Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
je Honda opravdu držák?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 15:48   Citovat  

cocks napsal:
s takovou historií je pak radost koupit auto......ikdyž má 250 000......

taky jak začal uvažovat o prodeji tak sem měl jasno... Jinak bych se spíš poohlíd v zahraničí....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 16:30   Citovat  

Petura napsal:
tak si už delší dobu dávám otázku jestli je Honda opravdu takový držák jak to všichni prezentují? sám jsem se snažil najít někde odpověď jestli jo nebo ne, ale akorát se do toho čím dál víc zamotávám... Úsměv
proč ta otázka? no protože když se podívám kamkoliv do inzerce a objeví se tam Honda tak je všude udávaný TOP stav, auto bez investic, najeto do 150tkm (stáří radši nekomentuju) ale ve většině případech je GO motoru Ble Cooo???
já osobně GO motoru beru tak, že je už něco opravdu moc moc špatně a je potřeba udělat tedy vše (těsnění, výbrusy, ložiska, atd.... prostě GO) a dělat GO do 150tkm?
takže Honda asi není takový držák a bezproblémové (bezinvestiční) auto jak se téměř všude uvádí a jak to Honda fans prezentují ...
co s tím ty lidi dělaj? je to dáno majitelem (řidičem) nebo autem (technikou)?

já např. mám už druhého Civica a ani na jednom z nich jsem neměl potřebu dělat GO motoru nebo cokoliv tomu podobného a to že na obou se mi 150tkm objevilo ...

Příklady z domova Úsměv::
VW Jetta 1.8 (1987 asi, je to dávno)Úsměv
114 tis.km, 1.8, motor zřal olej, cvakala hydraulická zdvihátka ventilů, ložiska na zadních kolech se začala protáčet na těhlicích, po cca 409 tis. prodáno

Mazda 929 3.0 V6 (1988 myslím)
najeto, už nevím přesně, přeskočil při startování rozvoďák, naštěstí nedošlo k poškození motoru, problém byl v "povadlém" hydraulickém napínáku rozvodového řemene .. po cca 20 tis. km prodáno

Honda Civic 4G 1.5 (1991))
najeto 88 tis. km, prodáváno při 205 tis.km, výměna lambda sondy, zdá se, že odešla po aplikaci Brisk svíček s trojitým jiskřištěm. za studena šel s nima motor na tři válce ... po cca 2 tis. km výměna za NGK /originál), vstřikovací trysky.

Honda Civic 5G 1.5 (1993)
najeto 56 tis., nyní 370 tis. km (neprodáno), LPG směšovač od cca 120 tis. (nevím zcela přesně), jediná závada byla prasklá hadice pro vyhřívání redukce tlaku LPG, takže přidaná věc (česká :-/), jinak nic. vodní pumpa, lambda ... originál

Honda CRX Targa 1.6 ESi (1995)
najeto 177 tis., prodáno při 230 tis. km (asi, nevím přesně), vodní pumpa, termostat, při jízdě ve VTEC papala olej, i 1l na 4000km.

Takže je hrozně důležitý, kdo s tím autem jezdil a jak ... ale obecně lze říct, že jsou spolehlivá, nebo já si to myslím ... z vlastní zkušenosti ... na spoustě dílech je použit opravdu kvalitní materiál, neporovnatelné třeba s VW (i když dnes taky nevím, jak na tom jsou) ... Hondy nejsou moc dobře ochráněné oproti korozi, už konstrukce podvozku je dost komplikovaná a koleduje si o korozi ... málo vrstev laku a ochraných filmů k tomu (vosk apod.) ... v tom je třeba VW, Ford apod. lepší ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 16:56   Citovat  

Kromě běžných věcí (oleje, filtry, destičky, silentbloky), které jsem více či méně měnil u všech aut, jsem u accorda 1G rok 80 musel měnit hlavní relé. U civica 4G rok 91 jsem za cca 8 let zůstal stát jednou, na vině byl jakýsi stržený šroubek v rozdělovači. U prvního crx 2G byl v háji motor, ale s tím jsem to kupoval, posléze mi vyletěla ojnice blokem. U druhého crx 2G mi hučelo ložisko na převodovce (neměnil jsem a dva roky vesele jezdil bez problémů) a měnil jsem uhlíky na altíku. U druhého civica 4G rok 90 zatím žádná závada. Civic 3G vadné hlavní relé (stačilo propájet - práce na 5 minut. Vyndání zpod palubky asi 3 hodiny práce:- ).
Všechna auta měla sklon reznout, především na zadních lemech. Občas prorezlý výfuk.
Z mého hlediska naprosto bezproblémová auta.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 19:56   Citovat  

Minor napsal:
Kromě běžných věcí (oleje, filtry, destičky, silentbloky), které jsem více či méně měnil u všech aut, jsem u accorda 1G rok 80 musel měnit hlavní relé. U civica 4G rok 91 jsem za cca 8 let zůstal stát jednou, na vině byl jakýsi stržený šroubek v rozdělovači. U prvního crx 2G byl v háji motor, ale s tím jsem to kupoval, posléze mi vyletěla ojnice blokem. U druhého crx 2G mi hučelo ložisko na převodovce (neměnil jsem a dva roky vesele jezdil bez problémů) a měnil jsem uhlíky na altíku. U druhého civica 4G rok 90 zatím žádná závada. Civic 3G vadné hlavní relé (stačilo propájet - práce na 5 minut. Vyndání zpod palubky asi 3 hodiny práce:- ).
Všechna auta měla sklon reznout, především na zadních lemech. Občas prorezlý výfuk.
Z mého hlediska naprosto bezproblémová auta.

Počkej, A1g má hlavní relé ??? Do teď žiju v přesvědčení, že ho mají jen vstřikované modely ... Tak to koukám!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 19:59   Citovat  

No, máš pravdu, ale bylo to nějaké relé, které spouštělo pumpu, tak jsem ho nazval hlavníÚsměv . Bohužel nemám manuál, abych dohledal, co to může být. Bylo někde po levé straně vepředu v motorovém prostoru.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 20:02   Citovat  

Minor napsal:
No, máš pravdu, ale bylo to nějaké relé, které spouštělo pumpu, tak jsem ho nazval hlavníÚsměv . Bohužel nemám manuál, abych dohledal, co to může být. Bylo někde po levé straně vepředu v motorovém prostoru.

Jasně, jsem jako správnej "šešen" zapoměl, že karb. může mít taky el. benz. pumpu Se stydím ... hlavně, že ji má i Zetko HaHaaa Velmi šťastný
Budeme mu říkat relé el. palivové pumpy ... OK ??? Velmi šťastný přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 20:09   Citovat  

Našel jsem, že tam je fuel pump cut-off relay, ale to zas prý není v motorovém prostoru. V opravně mi tehdy tvrdili, že je to prostě vadné palivové relé.
přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 20:11   Citovat  

Mimochodem, tenhle online opravný manuál znáš? v tomto případě nastavený na accorda 1G
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 20:16   Citovat  

Obecne bych rekl ze Honda trpi na rez a z dilu na rozdelovace a termostaty.. Oba dva dily jsem menil snad na vsech hondach co jsem kdy mel (a ze jich nebylo malo)
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 20:19   Citovat  

gizmi napsal:
Obecne bych rekl ze Honda trpi na rez a z dilu na rozdelovace a termostaty.. Oba dva dily jsem menil snad na vsech hondach co jsem kdy mel (a ze jich nebylo malo)

honda a rez? kup si někdy opla Tak to valím bulvy
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 20:35   Citovat  

posero napsal:
honda a rez? kup si někdy opla Tak to valím bulvy

OK pořádnej výtlem
   Návrat  
LadyImagine je teď offline  LadyImagine
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 20:38   Citovat  

Honda a rez? Bude jaro... Hondy pokvetou pořádnej výtlem
   Návrat  
joska26 je teď offline  joska26
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 21:10   Citovat  

To ja bych rek ze honda drzak je......Mel sem preludu 4g nejeto pres 200 tis z venku nic moc ale motor jak kdyz vyjede z linky tahal jak drak nezral zadnej olej.....ted mam civu 5g D15b2 sel sem do nej kuli spotrebe najeto asi 170000 tis a taky pohoda z motoru zadny divny zvuky ani nic podobnyho......trocha rezi jo hlavne zadni lemy,ale je to 17 let stary tak co...A myslim ze problem je ze nekdo rozvody bere jako go:::neni mozny ze ty ve 150000 tis km byli spis po rozvodech a ne po go??? Honda
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 21:25   Citovat  

gizmi napsal:

Ano i Hondy reznou, ale určitě ne víc než jiná auta stejného stáří. Dokonce si troufnu říct, že Hondy korozí trpí podprůměrně.
To že na 18 let starém autě jsou zrezlé pouze zadní lemy a jinak je zbytek auta zdravý, je myslím důkaz o kvalitní antikorozní ochraně umocněný faktem, že to není pozink.
To není jako výše vzpomenutý Opel, kde rezne úplně všechno a hlavně nosné části, což u Hondy nehrozí.

Termostat by se dal považovat za spotřební materiál. Po určité době odchází u jakékoliv značky aut.

S rozdělovačema bych to taky neviděl tak horký. Ano, občas odejde ložisko nebo zapalovací cívka, ale je to tak malé procento, že je hloupost tvrdit, že na to Hondy trpí.

Celkově si myslím že Hondy nemají žádné zásadní slabé místo. Netvrdím že jsou dokonalé a bezporuchové, ale kvalita a spolehlivost je nadprůměrná.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 21:27   Citovat  

LadyImagine napsal:
Honda a rez? Bude jaro... Hondy pokvetou pořádnej výtlem

Máš docela odvahu tohle psát na Honda clubu.....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 21:30   Citovat  

Petr 78 napsal:

nebo málo rozumu HaHaaa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.2.2009 , 21:34   Citovat  

Pravda je, že po téhle přesolené zimě na tom může být kus pravdy Bueee
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 9:24   Citovat  

Petr 78 napsal:

a čeho bych se měla bát? Afromana posera nebo koho? Jinak o hondách se tohle traduje už dlouho aneb na každym šprochu pravdy trochu Velmi šťastný osobně se děsim toho, že až umeju cívu, tak pak teprva zjistim, jak se na něm podepsala letošní zima...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 9:25   Citovat  

já zvířátka netrápim Velmi šťastný jinak si myslim že hodna je na tom s korozí hodně dobře ve srovnání se stejně starýma autama
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 9:34   Citovat  

To jsem ráda, že máš rád zviřátka Velmi šťastný jinak jsem s hondou neměla zatim žádnej problém Úsměv a doufam, že ani mít nebudu OK
   Návrat  
beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 9:37   Citovat  

Souhlasím s poserou, se podívejte na felicie...jak vypadají po 8 natož po 12- letech..dveře od kufru celý prorezlý..to se musim vždycky smát...Naopak co mam doma 106 z 97roku..ta nerezne nikde. No a civa?..to se uvidí..., na to je to ještě mladý auto. meetallll Honda
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 10:24   Citovat  

jinak na svojem vti mam zadni lemy jak nove a ostatne vsechno uvidim po zime.ted to bude druha zima co auto zazilo ale je to vsechno v pohode.
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 10:52   Citovat  

beruska.evuska napsal:
Souhlasím s poserou, se podívejte na felicie...jak vypadají po 8 natož po 12- letech..dveře od kufru celý prorezlý..to se musim vždycky smát...Naopak co mam doma 106 z 97roku..ta nerezne nikde. No a civa?..to se uvidí..., na to je to ještě mladý auto. meetallll Honda

tjn..taky se nejvíc moc směju všem ostatním kaším a autům, který jsou 10 let starý a jsou na to s korozí mnohdy i hůře než moje 19 let starý auto...

prostě Honda forewer.
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2009 , 8:41   Citovat  

Když o tom přemýšlím tak měl jsem 4 Honda a se třema jsem zůstal někde stát pořádnej výtlem Je teda fakt že jedna c5g4d co stála 15tis kč byl vráček, u c6g špatný imobilizér v klíčku a c5g vti pomocný spojkový válec ko takže prkotiny Úsměv
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2009 , 14:04   Citovat  

no ja mel vlastne uz taky 4 hondy

6G 1.4, pouze pravidelny servis
5G 1.6 Esi, pouze pravidelny servis
6G, 1.6, pouze pravidelny servis
6G, 1.5 e-vtec ano zase zatim jen pravidelny servis Úsměv Úsměv
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2009 , 14:08   Citovat  

ja mel 6g vti - zustal sem viset .zapalovaci civka
ted 6g 1.4 nekde elektrika ted se jeste resi
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2009 , 14:10   Citovat  

2 auta, cca 40tkm a krom plánovaných oprav vše v pořádku
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2009 , 14:17   Citovat  

Henges napsal:
Když o tom přemýšlím tak měl jsem 4 Honda a se třema jsem zůstal někde stát pořádnej výtlem Je teda fakt že jedna c5g4d co stála 15tis kč byl vráček, u c6g špatný imobilizér v klíčku a c5g vti pomocný spojkový válec ko takže prkotiny Úsměv

Taky jsem měl 4 Honda - všechny mě vždy dovezly do cíle - i když občas s mírnýma komplikacema (relé u C4g - občas trvalo startování, vodní pumpa u VTi - ve 230tis. už ale měla nárok, stačilo nehnat to před kolonou ve Vtecu a uchladila,jinak to lezlo nahoru...)
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 19:53   Citovat  

Taky dodám mojí soukromou statistiku Úsměv

1. Honda Civic 1.4 66kW sedan r.v. 1995 - najel jsem na ní skoro 50 tis. km, bez závad, krom oleje, filtrů a výfuku - naprosto cajk auto, prodával jsem ho kamarádovi když měla najeto 145 tis km, jezdí do dneška má natočeno snad 300 tis km, jediný zápor absence klimatizace. Kámoš mi tuhle říkal že jí snad dojezdí dokud Hondice nezemře, ale to se mu asi nepodaří Úsměv
2. Honda Civic 1.6 VTEC 81 kw r.v. 2004 - kupoval jsem novou, najel jsem 138 tis. km, jediná závada že odešel diodový můstek (jestli je to správně) na alternátoru, na ten počet kilometrů perfektní práce, jinak jsem měnil jen klasiku - olej + filtry a další spotřební matroš.
3. Honda Civic 1.7 CTDi r.v. 2002 - první generace hondích ropáků, kupovali jsme jako ojetinu měla najeto cca 50 tis km, dneska má přes 120 tis km, a zase jen běžná údržba - oleje + filtry, neselhalo zatím nic ani na ropo-agregátu, z čehož jsem měl největší strach
4. Honda Civic 2.0 type R r.v. 2002 - jak jinak bez závad, kupoval jsem ho když měl najeto 28 tisíc km, ale vzhledem k tomu že se do tajpára s dětma a kočárkem těžko našlapem, stojí miminko věčně osamocené v garáži Smutný Bueee

Dodržuju pár zásad - pravidelná údržba, NETOČIT za studena - a Honda pak vrní jako kotě Velmi šťastný

Na netu jsem četl rozhovor s nějakým vývojářem z Hondy a ten tam uváděl že Honda počítá "trvanlivost" aut buď na 500 000 km, nebo 15 let.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 20:34   Citovat  

area07 napsal:
Taky dodám mojí soukromou statistiku Úsměv

1. Honda Civic 1.4 66kW sedan r.v. 1995 - najel jsem na ní skoro 50 tis. km, bez závad, krom oleje, filtrů a výfuku - naprosto cajk auto, prodával jsem ho kamarádovi když měla najeto 145 tis km, jezdí do dneška má natočeno snad 300 tis km, jediný zápor absence klimatizace. Kámoš mi tuhle říkal že jí snad dojezdí dokud Hondice nezemře, ale to se mu asi nepodaří Úsměv
2. Honda Civic 1.6 VTEC 81 kw r.v. 2004 - kupoval jsem novou, najel jsem 138 tis. km, jediná závada že odešel diodový můstek (jestli je to správně) na alternátoru, na ten počet kilometrů perfektní práce, jinak jsem měnil jen klasiku - olej + filtry a další spotřební matroš.
3. Honda Civic 1.7 CTDi r.v. 2002 - první generace hondích ropáků, kupovali jsme jako ojetinu měla najeto cca 50 tis km, dneska má přes 120 tis km, a zase jen běžná údržba - oleje + filtry, neselhalo zatím nic ani na ropo-agregátu, z čehož jsem měl největší strach
4. Honda Civic 2.0 type R r.v. 2002 - jak jinak bez závad, kupoval jsem ho když měl najeto 28 tisíc km, ale vzhledem k tomu že se do tajpára s dětma a kočárkem těžko našlapem, stojí miminko věčně osamocené v garáži Smutný Bueee

Dodržuju pár zásad - pravidelná údržba, NETOČIT za studena - a Honda pak vrní jako kotě Velmi šťastný

Na netu jsem četl rozhovor s nějakým vývojářem z Hondy a ten tam uváděl že Honda počítá "trvanlivost" aut buď na 500 000 km, nebo 15 let.

je to dobrý to by odpovídalo.
A teď by mě zajímalo s jakou trvanlivostí počítá třeba VW? Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
je Honda opravdu držák?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina