Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s motorem(D15B7)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 15:58   Citovat  

Honda Zdravim Honda

mam problem se svym mazikem jedna se o klepani z motoru za studena, nedokazu presne rici odkud sam sem nezjistil ...uz sem tu prolezl plno clanku ale to co sem potreboval zjistit sem nenasel tak snad poradi zkusenejsi...

jde o to ze pokazde kdyz nastartuju za studena tak je slyset tak 30vterin klepani od motoru ...vetsinou kdyz uz je motor zahraty tak to slyset neni.... uz sem se tu docetl ze by to mohlo bejt od klikovky Bueee a nebo od ventilu...kazdopadne doufam ze ne ta klika ale bojim se toho nejvic ze to bude ono...jinak olej sem nechaval ted menit a lil sem tam castrol 10w40 Smutný (coz sem se docet ze asi byla chyba)je nejaka moznost zjistit jestli je to ta klika? a jestli jo je mozne pouzit zavcasu nejake prisady, nebo neco do motoru abych to jeste zachranil nebo se sni muzu rovnou rozloucit?...jinak pro info kolik by stala takova nova sranda?

no a kdyz by to byly ventily tak by asi to klepani bylo slyset porad nebo je mozny ze by pak po zahrati prestali?...tak predpokladam ze asi nejlepsi by bylo serizeni a kdyby to nepomohlo tak vymena co?.....

kazdopadne dekuju kazdemu za radu a poznamku Bueee Honda

Honda P.Dawe
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 16:01   Citovat  

asi se s nim rozluč momalu ale jistě. myslim si že je to klika Smutný Bueee cítím s tebou taky mě odchází motor na klice tím samym spůsobem Bueee proto sem koupil novej co neklepe

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 16:08   Citovat  

spodek na d15 není drahej...... to nebude tak hrozný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 16:09   Citovat  

no modlim se Bueee ..kazdopadne novej motor s emuzu jit rovnou obesit to uz bych tam dal asi neco jinyho

sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 16:14   Citovat  

p.dawe napsal:
no modlim se Bueee ..kazdopadne novej motor s emuzu jit rovnou obesit to uz bych tam dal asi neco jinyho

nebreč můžu ti nabidnout můj bejvalej spodek.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 16:18   Citovat  

ale houbelec, nestraste ho.

mas nastavene ventili? kolko to ma najazdene? olej to zerie? kontrolka mazania ti zhasina hned po starte? robilo ti to aj pred vymenou oleja a filtra (hlavne filtra?), robi to aj ked je vonku teplo?

mne obidve D15B7, jedna D16Z6 aj D15Z3 klepala za studena a najazdili tak stotisice km... skoro vsetky stare hondy klepu Mrk

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 16:27   Citovat  

taky jsem jeden z těch klepajících honďáků Velmi šťastný O kliku se boj spíš až uslyšíš klepání při zátahu a bude slyšet v celém spektru otáček. Jinak to může být vydřená vačka, vahadla, vstřiky, vůle ventilů ve vodítkách..
Jistotu v klice budeš mít když shodíš svody a vanu a mrkneš na to, není to tolik práce. Pokud to bude chtít nové, ojniční šálky ACL stojí kolem 950,- a hlavní cca 1300,-, pokud nebude poškrábaná klika (a ovál) tak taková oprava stačí

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 16:32   Citovat  

tak tak... a hlavne si myslim, ze keby si mal chytenu kluku, jednak dlho jazdit nebudes a jednak by ti klepala skor za tepla, ked je olej "redsi"... stracal by si tlak a pridieralo by sa to. ked len za studena, tak to budu najskor vole na ventiloch

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 16:52   Citovat  

Taky si myslim,ze kdyz po zahrati neklepe,je to v poradku...Mne dvouvacka delala totez,kdyz jsem tam nalil 5W50ku a po nedavne vymene zpet na 10W40 je klepani tissi,motor je cca 20tkm po generalce a Skritek motor delal puvodne pro sebe do dvoumotoraku,takze dost pochybuju,ze by neco odflaknul.
A nevim,proc by mela byt hloupost nalit do D15B7ky 10W40ku,v manualu (uzivatelskym nebo servisnim,uz nevim) jsem cetl,ze po jiste dobe (100tkm?,150tkm?) se ma kvuli opotrebeni davat hustsi olej.Navic zrovna Castrol se pry vyznacuje tim,ze motor pak krapet vic "huci".Pro zacatek bych zkontroloval serizeni ventilu,pokud se ti chce.

Robik je teď offline  Robik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 17:12   Citovat  

10w40 byla chyba? Proč? Já ho používám od doby kdy jsem auto koupil a majitel předemnou na něj najel cca 45000km a motor šlape stále jako hodinky...tak nechápu kde si vyčetl že to je chyba.

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 17:14   Citovat  

Robik napsal:
10w40 byla chyba? Proč? Já ho používám od doby kdy jsem auto koupil a majitel předemnou na něj najel cca 45000km a motor šlape stále jako hodinky...tak nechápu kde si vyčetl že to je chyba.

Myslel asi výrobce oleje Castrol KO

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 18:14   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
Myslel asi výrobce oleje Castrol KO

Aha no ale já tam Castrol leju Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 20:49   Citovat  

jo presne myslel sem ti castrol jak sem to tu zacal prohledavat cetl sem na nej ty stiznosti..no neni kvalita jako kvalita....

jinak je videt ze je dneska patek 13. jel sem do loun tak 20km tam a zpet a nez se to ohreje nic se nedeje ale jak se to ohralo pri pridani plynu sem zacal slyset takovy chrasteni a pak kdyz sem dojel a nechal to bezet tak bylo slyset mirne klepani Bueee ..asi sem si tu kliku privolal nebo ja nevim....

zitra zkusim jeste jeden servis ale u nas mi toho moc nereknou samy lamy co takovejm krasnejm autickam nerozumej..

jinak se nekdo ptal kolik ma nalitano tak 130tis a tak hlucne klapat to zacalo az po ty vymene oilu i filtru takze nevim no,ventily jsem jeste nenechaval seridit a olej to nejak extreme nezere....

kazdopadne bych to rad zjistil vcas co stim je nez aby me to nekde nechalo Smutný Bueee Bueee

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 21:55   Citovat  

p.dawe napsal:
jo presne myslel sem ti castrol jak sem to tu zacal prohledavat cetl sem na nej ty stiznosti..no neni kvalita jako kvalita....

jinak je videt ze je dneska patek 13. jel sem do loun tak 20km tam a zpet a nez se to ohreje nic se nedeje ale jak se to ohralo pri pridani plynu sem zacal slyset takovy chrasteni a pak kdyz sem dojel a nechal to bezet tak bylo slyset mirne klepani Bueee ..asi sem si tu kliku privolal nebo ja nevim....

zitra zkusim jeste jeden servis ale u nas mi toho moc nereknou samy lamy co takovejm krasnejm autickam nerozumej..

jinak se nekdo ptal kolik ma nalitano tak 130tis a tak hlucne klapat to zacalo az po ty vymene oilu i filtru takze nevim no,ventily jsem jeste nenechaval seridit a olej to nejak extreme nezere....

kazdopadne bych to rad zjistil vcas co stim je nez aby me to nekde nechalo Smutný Bueee Bueee

Nesváděj to na olej (Castrol), já myslím že Castrol Magnatec je kvalitní olej pro běžné Honda motory (nepočítám VTI, ITR a podobně). Ble

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 22:01   Citovat  

odkud jsi p.dawe, myslím, že zkušených Hondařů je tady po republice spousta...

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 22:12   Citovat  

jakej olejovej filtr jsi dal? nipparts?

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 22:15   Citovat  

No nezávidím ti Úsměv
Klika to může být i nemusí, každopádně magnatec ti to oddělat nemůže! Vem si, jaké oleje byly v 90. letech a motory měly na ně předepsanou životnost 300t km... Magnatec je tak jak tak kvalitní olej, ale lišit se může v detailech (jak chlapi psali, třeba vyšší hloučnost u starších motorů), každopádně ten motor musí umazat i kdyby jsi jezdil jak hulvát, samozřejmě po zahřátí.
Další věcí je, jestli jsi předtím nejezdil na horší oleje a nalitím magnatecu se to v motoru nerozpustilo, nebo prostě šálky nejsou načaté, tím pádem je v mazání menší tlak a motor jde do kopru ajn cvaj...

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2009 , 22:40   Citovat  

Motor zaklepe z důvodu nedostatečného mazání v průběhu několika vteřin po studeném startu. Olej 10W40 je vhodnější pro letní provoz. Při časném popojíždění přes zimu v mrazech -10 a míň se studeným motorem bych radši volil 5W40

sagara je teď offline  sagara
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2009 , 2:50   Citovat  

citace:

mas nastavene ventili? kolko to ma najazdene? olej to zerie? kontrolka mazania ti zhasina hned po starte? robilo ti to aj pred vymenou oleja a filtra (hlavne filtra?), robi to aj ked je vonku teplo?

mne obidve D15B7, jedna D16Z6 aj D15Z3 klepala za studena a najazdili tak stotisice km... skoro vsetky stare hondy klepu Mrk

Kdyz to tady vidim, mam taky podobny problem s d15b7, nicmene ani ne tak s klepanim, jako spis s neshasinam kontolky mazani hned po startu...vzdy ji to zabere tak 2-3 vteriny, oleje je tam dost, filrt je tam nipparst olej 5w40 zatezovej pro vysokootackove motory(znacku nevim, ale kolega mne do nej navez, pry je dobry), nicmene kontrolka to delala uz i pred vymenou oleje. Klepe to vzdy jen pri rozjezdu a neni to tim, ze bych tam mel malo plynu Se stydím . Motor ma najeto cca 180 000 km. Myslim ze na pocasi asi nezalezi, dela to uz od leta(ta kontrolka).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2009 , 6:49   Citovat  

Fish napsal:
Motor zaklepe z důvodu nedostatečného mazání v průběhu několika vteřin po studeném startu. Olej 10W40 je vhodnější pro letní provoz. Při časném popojíždění přes zimu v mrazech -10 a míň se studeným motorem bych radši volil 5W40

můžu dodat jeden vtip? majitel od kteryho sem kupoval moji hondu mi tvrdil že pro tyhle motory je idealni olej 15w40, tak sem s tim odjel a druhej tejden sem tam nalil 10w40, a když sem sundal viko ventilů tak tak zdvihátka byly nahnědly což by neměly být maj být světlý.tot můj zážitek.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2009 , 6:51   Citovat  

sagara napsal:
citace:

Kdyz to tady vidim, mam taky podobny problem s d15b7, nicmene ani ne tak s klepanim, jako spis s neshasinam kontolky mazani hned po startu...vzdy ji to zabere tak 2-3 vteriny, oleje je tam dost, filrt je tam nipparst olej 5w40 zatezovej pro vysokootackove motory(znacku nevim, ale kolega mne do nej navez, pry je dobry), nicmene kontrolka to delala uz i pred vymenou oleje. Klepe to vzdy jen pri rozjezdu a neni to tim, ze bych tam mel malo plynu Se stydím . Motor ma najeto cca 180 000 km. Myslim ze na pocasi asi nezalezi, dela to uz od leta(ta kontrolka).

tak tam bude nejakej problem že se tam nedostane hned olej jak motor začne točit, vim že trva než začne olejova pumpa tlačit.

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2009 , 8:56   Citovat  

[quote="sagara"]
citace:

tu kontrolku bych viděl možná jako přicpane olejové čidlo,zkusil bych vyčistit nebo kopit nové OK

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2009 , 9:09   Citovat  

sagara: kvalitní 10W-40 a orig. filtr problém s pozdním mazáním vyřeší ... už se to řešilo tady

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2009 , 10:53   Citovat  

Robik napsal:
Nesváděj to na olej (Castrol), já myslím že Castrol Magnatec je kvalitní olej pro běžné Honda motory (nepočítám VTI, ITR a podobně). Ble

ne nechci nic svadet na kastrol ale jen po ty vymene to tak nejak zacalo...jinak kontrolka na mazani mi hned po startu zhasina a motor nechavam zahrat nez jedu..........

jinak sem ze žatce, ustecky kraj....tak jestli to vydrzi do brezna snad nekdo poradi vic...

jinak filtr uz si nepamatuju jakej sem tam daval ale nipparts to nebylo Bueee Bueee

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 14.3.2009 , 12:23   Citovat  

D15Bx jsou pomerne levne motory, spodek muzes koupit b2, ktery jednak bude asi levnejsi a taky vic vydrzi. Koukni po nabidce a pak skalkuluj opravy+cas vs novy motor. Co ti klepe ti tady na foru nerekne nikdo...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 19:18   Citovat  

tak dneska sem byl u jednoho postarsiho mechanikara(prey se celkem vyzna Mr. Green ) co se mi mrknul na tu moji mrtvolku a s litosti mi oznamil ze sem predcasne plasil Úsměv pry za to klepani atd muze zrovna ta vymena oleje za mnohem lepsi protoze sem mel predtim mogul, a ted ten castrol vsechny ty sajrajty co zbyli pry rozpustil tak se tam projevili vsechny ty vule co tam byly a proto to klepani....tak mi dopurucil tuhle prisadu do moturku a snad by se to melo vse spravit xeramic....tak sem se rovnou chtel optat jestli ma s timto pripravkem uz nekdo nejake zkusenosti??

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 10:13   Citovat  

tak urcite ti ho muzu doporucit.xeramic je zalozenej na bazi keramiky.potahne casti motoru keramickou vlozkou.motor by mel ztichnout.ale je dost drahej Úsměv skoro litr:D

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 10:18   Citovat  

jo slysis to klepani dovnitr do auta,pri jizde?nebo je to slyset jen z venku pri volnobehu?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 10:37   Citovat  

D15B2 napsal:
tak urcite ti ho muzu doporucit.xeramic je zalozenej na bazi keramiky.potahne casti motoru keramickou vlozkou.motor by mel ztichnout.ale je dost drahej Úsměv skoro litr:D

Tohle už mi nedá ....... Tak to valím bulvy
keramickou vložkou ? to by mě zajímalo jak a kde .bože to jsou nesmysly. pokud tam je opravu nějaká "keramická" přísada( tzn jemnej písek kterej se vysokou teplotou nataví a tak udělá keramickej povrch ?)tak 99% toho bordelu najdeš po pár minutách provozu zachycený v olejovým filtru .zbytek ti v motoru dokoná to cos začal. nejspíš jde pouze o extrahustej olej kterej vytěsní vůle aby to stichlo -na nějakou dobu. osobně bych se ptal na záruku , co bude když to ten motor dorazí . a hlavně ... já bych tam nic nelil ,pokud je problém tak je třeba řešit .Jak už psali b7 je jednoduše nahraditelná ,třeba b2 a těch je jak smetí a za pár korun.

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 11:40   Citovat  

jak pise monty, do motoru jen olej a cistej benzin, jediny cim bych cistil motor tak asi ten tec2000 a to jen nektery casti,
jinak klepat muzou ventily (vule) cepy v pistech (vule-vymena) a klika (novy loziska pokud neni klika vydrena) klika by klepala porad, cep klepe pry po zahrati, a ventily hlavne za studena, muzou byt volny i vahadylka na tech trubkach na kterych se klouzou to uz sem videl na jedne 1.3ce vymenil se celej klavir a jezdi to tise doted

Obsah fóra Honda-club.cz   
problem s motorem(D15B7)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina