Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak je to s tim PayPal?
Fórum: Obchod
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.12.2007 , 1:35   Citovat  

Kdo s tim mate zkusenosti, muzete me nekdo vysvetlit co to vlastne to PayPal je a jak to funguje, ja neumim ani prd anglicky, co jsem tak nejak pochopil tak je to placeni nak pres kreditku, ze? a musim se u toho PayPal registrovat, co me, ale v registraci zarazilo je tato veta:

"Note to Sellers: If you plan to receive more than 2,500.00 CZK per month in your PayPal account, you must add a credit card or debit card and enroll in the Verification Program before you will be able to withdraw these funds."

hlavne ta castka 2 500,- to je jako poplatek za registraci do systemu PayPal nebo co? jo a kdyz po me chteji cislo kreditky, nemuzou to nejak zneuzit, trebas aby me pak pekne nevybelali ucet zmatenej

jestli je tadyk zdatny anglictinar, tak pred tou vetou vyse, bylo napsano toto: "American Express cards will be charged in USD. Paying with American Express will result in currency conversion fees if your card is not denominated in USD and/or if you send a non-USD payment.

You may add a credit card or debit card to your PayPal account now, or at a later time." v prekladu?? Ble

A mate nekdo zkusenosti s polskym ebay? Co je lepsi koupit to na ebay.pl nebo ebay.com (teda z USA) tu vec maji na obou a stoji to mene jak 50 dolacu, takze Clo a DPH by se tomu melo vyhnout.

Hlavne co me zajima, jestli je to PayPal bezpecny? Dekuji za odpovedi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2007 , 2:09   Citovat  

PayPal funguje tak, ze se tam zaregistrujes..vznikne ti jako by tvuj ucet..posles tam money, ty se ti prevedou do cizi meny a pak uz jen platis trebas na ebay, atd..Je to naprosto bezpecne, bezne prez to platime s otcem (ten tam ma ucet a vyrizuje to on) Kazdopadne nekomu rekni kdo ti poradi.. OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2007 , 2:13   Citovat  

aha dobre, diky za odpoved, jeste by me zajimalo co znamena v prekladu ta veta viz. vyse Cooo???
   Návrat  
Neph04 je teď offline  Neph04
PříspěvekZaslal: 16.12.2007 , 9:20   Citovat  

Zadny 2500,- ti nikdo nevezme Mrk
Pri registraci do systemu PayPal.com po tobe vlasten nic nechteji mimo par os. informaci. = vse zdarma.
Pak bys mel zaregistrovat svoji patebni kartu prizpusobenou pro platbu pres internet. Po registraci karty ti PayPal.com nauctuje za zrizeni 50,- nebo 1.5€ (zalezi v jaky mene ucet vedes). Na svych pravidelnych vypisech z banky najdes probehlou platbu z PayPal.com a u ty platby bude napsany tusim ze 4 ciferny kod, ktery si prectes a vlozis zpet do systemu PayPal.com aby se verifikovala platnost platebni karty. A to je vsechno..

btw. tech 50,- ti PayPal odecte pri prnim nakupu, takze o ne neprijdes.. kouř

Jo a neboj se vyhledat pres google tutorial "jak na paypal" "co je paypal" "jak platit pres paypal" apod.. urcite neco najdes Mrk
   Návrat  
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2007 , 9:33   Citovat  

věta ve zkratce znamená, že pokud jsi z ameriky a máš American Express budeš platit poplatky v dolarech...pokud ne nebo budeš dělat transakci v jiné měně...tak se ti to přepočítá na dolary...
...jde o to, že teď se nacházíš před krokem vložení karty...a za to se platí 1 dolar! to s těma 2500Kč...znáš rozdíl mezi debetní a kteditní kartou?...kreditní má vystouplá čísla a 4 místný kód...v tom anglickém textu jde o to, že pokud chceš PŘIJMOUT víc jak 2500Kč měsíčně musíš být tzv. VERIFIED = prověřený...jakmile se zaregistruješ dá se to tam udělat...ale myslím že musíš mít adresu v usa...

Paypal funguje tak, že má informace o tvém účtu, při platbě prodávajícímu pošle jen tzv. blokaci na tvém účtu...peníze fyzicky pošle tvá banka v klasické třídenní lhůtě...
Nejlepší je mít na tyhle záležitosti virtuální kartu...kterou banky přímo vydávají pro placení přes internet...je tam malý limit, takže kdyby došlo k prů:mravenec:...nepříjdeš o všechno. Teď ale nemyslím PayPal...ten mi funguje již tak 3 roky bez problému.
Ale pozor, když pošleš určitou sumu, Paypal si z toho strhne myslím 5%...takže od určité částky se vyplatí e-banking kde je poplatek za euro platbu jen 8 euro.

pokud ještě chceš něco vědět...ptej se Úsměv
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.12.2007 , 22:57   Citovat  

takze jeste dotaz, jak pise Neph04, je nakej rozdil mezi normalni platebni kartou a platebni kartou uzpusobenou pro platby pres internet? a jak pise Lukas, ta virtualni karta, to prijdu do banky a reknu, ze chcu virtualni platebni kartu? abych nebyl za blbce Velmi šťastný

jeste mensi problem, omylem jsem si v Paypal nastavil tzv. "Account type: Premier" puvodne jsem tam mel "Account type: Personal", nevi nekdo jak to vratit zpatky? ani nevim co jsem si to tam nastavil Se stydím zmatenej
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.12.2007 , 17:31   Citovat  

Cooo??? to mi hlava nebere
   Návrat  
vir je teď offline  vir
PříspěvekZaslal: 17.12.2007 , 20:46   Citovat  

jesli ti to pomůže, dávám na vědomí , že jsem před týdnem na pay palu zarigistroval úplně obyčejnou kartu , kterou mám k účtu u poštovní spořitelny
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2007 , 21:11   Citovat  

...jj normálně řekneš v bance že chceš "virtuální kartu"
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.12.2007 , 22:03   Citovat  

karta uz je vyresena, dneska sem ji byl zaridit, taky u sporitelny, spis bych ted chtel vedet co jsem si to tam v tom Paypal nastavil (viz. vyse), jako jestli to nema na nic vliv a nebudu za tu zmenu muset platit tak me je to jedno, klidne si to necham jak to je, ale dneska neni nic zadarmo, co jsem tak koukal tak "Account type: Premier" ma vetsi vyhody, nebo jak to nazvat, proste vice moznosti, proti tomu "Account type: Personal" z toho me plyne, ze kdyz to ma vice moznosti, ze za to budou chtit nakej poplatek, dneska se plati za vsechno, ve sporitelne sem myslel, ze me snad nauctujou i to ze sedim na jejich zidli, pořádnej výtlem sileny
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.12.2007 , 1:25   Citovat  

tak poradite me nekdo, jak je to s tim nastavenim v Paypal??
   Návrat  
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2007 , 10:45   Citovat  

Kolegove,

protoze sluzby typu eBay a PayPal pouzivam uz hodne dlouho, dovolim si par slov...

1. PayPal je sluzba, ktera umoznuje (temer) komukoliv na svete zaplatit nekomu jinemu na svete penize. Jedine, co musi obe osoby mit, je funkcni e-mail a alespon jedna platebni karta s povolenymi elektronickymi platbami. To si muzete zaridit u Vasi banky.

2. Co se platebnich karet tyce, je uplne fuk, zda je karta kreditni nebo debetni. Nekdo nahore pise, ze kreditni a debetni karta se pozna podle "vystouplych" cisel a znaku - BLBOST!!!! To je tzv. embosovana karta (napr. VISA, EC/MC, AmEx, JCB, ...), narozdil od neembosovane (VISA Elektron, Maestro, ...). S tim, zda je kreditni nebo debetni, to absolutne nesouvisi. Kreditni od debetni karty, pokud to na ni neni primo napsane, nepoznas. Ale v pripade PayPalu je to stejne jedno, alespon v mem pripade bere vsechny (pouzivam tam 2 kreditni a 1 debetni kartu). A mimochodem, pro ty, kdo by to nahodou nevedeli, tak debetni karta je primo napojena na Vas ucet (zaplatis a penize ti zmizi z uctu), kdezto kreditni karta nema s tvym uctem v bance nic spolecneho - jednou za mesic ti prijde vyuctovani tvych plateb a ty to zaplatis treba prevodem z uctu nebo slozenkou.

3. Osobne nakupuju na eBay.com (US) a eBay.co.uk (Anglie). Zaroven bych urcite VELMI zvazoval kupovat cokoliv na eBay.pl (Polsko). S polaky mam az moc spatnych zkusenosti. Ne, ze vsechny obchody s US nebo UK byly uplne v pohode, ale vzdy se to dalo nejak vyresit. U "psonka" nevim...

4. Zvazujes-li nakupovat na internetu, zejmena na zahranicnich serverech, pouzivat eBay a PayPal, tak se V PRVNI RADE NAUC ANGLICKY! Bez ni si:
- nenastavis PayPal, a pokud nastavis, tak blbe (napr. nastaveni premium je pekna "renaultovina");
- nebudes rozumet nastaveni My eBay;
- nebudes rozumet popisu zbozi a podminkam nakupu (a ze jich je mnoho ruznych, jednou to zvoras, a klidne muzes prijit o celou platbu);
- kdyz uz neco koupis, nebudes rozumet e-mailum, ve kterych ti posilaji dalsi instrukce;
- atd.

Takze, pokud bych to shrnul, nakupovani na eBay pri pouzivani PayPalu je super, da se takhle sehnat spusty veci za polovicni az tretinove ceny, ALE PRIMARNIM PREDPOKLADEM JE ANGLICTINA. Pokud nerozumis tem vetam, co si nahore zkopiroval, tak to ani nezkousej. Ty opravdu dulezite vety, na ktere pri nakupovani narazis, a kterym musis rozumet, takhle jednoduche nejsou.

DaM
   Návrat  
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.12.2007 , 11:40   Citovat  

Jeste jsem byl pozadan o vysvetleni rozdilu nastaveni uctu v PayPal na Personal (osobni) a Premium (premiovy). Originalni dokumentace rika toto:

"PayPal offers three different accounts: Personal, Premier, and Business.
Each has different features and capabilities.
Personal accounts are for individuals. With a personal account, you can receive limited credit or debit card payments, plus all of our Core Features, detailed below.
Premier accounts are for members who have a high transaction volume, need to accept credit or debit card payments, or would like access to our Core and Premium features. Premier accounts may operate under an individual name.
Business accounts are for businesses. They include our Core Features, as well as our Premium Features, detailed below. Business accounts can operate under a company or group name."

Takze ve zkratce: Paypal nabizi 3 typy uctu - osobni, premiovy a obchodni. Kazdy z nich ma ruzne vlastnosti a moznosti.
Osobni ucet je pro jednotlivce. S timto uctem mate k dispozici zakladni sadu vlastnosti a navic muzete prijimat omezeny pocet plateb z kreditnich a debetnich karet.
Premiovy ucet je pro uzivatele s velkym objemem transakci, obsahuje platby pres kreditni a debetni platebni karty vcetne zakladnich a premiovych sluzeb. Premiovy ucet muze byt provozovan pod jmenem osoby vlastnika uctu.
Obchodni ucet je urcen pro obchodniky. Ten obsahuje stejne vlastnosti jako premiovy ucet a muze byt provozovan pod jmenem firmy.

Z vyse uvedeneho plyne, ze pro obcasne nakupovani na internetu, kdy pro platbu pouzivate PayPal, bohate staci zakladni, tedy Osobni (Personal) ucet. Je zdarma a poskytuje dost komfortu na normalni nakupovani a prodavani. Ostatni typy uctu jiz zdarma nejsou, nebot nabizeji sluzby pro velice aktivni obchodniky, zejmena prodejce.

Snad to takhle staci. A stale trvam na tom, ze pro nakupovani na internetu mimo CR je anglictina NEZBYTNA, jinak riskujete, ze Vas nekdo "vojebe". A ze jsem sam za posledni rok celil minimalne dvema takovym pokusum...

DaM
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.12.2007 , 15:32   Citovat  

diky moc za objasneni pojmu, ale stale nevim jak si to mam nastavit zpatky na ten Personal, nastaveni jsem prolitl a nic jsem nenasel, tak nevim
   Návrat  
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 15:56   Citovat  

Podle mne je asi jedinou cestou uzavreni uctu a otevreni noveho. Na PayPalu sice muzes tzv. upgradovat (povysit) ucet na vyssi uroven (napr. Personal -> Premium), ale uz to nejde jednoduse zpet. Takze zkus jim poslat dotaz nebo ten ucet rovnou zrus a vytvor si novej s Personal nastavenim.

Ucet zavres tak, ze se prihlasis na PayPal, dostanes se na stranku My Account Overview (Prehled tveho uctu). Tam zvolis odkaz Edit Profile, ktery mas vpravo od jmena s e-mailovou adresou. Na dalsi strance mas jako posledni odkaz v levem skoupci Close Account. Dal se te to urcite zepta, jestli to myslis vazne, a ucet zavres. Presny postup ti dal nedam, nechci si zavrit svuj ucet Úsměv

Az se ti to podari, normalne si otevri ucet novej.

Nebo mate nekdo jinej lepsi postup?

DaM
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 16:13   Citovat  

ok, diky, to sem potreboval vedet, urcite sem pak jeste napisu, jak sem dopadl s tim nakupem Mrk
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.3.2008 , 15:13   Citovat  

jak dlouho trva nez se penize z uctu v bance prevedou na ucet Paypal a z Paypalu k prodejci na ebay? v patek v noci jsem si objednal na ebay bundu a zatim, ty penize nebyly ani odecteny v bance, to takto trva vzdycky?
   Návrat  
ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 11:31   Citovat  

Prosím Vás, má někdo US PayPal účet? Jsem si chtel neco objednat ze summitracingu, ale ty pitomci chtějí právě US účet Bueee
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 13:17   Citovat  

mot napsal:
jak dlouho trva nez se penize z uctu v bance prevedou na ucet Paypal a z Paypalu k prodejci na ebay? v patek v noci jsem si objednal na ebay bundu a zatim, ty penize nebyly ani odecteny v bance, to takto trva vzdycky?

Muzes to mit sice v nezauctovanych polozkach na internetbankingu..ale s velkou pravdepodobnosti uz to ma dotycny clovek z eBay na ucte je to dobrý

Jinak o tom ze se to prevedlo by ti melo prijit potvrzeni do mailu ihned po transakci
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 14:02   Citovat  

ChuCky napsal:
Prosím Vás, má někdo US PayPal účet? Jsem si chtel neco objednat ze summitracingu, ale ty pitomci chtějí právě US účet Bueee

On je nějakej rozdíl jestli je to US nebo international?
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 15:08   Citovat  

[

4. Zvazujes-li nakupovat na internetu, zejmena na zahranicnich serverech, pouzivat eBay a PayPal, tak se V PRVNI RADE NAUC ANGLICKY! Bez ni si:
- nenastavis PayPal, a pokud nastavis, tak blbe (napr. nastaveni premium je pekna "renaultovina");
- nebudes rozumet nastaveni My eBay;
- nebudes rozumet popisu zbozi a podminkam nakupu (a ze jich je mnoho ruznych, jednou to zvoras, a klidne muzes prijit o celou platbu);
- kdyz uz neco koupis, nebudes rozumet e-mailum, ve kterych ti posilaji dalsi instrukce;
- atd.

Takze, pokud bych to shrnul, nakupovani na eBay pri pouzivani PayPalu je super, da se takhle sehnat spusty veci za polovicni az tretinove ceny, ALE PRIMARNIM PREDPOKLADEM JE ANGLICTINA. Pokud nerozumis tem vetam, co si nahore zkopiroval, tak to ani nezkousej. Ty opravdu dulezite vety, na ktere pri nakupovani narazis, a kterym musis rozumet, takhle jednoduche nejsou.

DaM[/quote]

no ono stačí umět aspoň trochu anglicky a když někdo neví,tak si to jednoduše přeloží celou stránku za pár vteřinek v google,takže umět anglicky není zas až takovou podmínkou,ale samozřejmě je to mnohem lepší Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 15:21   Citovat  

neyo napsal:
On je nějakej rozdíl jestli je to US nebo international?

Jo asi je...pokud jsi z USA tak máš "confirmed address" a pokud nejsi, tak ji nemáš "confirmed".

Někteří prodejci požadují aby kupec měl "confirmed address", ale já to nikdy nerespektoval...normálně jsem to zaplatil Paypalem...a bylo.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 16:18   Citovat  

Lukas napsal:
Jo asi je...pokud jsi z USA tak máš "confirmed address" a pokud nejsi, tak ji nemáš "confirmed".

Někteří prodejci požadují aby kupec měl "confirmed address", ale já to nikdy nerespektoval...normálně jsem to zaplatil Paypalem...a bylo.

no mě to píše, že musím mít U.S. PP účet, protože neposílají do ostatních zemí...demence... přitom to chci poslat na shipito s US adresou...

edit: zkousel jsem to pres ebay a tam to napsalo toto

This seller has set buyer requirements for this item and only sells to buyers who meet those requirements.

You are unable to bid on or buy this item because:

You are registered in a country to which the seller doesn't ship.
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 16:31   Citovat  

Lukas napsal:

Já nevim, mam PayPal dobrý tři roky, nechávam si posílat běžně věci z celýho světa a adress mam confirmed a v USA zrovna nebydlim...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 16:53   Citovat  

neyo napsal:
Já nevim, mam PayPal dobrý tři roky, nechávam si posílat běžně věci z celýho světa a adress mam confirmed a v USA zrovna nebydlim...

no Verified ano...confirmed email taky...ale confirmed street address těžko...

Paypal-address.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Paypal-address.JPG, 71.62 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 17:04   Citovat  

ChuCky napsal:
no mě to píše, že musím mít U.S. PP účet, protože neposílají do ostatních zemí...demence... přitom to chci poslat na shipito s US adresou...

edit: zkousel jsem to pres ebay a tam to napsalo toto

This seller has set buyer requirements for this item and only sells to buyers who meet those requirements.

You are unable to bid on or buy this item because:

You are registered in a country to which the seller doesn't ship.

...nahoď link...třeba něco vymyslíme.

A ty jsi to koupil aniž bys věděl cenu shippingu a oni ti nepotvrdili že ti to pošlou...? To je trochu neuvážené... A tak do 12 hodin můžeš "cancel bid" ale musíš mít pádný důvod...

odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 17:23   Citovat  

Lukas napsal:
...nahoď link...třeba něco vymyslíme.

A ty jsi to koupil aniž bys věděl cenu shippingu a oni ti nepotvrdili že ti to pošlou...? To je trochu neuvážené... A tak do 12 hodin můžeš "cancel bid" ale musíš mít pádný důvod...

odkaz

to je v pohode, ja nic cancelovat nemusel...dal jsem buy now a hned me to presmerovalo na stranku s tema kecama..

jinak chci koupit TOHLE , poslat to na adresu shipita, kde mam zrizenou schranku a shipito mi to posle do ČR.......
   Návrat  
Dr.no je teď offline  Dr.no
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 17:24   Citovat  

Misan,
sorry ale nemystifikuj, na paypall a hlavně na ebay je určitě potřeba mít slušnou angličtinu.
Komentář který si citoval je do posledního písmene pravda.
A spoléhat na automatické překladače, které povětšinou melou naprostý bláboly je velmi nemoudré...
Pravdou je, že každý svého štěstí strůjcem, jsou to nakonec pánové vaše peníze... Úsměv
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 17:38   Citovat  

Dr.no napsal:
Misan,
sorry ale nemystifikuj, na paypall a hlavně na ebay je určitě potřeba mít slušnou angličtinu.
Komentář který si citoval je do posledního písmene pravda.
A spoléhat na automatické překladače, které povětšinou melou naprostý bláboly je velmi nemoudré...
Pravdou je, že každý svého štěstí strůjcem, jsou to nakonec pánové vaše peníze... Úsměv

já tady nemystifikuji,jen ti chci říct,že se to dá,aniž by jsi musel umět pervektně anglicky jak jsi psal viz.víše Úsměv
   Návrat  
Dr.no je teď offline  Dr.no
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 17:44   Citovat  

Jasný,
nicméně pokud autor tématu neumí ani slovo, tak je hodně špatnej nápad něco kupovat na ebay.
Páč komentáře ke zboží a všechny podmínky je třeba důkladně pročíst (+rozumět jim), protože pak se člověk může ošklivě spálit a přijít o všechny peníze (extrémní případ samozřejmě...)
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak je to s tim PayPal?
Fórum: Obchod
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina