Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Sedření prahu auta - hledání způsobu vzniku
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2009 , 14:45   Citovat  

Ahoj, včera se mi stala nemilá věc. Jel jsem ve středu na jarní servisní prohlídku s autem co mám pár dní. Měl jsem tam zároveň sťuka s tátou, který ještě auto neviděl. Po prohlídce jsem ho nechal projet (seděl jsem vedle, vše ok). Když jsme se loučili, on najednou: hele tady to máš škráblý.. Obešel jsem auto a bylo to škráblý i na druhý straně a pak přišlo to hlavní, uviděl jsem sedřený práh auta. Šel jsem znova do servisu, jestli jim to nespadlo nebo něco, prý nic. V pondělí jsem měnil na letní, takže to bylo ještě v pneuservisu (jinde). V úterý jsem si auto vyfotil na elektronech, ale bohužel z té spolujezdcovy strany jen jednou a ještě tam je ten práh v takovém stínu, že z toho není vidět, jestli už to bylo po tom pneuservisu. Každopádně večer jsem auto myl, takže jsem šmátral všude a podle mě nikde nic nebylo, tohodle bych si musel všimnout. Brzo ráno jsem vyrazil na tu jarní prohlídku. Cestou jsem nic nevymetl, pohoda cesta. No takže vůbec nechápu, kde se to tam vzalo a hlavně jak to mohlo vzniknout. Vzhledem k vlnám a že nejsou podřený elektrony se mi zdá nemožný to udělat za jízdy - a navíc to neslyšet. V rámci tý prohlídky to byli projet, ale jak jsem psal, stejně mi to přijde nepravděpodobný že se to stalo za jízdy, jsou tam vrypy i jiným směrem než podélně, křížící se sinusovky atd. Před barákem jsem to já podřít nemohl, věděl bych to a není čím. Vandalismus se mi nezdá, bydlím dost stranou a auto je vždy spolujezdcovou stranou u domu, sotva se tam projde. Navíc by to asi vzal někdo klíčem přes dveře a neplazil by se u země. Do myčky nejezdím, myju ručně smetáčkem s tryskama, předtím auto ostříkám hadicí. Takže pokud už někdo podobný poničení viděl, nápady sem. Dík.

fotky (fotky lze zvětšit ikonou lupy vpravo nahoře)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2009 , 15:11   Citovat  

neprojels kolem nejakejch dratu nebo suchych vetvi?? divny divny ... myslim ze kdybys v tu dobu ridil tak bys to musel SLYSET. takze s tim spis projel nekdo jiny kolem neceho ostreho ...

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2009 , 15:29   Citovat  

to je novej civic sedan?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2009 , 15:35   Citovat  

happy napsal:
neprojels kolem nejakejch dratu nebo suchych vetvi?? divny divny ... myslim ze kdybys v tu dobu ridil tak bys to musel SLYSET. takze s tim spis projel nekdo jiny kolem neceho ostreho ...

Neprojel, jsem na to opravdu hodně opatrný, víš jak to je, když máš nový auto. Navíc vůbec neposlouchám rádio, takže slyším vše. Řídím výhradně já, kromě 5km kdy jel táta (seděl jsem na sedadle spolujezdce, takže to nic) a kamaráda, opět jsem seděl vedle něj a už je to dýl, to ještě na 100% nebylo no a pak to byli projet v tom servisu, u toho jsem nebyl. Ale opravdu nemůžu na 100% tvrdit, že jsem s tím tam už nepřijel, proto ani nepíšu, kde jsem s tím byl, nechci na někoho konkrétního házet byť jen podezření, když nemám důkaz a jistotu. Spíš chci zjistit, jak to vůbec mohlo vzniknout (třeba ty křížící se sinusovky), to by mohlo napovědět, kdy to vzniklo. Že si to budu muset zacvakat tak jako tak sám jsem už smířen Smutný

HonDan napsal:
to je novej civic sedan?

Je to 7G Accord Tourer

Martas99 je teď offline  Martas99
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2009 , 16:11   Citovat  

Já bych tipoval ten servis,protože podle toho co tam většinou dělá za pitomce,mladý kluci po škole nebo na praxi, tak bych se tomu vůbec nedivil.už jsem zažil i to že když bylo auto na servisu tak s tím lítali po dvoře přes ručku hrabačky a podobně. kamarad taky povídal že když mění olej tak ho vypustí jen třetinu a dolejou novým, a ty 2 l jim pěkně zůstanou a to prodaj. To samé s ND,Tohle je problém velkých servisů kde to nemá kdo zkontrolovat.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 9:10   Citovat  

Tak se na to koukali ještě jiný lidi a říkali, že to vypadá na "ruční práci". Mně to taky tak připadá, ty sinusovky se různě kříží a mají různý směry, nějak si neumím představit, jak by to vzniklo jízdou (a nic bych neslyšel, nebylo nic na kolech) nebo odřeno tažením něčeho vedle. Na té fotce co jsem psal, že mám udělanou mezi pneuservisem a servisem to po úpravách v počítači (je tmavá a nekvalitní) vypadá na šmouhy v podobném místě a směru, takže už to tam na 99% bylo po pneuservisu. Na ten to ale taky asi podle tvaru nevypadá, holt to auto někdo v okolí asi nerozdýchal Smutný

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:01   Citovat  

Teda plazit se po zemi a skrabat nekomu prahy to uz teda musel byt radne vymetlo.. zmatenej

Vypada to hodne zajmave..ale jedine co me napada je oravdu rucni prace...nechapu jak by tohle mohle vzniknout pri jizde..mozna tak se kolem neceho nekde vytacet..nejakych dratu ci tak..

rozum mi to nebere..ja zazil jen ulomenou antenu a podreli mi kdysi stare auto klicem to mi hlava nebere Pracky bych jim prerazil naštvanej

Ale jak ted koukam na ten 1 zacatek prahu je kapanek i jakoby tuklej..to spis vypada ze se nekdo vytacel nekde u neceho v urovni prahu...nejake draty ci neco co se pri tom dreni kroutilo..to by mozna vysvetlilo ten tvar tech vrypu

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:12   Citovat  

Tezko rict, ale vypada to na rucni praci, jakoby si mechanici, kdyz bylo auto na zdvizi, skouseli na prazich novou lesticku.. Velmi šťastný Citim s tebou, me - jak postupne na aute pribejvaly skrabance a boule - taky vzdycky vrtalo hlavou jak ten kterej dulek, ryha atd vznikla. Dneska, kdy uz neni na aute dil, kterej nema poskozenej lak, uz me to ani nezajima.. zzzzzzz

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 11:42   Citovat  

ja teda nevim ale me to jako rucni prace neprijde. Nikdy jsem teda auto nikomu nezkousel podrapat takze mi chybi osobni zkusenosti ale kdyz se pokusis rysovaci jehlou neco skrabnout na plechu bez pravitka tak to takhle nikdy nevypada a urcite by jsi skoncil s jehlou nekde v pulce dveri, jeste k tomu ze je ten prah takhle zakrivenej a neni to rovne jako tabule plechu. Krom toho kdyby ti nekdo chtel podrapat auto tak se nebude plazit po zemi ale vezme to jednak aby to bylo poradne videt a jednak aby u toho vypadal nenapadne a ne ze si k tomu bude lehat...
Soude podle toho ze jsou vsechny skrabance ve stejne vysce to bude nejaky drat zapichnuty v trave, nebo u cesty, nebo nejake krovi s trny nebo neco takoveho...

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 12:44   Citovat  

Taky myslím, že to vzniklo někde při jízdě.
Kdybych chtěl někomu ničit lak, vezmu to někde nahoře přes dveře. A asi bych se taky spokojil s jednou pořádnou rýhou.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2009 , 13:12   Citovat  

No ale při jízdě aby se to takhle křížilo? Ten práh je hodně schovaný za kolem, to bych musel něco opravdu hodně vymést a to bych věděl. Pokud by to bylo v zatáčce, aby tomu aspoň přední kolo nebránilo, tak by se to zase promáčklo nebo zkrátka poškodilo víc, jak by se to auto na tu věc netlačovalo.
K ruční práci: pokud to udělali u domu, tak nenápadný by byli právě skrčený, mezi domem a autem nemá nikdo co dělat, takže leda se schovat za auto. Ten práh je plastový, takže to nebude dělat takový rámus, jako když by podřel dveře. No ale podezření na nikoho nemám a taky mi to přijde trochu přitažený se takhle plazit u auta, "normální" by bylo to vzít přes dveře. Kdyby to nebyla takový záhada, tak to sem nedávám. Opravdu by mě to celkem zajímalo, jak toho kdo docílil.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 16:54   Citovat  

Tak mám domluvenou opravu toho prahu, ale musím ho sundat a nevím jak, nechtěl bych něco ulomit atd. Neporadí někdo? Je to Accord 2003 (7G) Tourer, fotky prahu v prvním postu. Zkoušel jsem stáhnout manuál, ale vypadá to, že tam jsou jen na starší modely a nebo jsem se špatně zorientoval v těch názvech souborů. Díky za radu.

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 18:11   Citovat  

to vypadá jako kdyby to vzal řidič kolem ustřihanýho pletiva Mrk

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 20:01   Citovat  

Pablo napsal:
Tak mám domluvenou opravu toho prahu, ale musím ho sundat a nevím jak, nechtěl bych něco ulomit atd. Neporadí někdo? Je to Accord 2003 (7G) Tourer, fotky prahu v prvním postu. Zkoušel jsem stáhnout manuál, ale vypadá to, že tam jsou jen na starší modely a nebo jsem se špatně zorientoval v těch názvech souborů. Díky za radu.

promiň jsem ti ani neodepsal na SZ tak to písnu sem. díky za to číslo,já u něj byl naposled před vánocema a to chodilo ještě tamto co jsem ti posílal.. myslím že ten práh drží na šroubkách do podběhu,plus nahoře buď nějakej zácvak,nebo podlepenej.klidně se stav,pomůžu ti ho opatrně sundat. OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 23:35   Citovat  

Jakub Erben napsal:
promiň jsem ti ani neodepsal na SZ tak to písnu sem. díky za to číslo,já u něj byl naposled před vánocema a to chodilo ještě tamto co jsem ti posílal.. myslím že ten práh drží na šroubkách do podběhu,plus nahoře buď nějakej zácvak,nebo podlepenej.klidně se stav,pomůžu ti ho opatrně sundat. OK

Vpoho, jak jsi doma? Já někdy po ránu pojedu nechat namíchat barvu (dneska jsem to nestihl, měli jen do 17h a byl jsem tam 17:10) a teoreticky bych pak mohl jet ten práh odevzdat, prý už zítra by na to měl čas. Ty ale asi seš v práci, ne? Napsal jsem Ti SZ s kontaktama, díky.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2009 , 19:35   Citovat  

Pablo napsal:

Tak jsem to nakonec zvládnul sám, i když to byl porod, moc se tomu nechtělo, návod na starší model neodpovídal, dělal jsem to na ulici bez heveru a pořád jsem se bál, abych něco neulomil.
[rejp-joke] Příště se zeptám na něco šuk , na to je tu expertů dost, prahy asi nikdo nesundavá Velmi šťastný [/rejp-joke]

Obsah fóra Honda-club.cz   
Sedření prahu auta - hledání způsobu vzniku
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina