Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
turbo...jak na stavbu?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 19:21   Citovat  

Takže náš příběh začíná dnes 20. dubna 2009. Bratr opravoval strýcovi prasátko na škodovce, které protékalo a když byl opět ve vedení tlak tak prdla hadička (auto jde do šrotu), kamarád nedobrzdil a rozšlehal jettu 1,6 turbodiesel (na díly), nakonec jsem si já škrábnul auto před pravým zadním světlem o bránu naštvanej To jen tak na okraj, jakej je super den.

Hlavně nás napadlo naroubovat na něco turbo z jetty. Tak bych chtěl vědět, co vše bude potřeba. Řekněme že by jsme to dávali do civica s motorem D15B2 (nejspíš se swapem na čtyřbod). Prosím zdržte se offtopic o tom že je to hloupost atd. Bylo by to jen pro srandu, i kdyby to jezdilo jen 1 výkend. Vyrobit svody a podobně není problém máme šikovného zámečníka Mrk
Na co si dát pozor...?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 19:23   Citovat  

no ja si myslim ze turbo z diesla na benzinovy motor nebude vhodne

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 19:25   Citovat  

proč? to by snad vadit nemělo ne?

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 19:39   Citovat  

tak turbo z nafty je silnejsi si myslim ze ti to roztrha motor a hlavne ti to bude tahat jak u nafty se me zda Úsměv takze treba od 1000-3000 a konec Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 19:41   Citovat  

vždyť samotný turbo je prostě jen turbína, takže by to nemělo mít vliv ne? to ostatní se děje okolo a nalazením, ne? No počkám na názor a rady zkušenějších

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 19:42   Citovat  

Brnďa napsal:
tak turbo z nafty je silnejsi si myslim ze ti to roztrha motor a hlavne ti to bude tahat jak u nafty se me zda Úsměv takze treba od 1000-3000 a konec Úsměv

Když to bude třeba týden jezdit, tak ať se potom klidně roztrhá šuk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 19:46   Citovat  

LucasFreeMatch napsal:
Když to bude třeba týden jezdit, tak ať se potom klidně roztrhá šuk
no tak to tam dej, ale asi budes mit problem to vubec naladit aby to jelo, a hlavne aby tolik nefoukalo

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 19:51   Citovat  

od kterýho to konce vzít Úsměv slabina jsou ojnice to víš jak vypadají u D15, nicméně tvůj nepřítel je kompresní poměr kterej máš vyšší než origo b2 páč je líznutá hlava , když vezmu v úvahu 1 mm snížení, tak na B2/B7 hlavě když to osadíš Z6 pístem , budeš tam mít plnící tlak cca 0,5 bar (7,2 PSI) tak by to motor mohle ještě zvládat s tím že dáš plechový těsnění pod hlavu abys dorovnal to co máš sníženo, tím dosáhneš KP = 7,5 : 1 při daným plnícím tlaku jsi efektivne na KP = 11 :1. to máme motor, svody jdou použít sériový , nebo myslím že nějakej model D14 má katalyzátor nastojato před motorem , nebo si nechat něco svařit. pak předpokládám že to starý turbo bude chlazený olejem, takže koupit olejovej chladic , natahat hadice, poridit cidlo teploty oleje, tlaku oleje , pak cidlo plniciho tlaku, natahat trubky, samozrejme idealne aby nekdo odladil ecu, nebylo by od veci pouzit vstrikovace , je sice hezký nahnat do valce vic smesi ale když nebude i vic paliva tak to ztrati efekt, pak samozrejme mezichladic stlacenyho vzduchu. navic bude potreba cast vyfuku upravit

takze co bych doporucil posehnat:
- intercooler
- hadice
- budiky
- pisty Z6
- plechovy tesneni pod hlavu
- trubky na vedeni vzduchu
- olejovy chladic
- ecu co se da upravovat už máš a turbo máš taky

Jinak já tomu moc nerozumím, takže se spíš ptej konkrétně 906 team a Wheelmana.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 20:10   Citovat  

Plán by to byl asi dlouhodobější, záleží na penězích. Já chci do auta poskládat D15B VTEC a pak jen přehodit motory a na ten můj co tam mám teď by se dalo to turbo jen tak pro srandu, co by to dělalo.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 20:26   Citovat  

ted jsem si vzpomel ze mas vlastne hlavu nesnizovanou
takze kdyz das oplechovany tesneni pod makovici , tak by to na tech 0,4 bar (5,Cool mohlo fungovat, nikdy jsem nezkousel co vydrzi ojnice d15...

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 21:20   Citovat  

Brnďa napsal:

pekne bludy... ako si na to prisiel ?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 21:22   Citovat  

vti [906team] napsal:
pekne bludy... ako si na to prisiel ?
kamos me psal Úsměv

Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 21:23   Citovat  

Brnďa napsal:
kamos me psal Úsměv

Patrně se kámoš vyzná HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 21:25   Citovat  

Ondras napsal:
Patrně se kámoš vyzná HaHaaa
hm a presvedcive pise ze ja to tu slepicim no Velmi šťastný tak sorry za to ze sem placal nesmysly, smazte to kdystak Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 21:26   Citovat  

Destak napsal:
od kterýho to konce vzít Úsměv slabina jsou ojnice to víš jak vypadají u D15, nicméně tvůj nepřítel je kompresní poměr kterej máš vyšší než origo b2 páč je líznutá hlava , když vezmu v úvahu 1 mm snížení, tak na B2/B7 hlavě když to osadíš Z6 pístem , budeš tam mít plnící tlak cca 0,5 bar (7,2 PSI) tak by to motor mohle ještě zvládat s tím že dáš plechový těsnění pod hlavu abys dorovnal to co máš sníženo, tím dosáhneš KP = 7,5 : 1 při daným plnícím tlaku jsi efektivne na KP = 11 :1. to máme motor, svody jdou použít sériový , nebo myslím že nějakej model D14 má katalyzátor nastojato před motorem , nebo si nechat něco svařit. pak předpokládám že to starý turbo bude chlazený olejem, takže koupit olejovej chladic , natahat hadice, poridit cidlo teploty oleje, tlaku oleje , pak cidlo plniciho tlaku, natahat trubky, samozrejme idealne aby nekdo odladil ecu, nebylo by od veci pouzit vstrikovace , je sice hezký nahnat do valce vic smesi ale když nebude i vic paliva tak to ztrati efekt, pak samozrejme mezichladic stlacenyho vzduchu. navic bude potreba cast vyfuku upravit

takze co bych doporucil posehnat:
- intercooler
- hadice
- budiky
- pisty Z6
- plechovy tesneni pod hlavu
- trubky na vedeni vzduchu
- olejovy chladic
- ecu co se da upravovat už máš a turbo máš taky

Jinak já tomu moc nerozumím, takže se spíš ptej konkrétně 906 team a Wheelmana.

seriove ojnice D15 vydrzia skoro 300Nm ako som odskusal na mojom Úsměv
inak to, co si pisal o KP je uplne mimo misu a davat D16Z6 piesty na povodne ojnice je kravina, lebo maju piestny cap v inej polohe ako original z 1.5ky.
ak chcete zabavu co najlacnejsie, tak prerabka na 4bod, seriove vnutro, 450ccm DSM injektory, lepsi chladic, naladit ECU a jazdit max 0.6bar.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 21:31   Citovat  

tak já jsem to nevidel, jen jsem to vycetl na honda foru kdesi na webu ... asi nepozornost Mrk aspon vim ze Z6 pisty ne Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 21:36   Citovat  

díky za rady, a jak s ECU a MAP senzor? Někdo myslím jezdil s MAPem z nissana, k čemu je to dobrý?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 21:42   Citovat  

LucasFreeMatch napsal:
díky za rady, a jak s ECU a MAP senzor? Někdo myslím jezdil s MAPem z nissana, k čemu je to dobrý?

seriovy MAP v pohode do 0.7bar, takze v tomto pripade k nicomu...
ECU treba naladit, inak ocakavaj rychly koniec a zabava bude trvat mozno par sekund.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 21:53   Citovat  

vti [906team] napsal:
seriovy MAP v pohode do 0.7bar, takze v tomto pripade k nicomu...
ECU treba naladit, inak ocakavaj rychly koniec a zabava bude trvat mozno par sekund.

A ty jsi tlačil kolik? Už si to nepamatuju a nechce se mě to hledat. Výkon jsi měl kolem 220 koní na sérii vnitřku že? Až když sis s tím hrál, tak ti zamávala ojnice.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 22:01   Citovat  

LucasFreeMatch napsal:
A ty jsi tlačil kolik? Už si to nepamatuju a nechce se mě to hledat. Výkon jsi měl kolem 220 koní na sérii vnitřku že? Až když sis s tím hrál, tak ti zamávala ojnice.

0.7bar bolo v pohode.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 22:07   Citovat  

tak to nám by asi stačilo i o trochu míň. Ale do jaký kastle to nacpat to mi hlava nebere

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 22:24   Citovat  

LucasFreeMatch napsal:
tak to nám by asi stačilo i o trochu míň. Ale do jaký kastle to nacpat to mi hlava nebere
dej to do sedana a vubec o tom nepremejslej... drzim palce

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2009 , 23:40   Citovat  

LucasFreeMatch napsal:

CRX 1G ... přátele Úsměv Úsměv

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 6:17   Citovat  

LucasFreeMatch napsal:
není 0,7bar jako 0,7 bar,podle mě na to jdete stejným přístupem jak x lidí před váma " hup na krávu a je tele " ,vrazí to tam , hurá mám turbohondu ,všichni z toho dělaj vědu a je to brnkačka , pak to jezdí tejden jak ... a další den je díra v bloku. A to se mi zdá jako zbytečná práce.Jestli je to jen můj pocit tak sorry.
jinak abych jen nemoralizoval , nafta vs benzín jiný teploty , jinej průběh náběhu . ne že by to nešlo ale nebude ideál a nevydrží dlouho. Důležitý zjisti si nebo okoukni na tom původním motoru jakej tlak oleje do toho turba můžeš pustit, bývá sníženej proti tlaku v motoru,záleží na konstrukci turba ,někde je to udělaný rovnou v turbu někde je to v přívodní hadici a nebo to musíš udělat hned na výstupu z motoru,pokud to nedodržíš povolí simeringy turba a máš olej v .....šude .Při kostrukci svodů dodrž orientaci přívodu oleje, je určená max odchylka od svislice.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 10:44   Citovat  

monty napsal:
není 0,7bar jako 0,7 bar,podle mě na to jdete stejným přístupem jak x lidí před váma " hup na krávu a je tele " ,vrazí to tam , hurá mám turbohondu ,všichni z toho dělaj vědu a je to brnkačka , pak to jezdí tejden jak ... a další den je díra v bloku. A to se mi zdá jako zbytečná práce.Jestli je to jen můj pocit tak sorry.
jinak abych jen nemoralizoval , nafta vs benzín jiný teploty , jinej průběh náběhu . ne že by to nešlo ale nebude ideál a nevydrží dlouho. Důležitý zjisti si nebo okoukni na tom původním motoru jakej tlak oleje do toho turba můžeš pustit, bývá sníženej proti tlaku v motoru,záleží na konstrukci turba ,někde je to udělaný rovnou v turbu někde je to v přívodní hadici a nebo to musíš udělat hned na výstupu z motoru,pokud to nedodržíš povolí simeringy turba a máš olej v .....šude .Při kostrukci svodů dodrž orientaci přívodu oleje, je určená max odchylka od svislice.

a jakým máme jít přístupem? Bez zkušeností, vědomostí... Proto se zde ptám, co vše je potřeba udělat. Stavělo by se to třeba za čtvrt roku, třeba se to ani stavět nebude, jen nás to tak napadlo.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 12:20   Citovat  

add přístup ...
přečti si cos napsal (ve zkratce): "rozšvihali jsme jettu td , vezmem z ní turbo, kam s ním . stačí když to pojede víkend ,svody svaří franta ,co a jak dál udělat .
na co si dát bacha : na všechno
zkuste si o tom trochu počíst , tím myslím technickou literaturu ne články v TM , co a proč se u přeplňovanej benzínovejch motorů musí udělat a pohlídat.těžko to tu někdo bude vypisovat
Jen např jak budeš hlídat poměr palivo/vzduch , jak pořešíš ubrání předstihu v přetlaku ,tzn upravu ecu , zvládneš to sám nebo si budeš muset někoho zaplatit? jak budeš hlídat detonace jak tlak v sání ,kde vezmeš blowoff ventil apod.
proto mi ten přístup připadá takovej jak mi připadá , žijete z ruky do huby a stavět turbo není nijak levnej projekt i když část složíš za pusu.A nabastlit to tak že to zákonitě bouchne to snad nemá smysl HaHaaa papa
takže získat základní vědomosti a představu co a jak a základní finance

-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 13:51   Citovat  

monty to pise spravne ,chce to cist nejakou technickou literaturu,kdyz to chcete stavet za pul roku tak to mas cas akorat neco nastudovat a treba ti aj dojde ze ty myslenky co mas ted nejsou asi spravny ,myslim tim delat nejaky projekt,ktery by stal prachy a spoustu casu nekolika lidi a pak za tyden nebo mozna za den motor na hadry Tak to valím bulvy Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 14:03   Citovat  

obavam sa, ze ked si nastuduje literaturu, tak to bud pochopi a odradi ho to, alebo nepochopi a skonci to tak isto ako teraz pise - zabava na vikend...

neewman je teď offline  neewman
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 14:13   Citovat  

vti [906team] napsal:
seriove ojnice D15 vydrzia skoro 300Nm ako som odskusal na mojom Úsměv
inak to, co si pisal o KP je uplne mimo misu a davat D16Z6 piesty na povodne ojnice je kravina, lebo maju piestny cap v inej polohe ako original z 1.5ky.
ak chcete zabavu co najlacnejsie, tak prerabka na 4bod, seriove vnutro, 450ccm DSM injektory, lepsi chladic, naladit ECU a jazdit max 0.6bar.

Měl jsem v plánu postavit D15B2 s hlavou Z6,ale jak tu píšeš,tak na D15B2 písty z D16A8 nedostanu co?Jsou pak níž,nebo sahají víš přes hranu válce?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2009 , 14:45   Citovat  

-toyo- napsal:
monty to pise spravne ,chce to cist nejakou technickou literaturu,kdyz to chcete stavet za pul roku tak to mas cas akorat neco nastudovat a treba ti aj dojde ze ty myslenky co mas ted nejsou asi spravny ,myslim tim delat nejaky projekt,ktery by stal prachy a spoustu casu nekolika lidi a pak za tyden nebo mozna za den motor na hadry Tak to valím bulvy Honda

proto zde píšu, abych se dozvěděl co nejvíc, a zjistil třeba že mé myšlenky tečou špatným směrem. Byl to jen takový záchvěv, ale to neznamená, že se o této problematice nechci/eme dozvědět víc.

Obsah fóra Honda-club.cz   
turbo...jak na stavbu?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina