Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
novela silničního zákona
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 15:57   Citovat  

no ti mě zase dostali do varu tudy odkaz pořád nechápu jak majitel věci může být zodpovědný a trestán za něco co spáchá někdo jiný...půjčím auto někdo s ním jede rychle než má a šup pokuta na mne...někdo někoho z mím autam přejede a šup já si půjdu sednout ,jestli namítáte že to je neco jiného ,budiš ,,,někdo někoho v autě zabije ,sám zahyne a zustane kdo? já tudíš podle scénáře majitel je zodpovědný budu doživotně postižené rodině platit? mohli by to zavéct třeba i na nože ...někdo někoho pobodá a já si to jako majitel odbručím.Víte pane policisto ,bylo mu tak 12 co mě okradl ale dobře se pamatuji že měl bundu nike...tak to by mě měli oni zaplatit škodu když kradl pod jejich značkou...ano bezohlednost a vychcanost existuje...ale jako páni poslanci podělali to že škoda do 100tisíc řeší pojišťovna...ale ta nemá ze žádného zákona možnost řešit dopravní nehodu a tím určit kdo je viník,tak chtěj povinosti přesunout domů za dveře...proč utrácejí peníze z daní za věci jako jsou pasaty když jim stačí jen mikrovlnka u silnice deníček na zapsání čísla,jeden uředníček s razítkem co umí olíznout obálku a trochu psát na stroji...proč silniční policisté musí mít takové vzdělání když doma za dveřmi o vině může rozhodovat uklízečka bez základního vzdělání...doufám že tato protiustavní slátanina neprojde...jsme vyspělí právní stát(též úplatný a přimhouřiočivší) asi si začnu stěžovat při každé silniční kontrole že policista či tka na mě sexuálně harašila,tam je to také zvrácené,oni musí dokazovat že to není pravda...kam jen to právo spěje...až tam bude tak někdo prosím spláchněte
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 16:18   Citovat  

to mi hlava nebere no to je zase luxusní myšlenka to snad ne To už nikomu auto pujčovat teda nebudu... i když já ho vlastně nepujčuju HaHaaa
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 18:06   Citovat  

Z tohohle:

U menších přestupků s pokutou do 5000 korun udělí úřad pokutu provozovateli vozidla bez ohledu na to, kdo přestupek spáchal. Pokud s tím ale majitel vozidla nebude souhlasit, bude moci podat odpor a řízení bude pokračovat podle standardních principů a bude se pátrat po tom, kdo vozidlo ve skutečnosti řídil.

mám dojem,že budou prostě vydávat příkazy na majitele, pokud podáš do 15dnů odpor,tak půjdeš na vysvětlení.... Akorát nevím,jak chtějí ty příkazy vydávat,když podle § 87 přestupkového zákona jde příkaz vydat jen není-li pochybnosti o tom, že obviněný z přestupku se přestupku dopustil...

Nějak podobně to mají ošetřeno v Německu nebo Rakousku...
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 18:12   Citovat  

Listina základních lidských práv a svobod:
tudy odkaz

Článek 37
(1) Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké.

a dále:
Článek 40
(2) Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena.
(4) Obviněný má právo odepřít výpověď; tohoto práva nesmí být žádným způsobem zbaven.

Myslím, že toto vše řeší. "Práva a svobody obsažené v Listině jsou přirozenoprávního původu, to znamená, že nebyly vytvořeny zákonodárcem, ale jiným způsobem (přirozené právo), což má za následek to, že není možné je zákonem zrušit nebo nadmíru omezit". Jsem zvědav jak jestli někdo z pánu poslanců četl toto. Právo odepřít výpověd´ je vcelku jasné a že nikdo nesmí být potrestán za něco co nezpůsobil také.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 18:26   Citovat  

Driver napsal:
Listina základních lidských práv a svobod:
tudy odkaz

Článek 37
(1) Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké.

a dále:
Článek 40
(2) Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena.
(4) Obviněný má právo odepřít výpověď; tohoto práva nesmí být žádným způsobem zbaven.
(5) Nikdo nemůže být trestně stíhán za čin, pro který již byl pravomocně odsouzen nebo zproštěn obžaloby.

Myslím, že toto vše řeší. "Práva a svobody obsažené v Listině jsou přirozenoprávního původu, to znamená, že nebyly vytvořeny zákonodárcem, ale jiným způsobem (přirozené právo), což má za následek to, že není možné je zákonem zrušit nebo nadmíru omezit". Jsem zvědav jak jestli někdo z pánu poslanců četl toto. Právo odepřít výpověd´ je vcelku jasné a že nikdo nesmí být potrestán za něco co nezpůsobil také.

Je přestupkové řízení trestním stíháním? (Podle Evropského soudu to trestání je, podle našeho práva ne, i když principy, které jsou pro trestní řízení, se analogicky používají i v přestupkovém...) Bude to dost otázka výkladu...

Přirozenoprávní vznik je jen jedna z teorií... A spíš filozofická... Ta práva do Listiny někdo sepsal a jejich seznam není neměnný...

Další otázka je, jak to bude formulováno v zákoně - za co bude majitel odpovědný (jestli za přestupek "jako řidič" nebo za něco jiného...)

Zatím se z toho moc poznat nedá...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 18:31   Citovat  

Hellborn napsal:
Je přestupkové řízení trestním stíháním? (Podle Evropského soudu to trestání je, podle našeho práva ne, i když principy, které jsou pro trestní řízení, se analogicky používají i v přestupkovém...) Bude to dost otázka výkladu...

Přirozenoprávní vznik je jen jedna z teorií... A spíš filozofická... Ta práva do Listiny někdo sepsal a jejich seznam není neměnný...

Další otázka je, jak to bude formulováno v zákoně - za co bude majitel odpovědný (jestli za přestupek "jako řidič" nebo za něco jiného...)

Zatím se z toho moc poznat nedá...

"Je přestupkové řízení trestním stíháním?" - Já myslel že jo. U nás v ČR ne???
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 18:41   Citovat  

hehe, nedávno jste se mi smáli, že všemu věřim a už je to tu zase Hihi
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 18:42   Citovat  

Driver napsal:
"Je přestupkové řízení trestním stíháním?" - Já myslel že jo. U nás v ČR ne???

Trestní řízení je řízení,ve kterém se postupuje podle trestního řádu a ukládá se trest podle trestního zákona (ve zkratce), zbytek je správní trestání a postupuje se podle správního řádu nebo podle zvláštních zákonů (jedním z těchto zvláštních zákonů,který upravuje část správního trestání je pžestupkový zákon, který obsahuje jak hmotněprávní ustanovení, tak procesní ustanovení).

Jak jsem psal,tak principy používané v trestním řízení (třeba ta osoba blízká) se analogicky používají i při správním trestání (a zcela spávně), ale dokážu si představit i výklad,který by toto mohl vyloučit... Ble Pak bude trvat až to posoudí Ústavní soud... Jak jsem psal,tak Evropský soud správní trestání považuje za obecné trestání a vztahuje na ně práva z Listiny ZPaS. Ale jak to bude v našem Kocourkově... Ble
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 18:49   Citovat  

83427 napsal:
hehe, nedávno jste se mi smáli, že všemu věřim a už je to tu zase Hihi

Ale nikdo se Ti nesmál, že by se o tom nemluvilo, ale že to je už schváleno.
   Návrat  
MesiahCZ je teď offline  MesiahCZ
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 22:26   Citovat  

Zdravim. Na zacatek bych se chtel omluvit jestli histercim,ale nikdy jsem nic takoveho neresil.
Prislo mi predvolani. Coz o to, jenze podani predvolani je nejake divne a vsichni lidi, kterych jsem se ptal to takhle neznaji. Takze se chci zeptat jestli nemate paru jestli to tak v dnesni dobe probiha, pripadne na co se mam nebo muzu pripravit.

citace:
Vyzivame Vas, abyste podal vysvetleni dle........

Dostavte se dne X.X.2009 do budovy Policie CR, Dopravni inspektorat.....České Lípě.

Predmetem vysvetleni je prestupkove jednani, ke kteremu doslo dne 18.3.2009 v 09:15 v miste Praha, ul. Generala Sisky vozidlem 2L9 XXXX

K projednani prestupku necht se dostavi ridic, ktery v danou dobu uzival vozidlo. Sebou vezmete toto predovalni, obcansky prukaz a nasledujici doklady: doklad o pojisteni odpovednosti z provozu vozidla, ridicsky prukaz, osvedceni o registraci.

Omluvu nebo zavazne duvody, pro ktere se nemuzete dostavit.....

1) Zahadou mi je, proc se prestupek resi v mem miste bydlisti a ne kde byl spachanej.
2) Nevim proc mi nepisou, jaky prestupek byl spachan.
3) Nevim jak se vykroutit z toho aby tam sel dotycnej ridic. Ktereho predvolavaji taky. (Ja vuz neridil na 100% auto bylo pucene osobe "blizke").

Prestupek je podle me dostupnych informaci prekroceni rychlosti z 50 na cca 130.

Za pripadne rady moc dekuji
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 6:44   Citovat  

1) Podle § 55 odst. 3 přestupkového zákona může příslušný úřad postoupit věc i bez souhlasu účastníků (vzhledem k tomu,že jde o podání vysvětlení,tak ještě nebylo zahájeno řízení a žádní ani účastníci nejsou) k usnadnění projednání přestupku nebo z jiného důležitého důvodu jinému úřadu v jehož správním obvodu se podezřelý z přestupku bydlí, zdržuje se nebo pracuje. U Tebe si z evidence vozidel zjistili Tvé bydliště a postoupili to tam. Pokud v Lípě nebo okolí bydlíš,tak je to pro Tebe výhodnější než jezdit do míst spáchání,ne?

2) O jaký přestupek jde by tam měli napsat.

3) Jestli je na předvolání Tvoje jméno,tak předvolávají Tebe. To že se snaží předvolat řidiče - pachatele je sice hezký,ale měl bys tam jít Ty.

4) Klidně tam jdi, řekni,že to řídila osoba blízká a Ty,že jsi byl jinde (pokud na to máš svědky,tak je uveď).

5) Místo 50 jet 130 je už pěkná prasárna a odpočinek od řidičáku by podle mě prospěl... Pokud tohle nechají projít,tak jsou to (píííp!)!
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 7:06   Citovat  

Hellborn napsal:
4) Klidně tam jdi, řekni,že to řídila osoba blízká a Ty,že jsi byl jinde (pokud na to máš svědky,tak je uveď).

5) Místo 50 jet 130 je už pěkná prasárna a odpočinek od řidičáku by podle mě prospěl...

4) hlavne musis rict ze vis kdo vozidlo ridil, ale ze to byla osoba blizka. Pokud reknes ze nevis kdo ridil, pada to na tvouji hlavu.

5) plny souhlas, tuhle ulici znam a jet tam 130 je extra prasarna.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 7:09  Naposledy upravil Hellborn dne 29.4.2009 , 7:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ninja napsal:
4) hlavne musis rict ze vis kdo vozidlo ridil, ale ze to byla osoba blizka. Pokud reknes ze nevis kdo ridil, pada to na tvouji hlavu.

5) plny souhlas, tuhle ulici znam a jet tam 130 je extra prasarna.

No na jeho hlavu to automaticky nepadne,ale jako provozovatel má povinnost vědět,kdo s jeho autem jezdí. Jinak se dopustí přestupku podle § 22 odst. 2 přestupkového zákona (pokuta za to je 5-10tis. Kč).
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 7:12   Citovat  

auto a zenska se nepujcuje Se stydím Hihi
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 7:15   Citovat  

kamol napsal:
auto a zenska se nepujcuje Se stydím Hihi

Bezva rada k tématu... KO
   Návrat  
MesiahCZ je teď offline  MesiahCZ
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 7:15   Citovat  

Hellborn napsal:
1) Podle § 55 odst. 3 přestupkového zákona může příslušný úřad postoupit věc i bez souhlasu účastníků (vzhledem k tomu,že jde o podání vysvětlení,tak ještě nebylo zahájeno řízení a žádní ani účastníci nejsou) k usnadnění projednání přestupku nebo z jiného důležitého důvodu jinému úřadu v jehož správním obvodu se podezřelý z přestupku bydlí, zdržuje se nebo pracuje. U Tebe si z evidence vozidel zjistili Tvé bydliště a postoupili to tam. Pokud v Lípě nebo okolí bydlíš,tak je to pro Tebe výhodnější než jezdit do míst spáchání,ne?

Samozrejme, ze jsem radsi nez, abych se mel kodrcat do Prahy. Jenze, kdyz predvolavali treba brachu, kterej ma stejne trvale bydliste jen pracuje v Praze a udelal prestupek v Praze, tak si ho predvolali do Prahy. Tak je mi divne, ze ja jdu sem.

Hellborn napsal:
5) Místo 50 jet 130 je už pěkná prasárna a odpočinek od řidičáku by podle mě prospěl... Pokud tohle nechají projít,tak jsou to (píííp!)!

Klidek by mu prospel to urcite, bohuzel kdyz ho ridicak castecne zivi, tak je tezke mu to prisit (zvlast kdyz je to ridinny prislusnik) a polovicate reseni jako ze vysoka pokuta a trebas 6 bodu v tomto pripade neni.

Jinak dekuju za reakci.
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 7:19   Citovat  

Hellborn napsal:
Bezva rada k tématu... KO

jen at to schvali klidne.me to neva.kazdy se jenom ohrazuje ze to neridil,vymluvy vubec se jim nedivim ze to tak chteji udelat.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 7:21   Citovat  

...pánové nepředpokládám že to předvolání je celé...alde kdyby bylo takhle ,vezmu si se sebou svědka,dostavím se do budovy ,nechám se tam s deníím tiskem vyfotit a zase odejdu...vlk se nažere a koza zůstane celá pořádnej výtlem já vím offtopic
ale děkuji vám za plodnou diskusi(jen se prosím nehádejte)
dle mne samo o sobě jakékoliv předvolání kamkoliv je již trestem,již to je omezení svobody
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 7:23   Citovat  

MesiahCZ napsal:
Samozrejme, ze jsem radsi nez, abych se mel kodrcat do Prahy. Jenze, kdyz predvolavali treba brachu, kterej ma stejne trvale bydliste jen pracuje v Praze a udelal prestupek v Praze, tak si ho predvolali do Prahy. Tak je mi divne, ze ja jdu sem.

Ono v tomhle dost často záleží na ouředníkovi (nevím,jestli tyhle přestupky dělají jednotlivé Prahy nebo Magistrát a hledat se mi to nechce Úsměv Pokud části,tak se postup může lišit...) Nebo měli nějaké poznatky,kde Tvůj brácha pracuje...

Místo spáchání je samozřejmě podle zákona primární, postoupení je až následné (pokud bys bydlel jinde a měl jen trvalé v Lípě,tak by to postoupení do Lípy bylo špatně a vracelo by se to - ve zkratce řečeno,v reálu je s tím víc práce).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 7:44   Citovat  

kamol napsal:
jen at to schvali klidne.me to neva.kazdy se jenom ohrazuje ze to neridil,vymluvy vubec se jim nedivim ze to tak chteji udelat.

Z druhé strany - proč se úřady nesnaží věc vyšetřit? Ano, někde to nejde,ale pokud mají fotku,tak by to šlo. Jen chtít...

Pokud jde o můj osobní názor,tak je mi to fuk - pokutu klidně zaplatím, otázka je,jak to bude s bodama (ty by se měly dávat jen pachateli, takže když se vymluvím na osobou blízkou,tak bych měl dostat jen pokutu...)
   Návrat  
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 8:04   Citovat  

Já nevím jestli to funguje, nebo jestli to má jako mechanizmus spravnou funkci ale zkusit to klidne muzete ....podání vysvětlení d-fens.... vysvetlene to tam je jako ze by to fungovat melo, nebo aspon fungovalo.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 8:08   Citovat  

my se ba o novele kterou chtějí uskutečnit,kde at se na mne zlobí kdo chce jak chce že jinak na ty řidiče nemohou,zákoným způsobem z neviných majitelů věcí chtějí vytvořit viníky.Vlastníš věc-auto jsi viník stane li se během provozu něco co nemá i když ty (nemůžu napsat jsi nevinej)jsi u toho nebyl tudíš všichni co mají auto,někdy ho zapůjčí v budoucnu a stane se něco,jsou perzekuováni né za to že se něco stalo ale za to že naplňují své svobodné právo vlastnit majetek.

krásná rovnice
VLASTNÍK=VINÍK
NEMÁM NIC=NEVINEN
co to proboha chtějí? lobby z autopůjčoven-joke pořádnej výtlem
a kdo na tom bude byt,majitel bude buzerován ,ale jsme inteligentní národ a zase najdem nějakou osírku...tudíš policie bude více zatížená jak papírováním tak dokazováním...kdo na tom bude zase lépe ,budou ti co páchají něco co nemají
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 10:43   Citovat  

Hellborn napsal:
Z druhé strany - proč se úřady nesnaží věc vyšetřit? Ano, někde to nejde,ale pokud mají fotku,tak by to šlo. Jen chtít...

Pokud jde o můj osobní názor,tak je mi to fuk - pokutu klidně zaplatím, otázka je,jak to bude s bodama (ty by se měly dávat jen pachateli, takže když se vymluvím na osobou blízkou,tak bych měl dostat jen pokutu...)

Já teda nic platit za nikoho nechci, jak k tomu přijdu, že někomu pujčím auto, on něco spáchá a já za to dostanu trest???
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 11:07  Naposledy upravil Hellborn dne 29.4.2009 , 11:15, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Driver napsal:
Já teda nic platit za nikoho nechci, jak k tomu přijdu, že někomu pujčím auto, on něco spáchá a já za to dostanu trest???

Zásadní otázka bude,jak to bude s bodama - zatím to vypadá,že body může dostat opravdový viník (teda ten,kdo fakt řídil), takže pokud udělám přestupek a nebudou pořádné důkazy (fotka se staženou sluneční clonou a nebude vidět xicht),tak s klidem budu tvrdit osobu blízkou a dostanu pokutu,ale ne body,takže se mi konto nebude rozrůstat a nepřijdu o papíry. Manželku (víceméně společné prachy), tátu/tchána/šváru (prachy mi dají) neprásknu...

Taky můžu tvrdit, že jsem auto půjčil mému kamarádovi Ivanu Ivanovičovi Fjodorovovi, nar. 24.9.1885, bytem Muzychny zav. 1/2, Minsk, 220030, který je mi strašně podobný a ať mi prokážou,že ne (a pokud bude jen fotka a moje tvrzení,tak mi musí prokázat,že to není pravda, jinak in dubeo pro reo) - než si ověří,že ten člověk vůbec existuje,tak je roční prekluzivní lhůta fuč... kouř (Jo, nesmím obvinit jiného z přestupku,ale když ta osoba vůbec neexistuje,tak to přestupek není...)
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 11:13   Citovat  

PAKO napsal:
my se ba o novele kterou chtějí uskutečnit,kde at se na mne zlobí kdo chce jak chce že jinak na ty řidiče nemohou,zákoným způsobem z neviných majitelů věcí chtějí vytvořit viníky.Vlastníš věc-auto jsi viník stane li se během provozu něco co nemá i když ty (nemůžu napsat jsi nevinej)jsi u toho nebyl tudíš všichni co mají auto,někdy ho zapůjčí v budoucnu a stane se něco,jsou perzekuováni né za to že se něco stalo ale za to že naplňují své svobodné právo vlastnit majetek.

krásná rovnice
VLASTNÍK=VINÍK
NEMÁM NIC=NEVINEN
co to proboha chtějí? lobby z autopůjčoven-joke pořádnej výtlem
a kdo na tom bude byt,majitel bude buzerován ,ale jsme inteligentní národ a zase najdem nějakou osírku...tudíš policie bude více zatížená jak papírováním tak dokazováním...kdo na tom bude zase lépe ,budou ti co páchají něco co nemají

To by mě zajímalo jak to bude s autopůjčovnou??? To si tam půjčím auto, udělám přestupek a oni si to "odskáčou"??? Však vlastník vozidla by v tomto případě byla autopůjčovna, ne? Byť by tam byly záznamy o půjčení, ale jsem zase u toho: "Já to auto neřídil, půjčila si ho osoba blízká. Víc se k tomu nechci vyjadřovat." A co teď?
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 11:42   Citovat  

A co kdyz mi nekdo ukradne auto, spacha prestupek a zaparkuje mi ho pred domem aniz bych si toho vsiml? pořádnej výtlem pořádnej výtlem ... Ja vim, megaextrem, ale i to se muze stat... Pak budu platit 5-10tisic za to ze nevim o tom ze mi nekdo ukradl auto ?

Anebo co kdyz mi ho nekdo ukradne, ja budu na dovoleny, spacha prestupek a aj to nahlasim az kdyz se vratim z dovoleny?
A co kdyz mi nikdo auto neukradne, spacham prestupek ja a pak reknu ze mi ho nekdo ukradl a zase vratil ? pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Ja se v tom nevyznam, jen me zajima jak by se takove extremni situace resily...

No a kdyz tatovi vezmu klicky, pojedu jako prase a zase zaparkuju jako on a nevsimne si toho, tak pokud by se mel zachovat maximalne spravne, tak rekne, ze nevi kdo auto ridil, ne ? A pritom je to osoba blizka...
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 11:52   Citovat  

a co kdyz si pucis v pujcovne auto, pujcis ho kamaradovi, on s nim vykrade benzinku, a projede 150 na radaru? zavrou majitele pujcovny?
   Návrat  
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 11:54   Citovat  

Jo to by me zajimalo jak to teda je... Jestli takhle tak to moc dobre vymysleli pořádnej výtlem ...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 12:34   Citovat  

Půjčovna bude na 99% právnická osoba. Přestupku se může dopustit POUZE fyzická osoba (příčetná a starší 15ti let), takže na postih půjčovny s klidem zapomeňte... Zásadní bude otázka,co tu nastínil SpaceMan - Vaše údaje půjčovna poskytne, co bude,když řeknete,že řídila OB je otázka... Asi zaplatíte smluvní pokutu půjčovně,protože tipuju,že to tam budou mít nějak ošetřené... HaHaaa

Další věc je definice osoby blízké - proti kamarádovi máte povinnost vypovídat.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.4.2009 , 7:32   Citovat  

tak dnes nam přišla konečná verze vyšetření dopravní nehody (záznam z kamery jsem viděl) plk.Ing.Leoš Tržil ředitel služby dopravní policie podepsán vlastní rukkou pod lží "ani jedna z kamer nemá záznam,jedná se pouze o dohledové kamery" policie má prý pomáhat a chránit.zatím ji znám jen že bere šikanuje a lže viz i samotný pan ředitel je lhářem.Kamery už od výroby mají svou paměť a dokonce jedna z těchto dvouch kamer má pamět u TSK zálohovanou.Tudíš jsem se rozhodl rozhýbat policii a vyhlásil jim svoji válku proti lenosti.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
novela silničního zákona
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina