Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Palivový filtr vs. spotřeba
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 10:46   Citovat  

Zdravím, sry za nové vlákno, ale zajímalo by mě, jak může palivák ovlivnit spotřebu? Nějak na to nemůžu přijít... Četl jsem již na více místech, že po výměně paliváku a vzduchového filtru klesla spotřeba... Vzducháč chápu, ale palivák? Ten přeci ovlivní to jestli se auto při sešlápnutí plynu dusí, jde správně do otáček, atd, ale jak ovlivní spotřebu k lepšímu?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 14:31   Citovat  

tak když maš ucpanej nebo zaprasenej palivak(bordel z nádrže)tak ti tam de blbě palivo musi to tlačit.taky bych potřeboval vyměnit, mama nahradni ale nevim jak ho vyčistit.

maxthor je teď offline  maxthor
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 14:40   Citovat  

ucpanej palivak = malo jede = vic dupeš = víc žere Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 14:49   Citovat  

sablos napsal:
tak když maš ucpanej nebo zaprasenej palivak(bordel z nádrže)tak ti tam de blbě palivo musi to tlačit.taky bych potřeboval vyměnit, mama nahradni ale nevim jak ho vyčistit.

se vyhazuje,ne?Nebo zase plítvám HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 15:43   Citovat  

spoon napsal:
se vyhazuje,ne?Nebo zase plítvám HaHaaa

ja taky nwm, mam filtr z bouračky ale nevim jak na tom byl/je. taky bych rad názor někoho zasvěceného.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 16:12   Citovat  

maxthor napsal:
ucpanej palivak = malo jede = vic dupeš = víc žere Velmi šťastný

no, pro vzduchovej ok, víc dupu, víc tam toho stříká, ale pokud je ucpanej palivák, tak si můžu dupat jak chci, ale proteče jím díky ucpání stále stejné množství, ne? To mi právě neštymuje Úsměv

to Sablos: já mám právě taky připravenej novej na výměnu. Myslím, že v tomhle směru asi nemá smysl moc šetřit. Ani to tolik nestojí...a palivák se asi zase tak často nemění, ne?

blejzin je teď offline  blejzin
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 18:35   Citovat  

Taky chci teď měnit palivák a byl jsem v obchodě kde za něj chtěli 759kč. Není to moc? Jinak jestli auto hůř jede také myslím, že to palivák může ovlivnit

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 18:39  Naposledy upravil sablos dne 4.3.2009 , 18:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Klasounek napsal:
no, pro vzduchovej ok, víc dupu, víc tam toho stříká, ale pokud je ucpanej palivák, tak si můžu dupat jak chci, ale proteče jím díky ucpání stále stejné množství, ne? To mi právě neštymuje Úsměv

to Sablos: já mám právě taky připravenej novej na výměnu. Myslím, že v tomhle směru asi nemá smysl moc šetřit. Ani to tolik nestojí...a palivák se asi zase tak často nemění, ne?

to je blbost s vzducháčem, kdyz ho tam das tak ti nebude vic střikat paliva ti do motoru jde pořad stejne akorat ti jde vic vzduchu kdyz mas sportovni filtr, jinak palivovej filtr ovlivni spotřebu 100%, pač jak psal cocks musis vic slapat, protoze to mas ucpany nebo zapraseny a to palivo tam jde hůř.
a kde a za kolik si kupoval palivovy filtr?

alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 18:39   Citovat  

blejzin napsal:
Taky chci teď měnit palivák a byl jsem v obchodě kde za něj chtěli 759kč. Není to moc? Jinak jestli auto hůř jede také myslím, že to palivák může ovlivnit

Jakou značku palivového filtru?

0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 19:07   Citovat  

alien44 napsal:

Jé tak to nevim, byl jsem normalně v obyč autodílech. Jsem nevěděl, že jsou aji nějaký spešl firmy na palivový filtry, nebo na sériový papírový vzducháče. Pátral jsem na netu a snažil se zjistit nějak obrazně cenu a za boha jsem nemohl nic najít, tak se ptám. Nějaký doporučení?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 19:10   Citovat  

blejzin napsal:
Jé tak to nevim, byl jsem normalně v obyč autodílech. Jsem nevěděl, že jsou aji nějaký spešl firmy na palivový filtry, nebo na sériový papírový vzducháče. Pátral jsem na netu a snažil se zjistit nějak obrazně cenu a za boha jsem nemohl nic najít, tak se ptám. Nějaký doporučení?

Já jsem se díval u kelly a je tam nipparts, mann, fram atd. Já budu taky kupovat ale vůbec nemám tušení jaký. Prý je to jedno, hlavně ať funguje Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 4.3.2009 , 19:10   Citovat  

alien44 napsal:

Jinak koukám na tvůj profil a nejsi náhodou z bohunic? Parkuje tam taky modra Ek3 s uplně stejnýma kolama

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 4.3.2009 , 19:11   Citovat  

blejzin napsal:
Jinak koukám na tvůj profil a nejsi náhodou z bohunic? Parkuje tam taky modra Ek3 s uplně stejnýma kolama

leda z Bohnic Velmi šťastný Nn, od Opavy

0
Nový příspěvekZaslal: 4.3.2009 , 19:15   Citovat  

alien44 napsal:
leda z Bohnic Velmi šťastný Nn, od Opavy

Ok tak nic, to je haluz. Jsem totiž nikdy jindy neviděl ty kola ( vti s červenýma H v pokličkách ) než tady za barákem na té shodou okolností taky modré Ek3ce.
Hej tak díky za ten typ - Kelly. Mrknu tam

p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 4.3.2009 , 19:18   Citovat  

palivak sezenete do 300,- mam za to ze sem ho kupoval za 270,- ale je fakt ze sem ho v auto-kelly videl kolem 500,-..jinak je lepsi novy nez nejaky z druheho auta...po vymene sem pocitil lepsi zrychleni..zadny cukani...a obcas s emi zdalo ze jsem i citil benzin a po vymene uz nic.... je to dobrý ale ze by to nejak extremne ovlivnilo spotrebu sem si vazne nevsim

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 4.3.2009 , 19:25   Citovat  

tak já udělal vyčištění palivové nádrže a palivového potrubí se vstřikama a s tím i spojil výměnu filtru a musím uznat, že auto jede super... spotřeba opravdu klesla.... jezdil jsem za 7,2l/100km a teď cca 6,7l/100km... Mrk

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 4.3.2009 , 19:32   Citovat  

blejzin napsal:
Ok tak nic, to je haluz. Jsem totiž nikdy jindy neviděl ty kola ( vti s červenýma H v pokličkách ) než tady za barákem na té shodou okolností taky modré Ek3ce.
Hej tak díky za ten typ - Kelly. Mrknu tam

To je jen červená barva, která je i na třmenech a krytu katu (původní majitel si hrál)

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 4.3.2009 , 19:40   Citovat  

Já kupoval palivák Nipparts v Elitecat. Už jsem ho tam loupnul, nejdřív jsem "natlakoval" benzín na třikrát a pak nastartoval bez plynu a přišlo mi, že to chytlo tak nějak "čistěji a lehčeji", nevím jak to popsat, možná to jde krapet lépe do otáček, ale žádnej extrémní rozdíl. Projel jsem to, resetnul ECU a zítra uvidím, až pofrčím do práce. Snad mě nenechá někde viset Úsměv

K té spotřebě (doufám, že se zlepší Úsměv ) Když je palivák ucpanej a hůř to "tam" leze, tak možná víc dupeš, ale kam se ti ten benzín teda ztratí? Když máš zadělanej vzducháč, tak je horší přísun vzduchu, hůř to jede a tak na to taky dupeš a jde tam víc benzínu, ne?

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 4.3.2009 , 20:10   Citovat  

Klasounek napsal:
Já kupoval palivák Nipparts v Elitecat. Už jsem ho tam loupnul, nejdřív jsem "natlakoval" benzín na třikrát a pak nastartoval bez plynu a přišlo mi, že to chytlo tak nějak "čistěji a lehčeji", nevím jak to popsat, možná to jde krapet lépe do otáček, ale žádnej extrémní rozdíl. Projel jsem to, resetnul ECU a zítra uvidím, až pofrčím do práce. Snad mě nenechá někde viset Úsměv

K té spotřebě (doufám, že se zlepší Úsměv ) Když je palivák ucpanej a hůř to "tam" leze, tak možná víc dupeš, ale kam se ti ten benzín teda ztratí? Když máš zadělanej vzducháč, tak je horší přísun vzduchu, hůř to jede a tak na to taky dupeš a jde tam víc benzínu, ne?

dupeš v tom smyslu že maš pedal na podlaze a je otevřena škrtici klapka a ta tam cpe max vzduchu a paliva.

nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 4.3.2009 , 20:15   Citovat  

kde sa da kupit teda najlacnejsie ten filter? asi aj ja ho potrebujem lebo nikedy to ako keby nevstrekovalo palivo. alebo skor mali tlak. lebo auto kelly ma strasne ceny na to

Květoslávek je teď offline  Květoslávek
2 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 4.3.2009 , 20:44   Citovat  

chcemVTI:-) napsal:
kde sa da kupit teda najlacnejsie ten filter? asi aj ja ho potrebujem lebo nikedy to ako keby nevstrekovalo palivo. alebo skor mali tlak. lebo auto kelly ma strasne ceny na to
taky bych potřeboval...

nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 4.3.2009 , 20:52   Citovat  

Velmi šťastný no vsetci jazdia s upchatim palivovim filtrom a aj tak im nikto nestaci VTEC

JM66 je teď offline  JM66
0
Nový příspěvekZaslal: 5.3.2009 , 0:33   Citovat  

chcemVTI:-) napsal:

Bych radši koupil origo honda,mě stál asi 600kč, různé napodobeniny nemají takové vlastnosti-už se to tady psalo o olejových filtrech

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 5.3.2009 , 7:44   Citovat  

JM66 napsal:
Bych radši koupil origo honda,mě stál asi 600kč, různé napodobeniny nemají takové vlastnosti-už se to tady psalo o olejových filtrech

Taky mám na C4g orig za asi 600,-..

Hlavně nekupujte JC (nebo jak se to jmenuje) - na D16A6 stojí necelý 200,-,ale podle sdělení PK Motorsporta má obráceně vstup a výstup,takže nefunguje... Ble Pro jistotu bych se tomuhle vyhnul i u dalších motorů... to mi hlava nebere

1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 5.3.2009 , 8:06   Citovat  

"Originál" říkáte čemu? Třeba tomu co v Autokelly označujou jako "originál", nebo Nipparts (ten dodává do prvovýroby)?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 5.3.2009 , 8:19   Citovat  

jc jsem tuhle bral na d15b2 a normálně seděl ,takže bych to nepaušalizoval. origo zajdeš do hondy a koupíš filtr . kelly jc atd = druhovýroba

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 5.3.2009 , 10:51   Citovat  

já měnil palivac pred 14 dnema a lituju ze sem to neudelal uz pri koupi auta, spotreba byla po meste tak 8,8 l (1,5 16v c5g) a ted po vymenen je to 7,6 je to parada a koupil sem ho v kelly na slevu asi neco malo pres 300 Kč , nipparts i s tesnenim novym v balení

DOPORUCUJU vymenit za tech par korun se to vyplati, i kdyz by to bylo jen peventivne

vymena je hotova za 10 min.

BLOOSEN je teď offline  BLOOSEN
0
Nový příspěvekZaslal: 17.3.2009 , 13:40   Citovat  

Zdravim vsechny Honda Zrovna taky vybiram palivový filtr na svyho mazla a koukam, ze tu diskutujete jaky filtry. Nechci tu delat nejakou reklamu, ale ja uz filtry at uz se bavime o olejovych, vzduchovych (co se tyce klasiky nebavim se ted o sportovnich), kabinových nebo palivových beru jen od MANN-FILTER Kdyztak mrknete na jejich stranky, maji tam i docela peknej katalog, kde podle typu motoru hned vite, jakej filtr tam mate tudy odkaz Jenom, proc volim tohodle vyrobce.. Kdyz jsem koupil Hondu, tak jsem pro ni chtel co se tyce oleje a filtru tak nejak to nejlepsi.. v olejich jsem mel jasno, ale ve filtrech uz tak moc ne..takze jsem zjistoval, kdo jaky filtry dela.. no a posleze jsem se rozhodl pro MANN-FILTER, tak jsem si nasel podle katalogu typ a objednal.. Co bylo ale prekvapko, ze mi ve kseftu davali filtr s jinym oznacenim, nez co jsem chtel..ze prej je to nahrada, za ten co jsem chtel.. tak mi to nedalo uz jen pro to, ze ten filtr byl mensi nez ten co tam byl puvodne a tak jsem napsal primo vyrobci od MANN, jako jestli to je fakt atd. Ten chlapik mi hned odepisoval a pak volal, ze mi vse vysvetli... Malem mel infarkt, ze pry ten filtr co mi dali, ze je obsolutne neco jinyho a kdo mi to nakecal.. No a brecel mi do telefonu, ze to by se asi nepatlali s tim mit nekolik set ruznejch filtru, ktery maji rizny nejen rozmery, ale i filtracni materialy a ruzny prepousteci ventily a tak.. a ze spolupracuji primo s vyrobci motoru a delaji ty filtry primo na miru na ten ktery konkretni motor! Takze co se tyce kvality a pristupu me fakt presvedcil, ze to je fakt firma, ktera se tim opravdu zabyva jako svoji hlavni cinnosti.. no a co je zasadnejsi, ze v typu filtru neni dobry neco zamenovat a myslet si, hele to ma vetsi diry, to tam vic ten olej potece Velmi šťastný proste vyrobce vi, proc je to tak a ne jinak... Marty

Obsah fóra Honda-club.cz   
Palivový filtr vs. spotřeba
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina