Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
help s monitorem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:32   Citovat  

Cauky lidi. Dneska si chci objednat monitor ale co se nestalo. Vybiram si a skoncil jsem u samsungu - klik No ale jak se tak koukam na rozmery tak jsem se zdesil. Mam monitor tak 70 cm pred ocima a mam strach, ze to bude strasne veliky. Poradite mi nekdo pls. Mate podobny skusenosti. Neni to zbytecny. Mam jit radis do 20ky. Ta ale v tomhle modelu neni Smutný. Diky vsem za pomoc.

Jinak pro upresneni: na filmecky mam telku takze monitor bude spis na web, praci a hry predevsim.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Žemli je teď offline  Žemli
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:34   Citovat  

já mam uhlopříčku 120 a pohoda pořádnej výtlem nic neni dost velký pořádnej výtlem
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:36   Citovat  

Žemli napsal:
já mam uhlopříčku 120 a pohoda pořádnej výtlem nic neni dost velký pořádnej výtlem

120" jako monitor?tak to hodne stesti
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:37   Citovat  

to bych nebral, nevím. Asi to nebude nic dobrýho. dokonce to bylo v jedný hře v manuálu. prý nehrajte hru na přiliš velkém monitoru. může dojít až k epileptickým záchvátům, i u lidí kteří tím netrpí. nebo tak nějak podobně.
budou tě nejspíš trochu bolet oči z takovýho monitoru na 50-70cm.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:37   Citovat  

krtekm napsal:
Cauky lidi. Dneska si chci objednat monitor ale co se nestalo. Vybiram si a skoncil jsem u samsungu - klik No ale jak se tak koukam na rozmery tak jsem se zdesil. Mam monitor tak 70 cm pred ocima a mam strach, ze to bude strasne veliky. Poradite mi nekdo pls. Mate podobny skusenosti. Neni to zbytecny. Mam jit radis do 20ky. Ta ale v tomhle modelu neni Smutný. Diky vsem za pomoc.

Jinak pro upresneni: na filmecky mam telku takze monitor bude spis na web, praci a hry predevsim.

22" je v pohode tak akorat bych rekl
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:38   Citovat  

Roverman napsal:
to bych nebral, nevím. Asi to nebude nic dobrýho. dokonce to bylo v jedný hře v manuálu. prý nehrajte hru na přiliš velkém monitoru. může dojít až k epileptickým záchvátům, i u lidí kteří tím netrpí. nebo tak nějak podobně.
budou tě nejspíš trochu bolet oči z takovýho monitoru na 50-70cm.

to uz zas moc prehanis pořádnej výtlem pořádnej výtlem ale 22 je si myslim hodne v pohode velikost monitoru
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:42   Citovat  

Mam Samsunga 22" t220HD a je to uplne v klidecku.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:50   Citovat  

no to jsem si nevymyslel. to tam bylo napsaný fakt. je tam toho víc, takovejch perel.
a tak každej to bude vnímat jinak. věř že je rozdíl 5hodin čumět do 22tky a5hodin do 15ky ze stejný vzdálenosti.
To jako kdybych měl 105cm TV a koukal na ní z 2m to mi hlava nebere to ví přece každý malý dítě, že existujou různý doporučený vzdálenosti.
ted to nepoznáš, poznáš po 5,10ti letech až budeš muset nosit brýle nebo čočky.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:51   Citovat  

jak fak to nemam vic nez 70cm od oci.... Takze pokud je to vazne v poho tak dotoh du. Ale pokud ne KO Ty jo je to fatk strasne veliky omfg.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:53   Citovat  

a co mi přijde divný, ta moda s širokoúhlejma monitorama. přijde mi to nepřirozený.
jak se na to kouká vám? asi je to o zvyku nevím.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 20:58   Citovat  

krtekm napsal:
jak fak to nemam vic nez 70cm od oci.... Takze pokud je to vazne v poho tak dotoh du. Ale pokud ne KO Ty jo je to fatk strasne veliky omfg.

dělej jak myslíš, mám 19" a bohatě mi to stačí. jsem tak 40-70cm podle toho jak sedím. nechtěl bych se hledat už v 21"
chápej to tak že tvoje oči budou víc namáhaný velkou ostře osvětlenou plochou a nebudou tak vnímat přirozené světlo z okolí. navíc bys měl mí taspon trošku rozsvíceno. nejlíp úplně. jako nedělám si prču, něco jsem o tom četl. je to jak s autem, tělo se taky opotřebovává, a jestli chceš mít zrak jak ostříž dýl, pak nekoukej na takovou mrchu velkou. jde o to že u compu jseš asi docela často. není to jen kouknout na forum na hodku a čau. kolikrát koukáš dva dny v kuse.
já mám zrak výbornej, páč jsme měli malou televizi pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 21:00   Citovat  

Roverman napsal:
a co mi přijde divný, ta moda s širokoúhlejma monitorama. přijde mi to nepřirozený.
jak se na to kouká vám? asi je to o zvyku nevím.

To mas jako u televize, ono je to naopak pro oci mnohem prirozenejsi, vic to odpovida zornemu uhlu oci. Navic clovek miva vlevo casto otevreny sloupec s oblibenymi nebo historii, neni pak nutne posunovat strankou doprava a doleva. Na notasu mam taky 16:9 a prijde mi to mnohem lepsi.
Ad velikost- prehanet se nema, ale pochopitelne se musi vychazet z toho, na co clovek ten monitor potrebuje. Treba na upravu fotek, grafiku, technicke vykresy apod. prijde megamonitor vhod Velmi šťastný (...hodil by se i mne).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 21:03   Citovat  

no ale 22" neni 105cm to uz davas blby priklad.v praci dokonce banda dostala nove monitory 22" a pouzivaji 2 a uplne v pohode.ja ybch to hned menil za ty moje 19 nebo 20 Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 21:04   Citovat  

mam zrak na houno uz tet Velmi šťastný Pred 10 lety jsem mel 0.5 D na obe a ted bez tech starickych brili v noci nevyjedu... Do komplu cumim jak v praci tak doma. Takze fest. Bavil jsem se s par lidma a ty mi rekli ze pokud by mohli jdou z 20 do 22 nebo 24. Prej je to super (detaily ard) a to maj stejnou vzdalenost od oci jako ja. Jsem fakt na vaskach jestli tu 20 nebo 22....
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 21:05   Citovat  

Bully napsal:
To mas jako u televize, ono je to naopak pro oci mnohem prirozenejsi, vic to odpovida zornemu uhlu oci. Navic clovek miva vlevo casto otevreny sloupec s oblibenymi nebo historii, neni pak nutne posunovat strankou doprava a doleva. Na notasu mam taky 16:9 a prijde mi to mnohem lepsi.
Ad velikost- prehanet se nema, ale pochopitelne se musi vychazet z toho, na co clovek ten monitor potrebuje. Treba na upravu fotek, grafiku, technicke vykresy apod. prijde megamonitor vhod Velmi šťastný (...hodil by se i mne).

jo to asi bude pravda z tou šířkou. přece jen periferně vidím líp do stran, než nahoru a dolů. OK
ale mně to přijde někdy roztažený, prostě ikonky, písmenka atd. tenkrát jsme koukali na fočus, a já viděl ten míč úplně šišatej a hráči taková malí zaprdlí. No akámoš mi tvrdil, že je to úplně normal. strašná hádka Velmi šťastný on byl zvyklej a hlavně zblblej.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 21:13   Citovat  

Roverman napsal:
jo to asi bude pravda z tou šířkou. přece jen periferně vidím líp do stran, než nahoru a dolů. OK
ale mně to přijde někdy roztažený, prostě ikonky, písmenka atd. tenkrát jsme koukali na fočus, a já viděl ten míč úplně šišatej a hráči taková malí zaprdlí. No akámoš mi tvrdil, že je to úplně normal. strašná hádka Velmi šťastný on byl zvyklej a hlavně zblblej.

U PC se ti nic do sirky neroztahne a jestli mas na mysli TV vysilani, jde jenom o to, jestli dany program vysila ve formatu 16:9 nebo 4:3 ci jak to je Úsměv To uz je potom blbost toho kamose, ze se kouka na rugby a on to byl puvodne fotbal, jen si to neprepnul HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 21:21   Citovat  

tak objednavam 22... dekuji vsem!
   Návrat  
ballbutick je teď offline  ballbutick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 21:25   Citovat  

ja si koupil širokouhleho samsunga 20" před dvouma rokama za tu dobu maximaleni spokojenost kdys jsem to přivezl tak se mi to zdalo jako televize.. ted už je to mali.. takže určo 22"
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 21:38   Citovat  

Bully napsal:
U PC se ti nic do sirky neroztahne a jestli mas na mysli TV vysilani, jde jenom o to, jestli dany program vysila ve formatu 16:9 nebo 4:3 ci jak to je Úsměv To uz je potom blbost toho kamose, ze se kouka na rugby a on to byl puvodne fotbal, jen si to neprepnul HaHaaa

no ajak je to u těch monitorů tedy? tohle moc nevím. přece to musí bejt roztáhlejší aby to nemělo černý okraje žejo. nebo já bych musel mít třeba windowsy takový spláclý na klasice monitoru. jak se to tam teda vejde aniž by se narušil tvar ikon a písmen. ikdyž očividně se rozšířila obrazovka...
   Návrat  
Petan.B je teď offline  Petan.B
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 21:40   Citovat  

Měl bys taky myslet na to, že lcd má nativní rozlišení a jakékoliv jiné, než předem dané (nedíval sem se na parametry), bude vypadat blbě. Taky by to měla ve hrách zvládat grafika, jinač to bude k prdu.

Edit. Proč by měl být obraz ve win při širokoúhlém zobrazení nějak deformován? Ve win bude obraz stejný. Žádné široké hlavy apod. Širokouhla videa se ti na monitoru 4:3 taky neroztáhnou přes celou obrazovku. A ve hrách si formát 16:9 můžeš většinou vybrat. Tohle umí i Mafia.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 21:58   Citovat  

mně nechápeš? jde mi o to že u mně je to zobrazený, windowsy a celej software na čtvercovém monitoru. zatímco tam je to znatelně širší. takže to musí bejt nějak vyváženě rozšířený. moc to nechápu to je fakt. tohle je jen moje teorie. compy mně moc neberou.
nebo třeba hry, strategie tu mám čtvercově že jo. no a na širokoúhlým to musí bejt prostě širší.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 22:08   Citovat  

Roverman napsal:
no ajak je to u těch monitorů tedy? tohle moc nevím. přece to musí bejt roztáhlejší aby to nemělo černý okraje žejo. nebo já bych musel mít třeba windowsy takový spláclý na klasice monitoru. jak se to tam teda vejde aniž by se narušil tvar ikon a písmen. ikdyž očividně se rozšířila obrazovka...

Predstav si treba tuhle stranku s Honda-forem. Kdyz budes mit "sirsi" monitor, prectes si prispevek treba na 2 radcich misto na 3 a tech prispevku se tim vlete vic pod sebe. Vysvetluju to dostatecne po lopate? HaHaaa Proste se o nic nestaras a ono se to usporada automaticky. Zmensi si okno prohlizece a natahuj ho mysi do stran, to je totozny princip.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 22:16   Citovat  

Však sem to psal stejně. U her uvidíš víc do šířky. Vem si nějakou střílečku na 4:3 monitoru. Teď si představ, že máš třeba na každé straně obraz o 5 cm širší. Dobře to jde vidět třeba u playstationa.
Na klasickou práci ve Win to nemá vliv.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 2:09   Citovat  

krtekm napsal:
tak objednavam 22... dekuji vsem!

Tak pane, reference ...

Já zakoupil před měsícem SAMSUNG SyncMaster NW 2223
V tu dobu ceny docela šly nahoru a já už nechtěl čekat, jeho cena byla něco kolem Kč 4.150,- v Czech Comp.

Po dlouhém rozhodování jsem věděl, že nemá cenu objednávat něco jiného než WIDE 22", protože ostatní menší rozměry byly cenově dosti vyrovnané - ne moc velké rozdíly. Používám 2 monitory doma ... a nemohu si to vynachválit ... monitor je zatím dostatečně super ... takže doufám, že letos ještě jeden - ten samý pořídím ...

OK Úsměv
   Návrat  
Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 6:46   Citovat  

na podzim sem kupoval siemens akorat 22" za 3500 a super,nemuzu si na nic stezovat,bral sem to i kvuli tomu ze mam na Pc TV kartu a super... jinak na to koukam tak z 60-70 cm kdyz "parcuju" a nato ze je to uplna socka a nema zadne zazracne parametry ,tak sem byl mile prekvapen jak na tom vse funguje tak jak ma, akorat kdyz bezej moc rychle titulky tak je neprectu.... ale to je vec jina.
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 7:22   Citovat  

krtekm napsal:

hele, já takhle tenkrát viděl 19" širokoúhlej lcd monitor a zděsil jsem se jak je malej. Naštěstí jsem ho nekupoval pro sebe. Takže když jsem si po půl roce kupoval monitor pro sebe, koupil jsem si samsung 2243nw, tedy 22" a pohoda. Naprosto akorát... Doporučuju je to dobrý
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 10:20   Citovat  

ber 22" je to snad levnější než 19" ne Úsměv já mám v práci i doma 22" a je to super. fakt za den si na to zvykneš a pak fičíš dva dokumenty vedle sebe třeba nebo tak. Prostě super a taky čučím tak 12 hodin denně na monitor. je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 17:34   Citovat  

To určitě. Čím větší, tím lepší... Hlavně se to nemá přehánět, že?

monitor.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
monitor.jpg, 36.85 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2009 , 6:55   Citovat  

Cus. Tak je doma. Je to fakt velka krava. Zatim mam doma jako tv 52cm CRT a to je masakr, protoze je to stejne veliky Velmi šťastný. Ze zacatku udiv a obavy. Po spusteni jakekoliv hry na full nastalo nadceni. Kvalitni filmecek - treba BBC planet rovnez super. Skoda jen ze nektery web stranky na to nejsou uspusobeny. Velikosti se opravdu nebojte. Je to perfektni pracovni plocha na kterou si otevrete x oken. Zvykl jsem si za prvni hodinku a ted uplna pohoda. Parametry monitoru jsou relativne super. Prepokladam ze ale nejsou uplne pravdive. Dynamicky kontrast je 20000:1 je podle me marketingovy tah. Navic to auto prispusobeni kontrastu nepouzivam. No uvidme jeste pri hrach nebo filmech. Power dioda pri vypnutem monitoru vubec nerusi a blikani se da vypnout. Obrazovka matna. Ram leskly coz by nekomu mohlo vadit protoze okraje odrazi obraz. Me to ale neva protoze na okraje se stejnak pri tak velike plose vubec nedivam. Velmi šťastný Design soudit nelze protoze sto lidi sto chuti. Ovladani monitoru je zboku, coz se mi zezacatku nepozdavalo. Ale jak casto toto pouzivame? No moc ne, takze po zvyknuti asi opet nebude problem. Alespon to nijak nerusi. Uvidime jak to bude s usedanim prachu na lesklou plochu. Dostal jsem k tomu ale super hadrik takze... Pixely jsou 100% a navic mate zaruku na zero pixel u vyrobce. Barvy jsou podle me na TN panel velice dobre. Porovnani mam vsak velmi omezene... Pozorovaci uhly naprosto v klidu. Vertikalni a horizontalni polohovcani omezene. Nepiska nebzuci. Jsem velice spokojen. Cena prijatelna. Doporucuji! OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
help s monitorem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina