Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak vyřadit ABS?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
unus32 je teď offline  unus32
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2009 , 8:48   Citovat  

Zdravím přátele, toto je můj první post a bohužel je o problému.

Jedná se o Honda Civic VI Sedan 1,4i 66kW

Mám potíže s ABS. Pouze občas mi svítí kontrolka a zároveň je vyřazeno ABS z provozu a v tom je právě ta potíž, že pouze občas.
Problém s ABS je takový, že působí nečekaně tak v 30% brzdění. Prostě působí i když by nemělo a kolikrát mi značně prodlužuje brzdnou dráhu. "Docela průšvih."

Nyní nejsou finance na opravu, takže ABS potřebuji trvale vyřadit z provozu, patrně nějakou pojistkou, ale kterou nebo jak to udělat abych neovlivnil i něco jiného, ale pouze ono ABS.

V prostoru motoru mám pojistkovou skříň pouze pro ABS a v ní jsou 3 pojistky: Kontrola motoru, ABS + B a čerpadlo ABS.

Ptám se tedy jak vyřadit ABS trvale z provozu a netušíte někdo co je v háji a kolik by řádově mohla stát oprava?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
cybermarty je teď offline  cybermarty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2009 , 9:51   Citovat  

zkusil bych mu sebrat pojistku od cerpadla, myslim ze to bude ta nejsilnejsi, auto si bude myslet ze to funguje ale abs nebude zabirat

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2009 , 10:41   Citovat  

Si myslim ze at odpojis jakoukoliv pojistku nebo rele od ABS, tak ho vyradis trvale z provozu... Jinak by tam ty relatka nebyly kdyby to fungovalo bez nich HaHaaa

daviii je teď offline  daviii
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2009 , 14:32   Citovat  

a to je fakt, že ABS prodlouží brzdnou dráhu? Já sem vždycky měl za to že ABS brzdí na hranici probrždění pneumatiky, což bez ABS je dost těžký zvládnout, buď budu brzdit o dost před tou hranicí a nebo zablokuju kola úplně, což ani jedno není žádoucí. Vyveďte mě někdo z omylu jestli se pletu.

unus32 je teď offline  unus32
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2009 , 14:59   Citovat  

Pokud začnu brzdit potažmo dobrzďovat tak mi občas zapůsobí síla proti mé noze a začne mi ABS odbrzďovat a řeknu ti, že já zrovna brzdím tak, že to mám akorát a to by jsi pak koukal když ti to v poslední chvíli na par momentů začne odbrzďovat.

Já myslím, že ABS působí ve chvíli kdy ti mají jít kola do smyku a zabrání tomu, takže je zajištěna rotace kol. Do smyku ve smyslu, že se ti kola kloužou po povrchu a nerotují.

Na suchém dobře přilnavém povrchu ti rozhodně ABS brzdnou dráhu prodlouží, ale mě působí i když evidentně nemá!!!

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mecar je teď offline  mecar
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2009 , 19:22   Citovat  

než začneš odpojovat pojistky a vyřazovat abs tak si vyměn brzdovou kapalinu tím bych začal a vítr v kapse ti to taky neudělá

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2009 , 19:53   Citovat  

daviii napsal:
a to je fakt, že ABS prodlouží brzdnou dráhu? Já sem vždycky měl za to že ABS brzdí na hranici probrždění pneumatiky, což bez ABS je dost těžký zvládnout, buď budu brzdit o dost před tou hranicí a nebo zablokuju kola úplně, což ani jedno není žádoucí. Vyveďte mě někdo z omylu jestli se pletu.

ABS ti brzdnou drahu prodluzuje, nejkratsi brzdna draha je smykem jenze v tu chvili je auto neovladatelne takze proto ABS. Pokud budes brzdit na rovine smykem zabrzdis Bez ABS rychleji avsak v zatacce ci kdyz se musis vyhnout prekazce ti ABS naopak drahu zkrati neb i kdyz budez brzdit smykem a tesna pred prekazkou prestanes a za prekazkou zase zacnes v ten okamzik na rozdil od auta s ABS ty vubec nebrzdis takze o tu vzdalenost se ti to zase prodlouzi.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak vyřadit ABS?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina