ti jde o max výkon tak nejlepší tlumič je žádnej tlumič, ale tohle bych řešil až na upraveným motoru.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 9:51   Citovat  

Momentálně mám na obou autech jen koncové tlumiče. Z Vti jsem sundal seriový střed s tlumičem (kat prý nebyl už při koupi), PK mi namontoval trubku a koncák Supersprint - zvuk pěkný, ve vyšších ot. je dost hlasité,ale hlava z toho nebolí... Úsměv Tah v nízkých ot. je postačující - jezdí po městě kolem 2000ot.

Seriový tlumič na C4g je v kombinaci s trubkou horší... dost nepříjemný zvuk... Už aby mi Rom. přivezl kat... Úsměv
   Návrat  
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 10:05   Citovat  

Co kdyz da trubku jen misto konce? A necha seriovej stred + KAT, nebo ten rezonator?
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 10:30   Citovat  

Já mám na autě sériový trubky a zadní sportovní tlumič a když jsem měl auto na rampě tak jsem požádal týpka, jestli by mi tam místo katu, o jehož funkci mám beztak už vážnějších pochyb, nedal jen rouru (případně bych zakoupil dynamizér/rezonátor-mám za to, že se jedná o stejnou věc) ....s tím, že koncovej tlumič bych tam nechal..... což se mi zdálo jako ideální řešení...ale dostalo se mi informace, že by se mi spotřeba mohla zvednout v rozmězí 1-2 litry na sto....je to možné?
Akceptoval bych litr nahoru, pokud by to přineslo výrazné zlepšení..ale ani o deci navíc.....jste schopnej mi tu někdo tohle potvrdit či vyvrátit....?

A co v případě, že tam dám ty laděný nerez svody...? (4-2-1)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 10:34   Citovat  

cocks napsal:
Já mám na autě sériový trubky a zadní sportovní tlumič a když jsem měl auto na rampě tak jsem požádal týpka, jestli by mi tam místo katu, o jehož funkci mám beztak už vážnějších pochyb, nedal jen rouru (případně bych zakoupil dynamizér/rezonátor-mám za to, že se jedná o stejnou věc) ....s tím, že koncovej tlumič bych tam nechal..... což se mi zdálo jako ideální řešení...ale dostalo se mi informace, že by se mi spotřeba mohla zvednout v rozmězí 1-2 litry na sto....je to možné?
Akceptoval bych litr nahoru, pokud by to přineslo výrazné zlepšení..ale ani o deci navíc.....jste schopnej mi tu někdo tohle potvrdit či vyvrátit....?

A co v případě, že tam dám ty laděný nerez svody...? (4-2-1)

Osobní zkušenost s vyhozením katu mám zatím jen na 1.5Vtec - spotřeba se nehla, na opak marab tvrdil,že mu šla nahoru... U 1.6 C4g budu kat vracet (hlavně kvůli zvuku - na tonhle nechci hlasitý výfuk) - uvidíme,jestli půjde spotřeba dolů... Na VTi si vrácení katu teprve rozmýšlím...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 11:11   Citovat  

Hellborn napsal:
Osobní zkušenost s vyhozením katu mám zatím jen na 1.5Vtec - spotřeba se nehla, na opak marab tvrdil,že mu šla nahoru... U 1.6 C4g budu kat vracet (hlavně kvůli zvuku - na tonhle nechci hlasitý výfuk) - uvidíme,jestli půjde spotřeba dolů... Na VTi si vrácení katu teprve rozmýšlím...

spotřeba se teda nehla....a byla znát změna ve výkonu či krouťáku?
Myslím samozřejmě spíše průběh nežli znatelný nárust.....nikdy jsem na autě kromě svodů totiž žádnou úpravu nepoznal...

A ono taky záleží na sání že - upravit vejfuk je jedna věc a přizpůsobit tomu sání nebo naopak je věc druhá....

Například včera jsem jel domů od mechanika a neměl jsem na sání ani trubku ani hřib prostě jen klapka a díky čau a upřímně..takovej nářez jsem ještě nežral, nedalo mi to a musel jsme to zdupnout a okamžitě mooocnej zvuk, nástup do otáček a když sepnul VTEC tak jsem myslel, že se to snad vznese.........docela zajímavý zjištění..jde ale taky o to, jestli nejde jen o můj subjektivní dojem...nicméně hřib tam dnes samozřejmě nainstaluju zpět.
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 11:18   Citovat  

cocks napsal:
Například včera jsem jel domů od mechanika a neměl jsem na sání ani trubku ani hřib prostě jen klapka a díky čau a upřímně
po tobě bych auto nechtěl HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 11:23   Citovat  

MalTake napsal:
po tobě bych auto nechtěl HaHaaa

ale no tak..nedělej ze sebe andílka.......myslíš, že se za těch pár kilometrů dostaly do sání nějaký kejdy? Si teda opravdu nemyslím.....navíc to nemá ani váhu vzduchu jinak bych si to nelajsk....ale venku je všude mokro takže těch pár km je určitě v pohodě zzzzzzz zas tak brutálně to nežeru.
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 11:26   Citovat  

právě že je mokro to saje všechen ten bordel co se točí pod autem ale na pár km to asi nebude mít vliv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 11:30   Citovat  

posero napsal:
právě že je mokro to saje všechen ten bordel co se točí pod autem ale na pár km to asi nebude mít vliv

jasně ale tak furt lepší než kdbyby bylo sucho a prach.......samozřejmě to nebylo srovnatelný jako kdyby tam byl ten hřib ale víš jak..... je to sice CRX VTEC ale zas tak vydřenej z toho nejsem abych nemoh spát kvůli tomu, že jsem jel pár km bez hřibu.........navíc.....za to peklo to opravdu stálo...byl to opravdu VELKEJ mazec svatoušek
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 11:31   Citovat  

cocks napsal:
spotřeba se teda nehla....a byla znát změna ve výkonu či krouťáku?
Myslím samozřejmě spíše průběh nežli znatelný nárust.....nikdy jsem na autě kromě svodů totiž žádnou úpravu nepoznal...

A ono taky záleží na sání že - upravit vejfuk je jedna věc a přizpůsobit tomu sání nebo naopak je věc druhá....

Například včera jsem jel domů od mechanika a neměl jsem na sání ani trubku ani hřib prostě jen klapka a díky čau a upřímně..takovej nářez jsem ještě nežral, nedalo mi to a musel jsme to zdupnout a okamžitě mooocnej zvuk, nástup do otáček a když sepnul VTEC tak jsem myslel, že se to snad vznese.........docela zajímavý zjištění..jde ale taky o to, jestli nejde jen o můj subjektivní dojem...nicméně hřib tam dnes samozřejmě nainstaluju zpět.

Objektivní změnu jsem změřenou neměl, zdálo se mi, že ve vyšších ot. to šlo trochu líp,ale možná že to bylo nějakým tím poklesem výkonu dole...

Jo, otevřený sání je slyšet... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 11:33   Citovat  

Hellborn napsal:
Objektivní změnu jsem změřenou neměl, zdálo se mi, že ve vyšších ot. to šlo trochu líp,ale možná že to bylo nějakým tím poklesem výkonu dole...

Jo, otevřený sání je slyšet... Úsměv

jasně..jako vždy...něco za něco....tak tedy děkuji za informace.......a nebojte..bez filtru nejezdím HaHaaa
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 11:39   Citovat  

nemyslím si že je to zas taková práce tam ten filtr hodit . no nic , pokud nemáš filtr zajetelenej nebo moc malej tak je to zlepšení jen placebo.
otevření výfuku = ztráta tahu ve středním pásmu , zisk pár koní ve špici -jestli je výhodnější to nebo ono musí posoudit každej sám podle učelu , třeba u mě prasklej vlnovec znamenal citelnou ztrátu tahu v hodně širokým pásmu , až jsem se sám divil že jsem to nepoznal ,po opravě to byl rozdíl jak .....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 11:57   Citovat  

monty napsal:
nemyslím si že je to zas taková práce tam ten filtr hodit . no nic , pokud nemáš filtr zajetelenej nebo moc malej tak je to zlepšení jen placebo.
otevření výfuku = ztráta tahu ve středním pásmu , zisk pár koní ve špici -jestli je výhodnější to nebo ono musí posoudit každej sám podle učelu , třeba u mě prasklej vlnovec znamenal citelnou ztrátu tahu v hodně širokým pásmu , až jsem se sám divil že jsem to nepoznal ,po opravě to byl rozdíl jak .....

neboj, kdybych měl těch pár minut navíc a hlavně světlo, kterym bych si na to moh posvítit tak bych ho tam dal...takhle bych ho tam ale akorát nasadil a cestou by mi upad pže jsem sotva viděl na zámek.
   Návrat  
Květoslávek je teď offline  Květoslávek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 12:51   Citovat  

happy napsal:
jizdni vlastnost auta se urcite nezmeni krom toho ze to podle mne na 100procent pojede o dost hure Mrk
... ale zase to bude dela kchuuul kraval, budit alarmy kol Tve rasy parkujicich aut a pri ceste delsi jak 15 minut Ti praskne hlava ...

n-joy OK
no jámám seriové svody a pak dál rezonátor místo katu trubka a konec průchozák otto racing a mám dojem že to jede dobře.i nízký otáčky ok....
   Návrat  
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 13:34   Citovat  

Co kdyz mam vse seriove, a misto koncoveho tlumice dam nerez trubku? Rek bych ze to bude stejne jako vetsina UNI pruchozich levnych vyfuku?dik
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 13:42   Citovat  

D15B2 napsal:
Co kdyz mam vse seriove, a misto koncoveho tlumice dam nerez trubku? Rek bych ze to bude stejne jako vetsina UNI pruchozich levnych vyfuku?dik
ač se to nezdá i průchozí výfuk tlumí zvuk a má určitej odpor , obojí je menší než než u přepážkovýho ale proti čistě trubce tam rozdíl bude , bude to holt řvát no.
   Návrat  
cyborg je teď offline  cyborg
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 14:30   Citovat  

hmm ja mam rezonator a na konci mam tohle...

oproti pruchozimu vyfuku se to krasne ztisilo a zvuk se zjemnil... zmenu ve vykonu sem nepozoroval..

Netami Efex 2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Netami Efex 2.jpg, 41.72 kB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
čistě průchozí výfuk - výkon?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina