Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Teplota motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 21:34   Citovat  

Podle mě to termostat nebude,kdyby se zasekl zavřenej tak se to hřeje pořád a ne jen do kopce a potom pohoda.Akdyby se zasekl otevřený tak to v tom vedru ani nepoznáš.Pokud ventilátor běží tak je to chladič.Když necháš stát auto a běžet motor na volnoběh,ventilátor se spouští a zase vypíná a teplota na budíku je v pohodě?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 22:15   Citovat  

pamatuju že někdo tu řešil podobný problem že motor na rovince topil normálně a když jel do kopce tak vařil no a nakonec z toho vylezl termostat.

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.4.2009 , 22:34   Citovat  

jukni pod vicko na nalivani oleje jestli je na nem emulze a pak na merku jestli neni i tam.Pak propojit kontakty od cidla jestli se ti rozjede sahara.Pak bych vymenil termostat pac je to nejlevnejsi reseni ktere te ceka.Stalo se mi u trech aut (2-P3G 1-Acco) ze se odloupla vrtulkana vodnim cerpadle a to se tocilo jak se mu zachtelo a ne podle otacek motoru.Stejne pokud se bude sundavat hlava tak pujdou dolu rozvody a kontrola je jen o jistote.No a pak uz jen hlava dolu.

83427 je teď offline  83427
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 13:19   Citovat  

jsem na to včera kouknul. Voda OK (neubejvá), olej OK taky. Tak to snad bude to teplotní čidlo.

ještě zkusim u zahřátýho motoru zkontrolovat teplotu těch hadic a chladiče jestli to neni ten termostat.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 17:00   Citovat  

83427 napsal:
jsem na to včera kouknul. Voda OK (neubejvá), olej OK taky. Tak to snad bude to teplotní čidlo.

ještě zkusim u zahřátýho motoru zkontrolovat teplotu těch hadic a chladiče jestli to neni ten termostat.

jak neubejva voda tak je to ok, bude to prevděpodobně termostat to je prkotina.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 17:30   Citovat  

sablos napsal:
jak neubejva voda tak je to ok, bude to prevděpodobně termostat to je prkotina.
co myslíš že s ním je?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 17:38   Citovat  

Kmóďa napsal:
co myslíš že s ním je?

bud je vevnitř zkorodovaný, nebo je špatná ta pružinka co ho otvíra.a nebo ten chladič ucpaný.

Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 17:49   Citovat  

Mohl by někdo prosim jentak bokem vysvětlit co je to ta "sahara" ? (a nemam na mysli poušť)

Raven je teď offline  Raven
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 17:51   Citovat  

Stealman napsal:
Mohl by někdo prosim jentak bokem vysvětlit co je to ta "sahara" ? (a nemam na mysli poušť)

Sahara, tak se říká ventilátoru s tou konstrukcí, prostě té vrtuli za chladičem. Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 17:52   Citovat  

Raven napsal:
Sahara, tak se říká ventilátoru s tou konstrukcí, prostě té vrtuli za chladičem. Úsměv

Joo dík... tak to jsem za tim zbytečně hledal něco složitějšího Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 17:55   Citovat  

Stealman napsal:
Joo dík... tak to jsem za tim zbytečně hledal něco složitějšího Úsměv

si tam hledal písek viď??? pořádnej výtlem a on nikde a nikde zatimco vedro jak na sahaře.

Raven je teď offline  Raven
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 17:56   Citovat  

pořádnej výtlem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 18:00   Citovat  

Hihi já sem upřímně řečeno myslel že ten větrák se točí prakticky pořád a když všude píšete že "sepne sahara" tak jsem měl za to že to bude nějaký přídavný chlazení navíc nebo něco v tom smyslu Se stydím Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 19:19   Citovat  

sablos napsal:
bud je vevnitř zkorodovaný, nebo je špatná ta pružinka co ho otvíra.a nebo ten chladič ucpaný.

ve čtvrtek pojedu na sraz na chodov takže až tam přijedu tak otevřu haupnu a krom toho, že ukážu všem zašlej motor, tak zkontroluju hadice a ten chladič. Pokud budou OK, je to jasný. termostat nebo čidlo.

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 19:51   Citovat  

Stealman napsal:
Hihi já sem upřímně řečeno myslel že ten větrák se točí prakticky pořád a když všude píšete že "sepne sahara" tak jsem měl za to že to bude nějaký přídavný chlazení navíc nebo něco v tom smyslu Se stydím Se stydím

no tak točí se pořád, ale když je v zátahu nebo dlouho nemá nápor vzduchu jízdou(kolony) tak sepne sahara. tzn elektricky se roztočí na větší obrátky vrtule. to nománě slyšíš když jsi v autě. dokonce kolikrát větrá ikdyž jsi vypnul motor když má vyšší teplotu.
Ale zase třeba u kamionů a starších aut je to daný taky něco jako termostatem ale to se roztáhne teplotou, a nevím jak přesně, ale nějak mechanicky se vrtule roztočí taky rychleji. je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 20:21   Citovat  

Roverman napsal:
no tak točí se pořád, ale když je v zátahu nebo dlouho nemá nápor vzduchu jízdou(kolony) tak sepne sahara. tzn elektricky se roztočí na větší obrátky vrtule. to nománě slyšíš když jsi v autě. dokonce kolikrát větrá ikdyž jsi vypnul motor když má vyšší teplotu.
Ale zase třeba u kamionů a starších aut je to daný taky něco jako termostatem ale to se roztáhne teplotou, a nevím jak přesně, ale nějak mechanicky se vrtule roztočí taky rychleji. je to dobrý

no mě se právě točí i po vypnutí motoru v tomhle počasí naprosto běžně. Proto jsem si tak jistej tou funkčností Úsměv Na druhou stranu ohledně toho termostatu mi kámoš říkal, že kdyby byl termostat v hajzlu tak by ta sahara asi nespínala. Tak nevim. Uvidim ve čtvrtek...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 20:26   Citovat  

83427 napsal:
no mě se právě točí i po vypnutí motoru v tomhle počasí naprosto běžně. Proto jsem si tak jistej tou funkčností Úsměv Na druhou stranu ohledně toho termostatu mi kámoš říkal, že kdyby byl termostat v hajzlu tak by ta sahara asi nespínala. Tak nevim. Uvidim ve čtvrtek...

to je trochu blbost ne???kdyby byl termostat v háji tak sahara poběží pořád protože se to bude snažit chladit pořád.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 20:51   Citovat  

sablos napsal:
to je trochu blbost ne???kdyby byl termostat v háji tak sahara poběží pořád protože se to bude snažit chladit pořád.

No blbost to neni. Záleží jak je sahara napojená. Jestli to řídí termostat nebo je to nezávislý a tak. Každopádně to co píšeš je muj případ Velmi šťastný Však jsem psal že mi běží spíš pořád než vůbec...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 21:35   Citovat  

83427 napsal:
ve čtvrtek pojedu na sraz na chodov takže až tam přijedu tak otevřu haupnu a krom toho, že ukážu všem zašlej motor, tak zkontroluju hadice a ten chladič. Pokud budou OK, je to jasný. termostat nebo čidlo.
jsi optimista co?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2009 , 21:46   Citovat  

Muj názor je že termostat se sekne buď otevřenej nebo zavřenej.No a v tvém případě pořád otevřenej asi není,kdyby byl tak by se ti to kvůli němu nehřálo.No a kdyby byl pořád zavřenej,tak by se to hřálo pořád a ne že by to potom na rovině při klidné jízdě zas kleslo.Takže tu tvoji káru nech až od někud přijedeš běžet na volnoběh abys věděl jestli ta teplota stoupá i bez zatížení na místě.Mě to co popisuješ dělalo auto na dálnici,když jsem jel v klidu bylo to dobrý ale stačilo chvilku jet 15O+ a hřálo se.Na chladiči už mi hodně chyběly ty harmoniky mezi žebry a byl asi i mírně zanesený,výměna chladiče to vyřešila.Tak teď jsem se projevil a mužete si tu zas řešit dál.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2009 , 20:18   Citovat  

Tak aktualizace. Sahara spíná jenom když dojedu a vytáhnu klíč ze zapalování. Za jízdy nesepne. Teplota dříve stoupala tak, že jsem nastartoval studenej motor a nic. A pak najednou během 10s vyjela nahoru na polovinu a tam už zůstala. Teď když nastartuju tak to trvá déle, než se to ohřeje a ta teplota nejdřív jde tak na třetinu, pak se pomalu dostává nad půlku a po pár dalších kilometrech (ani nemusí být kopec, stačí rovinka) už je nad půlkou a roste to dál a dál a dál... Hrůza... Voda neubejvá. Myslim si, že to bude ten termostat. Když přijde delší kopec a brdzim motorem a jedu třeba tak 80kmh tak ta teplota je schopná spadnout naopak pod tu půlku. Prostě jako by byl ten termostat zaseklej někde mezi malym a velkym okruhem a při jízdě z kopce se to chladí moc a při jízdě do kopce naopak málo. Jinak auto topí v pohodě. Když byla teplota nahoře a já jsem otočil regulátorem teploty ze studený na max, ručička o dost klesla. Vysvětluju si to tím, že v topení byla chladnější voda, která jak se dostala do oběhu, zchladila tu horkou.

unus32 je teď offline  unus32
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2009 , 18:33   Citovat  

Zdravím vás já jako lajk bych potřeboval kapku pomoct. Honda Civic je moje první auto a právě dnes jsem zaznamenal potíže s chlazením motoru. Po mém zkoumání jsem zjistil, že se mi neroztáčí ventilátor, ale je funkční, zkusil jsem ho přímo na baterku, takže proč nejde? Co ho spíná? Poradíte mi... Předem díky...

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2009 , 18:34   Citovat  

unus32 napsal:
Zdravím vás já jako lajk bych potřeboval kapku pomoct. Honda Civic je moje první auto a právě dnes jsem zaznamenal potíže s chlazením motoru. Po mém zkoumání jsem zjistil, že se mi neroztáčí ventilátor, ale je funkční, zkusil jsem ho přímo na baterku, takže proč nejde? Co ho spíná? Poradíte mi... Předem díky...
pojistka ti shorela? a nebo teplota motoru ti drzi v pulce? nebo se to prehriva?.)

0
PříspěvekZaslal: 30.4.2009 , 18:36   Citovat  

Chtěl jsem editovat, ale už jsem to nestihl. Jak jsi rychlí. Ano pojistka je v pořádku a motor se při popojíždění přehřívá, až téměř do červeného. Při konstantní jízdě se teplota vrátí do normálu.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2009 , 19:33   Citovat  

unus32 napsal:

Může být v háji teplotní spínač ventilátoru. Nevím co máš za motor, ale mělo by to být čidlo pod rozdělovačem, do kterého vede jeden drát.
Nový stojí pár korun.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2009 , 19:48   Citovat  

Petr 78 napsal:
Může být v háji teplotní spínač ventilátoru. Nevím co máš za motor, ale mělo by to být čidlo pod rozdělovačem, do kterého vede jeden drát.
Nový stojí pár korun.
toto rozhodně ne ! to jednodrátové je čistě pro budík na přístrojovce nic jiného. čidlo pro saharu bývá přímo na chladiči nebo případně zezadu na motoru pod sáním ,vyjimečně bývá jestě na horní hadici na výstupu z hlavy-vždy dvoudrátové , po dosažení teploty sepne.Nespíná přímo ventilátor ale pomocný relé , bývá umístěný v motoru u pojistek a to teprve sepne ventilátor .

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2009 , 20:08   Citovat  

monty napsal:
toto rozhodně ne ! to jednodrátové je čistě pro budík na přístrojovce nic jiného. čidlo pro saharu bývá přímo na chladiči nebo případně zezadu na motoru pod sáním ,vyjimečně bývá jestě na horní hadici na výstupu z hlavy-vždy dvoudrátové , po dosažení teploty sepne.Nespíná přímo ventilátor ale pomocný relé , bývá umístěný v motoru u pojistek a to teprve sepne ventilátor .

Pardon, omlouvám se za špatnou informaci. Se stydím
Termospínač ventilátoru je na tělese termostatu a vedou do něj opravdu dva dráty.
Pak bych teda zkotroloval i to relé jestli spíná.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2009 , 0:32   Citovat  

a máš v pohodě termostat? trochu mi to připomíná ten muj problém. To, že ti nespíná sahara je druhej problém. Ale ona by ani neměla mít potřebu spínat. Mimochodem dneska mi to v PK opravili a byl to jen ten termostat.

0
PříspěvekZaslal: 1.5.2009 , 18:45   Citovat  

Kdyby byl termostat v zavřené poloze, patrně bych jízdou neochladil motor a při jízdě se teplota drží uprostřed teploměru, takže reguluje. Půjdu po relátku a po teplotním čidlu, které je patrně na vrchní hadici u motoru. Pod rozdělovačem je také jednodrátkove čidlo od teploměru. Motor mám benzín 1,4i. Díky všem za rady.

kubajz123 je teď offline  kubajz123
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2018 , 18:21   Citovat  

Ahoj mám problém dostat motor na provozní teplotu.Teplota na budíku je max do čtvrtky ani ne viz foto.Čekal jsem že to bude termostat ale není.Je tam nový 78° wahler i s chladicí kapalinou.Motor žádnou chybu nevykazuje.Setkal se už někdo s danou závadou?Popřípadě v čem by mohl být problém?Motor b16a2.Dík

IMG_20180720_152434.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20180720_152434.jpg, 2.55 MB

Obsah fóra Honda-club.cz   
Teplota motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: