Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vrzající spojka honda del sol
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
quast je teď offline  quast
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 18:08   Citovat  

Tak mi nastal problem, hnusny vrzani spojky a pri tom jeste kdyz neslapnu na pedal tak mi to cvrlika................mechanicky nejsem zrucnej , takze kluci co mam nechat udelat v servise aby to prestalo ,klidne necham vyndat spojku ,co se tam mam vymenit????poradte..............nekdo nejaky zkusenosti??nejenem s vrzanim ale i s cvrlikanim(staci polozit prst na paku co vede od spojkovyho valecku k motoru a necvrlika-ale to za jizdy nejde:)))
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Robo je teď offline  Robo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 18:13   Citovat  

quast napsal:
Tak mi nastal problem, hnusny vrzani spojky a pri tom jeste kdyz neslapnu na pedal tak mi to cvrlika................mechanicky nejsem zrucnej , takze kluci co mam nechat udelat v servise aby to prestalo ,klidne necham vyndat spojku ,co se tam mam vymenit????poradte..............nekdo nejaky zkusenosti??nejenem s vrzanim ale i s cvrlikanim(staci polozit prst na paku co vede od spojkovyho valecku k motoru a necvrlika-ale to za jizdy nejde:)))

Nebudou uvolněný tlumící pružinky na lamele? to mi hlava nebere
   Návrat  
Robo je teď offline  Robo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 18:15   Citovat  

Škodit může i ložisko,ale když jsem měl taky takový divný cvrlikání v C5G,tak jsem měl vysypaný jen ty pružinky...
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 18:17   Citovat  

vrze ti vidlicka ktera "vymackava" pritlacak nejlepsi je rozdelat a promazat grafitkou, cvrkat muze spojkovy lozisko a nebo lozisko v prevodovce ale podle me to spojkovy ... to uz ale musis vyndat prevodovku
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 18:19   Citovat  

Robo napsal:
Nebudou uvolněný tlumící pružinky na lamele? to mi hlava nebere

S tim cvrlikanim nevim a ani netusim:), u toho vrzani je to co jsem se docetl vypinaci vydlicka spojky ,ale netusim co to je ,a jak, kde, co ......kazdopadne hruza,znas to hezky auto a blby vzrani Ble
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 18:22   Citovat  

Doomm napsal:
vrze ti vidlicka ktera "vymackava" pritlacak nejlepsi je rozdelat a promazat grafitkou, cvrkat muze spojkovy lozisko a nebo lozisko v prevodovce ale podle me to spojkovy ... to uz ale musis vyndat prevodovku

a jde to odstranit na trvalo?tim promazanim prej je to jenom docasny........vymenil jsem spojkovej vylecek , a porad to delalo, pak jsem se jen dotkl ty paky od sp.valecku k motoru a nedelalo,takze kdybych vedel co to je presne tak to necham klidne rozebrat, ale uz to udelali 3 krat vymenili spojkovy.lozisko a porad to delalo...............
   Návrat  
azmodan je teď offline  azmodan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 18:39   Citovat  

mam hodne podobnej problem, spojka mi pri seslapnuti vrze a za jizdy cvrlika, tak si rad poslechnu, cim by to melo byt, klidne necham celou spojku vymenit:) auto mi to delalo uz od koupi a zatim jsem najel 10 000 a nebyl problem, ale chci to mit v poradku Úsměv Diky za rady a omlouvam se, ze jsem se sem tak blbe vetrel Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 18:44   Citovat  

azmodan napsal:
mam hodne podobnej problem, spojka mi pri seslapnuti vrze a za jizdy cvrlika, tak si rad poslechnu, cim by to melo byt, klidne necham celou spojku vymenit:) auto mi to delalo uz od koupi a zatim jsem najel 10 000 a nebyl problem, ale chci to mit v poradku Úsměv Diky za rady a omlouvam se, ze jsem se sem tak blbe vetrel Velmi šťastný

Nevadi:), hlavne at se dozvime čím to je a hlavne co s tim aby to bylo definitivne pryc, ale mám to tušení že přímo spojka s tim néma nic dělat........
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 18:58   Citovat  

quast napsal:
Nevadi:), hlavne at se dozvime čím to je a hlavne co s tim aby to bylo definitivne pryc, ale mám to tušení že přímo spojka s tim néma nic dělat........

no ja budu nechavat o vikendu menit olej v prevodovce a kapalinu v okruhu spojky, ale tim to asi nebude Úsměv jsem v tomhle oboru opravdu neznalec, tak budem muset pockat na odpoved nekoho kovaneho
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 19:35   Citovat  

azmodan napsal:
no ja budu nechavat o vikendu menit olej v prevodovce a kapalinu v okruhu spojky, ale tim to asi nebude Úsměv jsem v tomhle oboru opravdu neznalec, tak budem muset pockat na odpoved nekoho kovaneho

Doufejme ze nekdo takovej dorazi:)) kdo nas vysvobodi
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 19:48   Citovat  

taky mi to mainko dělá,ale zas to neni taková tragedie,dělá to pouze ze začátku,po 5ti sešlápnutí je pokoj...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 20:28   Citovat  

azmodan napsal:

To budou nejspíš ty pružinky na lamele
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 21:00   Citovat  

quast napsal:
a jde to odstranit na trvalo?tim promazanim prej je to jenom docasny........vymenil jsem spojkovej vylecek , a porad to delalo, pak jsem se jen dotkl ty paky od sp.valecku k motoru a nedelalo,takze kdybych vedel co to je presne tak to necham klidne rozebrat, ale uz to udelali 3 krat vymenili spojkovy.lozisko a porad to delalo...............
jde tam stetcem naprat vazelina ale lepsi je rozdelat a poradne ocistit a znovu namazat, dela to hlavne kdyz je vlhko(aspon v mem pripade - ted uz ne)
   Návrat  
Petan.B je teď offline  Petan.B
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 21:06   Citovat  

O té vidličce tu už kdysi psal Doomm. Pokud se nepletu, tak tu dokonce dával i obrázky, co a jak se má promazat. Pokud jde o to cvrlikání, které po slabém zmáčknuti spolkového pedálů zmizí, tak to bude to spojkové ložisko. Třeba jen pořádně nesedí.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 21:07   Citovat  

azmodan napsal:

mel sem to u 1,4 a todle fkt nepomuze..ta kapalina ve spojce se ma menit..ale todle nezachrani..jinak je tam nejaky kloub v gume kterej to dela..promazes to vazelinou ale stejne ti to zas zacne..je to o pocasi a vlhkosti jak tu Doomm rikal Úsměv delaj to snad secky pořádnej výtlem

taky mi to vadilo ale snaha to uplne eliminovat byla aspn u me uplne marna...a tak jak tu MártyKL psal..parkrat seslapnes a odezni to..ale ne nadlouho HaHaaa
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 21:26   Citovat  

U mě nafurt dokavad auto nestojí dýl jak hodinu bez sešlapnutí spojky Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 21:29   Citovat  

Hlavator napsal:
mel sem to u 1,4 a todle fkt nepomuze..ta kapalina ve spojce se ma menit..ale todle nezachrani..jinak je tam nejaky kloub v gume kterej to dela..promazes to vazelinou ale stejne ti to zas zacne..je to o pocasi a vlhkosti jak tu Doomm rikal Úsměv delaj to snad secky pořádnej výtlem

taky mi to vadilo ale snaha to uplne eliminovat byla aspn u me uplne marna...a tak jak tu MártyKL psal..parkrat seslapnes a odezni to..ale ne nadlouho HaHaaa

tak to vrzani by me ani tak nestvalo, kdyz motor bezi, neni to slyset, me spis stve to crvlikani.. ale jak rikam, najel jsem 10 000 a nic se nestalo, spojka zabira porad stejne atd... asi se zamerim na tu lamelu atd
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 21:59   Citovat  

Petan.B napsal:
O té vidličce tu už kdysi psal Doomm. Pokud se nepletu, tak tu dokonce dával i obrázky, co a jak se má promazat. Pokud jde o to cvrlikání, které po slabém zmáčknuti spolkového pedálů zmizí, tak to bude to spojkové ložisko. Třeba jen pořádně nesedí.

Spojkovy lozisko to neni, to se vymenilo a porad, jj kdyz si o pedal opru nohu nebo staci otevrit kapotu a vazne jen malickem se toho dotknout....takze nevim, dam na to cihlu at to cvrlikani drzi:))), nebo nevim..........
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 22:04   Citovat  

quast napsal:
Spojkovy lozisko to neni, to se vymenilo a porad, jj kdyz si o pedal opru nohu nebo staci otevrit kapotu a vazne jen malickem se toho dotknout....takze nevim, dam na to cihlu at to cvrlikani drzi:))), nebo nevim..........

tobe to asi zrejme cvrlika jinak nez me, to co ted popisujes mi delal Mitsubishi Colt, ale po zahrati se cvrlikani vytratilo, zacal mi to delat po kompletni vymene spojky
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 22:09   Citovat  

azmodan napsal:
tobe to asi zrejme cvrlika jinak nez me, to co ted popisujes mi delal Mitsubishi Colt, ale po zahrati se cvrlikani vytratilo, zacal mi to delat po kompletni vymene spojky

Cvrlika to jako cvrcek:D.....mam to od doby co jsem to koupil, nedela to kdyz sahnu do motorovyho prostoru na tu paku co jde k motoru nebo kdyz lehce seslapnu spojku, skousel jsem ji jen dotahnout(pedal) ale pak to prokluzovalo, takze zpet jak to bylo, to vrzani mam fakt silny a je to ostuda mit hezky auto a kdyz jsi u nej tak slyset ggrrrzzzzz grrrrzzzz:D a i kdyz se zahreje motor tak to cvrlika porad a po tak hodinovym jezdeni mi prestane spojka vrzat...
   Návrat  
Nick je teď offline  Nick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.2.2009 , 23:53   Citovat  

Co vim tak hodně autům vržou spojky při sešlápnutí, to není nic špatnýho, promazání pomůže jen na chvíli. Zvykneš si, a hlavně s nastartovaným motorem se to pak ztratí, vrže to snad jen před nastartovánim... Ale mně to taky zezačátku přišlo divný tak sem se hned ptal Velmi šťastný
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 27.2.2009 , 8:54   Citovat  

Mě taky přes zimu nějak začal vrzat spojkový pedál ... budu to muset něčím nastříkat,ale stejně se to po pár prošlápnutí začalo ztrácet.
   Návrat  
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2009 , 10:19   Citovat  

Takhle to asi nezjistite Úsměv nejlepsi je rozebrat spojku a podivat se, muze to delat jak lozisko, tak lamela, nebo ty pruzinky.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.2.2009 , 13:24   Citovat  

Nick napsal:
Co vim tak hodně autům vržou spojky při sešlápnutí, to není nic špatnýho, promazání pomůže jen na chvíli. Zvykneš si, a hlavně s nastartovaným motorem se to pak ztratí, vrže to snad jen před nastartovánim... Ale mně to taky zezačátku přišlo divný tak sem se hned ptal Velmi šťastný

no nemyslim ze jen pred nastartovanim Lucy
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.2.2009 , 19:02   Citovat  

Podělím se taky o zkušenost: jezdím ten samý motor jak je v Tarze, tj. ESi, při vyšlápnutí také vrže a vždy vrzala, a při spojce v klidu spojka vydává šelest, který vyšlápnutím po chvíli přestává. Na lamele je asi prasklá pružina, protáčením motoru v tom rachotí. Spojka je před smrtí, řazení jde špatně, takže exeda to jistí
   Návrat  
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2009 , 19:28   Citovat  

Streetkid napsal:
Podělím se taky o zkušenost: jezdím ten samý motor jak je v Tarze, tj. ESi, při vyšlápnutí také vrže a vždy vrzala, a při spojce v klidu spojka vydává šelest, který vyšlápnutím po chvíli přestává. Na lamele je asi prasklá pružina, protáčením motoru v tom rachotí. Spojka je před smrtí, řazení jde špatně, takže exeda to jistí

To mas pravdu, ta je pred smrti Velmi šťastný to rachoceni pri vyslapnuti je lozisko mam za to, pri zaberu lamela...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2009 , 20:20   Citovat  

Streetkid napsal:

no mel jsem ji trikrat vyndanou, spojka jako nova ,takze to spojkou neni
ale razeni mi jde krasne a zabira taky v pohode
jde spis o mechanismus kolem spojky
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 19:47   Citovat  

tak co lidi , nikdo zadny skusenosti ze servisem a odstraneni zavady?
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 19:56  Naposledy upravil Rom. dne 2.3.2009 , 20:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jde o to co myslíš tím vrzáním, na všechny klasické "problémy" už ti tady kluci radily ...

odkud jsi, určitě se někde poblíž najde dílna se zkušenostmi s Honda OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 19:59   Citovat  

Rom. napsal:
jde o to co myslíš tím vrzáním, na všechny klasické "problémy" už ti tady kluci radily ...

odkud jsi, určitě se někde poblíž najde dílny se zkušenostmi s Honda OK

No vzdycky to byla jen docasna oprava, chtel bych se toho zbavit naporad, vcetne toho cvrkani, nikde zadnej dobrej servis a original honda silene drahy......................
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vrzající spojka honda del sol
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina