Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
SuperBass
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 11:30   Citovat  

Ahoj lidičky, má někdo nějaké zkušenosti s aparaturou v kufru? Zajimá mě ta zhruba vše, chci tam dva 30cm basáky,4-kanál zesilovač, na plato 2 ovály a nevím jak to bude s baterkou.. S designem si pohraju,to není problém ale spíš mám strach,že jednou nastartuju a onon ic.. Lepší altík?Silnější baterku? Opravdu nevím, přes el. jsem totální gumy.. Díky za rady, popřípadě fotky s vašim řešením tohoto problému.. díky moc G4G
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 11:41   Citovat  

Zalezi jen na tom,kolik mas na to vyhrazenych penez-z toho se vychazi.
pořádnej výtlem Kup si Goliáška ,heh 500A pojistka muhehe

doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 11:53   Citovat  

Pokud resis problém s baterkou, tak stejně pokud budeš hrát, tak zásada je vždy nastartovat motor. Alternator si s tým poradí. Zásada je dostatečný průřez napájecich vodičů a pokud bude výkon po sečtení RMS nad 1000W tak bych doporučil kapacitor aspo 1F. 2000W - 2F

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 12:08   Citovat  

Lepší je napsat kolik chces investovat a co od toho cekas za vykon,jestli to chces na db Drag a nebo jen na poslech + komponenty tak je tu par lidi co ti dobre poradi a udelaj ti i nabidku Úsměv myslim ze "Hifil" má dokonce obchod s muzikou OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 12:17   Citovat  

Tak na celkovou úpravu a koupi auta mám 110 tis. z toho chci sehnat ve slušném stavu Civica okolo 50 000,- s tím,že v ceně 50tis. je započítaný i přepis,dovoz domů a založení pojistky (placení 4xročně Generali mi to dá za 900,- na 3 měsíce) z toho chci něco investovat na zkrášlení auta dle mého vkusu a do huby si představuji,že mi bude z počátku stačit něco okolo 10 000,- s tím,že doma mám 2x - Pioneer subwoofer TS-W307D4 basák 30cm ; rádio-Pioneer DEH-2000MP s MP3 a zesilovač - Pioneer GM-6300F
Ovšem něco za tyhle věcičky ještě dlužím,takže čistá ruka na zbytek což je kabeláž,ovály do plata,repro do dveří = nějakých 6 000,-

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 12:19   Citovat  

Á,paráda.. Díky moc je to dobrý už jsem tu něco dopsal co se týče co mám a co chci.. Hele o DB mi ani moc nejde,samozřejmě chci kvalitní hlasitou,čistou hudbu ale zy ty peníze co do toho dám to bude snad stačit na ten poslech při jízdě

mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 12:21   Citovat  

tech 6tis. bych investovala do poradnych komponentnich repro dopredu, kabelu a tlumeni a na ovaly bych se vykaslala.. basu bude z kufru v tomhle pripade azaz a stredobasy pujdou zepredu.. kdyz to dobre skloubis a nastavis, budes sam prekvapenej Mrk
ja jsme tomu driv taky neverila, ze zadni repro nepotrebuju.. ale dnes uz to vim OK

Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 12:32   Citovat  

Celkove bych tam narval radsi ten kapacitor, muzes vypnout motor a bude ti to hrat dobre Úsměv a nebudes brat nic z baterky

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 12:39   Citovat  

kapacitor ale neni zroj proudu! Mrk
jen ti v urcitej moment doda potrebnej proud k basovymu uderu Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 12:41   Citovat  

mega1 napsal:
kapacitor ale neni zroj proudu! Mrk
jen ti v urcitej moment doda potrebnej proud k basovymu uderu Úsměv

to mi hlava nebere me bylo receno ze diky kapacitoru se ti nevybiji tolik baterka jako kdyz by tam nebyl

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 12:48   Citovat  

Mardoc: kapacitor do sebe nataha z baterky stavu v momentu kdy hrajes trebas vejsky nebo stredy (tzv. bassova pauza) a pak kdyz da ranu, tak ma podstatne vice silu a hlavne nezene baterku do spickoveho odberu je to dobrý Takze baterku setri, to mas pravdu.. Pokud odpojis baterku, ANO muze se stat i zdrojem, ale na opravdu minicas a je to kravina je to dobrý

Jinak ono jen kabelaz neni lacina vec.. Minimalne 400 svorka na baterku, nejaka kvalitni pojistka 500,-, silna powerkabelaz 1500,-, tlumeni ani nepocitam.. a kdyz si vezmu co me stalo jen kravinky jako spojovacky, atd.. Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 13:01   Citovat  

Klejzlik napsal:
Tak na celkovou úpravu a koupi auta mám 110 tis. z toho chci sehnat ve slušném stavu Civica okolo 50 000,- s tím,že v ceně 50tis. je započítaný i přepis,dovoz domů a založení pojistky (placení 4xročně Generali mi to dá za 900,- na 3 měsíce) z toho chci něco investovat na zkrášlení auta dle mého vkusu a do huby si představuji,že mi bude z počátku stačit něco okolo 10 000,- s tím,že doma mám 2x - Pioneer subwoofer TS-W307D4 basák 30cm ; rádio-Pioneer DEH-2000MP s MP3 a zesilovač - Pioneer GM-6300F
Ovšem něco za tyhle věcičky ještě dlužím,takže čistá ruka na zbytek což je kabeláž,ovály do plata,repro do dveří = nějakých 6 000,-

Jak už psala meguška: Na zadní repro bych se vykašlal. Kdybys je přeci jen dával, tak ne jen tak do plata nad woofer - aspoň jim udělej zvláštní ozvučnici.. Chceš-li hlasité a čisté basy, proč chceš subwoofer zavírat pod plato?
Použití kapacitoru nezáleží pouze na výkonu, ale na stavu a kapacitě baterie a průřezu použitého napájecího kabelu. Kapacitor každopádně vyjde levněji, než 6 metrů 50mmq kabelu a gelový akumulátor..
Základní tlumení dveří vychází okolo 1500,- na dveře, ale rozhodně je to investice do dobré věci.
Přední reproduktory jsou to nejdůležitější, co v autě je.
Kdybys chtěl s konkrétním výběrem pomoct, klidně piš na ICQ - něco určitě vyberem a nějak se domluvíme přátele

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 13:04   Citovat  

Hifil napsal:
Kapacitor každopádně vyjde levněji, než 6 metrů 50mmq kabelu a gelový akumulátor..

Takhle jsem to nejak chtel rict jenze jsem to neumel vubec podat Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 13:05   Citovat  

Mardoc napsal:
Celkove bych tam narval radsi ten kapacitor, muzes vypnout motor a bude ti to hrat dobre Úsměv a nebudes brat nic z baterky

Jak píše Gizmi. Kapacitor šetří baterku - ale z hlediska životnosti jako takové. Co se týče hraní bez motoru, je to řekl bych možná naopak - s kapacitorem se k zesilovači dostane více proudu než bez něj - ale ten proud se odněkud musí zase dobít - z baterie. Tady už nejde o špičky, ale o dlouhodobý odběr. Nemám to teda vyzkoušený, ale podle mého s kapacitorem baterku můžeš vybít i NEPATRNĚ dřív, než bez něj.. Takže ne za 30 minut, ale za 28 minut Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 13:08   Citovat  

Hifil napsal:
Jak píše Gizmi. Kapacitor šetří baterku - ale z hlediska životnosti jako takové. Co se týče hraní bez motoru, je to řekl bych možná naopak - s kapacitorem se k zesilovači dostane více proudu než bez něj - ale ten proud se odněkud musí zase dobít - z baterie. Tady už nejde o špičky, ale o dlouhodobý odběr. Nemám to teda vyzkoušený, ale podle mého s kapacitorem baterku můžeš vybít i NEPATRNĚ dřív, než bez něj.. Takže ne za 30 minut, ale za 28 minut Úsměv

Tak super dekuju moc, ted uz v tom mam poradek je to dobrý Úsměv Jinak pocitam ze behem mesice budu kupovat predni repro, takze se na tebe budu asi otacet a doufam ze bud enejaka ta Honda slevicka Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný Je to tam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 13:12   Citovat  

Mardoc napsal:
Tak super dekuju moc, ted uz v tom mam poradek je to dobrý Úsměv Jinak pocitam ze behem mesice budu kupovat predni repro, takze se na tebe budu asi otacet a doufam ze bud enejaka ta Honda slevicka Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný Je to tam.

Klidně se ozvi, nějak se domluvíme přátele

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 13:14   Citovat  

Hifil napsal:
Klidně se ozvi, nějak se domluvíme přátele

SZ je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 15:08  Naposledy upravil Klejzlik dne 13.4.2009 , 15:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak veřím,že máte pořádnou představivost jak vypadá prostorově kufr 5 generace!
Snažil jsem se maličko přiblížit jak bych to viděl..
Pokud někdo ví jaké je plato v 5 generaci,tak když to přiblížím,zhruba tu půlku co se lomí na originále.. Tu vyměnit za dřevotřísku nebo jiný pevnější materiál,do něj napasovat ovály! Pak chci ze stejného materiálu udělat jako by BOX na subáče - tento box rozdělit na tři samostatné krabice tak, ať je každý subwoofer zvlášť a do každého boxu na sub. udělat odzvučnici a do boxu umístit neon (to není podstatné).. Když to bude vše hotové,vše pevně spojit,nainstalovat do auta,potáhnout kobercem a na čelní stěnu umístit "kapacitátor" a zesilovač.. chci ať je mezi tzv. BOXEM a platem nějaké místo.. Né ať to vypadá jako celek.. Snad mě tu alespoň někdo pochopil co mám v plánu Velmi šťastný

Přikládám hodně rychle udělaný náčrt! Pro Ty co mají opravdu velkou představivost Velmi šťastný!!!

zástavba.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
zástavba.JPG, 20.84 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 15:08   Citovat  

BTW prosím omlouvam se jeste jednou za offtopic, nevíte někdo kolika palcovy repreaky ve dverich ma Civic 5G v Hatchi?? Díky moc Úsměv

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 15:10   Citovat  

Mardoc napsal:
BTW prosím omlouvam se jeste jednou za offtopic, nevíte někdo kolika palcovy repreaky ve dverich ma Civic 5G v Hatchi?? Díky moc Úsměv
palcovy nevim, ale zda se mi ze tam sou 16ky

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 15:28   Citovat  

Mardoc napsal:

tuším 165mm ale jistý jsi na 100% nejsem Nápad je tu!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 18:18   Citovat  

Klejzlik napsal:
Tak veřím,že máte pořádnou představivost jak vypadá prostorově kufr 5 generace!
Snažil jsem se maličko přiblížit jak bych to viděl..
Pokud někdo ví jaké je plato v 5 generaci,tak když to přiblížím,zhruba tu půlku co se lomí na originále.. Tu vyměnit za dřevotřísku nebo jiný pevnější materiál,do něj napasovat ovály! Pak chci ze stejného materiálu udělat jako by BOX na subáče - tento box rozdělit na tři samostatné krabice tak, ať je každý subwoofer zvlášť a do každého boxu na sub. udělat odzvučnici a do boxu umístit neon (to není podstatné).. Když to bude vše hotové,vše pevně spojit,nainstalovat do auta,potáhnout kobercem a na čelní stěnu umístit "kapacitátor" a zesilovač.. chci ať je mezi tzv. BOXEM a platem nějaké místo.. Né ať to vypadá jako celek.. Snad mě tu alespoň někdo pochopil co mám v plánu Velmi šťastný

Přikládám hodně rychle udělaný náčrt! Pro Ty co mají opravdu velkou představivost Velmi šťastný!!!

Ještě před chvilkou jsem si myslel, že představivost mám Úsměv Z toho textu jakž takž vim, ale obrázek mě pak nějak zmátl. Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 18:42   Citovat  

Z toho obrazku jsem uplne hotovej Velmi šťastný fakt nejak nevim

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 20:28   Citovat  

Heh,no jelikož jsou Velikonoce,tak jsem ten obrázek dělal narychlo a s pivkem Velmi šťastný pokusím se dodat lepší Velmi šťastný!Jinak si myslím,že z textu to celkem jde pochopit.Jinak spíš jde o zkušenosti a rady s komponentama.Jak to vše objednám,udělám,zapojím a zprovozním,tak budete první kdo to vše uvidí Velmi šťastný.Nicméně přes týden mám internet jen v mobilu,takže fotky a přesnější info a odpovědi až v pátek.Jinak všem dík,nikdy s žádnou károu mi takhle nikdo nepomohl.Dobré fórum!Snad někdy bude srázek poblíž...Zatím díky

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 22:16   Citovat  

akoze sorry, ale k tomuto:

Klejzlik napsal:
...rádio-Pioneer DEH-2000MP s MP3 a zesilovač - Pioneer GM-6300F....

fakt kapacitor ani gelovku nepotrebujes. ako ti tu uz poradili, kasli na ovaly, kup poriadne repro dopredu a bud ich daj aspon docasne na radio alebo dokup rovno dalsi 2k zosik. na ten zosik co mas, zaves obidva basaky na mostiky, inak to ani nepojde. ten zosik ti obidva basaky + dalsie repro (ci uz ovaly, alebo predky) neutiahne! pripadne pouzi jeden basak (mostik) a predky na dalsie 2 kanaly. alebo pouzi ten zosik na predky a k basakom kup nejaky vykonejsi 2k pripadne monoblok ktory tie basaky utiahne v paralelnom zapojeni. pri hentom smiesnom vykone ti to baterka musi utiahnut 2 hodiny, o nejakej nutnosti mat kabel ako chlapsky palec nemusi byt ani reci

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 22:44   Citovat  

pajo napsal:
akoze sorry, ale k tomuto:

fakt kapacitor ani gelovku nepotrebujes. ako ti tu uz poradili, kasli na ovaly, kup poriadne repro dopredu a bud ich daj aspon docasne na radio alebo dokup rovno dalsi 2k zosik. na ten zosik co mas, zaves obidva basaky na mostiky, inak to ani nepojde. ten zosik ti obidva basaky + dalsie repro (ci uz ovaly, alebo predky) neutiahne! pripadne pouzi jeden basak (mostik) a predky na dalsie 2 kanaly. alebo pouzi ten zosik na predky a k basakom kup nejaky vykonejsi 2k pripadne monoblok ktory tie basaky utiahne v paralelnom zapojeni. pri hentom smiesnom vykone ti to baterka musi utiahnut 2 hodiny, o nejakej nutnosti mat kabel ako chlapsky palec nemusi byt ani reci

Kapík bych uplně neodsuzoval... Ale to je věčná diskuze Úsměv
Celou dobu jsem žil v tom, že ten zesilovač je pouze pro ty subwoofery - jinou možnost jsem ani neuvažoval, přestože způsob užití toho zesíku tu vlastně nikdo nezmiňoval..

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 23:15   Citovat  

Hifil napsal:
Kapík bych uplně neodsuzoval... Ale to je věčná diskuze Úsměv
Celou dobu jsem žil v tom, že ten zesilovač je pouze pro ty subwoofery - jinou možnost jsem ani neuvažoval, přestože způsob užití toho zesíku tu vlastně nikdo nezmiňoval..

mas pravdu, vecna diskusia Úsměv
pokial by slo o "profi" montaz, ci uz na DBdrag alebo SQL mozno kapik ma zmysel, ale pri danej konfiguracii urcite nie. mal som ovela silnejsie veci v aute, som dost SQL zamerany a prezil som bez kapika na 35Ah baterke niekolko rokov bez blikania svetiel a podobnych sprievodnych javov Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 23:33   Citovat  

taky jsem si rikala, ze kapacitor v mym pripade nepotrebuju, ale pri vykonu celkem cca 450W RMS (napajeci kabel 25mmq v delce 4m) mi praskaji zarovky jak na bezicim pasu.. a uvnitr auta taky.. takze dalsi, co porizuju do auta, je kapik Chápeš!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 0:36   Citovat  

mega1 napsal:
taky jsem si rikala, ze kapacitor v mym pripade nepotrebuju, ale pri vykonu celkem cca 450W RMS (napajeci kabel 25mmq v delce 4m) mi praskaji zarovky jak na bezicim pasu.. a uvnitr auta taky.. takze dalsi, co porizuju do auta, je kapik Chápeš!

obavam sa ze tam problem nebude... mal som 480w (pri 13,5V - odmerany zosik) + 220w (udaj vyrobcu), kabel 25mm na dlzke 5,5m a fakt ani pri 35Ah baterke nebol problem, ani so ziarovkami ani poklesom napatia.

naopak teraz na accorde mam len radio na seriove repro a pri kazdom narazovom odbere (okna, ohrievanie skla atd...) mi prebliknu este aj xenony, cela palubovka, displaye... problem s ukostrenim ktory neviem najst Smutný

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 7:05   Citovat  

pajo napsal:
obavam sa ze tam problem nebude... mal som 480w (pri 13,5V - odmerany zosik) + 220w (udaj vyrobcu), kabel 25mm na dlzke 5,5m a fakt ani pri 35Ah baterke nebol problem, ani so ziarovkami ani poklesom napatia.

naopak teraz na accorde mam len radio na seriove repro a pri kazdom narazovom odbere (okna, ohrievanie skla atd...) mi prebliknu este aj xenony, cela palubovka, displaye... problem s ukostrenim ktory neviem najst Smutný
jenze accord a civic maji rozdilne kapacity baterek ne?Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
SuperBass
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď