Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Aditiva do oleje
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2009 , 8:38   Citovat  

Máte někdo skušenosti s aditivi přidávanými do oleje,něco,co motoru opravdu prospěje???

Jaký jsou klady a zápory lít do motoru náký zahuštovadla na dotěsnění nebo čištění.

Na internetu je toho mraky a popravdě si myslím že je lepší tam nelít žádny zbytečný sayrayty,nebo jsou náký aditiva i kuprospěchu???
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
dejwidoos je teď offline  dejwidoos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2009 , 8:43   Citovat  

UPS - FAQ, že by opakování matka moudrosti pro ty co tu takové téma ještě nezaznamenali, a vrací se s pravidelnou přesností? HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2009 , 8:49   Citovat  

Jediné, s čím mám zkušenost je Supercharge od WYNN'Su který jsem lil do sunnyho pže žral 2litry na 1000 km....a neměl jsem sice rozdělanej motor, takže nemůžu říct, zda mu to "škodilo" nebo ne, ale rozhodně se snížila kouřivost a spotřeba oleje....moje nová EE8 ale žere tak málo oleje, že to ani nepotřebuju.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2009 , 10:35   Citovat  

MártyKL napsal:
Máte někdo skušenosti s aditivi přidávanými do oleje,něco,co motoru opravdu prospěje???

Jaký jsou klady a zápory lít do motoru náký zahuštovadla na dotěsnění nebo čištění.

Na internetu je toho mraky a popravdě si myslím že je lepší tam nelít žádny zbytečný sayrayty,nebo jsou náký aditiva i kuprospěchu???
jen vsuvka oil kterej koupíš jako oil motoroví je samé aditivum...nebo tu je někdo kdo do auta lije oil základní?

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2009 , 11:01   Citovat  

PAKO napsal:
jen vsuvka oil kterej koupíš jako oil motoroví je samé aditivum...nebo tu je někdo kdo do auta lije oil základní?

Přesně tak OK
Proto platí, že nejlepší aditivum je kvalitní olej měněný v předepsaných intervalech. Toto společně s rozumných zacházením s motorem (nevytáčení za studena, nepodtáčení) mu zajistí velmi dlouhou životnost a nikdy nebude třeba žádné další aditiva přidávat.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2009 , 11:13   Citovat  

Petr 78 napsal:
Přesně tak OK
Proto platí, že nejlepší aditivum je kvalitní olej měněný v předepsaných intervalech. Toto společně s rozumných zacházením s motorem (nevytáčení za studena, nepodtáčení) mu zajistí velmi dlouhou životnost a nikdy nebude třeba žádné další aditiva přidávat.
sice zcela nesouhlasím já mám i kladné zkušenosti s aditívem...ale vesměs přišlo na řadu až v krizovích situacích.Jen jsem chtěl naznačit že vlastně oil je plný aditiv,tudíš jsem chtěl v prvopočátku budoucí hádky potlačit výkřiky aditivum do oleje nepatří,když valstně koncoví"oil" pro zákazníka je jedno velké aditivum...(pozn.autora-nejsem chemik a nemám ani maturitu)

sagi je teď offline  sagi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2009 , 18:57   Citovat  

je taky dobry si uvedomit ze pridanim jakehokoli aditiva se zmeni stavba oleje...kazdy olej ma,jak tu bylo psano,aditiva v urcitem pomeru. Vyrobci oleju to maji presne namichane,odskousene,...Lepsi oleje maji tech aditiv vice,maji lepsi tesnici,cistici vlastnosti,..Tak proc kupovat levnejsi olej a pak ho"doladovat aditivy" bez overeneho vysledku???

Podle me je lepsi koupit kvalitni olej, ktery odvede mnohem vice a kvalitnejsi prace nez olej s dokoupenymi aditivy OK

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2009 , 19:49   Citovat  

Petr 78 napsal:
Přesně tak OK

Sím sím, sorry za OT, ale .. jakým způsobem motoru škodí podtáčení ?? Já jen že čas od času hlavně při popojíždění v kolonách mívam ve zvyku nechat jedničku jet na volnoběh abych nemusel furt poskakovat Úsměv A i jinak se mi občas stane že necham dvojku a pomalu rozjíždim přes spojku i v rychlosti kdy by už asi zasloužila zařadit jednička.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2009 , 23:22   Citovat  

Stealman napsal:
Sím sím, sorry za OT, ale .. jakým způsobem motoru škodí podtáčení ?? Já jen že čas od času hlavně při popojíždění v kolonách mívam ve zvyku nechat jedničku jet na volnoběh abych nemusel furt poskakovat Úsměv A i jinak se mi občas stane že necham dvojku a pomalu rozjíždim přes spojku i v rychlosti kdy by už asi zasloužila zařadit jednička.

Podtáčení škodí tak, že při nízkých otáčkách není dostatečný tlak oleje v mazací soustavě.
Olejové čerpadlo dává plný výkon asi až při 2000 ot. Proto se nemá motor hnát do plného výkonu pod tuto hranici.
Samozřejmě nezaleží jenom na otáčkách ale i na okolních podmínkách. Z kopce můžeš jet na 1/4 plynu klidně na 1500 ot. a motoru neškodíš, ale snažit se jet na 1500 ot. do kopce na plnej plyn je pro motor docela "vražda".
Takže jezdit s citem pro motor Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
Aditiva do oleje
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina