Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Špatný start
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Antony je teď offline  Antony
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 15:10   Citovat  

Zdravím všechny a prosím o radu,
mám asi 14 dnů Accorda 99 2.0 108kW a hůře startuje. Je potřeba 2-3x zastartovat a protočit motor, pak to běží bez problémů. Je tam osazený sportovní filr, tak si myslím, že motor nasaje víc vzduchu než na co je nastavena řídící jednotka a nechce naskočit. Lépe řečeno naskočí ale zase chcípne. Fitr jsem vyčistil, ale moc to nepomohlo.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2009 , 15:42   Citovat  

zkontroluj (vymen) svicky, palivovy filtr (tam asi vymena pokud se nevi jak dlouho je stary) a vicko rozdelovace (vycistit kontakty a palec)

0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 7:37   Citovat  

Zkusím ten filtr a pročistit svíce a rozdělovač, budu teď měnit olej. Nebude to asi nic vážného, protože jinak motor běží O.K. Původní majitel tam dával Mogul 10W-40 a mně se jeví taky velmi dobře - pěkný světlý olej. Jaké zkušenosti s tímto olejem máte? Jo a kdyby někdo měl navíc servisní příručku nebo něco podobného v češtině, uvítal bych to. I na CD.

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 8:32   Citovat  

jednotka si nasaje vzduchu kolik potrebuje to ze tam je sportovni filtr neznamena ze nasaje vice vzduchu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 8:33   Citovat  

Antony napsal:
Zkusím ten filtr a pročistit svíce a rozdělovač, budu teď měnit olej. Nebude to asi nic vážného, protože jinak motor běží O.K. Původní majitel tam dával Mogul 10W-40 a mně se jeví taky velmi dobře - pěkný světlý olej. Jaké zkušenosti s tímto olejem máte? Jo a kdyby někdo měl navíc servisní příručku nebo něco podobného v češtině, uvítal bych to. I na CD.

a kdyz olej menis a je svetly tak to neni moc dobre.protoze asi moc necisti motor.

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 8:38   Citovat  

filtr na mnozstvi nasavaneho vzduchu nema vliv.maximalne ze by ti to nekde prisavalo.ale to by jsi slysel.zkontroluj ty svicky atd. Jak tu uz bylo receno. Mogul nic moc. Lepsi total,mobil,texaco atd.viz faq.

vencakapa je teď offline  vencakapa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 8:39   Citovat  

Mogul - to je asi nejvetsi kekel olej :] Kazda flaska co sla do hondaka mi trhala srdicko, ale blinkal jsem olej a za 3 dni byl litr fuc... tak sem drazsi nekupoval.. kazdopadne tenhle oil: ne-e :}

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 8:40   Citovat  

filtr na mnozstvi nasavaneho vzduchu nema vliv.maximalne ze by ti to nekde prisavalo.ale to by jsi slysel.zkontroluj ty svicky atd. Jak tu uz bylo receno. Mogul nic moc. Lepsi total,mobil,texaco atd.viz faq.

0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:03   Citovat  

S tím olejem si s váma dovolím nesouhlasit. Včera jsem podrobně pročítal odborné články na oleje.cz a pokud to pročtete pořádně, tak by jste měli změnit názor. Sám jsem nějaký pátek dělal na čerpací stanici a prodával spoustu značek, ale je to už nějaký čas zpátky. Olej v motoru je samozřejmně tmavý, světlý je olej nový a pokud jsem to dobře pochopil, tak u světlých olejů je použit lepší základový olej - tudíž je i dražší. A to Mogul 10W-40 je (v porovnání s vámi některými jmenovanými značkami). Třeba takové OMV více jak polovinu olejů nakupuje u Füchse, ostatní na tom budou asi nějak podobně.
Jinak díky za rady, doufám že výsledek se brzy dostaví Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:05   Citovat  

Antony napsal:
S tím olejem si s váma dovolím nesouhlasit. Včera jsem podrobně pročítal odborné články na oleje.cz a pokud to pročtete pořádně, tak by jste měli změnit názor. Sám jsem nějaký pátek dělal na čerpací stanici a prodával spoustu značek, ale je to už nějaký čas zpátky. Olej v motoru je samozřejmně tmavý, světlý je olej nový a pokud jsem to dobře pochopil, tak u světlých olejů je použit lepší základový olej - tudíž je i dražší. A to Mogul 10W-40 je (v porovnání s vámi některými jmenovanými značkami). Třeba takové OMV více jak polovinu olejů nakupuje u Füchse, ostatní na tom budou asi nějak podobně.
Jinak díky za rady, doufám že výsledek se brzy dostaví Úsměv

nove oleje jsou vsechny svetle HaHaaa mozna tak tmavsi jsou M6AD za 40kc litr.ale kdyz se podivas na oleje tak vsechny jsou svetle.brla sem to tak ze kdyz olej menis a je porad svetly tak neni vsechno v poradku.

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:12   Citovat  

Klidně bych mogul lil taky a vůbec bych ce ničeho nebál. Já i brácha lejem paramo za 130 kč litr a paráda. olej vyteče jak bota ale po sundání ventyl deklu krásně čicto a žádný usazeniny na vahadlech prostě na ničem jako když to brácha koupil. Předchozí majitel lil valvoline a bylo to zanešený si myslim doost. Prostě se nebojim tam lejt paramo i když je levný. je to v poho a spotřeba oleje se nezvedla u žádnýho auto co vim že se to do něj leje OK .

0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:20   Citovat  

citace z tudy odkaz
OLEJE V ČESKU

O základových olejích, které se používají k výrobě českých motorových olejů, často kolují velmi zaručené zprávy o jejich podivné kvalitě, fámy o ruské ropě a vysokém obsahu síry v olejích. Vím, že mnoho lidí asi nepřesvědčím, ale musím se na tomto místě ozvat a uvést, že základové oleje vyráběné v České republice jsou plně srovnatelné s jakýmikoliv jinými základovými oleji, včetně olejů od těch nejznámějších firem. Na obr. 2 jsou uvedeny základové oleje skupiny I a jeden z nich má extrémně nízký obsah síry. A právě tento olej byl vyroben v Česku a běžně se u nás používá k výrobě některých motorových olejů, ale především pro průmyslové oleje. V České republice se vyrábějí také oleje skupiny II a III, tedy i ty nejkvalitnější základové oleje s velmi vysokým viskozitním indexem (VHVI oleje). České výrobky jsou také zobrazeny na obr. 3 a 4 a nejen svým vzhledem (barvou), ale ani svými vlastnostmi se nijak neliší od zahraničních základových olejů. Tradice výroby základových olejů je v Česku velmi dlouhá. První hydrokrakové oleje byly u nás vyrobeny v druhé polovině 60. let minulého století, a naše země tak patří mezi první na světě, kde se s jejich výrobou začalo. Kromě domácích základových olejů se k nám další oleje dovážejí. Pochopitelně že se dovážejí oleje různé kvality, ale různý je i jejich účel použití. K výrobě moderních motorových olejů typu SAE 10W-X, 5W-X a 0W-X se dnes používají jen kvalitní a převážně hydrokrakové oleje. Také již zmiňovaný bezbarvý olej na obr. 4 se k nám dováží a míchají se z něj české motorové oleje pro osobní i nákladní automobily. I syntetické oleje jsou součástí formulace některých motorových olejů. A v českých mísírnách najdete také syntetické PAO nebo esterové oleje.
A díky za odpověď za zkušenost s Paramem je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:22   Citovat  

tak do auta z roku 1985 bych ani nelil olej za litr.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:41   Citovat  

kamol napsal:
tak do auta z roku 1985 bych ani nelil olej za litr.

Teď mám civica a navíc vůbec nechápu tvoje uvažování seš podle mě vedle jak ta jedle. Starý auto si nezaslouží kvalitní olej Cooo??? HaHaaa HaHaaa njn to jsi zase něco plác

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:46   Citovat  

Antony napsal:
citaceA díky za odpověď za zkušenost s Paramem je to dobrý

není zač rád se podělím o zkušenosti. Prostě se jevý jako dobrej ať si každej říká co chce kiss me Velmi šťastný já jsem prostě spokojenej.

0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:48   Citovat  

Doporučuji všem, co chtějí o olejích něco vědět, si to pročíst. Nezáleží jen na kvalitě oleje, ale i na způsobu používání auta, v jakém režimu jezdí,v jakém je stavu atd. Od toho se odvíjí i třeba interval výměny. Já osobně jsem si myslel, že něco vím, ale jak říkal jeden klasik: vždy je všechno jinak pořádnej výtlem

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 9:57   Citovat  

kamol napsal:
nove oleje jsou vsechny svetle HaHaaa

chceš se vsadit? HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 10:01   Citovat  

posero napsal:
chceš se vsadit? HaHaaa

pořádnej výtlem pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 10:09   Citovat  

posero napsal:
chceš se vsadit? HaHaaa

dobre jsou vyjimky napr. od fuchse.nemusis to brat hned do slova.

Luky je teď offline  Luky
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2009 , 10:36   Citovat  

vycisti nebo radeji vymen svicky. buh vi jak dlouho tam jsou.
V rozdelovaci asi nic na cisteni nebude , je tam elektronicky modul Mrk

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 8:39   Citovat  

Tak jsem vyměnil olej a palivový filtr a hodně to pomohlo. Občas za tepla ještě nechce bez plynu naskočit, ale je to tek o 80% lepší. Svíčky jsou tam Iridiové a ty jsem se neodvažoval (na doporučení) čistit - jinak vypadaly dle bílého povlaku vpořádku.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 10:39   Citovat  

Antony napsal:
Tak jsem vyměnil olej a palivový filtr a hodně to pomohlo. Občas za tepla ještě nechce bez plynu naskočit, ale je to tek o 80% lepší. Svíčky jsou tam Iridiové a ty jsem se neodvažoval (na doporučení) čistit - jinak vypadaly dle bílého povlaku vpořádku.

Jsou úplně bílé??? Neměli by být lehce do světle žluta, jako lehce vypálené???

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 10:45   Citovat  

Asi tak nějak, i podle mechaniků vypadaly O.K. A podle servisů, co dělají závodní auta je nejlepší na ty svíce vůbec nešahat, dokud fungují bez problémů. A životnost by snad měli mít až 150.000 km.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2009 , 14:40   Citovat  

no tak takto.... 1. biele sviecky asi nic moc, 2. ani iridiovky nevydrzia 150tkm, dal by som tam predpisane NGK a ked nebude zmena mozes si ich vratit spat 3. spatny start bez plynu za tepla = prechlastavani, u mna to bolo napr. kvoli zlemu cidlu teploty vody, ktore ECU stale kecalo o tom ze je studeny motor a ECU "syticovala"

0
PříspěvekZaslal: 1.4.2009 , 8:34   Citovat  

Po pravdě, kdo z vás má zkušenosti z iridiovými svíčkami a kdo s nima jezdil? Viděl bych to spíše na to čidlo, protože spotřeba se mi zdá vyšší - cca 10l/100(něco přidávají i 17 kola) a při technických to stále mělo vyšší volnoběh - musel jsem pozapínat kde co abych se dostal na předepsanou hodnotu. Tento měsíc jedu k Hondě, tak snad tam na něco přijdou.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Špatný start
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina