Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX 3G (targa) - zkusenosti sedacky, strecha, dovoz
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 9:14   Citovat  

Zdravim vsechny majitele targy, mel bych par otazek:
1) Strecha el. vs. manual - ma nekdo elektrickou strechu? Jak je to funkcni (rychlost slozeni apod.) a jak spolehlive? Lze pripadne "nacaty" mechanismus pri prohlidce auta poznat?

2) Strecha vs. kufr - je rozdil v kufru u elektricke a manualni strechy? Predpokladam, ze elektrika by mohla zabrat vic mista, nez manual a pokud je to tak, jak moc mista zbyde.

3) Airbagy - mela nekdy targa airbag i u spolujezdce?

4) Kozene sedacky - jsou bezne kozene sedacky skutecne kozene? Mam na mysli klasicke cerne, ktere jsou napr. u VTi - u EE8 jsem totiz postupne dospel k tomu, ze ta kuze je vlastne jen kozenka. Jaka je kvalita kuze na sedackach? Napiste i jakou kuzi mate (beznou cernou, horcicovu Motegi, cervenou Daytona nebo uplne jinou).

5) Je tu nekdo z Brna s neladenou targou? Pokud by byl nekdo ochotny me svezt, urcite bych se nezlobil Úsměv VTEC Zajima me hlavne chovani netunene verze, aby mel clovek nejakou referenci.

6) Dovoz z Nemecka - je nejaky problem s dovozem (stari, emise atd.)? Na kolik ta sranda vyjde, myslim nejen to sem dotahnout, ale taky hodit na znacky? Jak dlouho to trva? Pokud se tim nekdo zabyvate, napiste klidne rovnou SZ.

Predem diky, urcite me napadne tech otazek vic, ale nejak clovek zacit musi Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 9:28   Citovat  

Sepiš si všechny otázky a dej mi vědět, jsem z Brna, rád Tě svezu a zodpovím dotazy ... VTEC
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 9:34   Citovat  

Danny: pro zacatek budou stacit odpovedi na otazky z uvodniho prispevku Mrk Jinak diky za nabidku, poslu SZ
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 9:51   Citovat  

Zkus taky třeba mrknout na tudy odkaz je tam nepřeberné množství informací o Targách Úsměv
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 9:53   Citovat  

1) Strecha el. vs. manual - ma nekdo elektrickou strechu? Jak je to funkcni (rychlost slozeni apod.) a jak spolehlive? Lze pripadne "nacaty" mechanismus pri prohlidce auta poznat?

rychlost složení není a není nějak zázračná - v průměru okol 15 - 20 vteřin - spolehlivost? No myslím, že extrémně poruchové nejsou, ale asi bude záležet kus od kusu.

2) Strecha vs. kufr - je rozdil v kufru u elektricke a manualni strechy? Predpokladam, ze elektrika by mohla zabrat vic mista, nez manual a pokud je to tak, jak moc mista zbyde.

objem kufru bez el. střechy činí 300 litrů s el střechou 235 litrů... co se týče složení tak při složení manuální střechy ty zůstane víceméně stejné hodnota (placnu cca o 5-10 litrů míň) u elektriky zůstává hodnota 235 litrů, protože střecha se schovává do víka kufru...

3) Airbagy - mela nekdy targa airbag i u spolujezdce?
co se airbagu týče, mám takový dojem, že pro spolujezdce byla pouze v modelech pro UK, USA a JPN a pokud se pletu tak byla až v pofaceliftu (tzn. 96+)

4) Kozene sedacky - jsou bezne kozene sedacky skutecne kozene? Mam na mysli klasicke cerne, ktere jsou napr. u VTi - u EE8 jsem totiz postupne dospel k tomu, ze ta kuze je vlastne jen kozenka. Jaka je kvalita kuze na sedackach? Napiste i jakou kuzi mate (beznou cernou, horcicovu Motegi, cervenou Daytona nebo uplne jinou).

myslim, že materiál zůstal stejný jako u EE8, ale kožené sedačky nemám

5) Je tu nekdo z Brna s neladenou targou? Pokud by byl nekdo ochotny me svezt, urcite bych se nezlobil Úsměv VTEC Zajima me hlavne chovani netunene verze, aby mel clovek nejakou referenci.

totální sérii najdeš po skromnu - ta je snad jen ta moje... ale nejsem z Brna... České Budějovice to jistí - ale projížďka od Dannyho bo někoho dalšího v okolí Ti určitě hodně napoví

6) Dovoz z Nemecka - je nejaky problem s dovozem (stari, emise atd.)? Na kolik ta sranda vyjde, myslim nejen to sem dotahnout, ale taky hodit na znacky? Jak dlouho to trva? Pokud se tim nekdo zabyvate, napiste klidne rovnou SZ.

dovoz je naprosto v pohodě, pořád se dováží a v Německu jsou relativně dobře k sehnání - Z 99% to má EURO 1, tzn. za registaraci zaplatíš eko daň 5000,- + klasické poplatky... pokud budeš mít emise v normě a nebudeš mít "radlice" a další "blbinky", tak není problém

Predem diky, urcite me napadne tech otazek vic, ale nejak clovek zacit musi Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Cruiser je teď offline  Cruiser
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 9:58   Citovat  

Bydlím kousek od Brna. Pokud máš zájem, dojedu a můžem hodit řeč. Mám VTi s el. střechou. Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 10:00   Citovat  

Těch 10l u složeného manuálu mi přijde přehnané... Úsměv

A šel bych do manuálu - sundání za pár vteřin (akorát,že musíš vystoupit), větší kufr, o něco nižší váha a o věc,která se může po..., méně... Můj názor - manuál má víc pozitiv než negativ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 10:06   Citovat  

Hellborn napsal:
Těch 10l u složeného manuálu mi přijde přehnané... Úsměv

A šel bych do manuálu - sundání za pár vteřin (akorát,že musíš vystoupit), větší kufr, o něco nižší váha a o věc,která se může po..., méně... Můj názor - manuál má víc pozitiv než negativ...

jj vím o tom, však píšu že plácnu, ta velikost kufru se změní minimálně... pro představu mám manuál a v kufru jsem měl následující:

4× alu bez gum 14", cestovka, stan, spacák, termotaška s jídlem, vyfouklé lehátko a střecha dole... kouř
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 11:52   Citovat  

MikeT: diky za tip!

SpaceMan: diky za info, ta strecha 15-20 sekund mi neprijde nijak moc - verim, ze kdyz zacina slejvak, je kazda sekunda vecnost, ale takhle "od oka" mi to prijde slusny. Asi to bude chtit videt-zazit. Skoda bagu, nicmene to zni logicky, ze si muze Evropa nakakat, jako obvykle. Ze neni problem s prihlasenim pri dovozu je dobra zprava!
Doplnujici otazka: neni clovek pri sundavani/nasazovani manualni strechy jako cune? Slysel jsem nazory, ze zrovna tam, kde se strecha bere do ruky je to hlinikovy a tedy to pekne spini (coz je konec koncu duvod, proc se ptam na tu elektrickou, ktera je tak nejak "cista prace").

Hellborn: viz odpoved SpaceManovi, manual je sice rychlejsi a nehrozi poruchy, zas bych byl ale nerad jako cune. Navic kdyz clovek jezdi kratsi trasy, tak ho asi brzo omrzi strechu sundavat/nasazovat 3x denne manualne, zatimco s elektrikou by to treba uzil vic. Nicmene obecne manual nezavrhuju, jen se snazim zjistit co nejvic info Úsměv

Cruiser: diky za nabidku, poslu SZ na konkretni domluvu.
   Návrat  
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 12:07   Citovat  

...targa není v ZTP takže jistý problém tu je...pokud přijdeš na stanici kde nikoho neznáš a neumíš se s nikým domluvit.
Jinak obě VTička co jsem dovezl neměly v německém techničáku žádnou normu.

A černá šmouha na tričku...přes celý hrudník mluví myslím za vše... Se stydím A ne jednou...
Já na e. střechu nedám dopustit, ale je to tak 50 kilo navíc. ESi s ní už je dost pomalá...a VTi mám jen s manuální.

A kůže?...černá u posledních modelů 96, 97...žlutá kůže = Motegi, červená = Austria.

...jo a jednu VTi mám eď na prodej. Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 12:13   Citovat  

Lukas:

Nemely v technicaku normu - to znamena v praxi co?

Cerna cara na tricku - presne toho bych se bal, uvidime, co na to ostatni Úsměv

VTi na prodej - posli pls SZ nebo link na vic info.
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 12:36   Citovat  

skyline napsal:
Lukas:

Nemely v technicaku normu - to znamena v praxi co?

Cerna cara na tricku - presne toho bych se bal, uvidime, co na to ostatni Úsměv

VTi na prodej - posli pls SZ nebo link na vic info.

nezapsana norma v TP je 10 000 ekodan
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 12:37   Citovat  

Nebo zajít na první STK,co má smlouvu s Dekrou a za 1000 nechat doplnit. Pokud zjistí,že je to EURO 0, tak si službu neúčtují..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 12:49   Citovat  

MikeT napsal:
Nebo zajít na první STK,co má smlouvu s Dekrou a za 1000 nechat doplnit. Pokud zjistí,že je to EURO 0, tak si službu neúčtují..

díky moc za radu...
Ale ikdyž není targa v ZTP tak mi to Dekra doplní??
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 12:51   Citovat  

VTi na prodej
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 12:55   Citovat  

el.dach je ptakovina na nic .. KO
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 12:57   Citovat  

ZTP je český výmysl...bohužel značně pokulhávající. Každopádně Dekra má napojení na Německo dokáží si obstarat jakoukoliv informaci podle VIN nebo ABE typového schválení. Tzn. Jakákoliv informaci o vozidle,která byla uvedena při typovém schválení, jsou oni schopni zjistit.Když jsem tam tuhle byl na školení,tak jsem část toho archívu viděl a nestačil jsem se divit,kolik dat vlastní.
Jinak většina starších vozidel má v německých TP dost "děr"...a dost informací chybí.Ale od toho je tu Dekra..nebo TÜV Süd nebo akredit..ale tam bych šel až nakonec(cena:-( )..protokoly od TÜV jsem viděl a mam takový dojem,že i doplnování informací do českých TP maj levnější.Ovšem vždy se jednalo o protokoly ke schválení tech.způsobilosti doveženého vozidla.jak je to s dodatečným doplnováním dat,netuším...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 13:53   Citovat  

alicante: muzes to nejak rozvest?

kefa, MikeT: diky za tipy.

Lukas: diky za link, hledam neco s airbagem (se dvema to zjevne v Evrope nehrozi).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 14:35   Citovat  

skyline napsal:
alicante: muzes to nejak rozvest?

kefa, MikeT: diky za tipy.

Lukas: diky za link, hledam neco s airbagem (se dvema to zjevne v Evrope nehrozi).

Co se týče sundavání střechy a špinavého trička.... JEŠTĚ SE MI TO NESTALO (a asi to ani při mých proporcích nehrozí). Střecha je lehká a manipulatelnost s ní je jednoduchá. Vím o 2 targách, jedna je ESi 1995 s el. střechou a MS design packetem (podle fotek výtečný stav - moje tvrzení) a pak o jednom VTi 1994 také s el. střechou a dalšími úpravami... vypadá velice dobře, ještě líp jede, ale bag nemá (sportovní volant)...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 15:03   Citovat  

SpaceMan:
ad strecha - s autem bude jezdit predevsim nezne stvoreni, proto tu elektriku vubec resim (driv jsem si taky rikal, ze je to jedno, ale teoreticke uvahy jsou jedna vec a prakticke hledisko vec druha).

ad targy na prodej - mas nejake linky? I kdyz teda asi tusim, ze narazis na neco ze sportovnivozy.cz.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 15:05   Citovat  

skyline napsal:
SpaceMan:
ad strecha - s autem bude jezdit predevsim nezne stvoreni, proto tu elektriku vubec resim (driv jsem si taky rikal, ze je to jedno, ale teoreticke uvahy jsou jedna vec a prakticke hledisko vec druha).

ad targy na prodej - mas nejake linky? I kdyz teda asi tusim, ze narazis na neco ze sportovnivozy.cz.

kdepak žádné sportovnivozy.cz pošli mi mail. mám nějaké fotky a tak Ti to tam naházím Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 15:08   Citovat  

...na bag se vykašli...důležitější je motor, převodovka a brzdy v dobrém stavu...pak i pravděpodobnost, že budeš ten bag někdy potřebovat bude o dost menší... Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 15:16   Citovat  

Lukas napsal:
...na bag se vykašli...důležitější je motor, převodovka a brzdy v dobrém stavu...pak i pravděpodobnost, že budeš ten bag někdy potřebovat bude o dost menší... Mrk

To je psychika Úsměv Taky to (nejspis) jednou poznas Úsměv Kdyz jsem mel ED9, bag jsem neresil ani omylem, ale to jsem byl taky o dost mladsi Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 16:07   Citovat  

Lukas napsal:

to je pravda - navíc volant v tarze, která má bag, vypadá jako bys ho ukrad z nějaké dodávky... Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 18:09   Citovat  

SpaceMan: no designove to neni zadny zazrak, Honda se s tim v te dobe moc nemazala a hodila tam to, co bylo po ruce - ten stejny volant je v podstate i v Accordu, Prelude nebo Civiku z te doby.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 22:16   Citovat  

Lukas napsal:

No všechny auta jsme měli vždy v perfektním stavu,ale na 10-15m nezastavíš, když Ti tam někdo vjede - bag se hodil 2x a radši portřetí než řachu o volant... Ve Felicii byly dva (náraz v cca 60km/h a trochu bolavý krk), v Oktávce jeden (náraz v cca 40-45km/h na levý roh - já nic (ani trochu hnutá páteř), přítulkyně límec na krku...) Min dva pytle byla podmínka při výběru auta (i proto jsem nevzal coupe C5g).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2009 , 12:58   Citovat  

Tak jsem se vcera svezl s Cruiserem, timto mu dekuji za cas a moznost predvedeni auta. Svezeni to bylo zajimave, nicmene vzhledem k pokrocilemu stupni upravenosti auta (rozsirene, snizene, s malym volantem, sedadly z ITR a sportovnim vyfukem) to bude chtit jeste neco "civilnejsiho", abych si o tom udelal obrazek Velmi šťastný

Co mi ale nasadilo brouka do hlavy je ta el. strecha. Pominu-li relativne zdlouhave slozeni (30-40 sekund), coz neni nutne problem a velikost kufru, kterou az tak moc neresim, nejvic me nepotesila uplne jina vec, ktera se strechou souvisi a ktera me puvodne vubec nenapadla. Je to otvirani kufru jako takoveho, mel jsem za to, ze podobne jako u jinych kabrioletu se kufr bude otevirat tradicne rucne, elektricke zvedani celeho zadniho dilu me tak trochu zaskocilo...

Nicmene celkove musim rict, ze Targa zacina vypadat jako velmi zajimava alternativa na leto Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX 3G (targa) - zkusenosti sedacky, strecha, dovoz
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina